אנחנו כן עשינו..
אין הרבה תינוקות במשפחה המורחבת
כולם, בעיקר כולן , רצו לראות את התינוקת (אטרקציה רצינית )
במקום שתהיה לי תחנת רכבת בבית שהוא בגודל קוביה שלי שאין בו מקום לזוז,
והדבר האחרון שבא לי אחרי לידה זה להכין קפה, לסדר עוגיות ולקבל אורחות,
עשינו זבד הבת באולם קטן וצנוע , והיה מאוד נחמד ...
קיבלנו קצת בגדים, ובעיקר מתנות כספיות או גיפט קארדים...
ככה עם שתי הבנות.
לפותחת :
עגלה, אני מרוצה ממש מהבייבי-ג'וגר שלנו. מעולה! אני חושבת שחובה להוסיף אמבטיה, בחנות אומרים שהטיולון מתאים מגיל לידה ,אישית , עושה לי רע לראות גוזלים בתוך טיולון של בייבי ג'וגר, וזה ממש נראה לי לא מוצלח.
, אבל יש כאלה שיחלקו עלי ויאמרו שאני היסטרית. אללל תקני אינגליזינה משולבת, הן על הפנים. שוב, יש שיחלקו עלי, היתנסתי עם שתיהן, והבייבי-ג'וגר לוקח בענק.
מגיעים לחנות, בודקים, מנסים, הם שומרים לך אצלם (אולי צריך לשלם מקדמה קטנה ) , ואחרי הלידה באים, משלמים ולוקחים.
בגדים, מצעים, חיתולי בד וכל ה"טקסטיל" : תקני קצת קצת לפני ביגוד ראשוני, רק להתחלה שלא תתקעי, שימי אצל אמא שלך שתכבס אותם ותשמור אצלה , שלא יהיו אצלך בבית. איפה כדאי לקנות? בבזארים של החרדים יש סחורה איכותית וזולה בדרך כלל . אם תרצי עוד עצות לגבי קניות בגדים, אז במסר.
סלקל- לא יד שניה!!! אם הוא עבר תאונה הוא לא טוב! ולסלקל יש תאריך תפוגה!
אם אתם מתכננים לנסוע נסיעות ארוכות לעתים קרובות עם התינוקי, תשקיעו בסלקל טוב יחסית, בכל מקרה, לא צריך להתפרע על סלקל ב700 שקל. לנו יש סלקל פשוט שקנינו ממש בזיל הזול , ואני קצת מצטערת כי אולי זה לא הכי בטיחותי, אבל בהבא הוא כבר לא יהיה בתוקף , אז נקנה חדש יותר מוצלח.
מוצצים : תקני חבילה של פשוטים, אצלנו הגברת רצתה רק את הגומי כמו שבבית חולים... לא מאמ ולא אוונט ולא כלום..
אחר כך תמיד אפשר לקנות.
בקבוקים : אם את מתכננת לשאוב על ההתחלה, או לתת תמ"ל , שיהיו לך שני בקבוקים מראש. לדעתי מאמ מצויינים, אבל הבקבוקים הקטנים שלהם הם נפתחים מלמטה וזה מעצבן. מה עושים ? קונים בקבוק שמתאים לגיל יותר גדול, ובנפרד פטמות מאמ שמיועדות לתינוקות בגיל 0 , שומרים לאחר כך את הפטמות של הגיל היותר גדול, ומחליפים לפטמות שלב 1 שמיועדות לגיל 0. ככה פתרת את הבעיה.
טיטולים : פמפרס מומלץ מאוד, תנסי למצוא במבצע, מבצע טוב לטיטולים שלב ראשון זה 35 ש"ח או קצת פחות מיזה ,
ותאחסני אצל ההורים. או שתגידי להורים שלך שיקנו ויאחסנו אצלם אם הם בקטע. גם האגיס סבבה, בשלב ראשון הם לפעמים קצת יותר יקרים, בלי הצדקה לטעמי.
תזמיני מהאינטרנט דוגמיות של תמ"ל בחינם, תפני פשוט בפייסבוק לחברות השונות , ככה יהיה לך בבית , ואם תצטרכי דחוף מאיזושהי סיבה , לא תתקעי. בכל מקרה, מקווה שילך טוב עם ההנקה.
לגבי הנקה, לא מבינה בזה.. לצערי הרב מאוד לא הנקתי. 
דברים קטנים ששוכחים :
מספרים לציפורניים, אלכוסידין לטבור (יותר מוצלח מאלכוהול 70 , קונים בבית מרקחת ) , שמפו - אל תקני את הסוגים הזולים לתינוק בן יומו , ד"ר פישר סנסיטיב הם לא איזשהו מוצר פלצני, והם בסדר גמור לטעמי.
קיסמי צמר גפן לתינוקות , משחה לטוסיק (בייבי פסטה, ציור של דובי ופס כחול, מעולה. גם ד"ר פישר הורוד או הצהוב טוב , הכחול לא משהו, עדינול פחות מוצלח, הסוגים הזולים מאוד עושים יותר אדום מאשר בלעדיהם , מניסיון )
ג'ל קטן לניקוי ידיים, שאם לדוגמה הסבא שלהן חזר עכשיו מהעבודה או מהסיור השבועי במזבלה וחפר לא יודעת איפה, וכולו מריח כמו פס יצור של נובלס (לא אבא שלי, שלא יהיה ספק) ומתכוון ללטף, אז שינקה ידיים, קשה מאוד לשלוח אנשים לרחוץ ידיים בכיור.
אני בכלל לא אהבתי שנגעו בהן כשהן היו ממש פיציות.
אם יש לך שאלות, אז באישי.