והגעתי למסקנה שאין ממש עיצה אחת.
העיקר זה לא העיצות, העיקר זה הרצון שלך.
הרצון שלך להיות אחד עם בעלך, עם הנשמה שלך, שמתבטאת פה בעולם בדרך וצורה שונה לגמרי מההדרך והצורה שלך.
יצא לי לכתוב לך בדרך רעיונית, תסיקי מזה מה שאת רוצה ...
אז קודם כל זאת נקודת המוצא. נכון שיש עצות והכל, אבל זה ברור שבשביל דבר טוב באים קשיים בדרך.
אז אצלך זה הקושי כרגע.
תבחרי להתמודד איתו ולסלול עליו כביש ולחצות אותו- את תצליחי.
תבחרי לקחת לך אותו בתור סיבה לגוון ולא להיות מרוצה- אין סיבה שלא תצליחי.
צריך להבין דבר אחד.
אנחנו פה בעולם הבחירה, בין טוב לרע, בין אסור למותר.
ונכון, לא הכל שחור לבן, אם היה שחור לבן היה קל להפריד, הקושי הוא כשיש אפור- לבן מעורבב עם שחור וכבר לא ברור מה טוב ומה רע.
למה אני כותבת לך את כל זה?
כי בעולם הבחירה שלנו- יש יצור שנברא ותפקידו לפתות אותנו לבחור את הבחירה הלא נכונה.
כל מהותו היא רוע.
למרות שיש לו שורש טוב אבל זה כבר הגילוי שהוא יכול לבוא לנו בצורות שונות, גם בצורת עמלק שהיא מעורבבת כזאת.-ססססספק.
זה טוב או לא טוב? מתאים לי או לא מתאים לי?
ועוד נקודה חשובה.
המהות של יצר הרע היא להפריד. כן, ממש כך.
השם יתברך רווה נחת גדולה מייחודים וזיווגים, אומרים שכל העולם בעצם מבוסס על זיווגים- הים לרקיע, איש לאשתו, זכר ונקבה, בין כל עמ"י, בין העמים,המולקולות, גם המצוות שלנו ופתאום נשכחו מראשי דברים יפים ששמעתי על כך בעבר בשיעור יפה אז אם יש מישהו שזוכר אשמח שיכתוב...
והיצר הרע "רווה נחת" מפירוד. את הכל הוא מנסה להפריד. גם העבירות- חטאים- מלשון להחטיא את המטרה, לפספס את הייחוד.
אז אולי קצת חפרתי לך

אבל כשמבינים שעיקר המטרה של היצר הרע היא להפריד ולסכסך אז יוצא החשק לתת לו את התענוג הזה.
תראי שהרבה פעמים, במריבות וויכוחים הכל בוער. אבל שבועיים אחכ תנסי להזכר מה היה שם- תרגישי קצת טיפשה ותגלי שאת לא זוכרת על מה הייתה המהומה ומי אמר מה ומתי.
זה מראה שזה לא באמת משמעותי-
ואם מחליטים להתגבר ולחשול את הנחשולים והקשיים- מצליחים.
לא אגיד לך שזה קל ולפעמים זה ממש לא פשוט
אבל אני מבינה את המקום שאת נמצאת בו. גם אני הייתי במקום דומה ומסתבר שטעיתי.
ומתי התברר לי שטעיתי? תאמת לא בדקתי, אבל זה קרה אחרי שהיה לי ברור שזה הורס לנו ושכדאי למען שנינו שאייקר את בעלי.
ולאחר שהשתדלתי לייקר אותו- במחמאות ובמטעמים ובמחשבות טובות , בלתת לו בבית את הדברים שהוא מומחה בהם ואני לא נוגעת גם אם יכולה אלא אם כן מבקש, אם תרצי עוד בפרטי בשמחה (ואני נזכרת שכבר תוך כדי שאני כותבת- הוא עוד מעט חוזר אז אסיים פה), בטבעיות זה קרה.
כן, היו קשיים, אבל ההרגל עשה את שלו..
המון בהצלחה !!!!