מסקנות וסיפורים. Sashiburi (זה ארוווך )בן-ציון

- הנה מה טוב הנה מה טוב ומה נעים, אצלנו כאן שמחה לילד

אתחיל מהתחלה:

- היה לי בלבול מפדח, אבל בסוף הכל לטובה והוא יצא

- ירדנו, בלאגנים מורלים וכו', היה משעשע. איזה שפיצים הנהגים.. היה טיול אדיר

נראה אותכם מצלמים שלל תמונות של צמחים (מזל שהם מוכרים ובולטים) תוך כדי תנועה.

אז זה היה בערך ככה: *תמונה עם ירוק וכתם לבן מטושטש* זה צנון ענברי+רקפת

- אוכל, התלהבות מהגיטרה (ליאם הביא אקוסטית, יאי!) אור בקושי נשנש כמה כריות ואמר שהוא שבע. עם קשה אוכל.

- המשך טיול. יוסי המוביל עם ציוני הדרך היצירתיים: "ליד השיבר לפנות שמאלה" (שיבר=משהו גדול? אז לא, זה היה מכל מים קטן. לפחות זה היה אדום )

- סדנת קינוחים בבצק סוכר שהייתה לאסון בשביל הידיים שלי. היא לא אמרה כמה מרגרינה לשים, אז... יכולתי לשמן מנועים עם הכמות שהייתה לי על הידיים  

אבל עדן עשה פינגווין חמוד בכחול-לבן, ועטלף נחמד. איכשהו אור ניצל מהאסון שלי למרות שהוא גם טבל במרגרינה, ויחד עשינו משהו שאפשר לדמות כטנק |משועשע קשות|

- אח"כ so called "רכיבה על סוסים", כלומר הליכה במעגלים על סוס במכלאה קטנטונת ומסריחה עם ערבי\בדואי. אבל אור נהנה

- ארוחת צהריים נחמדה בהחלט, אלא שאור סירב לאכול "אני לא רעב." (הילד בקושי הכניס לפה שלו משהו. הממ, בעצם כן - צ'יפס ובצק סוכר, אבל גם זה לא בכמות!) לפחות אח"כ הוא אכל איזה כריך...

- אח"כ סדנת שוקולד, שבגלל שהיינו בשריים הפכה להרצאה על שוקולד. אולי מעניינת בכל יום אחר, אבל כבר הייתי מותש וממש לא היה לי כוח לזה..

- סופסוף נסענו לאכסניה (במילעיל!) בשלומי. אכסניה נחמדה ממש, עם נוף מדהים  

התארגנו בחדרים אחרי קצת בלאגן, והלכנו לאכול קצת.

ואז (תופים)

- קריוקי מטורף עם נירו לוי!

באוכל היינו כזה "וואי, הוא דומה ממש להוא מרמזור, חפר - נירו לוי." אז בהתחלה של הקריוקי הוא עשה לנו כמה קטעים שלו: "גיסנו!" וכו' וביקש שלא נשגע אותו בבקשות (אם כי כמובן שהיו קצת סלפים וכו')

- הייתה מסיבה נחמדה שם, אם כי היא עברה הרבה גבולות הלכתיים לצערנו השירים שהלכו שם.. 

אבל שרדנו, והחניכים נהנו מאוד

השכבנו (במאמצים) את הילדודס לישון והלכנו לישב"צ קצר (לפחות השתדלו שיהיה, עם כל הערות הביניים)

*עד כאן יום חמישי* (היום יום חמישי!! )

המשך יבוא

היום יום שישי + שאבס קויידש.בן-ציון

- בוקר זריז. טסתי לביכנ"ס אי-שם בסוף, ואיכשהו הספקתי לארוחת בוקר. תרופות, אוכל ושאר ארגוני תיק וקדימה לדרך.

- הפנינג חביב ומלא סבון בנווה-עמיאל. מרוץ חמוד (מקצה אפרוחים ) ל300 מטר, חלוקת מדליות וגביעים, קצת מורלים וחזרה לאוטובוס.

- קיבוץ עין גב! איזה דוכנים פתחו שם הטכני... קרפ צרפתי, פירות אקזוטיים, משקאות קיציים וכו'  

חיכינו בנחת לתורנו לבננות\שיט. היה ממש כיף

-אח"כ מלחמת מים משעשעת בין כמה מהחבר'ה (שהסתיימה בכמה אסונות תוצרת פריגת ומקלחת לליאור )

-היה חם ומתיש, אבל ממש כיף. עלינו חזרה לאוטובוס, מקווים שיהיה זמן להתארגן... 

- התארגנות זריזה לשבת. חיפוש מגהץ, שטויות, הסתבכות עם הסיני ומקלחת זריזה. (ליאור! חלאס להציף את המסדרון!! ילדים |נאנח| )

- שבת מלאה אירועים. ערבית חאפרית למדי אך חביבה.

סעודת שבת משעשעת ביותר - נסיון להתחרות עם 130 בנות בשירה, כשאנחנו בקושי 20-30. בסוף ניצחנו עם המורלים

-עונג שבת שבו ראיתי Fizz (הסוכריות האלו עם האבקה, שבאות ברצועות של 5 מחוברות זו לזו.) איזו נוסטלגיה!!

משחק איקס עיגול חדשני של 4X4 (כל הזכויות שמורות להדר ) בלאגנים. ליאם ואורי נתנו בראש, ויובל נתנה אחלה פייט נגדנו... היחידה התחרותית ביניהן 

-1! 34! 23! 70! אחחח... זה היה קטע משעשע. 

הלכנו לישון עייפים ומרוצים   

-תפילת שחרית נחמדה וזריזה, קידוש מפנק, משחק משעשע (קבוצה ג'!) (קמרי זה בא'!) 

מריחה קלה, ואז סעודת שבת חביבה עם מורלים, ובה גם למדתי איך לגרום לילד בן 9 לאכול משהו 

- סיור! או שלא. ובעצם כן! קיצור מריחה קלה בשמש ואז הליכה קצרה לגן-השעשועים. אליה כאטרקציה, (וגם ****, אבל את זה אשמור לעצמי )

- משחק הזיכרון, שיחה מקמרי, מסר מיעל, וסיימנו. 

- מנחה זריזה, סעודה שלישית משעשעת ביותר וסוגשל פרידה מנתי(?)("מי שלא שותה בפה שותה בוריד )

עכשיו תתרגמו לאנגלית. אממ.. "משפחה משפחה משפחה..." אז זה "family family family"

-ההורים של אור הגיעו. התרגשות, מחמאות, חיבוקים.. תודות, מראים ת'חדר, מארגנים תיק וחוזרים לסעודה.

- ערבית זריזה, הבדלה מוזיקלית (או שלא. לפחות מלאה בנסיונות לאלתור מצדי בסוף עליתי על הסולם וניגנתי, אבל רק את המנגינה ולא אקורדים.)

-פרידות חיבוקים וכו', שירים עם ליאם וכו', נסיון לחבר שיר פרדה... 

לקחנו לנהג בטעות כמה דברים

הסתדרנו זריז עם הציוד, הטכני הגיעו ואספו אותנו, קדימה למשרד.

פריקה, החזרי נסיעות וחזרה לישיבה.

*סוף*

ועכשיו למסקנות:בן-ציוןאחרונה

- שיר פתיחה: הולכים אל הלא-נודע

-מדהים איך שהייה של כמה שעות רצופות עם אנשים מקרבת ביניהם, גם אם זה ילדים. 

- חוסר החלטיות גרוע מחוסר החלטה, שכן הוא מונע את היכולת לתקן שגיאות מצד אחד, ולעשות טוב מצד שני.

- אוהב, לא אוהב, מבולבל. שירים שעולים לראש בזמנים מסוימים עלולים לבלבל. מה שבטוח - הראש שלי היה במקום אחר בגללה

- דיבור, שיחה... לפעמים העוצמה הטמונה בכך מפליאה אותי. כמה רגש יכול להיות טמון במבט אחד, במילים ספורות...

- היא לא תדע, שאני

מעציב משהו, מנק' מבט רגעית ועכשווית - אולי לעולם לא ניפגש שוב. נדבר- ספק. העניין הוא שאני לא יודע אם אני בכלל מעוניין בזה עכשיו... 

- חוכמת החיים והבגרות הנפשית של אדם קשורים חזק זה בזה. מדהים לראות הבדלים בין אנשים בני אותו גיל שנמצאים במקום שונה כ"כ... האחריות משחק תפקיד עצום שם.

- אני חייב ללמוד שירים חסידיים, קבלת שבת והבדלה. או לפחות להגיע לרמת אלתור שבה אוכל לנגן בצורה חלקה שירים מוכרים ללא אקורדים אלא משמיעה.

- החלטות חייבות להיעשות במוקדם או במאוחר.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך