פורום "תורת חיים בעוז".123

ע"פ החלטת ההנא"ר, אין לחברי התנועה להיות בפורום מעורב, כאשר הפורום נושא את שם התנועה.

החלפנו את שם הפורום, ל"תורת חיים בעוז". משפט קצר זה מבטא כ"כ הרבה, עד שהמזכ"ל בהווה הפך אותו לחלק מהמוטו של התנועה.

איני רואה שלהנא"ר יש גם בעלות על משפטים כאלה, אלא רק על השם 'אריאל'. אנו בחרנו דווקא את המוטו של התנועה, משום שהוא מייצג את דרך חיינו, מטרותינו ושאיפתנו בצורה הטובה ביותר.

הייתי מעדיף להשתמש בשם של התנועה שלנו - 'אריאל', אך יש אנשים יותר חכמים ממני, שהחליטו מה שהחליטו, ואנו כחברי התנועה מכבדים את ההחלטה של ההנא"ר.

גלישה מהנה לכולנו!

בצ"ל אריאל!

יישר כוחmiri

לעוסקים במלאכה שפעלו לרבות להמשך קיומו של הפורום החשוב הזה.

בברכת תורת חיים בעוז ובציפיה לביניין אריאל!

חחחחח רעיון יפהיוכי

יעני אנחנו לא פורום של התנועה אלא פורום של חבר'ה שמאמינים באותו אידיאל......

יפההה

יישר כח!אנונימי (פותח)
רק שימו לביוכי
שמעכשיו כולם בחתימות שלהם וגם סתם ככה כשהם כותבים לא לכתוב בצפלב"א וכדו' אלא מחליפים אתזה ב- בתח"ב שזה אומר- בברכת תורת חיים בעוז......   נקודה למחשבה....
גם וגם.123

אני בתור חבר בתנועה חותם את ההודעות שלי בפורומים(ולפעמים גם במכתבים  ובדפים לא ווירטואלים...) 'בצ"ל אריאל', ולא משנה על איזה פורום מדובר. אז ק"ו שפה, שזה פורום שנמצאים בו חברי התנועה, שאחתום גם בצורה זו.
אפשר להוסיף 'בתח"ב', אבל לא צריך לוותר על 'בצ"ל אריאל'.

בצ"ל אריאל ובתח"ב!

אני בעד.משה
הרעיון נחמד. אהבתי.

(חושב לעשות אותו דבר בפורום עזרא השכן)
למה?123

ההנא"ר מתנגדת שתפעיל פורום על שם התנועה, גם אם הוא לא רשמי?

בצ"ל אריאל!

לא, אך אין לי כוונה לחולל מהומות.משה
למה לא להביא את זה להחלטת המליאה?אנונימי (פותח)

כל הזמן אמרו לנו  שאריאל זה מיוחד כי בני הנוער מחליטים ולא ההנהלה. אז בו נבדוק את זה, בו  נביא את זה להחלטת המליאה.

המליאה.123

כשדיברתי עם המזכ"ל ביום שני בלילה באופקים, הוא אמר שאין לו בעיה שהעלה את זה במליאה, ואם יהיה במליאה רוב בעד פורום מעורב, אז לא תהיה לו שום בעיה עם פורום מעורב.

אבל עד שזה יוחולט במליאה, עינת דורשת שזה יהיה נפרד.

חשבתי להשקיע, ולנסות ליצור רוב שיצביע במליאה בעד פורום מעורב, אבל אני חושב שאוותר על זה.

בצ"ל אריאל!

למה לוותר?miri
יש סיבה עקרונית לזה?
וויתור.123

להעביר החלטה כזאת במליאה, זה מאוד קשה.

אפשר להכין דף שבו אני מסביר "למה נכון פורום משותף", ולהביא שיטות הלכתיות ולהראות ש'דוסיות' אין פירושו 'התנזרות', אלא יש צורך בתורת חיים בעוז. ואפשר להפציץ מקורות ולהביא ציטוטים מרבנים וכו' וכו', ואז לחלק את זה לחבר'ה שיהיו במליאה.

אבל, כשאני יקום לדבר על הפורום בפני חברי המליאה, אז ברור לי שגם תקום עינת ותדבר, ואז באופן אוטומטי רוב רובם של הבנות יצדדו לשיטתה(שהן איזה פי 5 מהבנים...).
וגם יש סיכוי שהמזכ"ל יעמוד וידבר על הנושא, ויש עוד מישהו שנמצא ברמה קצת גבוהה, והוא נגד הפורום, ויש סיכוי שהוא יבוא וידבר על הפורום.

והחבר'ה האלה, הם הרבה יותר רשמיים ממני, והמעמד שלהם הרבה יותר גבוה משלי(אז בצורה אוטומטית הדברים שלהם מקבלים הקשבה יותר רצינית, ויותר נוטים לומר שהדברים שלהם יותר נכונים וחכמים).
וגם בסה"כ הם מציגים שיטה יותר "דוסית", ואצלנו מה שנשמע יותר דוס, יותר מצליח.

וגם רבים אצלנו לא יודעים מה זה פורום, אז כאשר הם ישמעו שאני מדבר על "פורום משותף", אז יהיו תגובות של "אוי גוועלד", ו"ממש ירידת הדורות" וכו' וכו'(תגובות שנשמעו על ההצבעה של המחיצה במליאה, שדרך אגב אני מאוד בעדה).

אבל, כאשר הפורומים כבר יפעלו, אז יהיה יותר קל ופשוט להסבירר לחבר'ה למה צריך פורום משותף.
(ויש לזה עוד סיבה רצינית, שאני מנוע מלפרסם אותה...).

בצ"ל אריאל!

אבל זה יכול גם ליצור בעיותדרדקי

"חניכי תנועת אריאל הלכים בניגוד להנהלה הארצית שלהם ומתערבבים בפורם"

"אתם סתם פקות פקות אבל בסופו של דבר אתם לא עושים הפרדה"

אלו דברים שאפשר שנשמע או יותר גרוע חניכים שלא יהיה להם מה להגיד בנושא,

לא עדיף לשאול את הרב של התנועה ושהוא יקבע ואז לא יווצר מצב כזה?

ההנא"ר.123

ההנא"ר נתנה את הכוח לחברי התנועה להחליט החלטות, אז אין עם זה שום בעיה, גם אם חברי ההנא"ר חושבים שונה.

"פקה פקה"? אני לא חושב. ברור לנו שמותר לבן להיות עם אמו ולבת להיות עם אביה, ואנו לא דורשים הפרדה.
לא כל מה שהוא מעורב, אז הוא מייד הופך לפסול.

לא בכל דבר אפשר לשאול את רב התנועה. הרב צריך להיות בקיא בנושא הפורום, בשביל לענות תשובה אמיתית לבעיית הפורום המשותף.

ממכתבה של עינת בפורום, שבו היא יוצאת על הפורום, משמע שהיא גם לא שאלה את רב התנועה, ואולי זה בגלל אותה סיבה.

סיוע רב הושיט דה האן לרב זוננפלד במאבק על השחיטה הנפרדת מהשחיטה הרבנית בהשגחת הרב קוק. מאבקו של הרב זוננפלד הגיע עד לחבר הלאומים בז'נבה, ודה האן הושיט לו סיוע רב בכך. אנקדוטה ידועה מספרת שבפגישה עם הנציב העליון, הרברט סמואל, שאל דה האן את הרב זוננפלד על פרט בחוקי הכדורגל. הרב השתומם והשיב שאין לו מושג. אז פנה דה האן לנציב ואמר לו:"הוד מעלתו רואה שהרב אינו נוהג להביע דעה בדברים שבהם אינם מבין, אך בנושאי שחיטה הוא בקיא"(מתוך ויקיפדיה).

בצ"ל אריאל!

הבנתי את הרובדרדקי

בנושא של סמכות של ההנלה ארצית וחברי התנועה איני יכול לחלוק עליך כיוון שאיני בקי, אבל לפי מה שאתה אומר האם לא צריכים ללכת למליאה? האם קבוצה של אנשים יכולים לקבוע יש לנו סמכות לעשות כך וכך בלי שם התנועה אבל עם כיוון התנועה להגיד שהם פועלים בשם התנועה במצב הנוכחי כאשר ההנלה ארצית לא מסכימה ולא בה לידי המליאה(כמו שאתה אמרת שההם כנראה ידחו את זה)?

כבר היה לי מקרה שמישהו ששמע שיש לנו הנהלה ארצית אחת לבנים ובנות היה בשוק, הוא ציפה להנהלה לבנים והנהלה לבנות אז ישנם מקרים 

מסכים ב100% שלא תמיד צריכים הפרדה, לכן אני אישית בעד פורם מעורב, אבל הייתה לי הסתייגות בגלל הסיבה שכתבתי.

צודק ומקובל עלי

תודה רבה על התשובות

הפרדה בפורוםאנונימי (פותח)
אני דווקא חושב שכן צריך פורום נפרד כי דווקא כאן באינטרנט זה הכי גרוע להיות מעורבים
גלקסיה אחרת.123

החשמל יכול לחשמל, הסכין עלול/ה(זו"נ) לחתוך, הטלפון והפלאפון עלולים לגרום למכשולות רבים, הגלישה באינטרנט יכולה לגרום למעשים אסורים, וכן הרבה כאלה, אז נברח מכל דבר, שמא נגיע לאיזה איסור.
אני חושב שגם אסור לאכול כלל ע"פ שיטה זו, שמא ח"ו נגיע לידי אכילה גסה או לידי אכילה של מאכלים אסורים.
וגם אסור להריח שום דבר, שמא ח"ו נריח בטעות מן ריח הקטורת שנשאר מתקופת המקדש, ובזמן ההרחה נתכוון לשם הנאה, וכך נעבור על איסור(מסכת פסחים ד"ף כ"ו ע"א).

כמובן הכי טוב שנחיה במערות ובמדבריות, שח"ו לא ניכשל באיזה פאנטיות שהמצאנו לעצמנו. <צ>

בצ"ל אריאל!

מעשים על דעת עצמנו.123

לא בטוח שהבנתי ב-100% את שאלתך.
אין חובה להגיש כל עניין להצבעת המליאה. כאשר מישהו רוצה להכניס משהו בתנועה, או לשנות איזה משהו, אז המליאה משמשת ככלי טוב לעשות זאת.

איננו יכולים לעשות כל דבר על דעת עצמנו, ולבוא ולומר שאנו חברי תנועת אריאל, אך פועלים בצורה לא רשמית. לדוג': לא שייך שנארגן איזה מחנה מעורב, אך לא נעשה זאת דרך ההנא"ר, ונודיע שזה דבר לא רשמי, אך זה מיועד לחברי תנועת אריאל. זה בגלל שאנו עוברים על כלל בסיסי בתנועה שזה קיום תורה לכתחילה, ומחנה מעורב בוודאי עובר על חוק זה.

אך הפורום המשותף נמצא במקום מאוד אפור, והוא אולי מותר גמור ואולי אפילו חיובי מאוד(כל אחד וזווית ההשקפה שלו). אז לבינתיים הוא מוטל לבחירה אינדיבידואלית של כל אחד, אם כן לקחת חלק בפורום או לא.

משום שההנא"ר עמדה על זה שהפורום הזה לא יהיה רשמי, ושכלל לא יתקרב להיות כזה(ומשום כך, עמדו על זה שנשנה את שם הפורום, ושלא נשתמש בשם התנועה), אין להנא"ר ולחברי המליאה את הכוח לקבוע החלטות לגבי פורום זה, וזה נשאר בחירה אינדיבידאולית של כל אחד ואחד.

בתנועה יש קולות רציניים ופאנטיים המדברים על הפרדת ההנא"ר ועל מזכ"ל לבנים ומזכ"לית לבנות. בקיצור: הקמה של 2 תנועות נפרדות לגמרי - אריאל ואריאלה. 
"חדשים מקרוב באו, לא שערום אבותיכם"(דברים פרק ל"ב פס' י"ז). איך זה שמשה רבינו לא חשב על הרעיון הגאוני להאציל מרוחו על איזה מושית רבניתנו, ע"מ שתהיה מנהיגות נפרדת לבנות וח"ו לא להגיע לידי פגיעה בצניעות?? <צ>

בצ"ל אריאל!

הבנתידרדקי

הקו החוצה האם זה מעשה שלא לכתחילה לרוב הדעות אז לא פועלים בלי ההנא"ר אבל כשזה במחלוקת גדולה ואין פסק ברור אז אפשר

תודה רבה!

אפשר לכתוב ל'טל שמים'שחר

נראה לי שהנושא הזה צריך לעלות מתישהו בתנועה.

צריך להציג סיבות מפורטות בעד הפורום ונגדו.

אני מסכים שהחיסרון במליאה שקולם של אנשים אחרים נשמע יותר מאשר קולו של 123 (נקודה למחשבה: אם יותר חבר'ה מקשיבים להם, יכול להיות שזה בגלל שיש להם יותר ניסיון חיים מלטישרטים כמונו..) ולכן אני מציע שחבר'ה ירכזו בצורה מסודרת את דעתם על הפורום בעד/נגד וזה יפורסם בטל שמים בעילום שם. אם מישהו יקום ויעשה את זה בזריזות (לא נראה לי של123 יש זמן לעשות את זה ואני לא לוקח צד בויכוח הזה.) זה יספיק להיכנס כבר לעלון של אלול או של תשרי. כמובן שאפשר לשלוח סתם דעה לעלון חוץ מזה, אבל נראה לי שעדיף ככה. בצורה כזאת יווצר מצב בו עד למליאה כל חב"ב ידעו מזה הפורום הזה.

חוץ מזה, לא נראה לי הרעיון להיות פורום בלתי רשמי של התנועה. זה טוב באופן זמני אך לא לאורך זמן..

בציפייה לבניין אריאל! 

עילום שם.123

למה בעילום שם? מי שמתבייש בדעותיו, אז שלא יכתוב. ב"טל שמים" יש כלל שמי ששולח חומר לפרסום, אך לא מציין את שמו, אז לא מתפרסם מה שהוא שלח(אני סתם מקשקש או שאני זוכר נכון?).

אם קולם של אנשים אחרים נשמע בנושא הזה יותר טוב, זה לא בגלל שיש להם יותר ניסיון חיים עם פורומים, אלא כי כנראה שהם סתם דמגוגים ועוד כל מיני כאלה.

היינו מאוד שמחים שהפורום הזה היה רשמי של התנועה. אך מה לעשות שיש כאלה שחושבים קצת שונה, ולא מסכימים לזה. איני רואה בעיה גדולה בפורום לא רשמי המנוהל ע"י אחד מחברי התנועה(זה רק הפסד מסויים להנא"ר, שאין לה שום כוח רציני לגבי פורום לא רשמי כזה).

בצ"ל אריאל!

123,שחר

אתה יודע טוב מאד שאנשים מסתכלים על שם הכותב לפני שהם קוראים ומסיקים מסקנות.

חוצמזה, לא התכוונתי לעשות את בתור דעה מאת פלוני אלמוני,

אלא הצגה של הטיעונים נגד מול הטיעונים בעד, ולהביא את זה כך לשיפוט הקוראים.

מלבד זאת, מי שירצה יכול לשלוח דעה מטעם עצמו בנוסף לכך...

השפעות חיצוניות.123

נכון שלשם הכותב יש השפעה גדולה על הקורא, אך עדיין נראה לעניות דעתי שחשוב לשמור ב"טל שמיים" על הזכרת שמות, ע"מ שהעלון יהיה יותר "חי". כאשר אני רואה שכותב הדברים הוא בן-אדם שאני מכיר(ולא משנה מה הדרגה שלו בתנועה), אז דבריו הופכים להרבה יותר מעניינים מאשר כותב הדברים הוא אדם שאיני מכיר.

המעלה פה בפורום, שגם אפשר לכתוב פה בעילום שם, ובכל זאת המקום הזה תמיד יחשב לחי, כי זו מסגרת שונה מאשר איזה עלון שבקושי יוצא פעם בחודש(וגם לא...).

צריך מישהו שיודע לכתוב יפה, ושהוא מבין מעט בדמגוגיה, ושהוא בעד הפורום הזה. אם יש מישהו שעונה לדרישות האלה, אשמח שיפנה אלי במסרישי.

בצ"ל אריאל!

נראה לי שאתה מתאים.yehciel666
במיוחד כשתוסיף את כל ציטוטיך מחז"ל.
כתבה רצינית.123

ע"מ שיצא משהו רציני, אצטרך להשקיע על זה זמן. הלוואי שאמצא לזה זמן...
(אבל אני גם כותב מאוד מבולגן, ויש לי רמת כתיבה כמו ילד בגנון...).

בצ"ל אריאל!

אני אסביר את עצמי.שחראחרונה

לא התכוונתי לעשות פאנל של נאומים חוצבי להבות,

אלא רשימה של נקודות בעד ונגד. מישרוצה להבהיר את עמדתו שילח דעה למערכת.

(פקס 02-9974411 לציין עבור טל שמים)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך