מהנסיון שלי - כמה הצעות:
תקני לחם מקמח מלא - אבל אמיתי. שימי לב שאין שם משפרי אפיה, שומן מחי, לציטין הסויה.
יש מעט מאוד מקומות להשיג לחם כזה, אבל שווה לקנות, לפרוס (חלק מגיע פרוס) ולהקפיא.
(יש לחם אדמה, ויש מאפיה בירושלים טלר, אם אני לא טועה - בסוף היום זה חצי מחיר).
את אוכלת 4-5 פרוסות כאלה ליום, את מרגישה שבעה ומוזנת היטב. עושה טוב גם לנפש.
תקני חמאת בוטנים טבעית (אני מכירה של Bַ&D) וטחינה גולמית מלאה.
פירות וירקות אפשר לשטוף ולאכול בלי להתעסק יותר מדי. קחי איתך למיטה או לכורסת ההנקה גמבה שלמה, או כמה מלפפונים, או פרי נחמד, ותכרסמי בנחת בזמן ההאכלה.
יש למצוא בסופרים מסויימים עוף צלוי מוכן. חם. גם פה, בסוף היום זה חצי מחיר. אותי זה הציל.
את יכולה לפרוס חזה עוף לשמן בשמן זית, קצת מלח פלפל ולצלות ברשת מעל הגז. ענין של דקות. ואז לאכול בפיתה עם פרוסות עגבניה או ירק אחר שאת אוהבת.
אותו דבר אפשר לעשות עם כבד. מעמיד על הרגליים.
עכשיו לפני פסח, יש לך הזדמנות לקנות מוצרים שנקיים מסויה - תקני צינצנות של גפילטע פיש. חוץ מזה יש לקנות בקופסאות שימורים כבד דג שיבוט - בריא ומזין חבל על הזמן, סלומון מבושל במיץ טבעי, סרדינים בשמן זית, וכו'.
בקיצור, תראי מה יש על המדפים שמכיל רכיבים טבעיים בלבד. תקני ותתחילי לאכול. אם תאכלי, תתחזקי ותוכלי גם לבשל. ועצם היציאה לסופר והמפגש עם מוצרי מזון, ירקות, פירות, עשבי תבלין, גבינות טובות וכו' עושה תאבון וחשק לבשל (ככה אני עושה עם הילדים כשאחד מהם מאבד את התאבון. הולכים לסופר, בוחרים מצרכים, ירקות ופירות ופותחים את התאבון).
עוד נקודה חשובה - שיהיה מישהו - בעלך או בתשלום, שידיח את הכלים. את כלי הבישול הכוונה. שתוכלי לגשת ישירות לבישול. וגם שהמטבח יראה פנוי ומזמין.
מדי פעם את יכולה לקנות לך כדורי פלאפל ולאכול.
ואם את לא רוצה מטוגן, תקני חומוס גרגירים מבושל בקופסא.
כמובן שביצה, ואפילו שתיים ליום.
ולא לשכוח לקחת ויטמינים.
חזקי ואמצי.