מתוך מחשבותיו של ילד על אחותו הגדולה (איסתרק שם שם):
"וטור? טור היא אישה, נשים תמיד אומרות משפטים מלאי רגש, גם אם הן אינן נרגשות באמת"
מתוך מחשבותיו של ילד על אחותו הגדולה (איסתרק שם שם):
"וטור? טור היא אישה, נשים תמיד אומרות משפטים מלאי רגש, גם אם הן אינן נרגשות באמת"
עכשיו חזרות..
מהללאל קראתי.
למה כמעט?
איך שבא לי שוב![]()
זה היה לפני איזה כמה שנים.
אבל בטוח פחות ממני.
שוברת גליםאיפשר לקרוא אתזה בכלל.
והמשפט הזה שבהתחלה הוא סתם נאא
סתם,אני לא כזה תולעת ספרים אבל כן אוהבת מאוד לקרוא
וכמו שאמרת,הספר הזה בקושי ניתן לקריאה,ולוידעת איך אנשים ככ מתלהבים ממנו
והוא בין היחידים שאהבתי.
שטות
באתי לביקוראסתרקיוו זה הזכיר לי את מנכל סלקום
בס"ד
ספר תעמולתי מסוכן.
(נניח לזה שהוא לוקה באנכרוניזם והופך מדינה של יהודים כשרים פחות או יותר לחבורת פיאודלים אירופית מטונפת)
בס"ד
רעים אפילו יותר מהחרדיות הבלתי נסבלת והמלל הפסאודו-אידאולוגי שמתנגש באופן חזיתי עם ההלכה.
בס"ד
אבל כמעט
שמישו אחר יבין אתזה..
תודה בכ"ז
בס"ד
ספר גרוע (מבחינה ספרותית), מסוכן (מבחינה רעיונית) וזהו.
אבל למה? מה הגרוע והמסוכן בו?
בס"ד
עכשיו אני חושב שאפשר להבין פחות או יותר מה כתבתי.

בס"ד
צריך לדעת מה זה אנכרוניזם כדי לא לערב מוטיבים מתקופות לא קשורות? צריך לדעת איך קוראים לפיאודליזם כדי להבין שיהיה מגוחך לדמיין את כוזר כאילו היא צרפת של לואי ה14? צריך לדעת מילה לועזית אחת כדי להבין שרע לקרוא ספר שמייצא אידאולגיה מסוכנת ונוגדת לרוח היהדות, עם רעיונות שמנוגדים בפירוש להלכה, ועוד מוכר את זה במגזר שקורא לעצמו "היהדות הנאמה"?
בס"ד
אבל רק דוגמה שעולה לי עכשיו לראש: מה פתאום לצאת למלחמה ולהרוג אנשים חפים מפשע רק בגלל שמישהו גנב ממך משרה? זה כשלעצמו לא בסדר, אבל לא סיבה להרג של אף אחד אחר.
בס"ד
ועכשיו מוצאים את עצמם מול האחים שלהם.
ולהפך, חיילים ששמעו את הנסיך שלהם קורא להם להגן על הערכים של "כוזר האמיתית" ולפלס לו דרך רצופה דם וגופות אל הכס, והתגייסו בתמימות והתלהבות בדיוק בגלל בלבולי שכל כמו של הכותבת.
בס"ד
עוד דוגמה- היחס ל"יפיותו של יפת" הוא כאילו זה מקור כל הרוע בעולם, כך לדוגמה איסתרק מובל באף ע"י הסופרת להחלטה לפיה הוא לא ישמע יותר מוזיקה קווארית.
שטותבס"ד
אז מה הכוונה ב"יפיותו של יפת"?
ומה תעשי עם כ"כ הרבה שבחים של גדולי תורה למוזיקות גויות כאלו ואחרות?

בס"ד
לשיטת הרמב"ם גם ניגונים שנתחברו בקדושה ובטהרה על ידי הרכב של בעל התניא, מרן הרב זצ"ל והרב אשלג יהיו אסורים בשמיעה.
לפחות לא ראיתי דבר כזה ועכשיו סיימתי לקרוא.
הוא מגיע להחלטה אחרי שבחר להיות כוזרי גם בלב ולא רק בגזע.
ואז כשנתבקש לקבל על עצמו משהו,
הוא בחר את זה כדי להיות נאמן לכוזר,
וכדי לזכור תמיד את בחירתו להיות כוזרי ולא קאוורי.
כל המלחמה היא על הרוח,
ואיסתרק היה מוכן לא לעשות את זה אם לא היה מבין שזה תפקידו כדי שהכוזרים ישארו עובדי ה'.
שנחבר את הקורא לבחירה בטוב.
עם כל המתיקות השיקרית שברע.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד