יום הולדת לאיתן, גיא ואייל (אה, כן, גם למנת ילדים!)

 

מי שעוקב אחריי זמן מה יודע שאחד הדברים הכי קרובים לליבי הוא נושא הממתקים והג'אנק שילדים נחשפים אליהם במסיבות יום הולדת. כתבתי על כך כבר מספר פוסטים בכמה אתרים וכבר ראיתם אצלי כמה דוגמאות לשולחנות יום הולדת אלטרנטיביים שאני מעצבת.

בעצם, כך התחילה מנת ילדים לפני שנה בדיוק. הפוסט הראשון שלי היה "יום הולדת ללא ממתקים" והוא תיאר את השולחן שעיצבתי ליום ההולדת של הבכור (שאתמול חגג 6).

היו לי חששות גדולים: זהו גן חדש ובכל ימי ההולדת שהשתתפנו בהם השנה, היו שולחנות עמוסים במתוקים בלבד- סוכריות גומי, מרשמלו, חמצוצים, שערות סבתא ובעיקר סוכר מתובל בצבעי מאכל. פחדתי שהילדים ואפילו ההורים יעקמו את האף.

לשמחתי, טעיתי. היו תגובות נהדרות מההורים, והילדים אכלו ונהנו ואף אחד לא שאל איפה הממתקים.

 

זה אומר הכל...
זה אומר הכל…

אז איך עושים את זה?

  1. צבעוניות- השולחן חייב להיראות מגרה וכיפי בדיוק כמו שולחן ממתקים מסורתי.
  2. גיוון- הכינו מגוון של מאכלים, כדי שהילדים יוכלו לבחור לטעמם. אין צורך להכין כמות גדולה מכל מאכל.
  3. טעם- הילדים מחפשים את המתוק? פירות זה פתרון מצוין. טבעי, בריא וכל כך ורסטילי.

על השולחן שלנו השנה:

  • מיני מאפינס כוסמין בננה-שוקולד צ'יפס
  • פשטידות פסטה אישיות
  • "אדנית" ירקות וכוסיות ירקות אישיות
  • גביעי גלידה ממולאים בתותים טריים
  • שיפודי פירות
  • "סוכריות" בננה מצופות שוקולד וקוקוס
  • שקיות פופקורן אישיות
  • בייגלה וקרקרים מחיטה מלאה
  • לימונדה ביתית ומים
  • בהפסקת האוכל הילדים קיבלו פיתות עם פלאפלים ביתיים אפויים, סלט ירקות וטחינה ביתית
  • וכמובן, עוגת יום הולדת.

הערות:

  • את גביעי הגלידה קניתי ב"וניליה" בעלות של חצי שקל לגביע.
  • את שקיות הפופקורן קניתי בחנות לציוד למסיבה, אלה השקיות הקטנות ביותר וזה עדיין היה נראה לי גדול מדי, אז גזרתי אותם מעט.
  • מתכונים ללימונדה ולמאפה פסטה תמצאו אצלי באתר.
  • את אדנית הירקות קניתי במקס סטוק ב-5 ש"ח. מילאתי אותה בחסות צבעוניות והוספתי את כוסות הירקות.
  • סרטון שלי מכינה כוסות גינת ירקות כאן: 
  • סרטון עיצוב שולחן בריא: 
  • שיפודי פירות- לפי הפירות שבעונה. עדיף להשתמש בפירות כמו תותים, תפוזים, אננס, קיווי, שלא משחירים ומתקלקלים מהר.
  • עוד מתכונים בהמשך הפוסט.
  • מאמר שלי בנושא באתר קול אנד בלו: http://coolandbello.co.il/?p=23290

 3

מאפינס בננה-שוקולד צ'יפס

2 כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר פירות או סוכר קוקוס

1/4 כוס שמן קוקוס או חמאה מומסת

כוס יוגורט (200 ג')

2 ביצים

2 בננות בשלות מאד מעוכות

כפית תמצית וניל אמיתית

כוס שוקולד צ'יפס איכותי

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

בקערה נוספת טורפים יחד את כל החומרים הרטובים ומאחדים בעדינות את החומרים היבשים.

מעבירים לתבנית שקעים שרופדה בעטרות נייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

 

1

"סוכריות" בננה מצופות שוקולד וקוקוס

בננות בשלות (לא מדי)

שוקולד מריר מומס

קוקוס טחון לא ממותק

אופן ההכנה:

מקלפים וקוטמים את קצוות הבננה.

חותכים לפיסות בגודל הרצוי (אני חתכתי ל-4 יחידות שוות מכל בננה).

נועצים מקל סוכריה (ניתן לרכוש בכל חנות מוצרי מסיבה) על כל פיסת בננה, מסדרים על מגש ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.

כשהבננות קפאו, ממיסים שוקולד בקערה ומצננים מעט.

טובלים את הבננות בשוקולד ומיד לאחר מכן בקוקוס.

מחזירים את מגש הבננות המוכנות למקפיא עד להגשה.

 

פלאפל ביתי אפוי

החומרים ל-50 כדורים קטנים:

2 כוסות חומוס יבש מושרה לילה לפחות במים קרים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

בצל לבן גדול

4 שיני שום

כפית סודה לשתיה

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

כפית גדושה כמון

חצי כפית קינמון

מיץ מלימון שלם

כף שמן זית

הוראות הכנה:

במעבד מזון טוחנים את החומוס עד למרקם גרגירי.

מעבירים מחצית מהחומוס לקערה.

את המחצית השנייה משאירים במעבד המזון, אליו מוסיפים את שאר החומרים.

טוחנים עד למרקם חלק ומעבירים לקערה עם שאר החומוס.

מעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם לילה).

צרים כדורים קטנים (בשלב זה אפשר להקפיא ולאפות במועד אחר).

מושחים תבניות אפייה בשמן זית ומעבירים את הכדורים לתבניות. מושחים את הכדורים בעוד שמן זית בנדיבות.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהכדורים מזהיבים, הופכים את הכדורים פעם אחת במהלך האפייה.

רצוי להגיש מיד כדי לשמור על הפריכות, אך ניתן גם לשמור יום-יומיים במקרר ולחמם מחדש בתנור.

4

  •  
  •  
  •