ותבקשי להיכנס לכיתת בוגרים (גיל 2.5)
חמודה את לא מחוברת למה שקורה שם! פשוט לא!
במעון יש מ-ל-א עבודה בהפסקה. אם את חושבת שמטפלות יושבות שעתיים, שותות קפה ומפטפטות, תשכחי מזה!
עד שכולם נרדמים לוקח איזה חצי שעה
ואז נשארת לך חצי שעה:
לעשות כלים של ארוחת צהרים (22 סועדים)
לנקות את השולחנות של ארוחת צהרים עם סקוטצ', סבון ומטלית (כי השולחנות מלאים בלכלוך מרוח)
לנקות קצת את הכיסאות (כן, גם עליהם יש אוכל)
להרים את כל הכסאות על השולחנות
לנקות את כל הלכלוך והג'יפה שנדבקו לריצפה (את הרי יודעת איך אוכלים ילדים בני שנתיים, כן?)
אח"כ לטאטא את כל הכיתה (מקום שמאכלס 20 ילדים)
לשטוף את כל הריצפה
לייבש היטב היטב (כי הילדים עוד שניה קמים וחייבים שיהיה יבש היטב. זה אומר שיש מצב להעביר ניגוב עוד פעמיים על כל הכיתה, מה שאת לא תעשי בבית כשאת שוטפת)
לסדר את החצר (גרוטאות/בימבות/ג'ימבורי/חדר תנועה - תבחרי מה את הכי אוהבת ;)
לנקות את כל האסלות עם אקונומיקה
לשטוף את הרצפה של השירותים
לפנות את הפח של הטיטולים
אי אפשר לעשות את כל זה לבד. תוך שעה וחצי. כל יום מחדש. אי אפשר.
אחרי שכל הנקיונות האלו נגמרים, את מתיישבת על הכסא גמורה (!) עם גב שבור, ויושבת להכין סנדויצ'ים לילדים שעומדים להתעורר עוד 15 דקות.
אחרי כל הנ"ל נשארות לך כמה דקות לשתות משהו, דרך אגב בזמן הזה כבר רבע מהילדים כבר ערים במזרונים ואת צריכה להשגיח שהם לא יעירו את כל הכיתה. אז אין לך באמת מנוחה לעצמך. אין באמת זמן שאת יושבת ונחה וכל הילדים ישנים.
וכן, במעון של תמ"ת ילד שמתעורר באמצע יושב במזרון ובוהה בתקרה עד שכולם מתעוררים.
שוב, מתאים לך - תרשום למעונות של התמ"ת. לא מתאים לך - תמצא מסגרת חלופית.
אחרי שעבדתי במעונות של תמ"ת אני מאוד משתדלת לא לרשום לשם. אמנם הם נותנים הנחה, אבל לדעתי ההנחה לא שווה את זה.
המטפלות מקסימות, אבל הן נמצאות בתנאי עבודה מטורפים, עם משכורת של 21 ש"ח לשעה. עבדות ממש!
אני לא מצפה מהן לעשות מעבר למה שדורשים מהן. אם הכללים הם להשכיב שעתיים, אני לא אבוא ואדרוש שיעירו את הילד שלי לפני כולם.