מה עושים???שלומית16

אני הולכת השבת לעמוד לפני חניכות

הן הולכות לשאול אותי שאלות שאין לי מושג איך לענות עליהם...

אין לי שמץ של מושג מה לעשות עם זה

יש פה אולי מישהו שיכול להסביר לי מה לעשות?

בציפיה לבנין אריאל-דחוף!!!

מה עושים? מסבירים את האמת.משה
כמו שהיושב במרומים איפשר את השואה הראשונה, הוא החליט שם למעלה שגם השואה השניה צריכה להתבצע, ואין הרבה מה לעשות.

מה שכן צריך לעשות זה לנסות לעצור את שלביה הבאים של השואה החדשה, במסגרתם הערבים יובילו אותנו למשרפות, או לחילופין יהרגו אותנו טיפין טיפין בעזרת אמצעים אחרים.

בדרך הטבע, אני לא נותן למדינת גירושיאל יותר משנתיים להתקיים.
בנאדם תירגע בטיל!!!שלומית16

אני לא משווה את השואה לכלום!!!

הגירוש זה דבר נורא מזוויע מחריד....

אבל אין שום מצב לקרוא לו שואה!!!

ותזכור שאתה עדיין חי במדינה הזאת ואתה חלק ממנה לכן אל תחזה לה עתיד כזה כי אתה גם קשור לעתידה...

תודה בכל אופן על התגובה

יש לו שם, משה, במקרה.צחקןאחרונה

ב"ה

יש בהחלט.

הערבים רוצים לעשות לנו כמו היטלר, אבל הם עדיין לא יכולים.

הגרוש מחזק אותם, והם יעשו לנו עוד עד שנברח מהשומרון ומחבלי בנימין ויהודה.

אז הם יעשו לנו עוד יותר - עוד הרבה יותר - עד שכולנו נברח. אם לא הם יכבשו אותנו ויובילו אותנו לקרמטורים.

אנחנו חייבים מנהיגות א ח ר ת.

אם לא, אנחנו בצרות ויקרא מה שמתואר מעלה.

מה זאת אומרת?!miri

יש לך מושג ועוד איך. החניכות שלך גם גדולות וגם הן על רמה, תוכלי להגיד להם את מה שאנחנו אומרים לעצימנו. אנחנו חלק מתהליך, חלק ממסלול, אנחנו לא יודעים מה סופו של המסלול, כל אדם בעולם נימצא בחלק אחד מהפזאל שמרכיב את המסלול, אף אדם לא יודע מה יהיה בחלק שאחריו במסלול הזה. אנשים בגירוש ספרד לא ידעו מה יהיה בתקופה שאחריהם, גם האנשים שהיו בשואה לא ידעו מה יקרה לאחר שתקופתם תסתיים, גם אנו לא יודעים מה יהיה אחרינו, מה יקרה כשתסתיים התקופה שלנו, מה יהיה בחלק הבא של הפאזל המרכיב את המסלול. אבל מה , שי לנו אמונה שסופו של המסלול טוב. לא יודעים סדיוק מהו וכמה זמן נחכה לו, אבל הוא טוב.                                                                        אפשר לדבר על אותו משקל, שאנחנו לא רואים את התמונה הגדולה הרחבה (מפקד שבת שעברה, זוכרת?) אך אנו מאמינים שהיא טובה וחיובית למרות החלק הקטן והשלילי שנגלה לנו ממנה.

לדעתי, זהו גם זמן להקשיב לחניכים/ות, בטח ההורים עכשיו עסוקים וטרודים בלחץ נפשי. זה זמן טוב ומתאים לתת לחניכים לדבר, לשפוך, לכאוב בקול, לזעום, לשתף. הרבה פעמים מספיקה הקשבה ומילת עידוד לאו דווקא תשובות.

שבת שלום!

בציפיה לבניין אריאל!  

ההכנה.123

תלוי מה עד עכשיו סיפרת להן והסברת להן.

אני עד עכשיו הצגתי בפניהם 2 שיטות: שיטת החזו"א ושיטת האדמו"רים(זה לא רק האדמו"רים, יש עוד כאלה שמצדדים בשיטה זו, אך האדמו"רים בולטים בשיטה זו).

שיטת החזון איש: ההגדרה של אמונה וביטחון, פירושו שאדם יודע שכל מה שקורה בעולם, זה בידיעת ה' וזה חלק מהמגמה האלוקית, ולא הכל טוב אך הכל לטובה, ובמהלך הכולל ובהסתכלות הרחבה והכללית על כל מהלכו של עולם הכל חלק מטוב.

שיטת האדמו"רים: אמונה וביטחון, פירושו שאדם צריך להאמין בכל כולו שהכל יהיה טוב, וע"י אמונה זו הוא יקבל רק טוב, ולא יהיה לו שום צרות ובעיות.

אני אישית יותר מתחבר לשיטת החזו"א, וכל הזמן דיברתי ככה, שגם יכול להיות שהגירוש יהיה(ובסניף לפעמים צחקו עלי שאני "קטן אמונה" וכל מיני כאלה).

"רבי חייא רבא ורבי שמעון בן חלפתא הוו מהלכין בהדא בקעת ארבל בקריצתה וראו איילת השחר שבקע אורה, אמר ר' חייא רבה לרבי שמעון בן חלפתא ברבי כך היא גאולתן של ישראל בתחילה קימאה קימאה כל מה שהיא הולכת, היא רבה והולכת"(ירושלמי פרק א' הלכה ה').

הגאולה קמעא קמעא נמצאת בקו של עליה, אך לא בקו עליה ברור, כי אור וחושך משמשים בעירבוביא(כמו עלות השחר שהגאולה נמשלה לה).

מי שילמד היסתוריה כראוי, יראה שלא עברו על עמ"י מהתקופה של היציאה לגלות 50 שנה שקטות. לא היו 50 שנה בדפי ההיסתוריה של עמ"י שהם לא חטפו איזה שואה, או איזה משהו שלא רחוק משואה.

המצב שלנו עכשיו, זה סתם איזה סטירה חזקה שקיבלנו, אבל לאורך כל ההיסתוריה עברנו ניתוחים רציניים שהורידו לנו הרבה איברים מהגוף. 
כמו שאומרים: "יום אחד של אושוויץ עם יותר אבידות, מאשר מהקמת המדינה עד עכשיו".

אנו נמצאים בייסורי גאולה, יסורין של חבלי משיח.

יהיה בסדר...

בצ"ל אריאל!

כמה תשובותדרדקי

דבר ראשון הכל עוד לא נגמר!

דבר שני כנראה ישאלו על הרב אליהו שאמר "היה לא תהיה" איך יתכן?

התשובה לכך פשוטה כמו שאמר בנו הרב עוזיאל, ישנם שני סוגי גזרות גזרה שאי אפשר לבטל דוגמת משה שהקב"ה לא נתן לא להתפלל יותר מ ואתחנ"ן תפילות(ואני חושב שעל זה נאמר "גם כי אזעק ואשוע שתם תפילתי(איכה ג ח)(הוספה שלי)) וישנם גזרות שאפשר לבטל ע"י וזה היה כוונת הגר"מ שזו היא גזרה שניתן לבטל ע"י מספיק תפילות (ואני משער גם זכויות כגון חסד ת"ת וכו')

איך זה מסתדר עם האימרה "כל דעביד רחמנא לטב עביד"(ברכות ס עמוד ב)?

על זה כבר ענה 123 ואני אוסיף שיש תסופות בקידושין דף לא עמוד ב שאומר שם(על השאלה שלא נכתבה בל מתבקשת למה נכתב למצנח מזמור לדוד בקינה על החורבן ולא קינה לדוד?) שהקב"ה כילה את חמתו על האבנים והעצים(בית גשמי-בית אריאל, כי הרי השכינה כבר עזבה) ולא הרג את ישראל ואנו רואים שבתוך הרע מסתתר טוב,

אם כן אז למה אנו מנסים לעצור את הפינוי הרי זה טוב!

שאלה שאני לא בטוח בתשובה שלה, אני חושב שאפשר לענות שטוב לנו במצב שהיינו אז, אבל עם "תשובה תפילה וצדקה" אנו משנים את עצמנו וכבר לא צריכים את ה"טוב" הזה כי אנו במדרגה יותר גבוה ולכן אנו מנסים לפעול שיבוטל

בצ"ל אריאל

בתוך הרע מסתתר טוב.123

קודם כל שכוייח על הבקיאות!
(אני מהמר שאתה הבלונדיני מבית-שמש שקרא בתורה בשבת מדריכים במבשרת). 

תיקון קטנטן: זה לא "למנצח מזמור לדוד" אלא "מזמור לאסף, אלוקים באו גוים בנחלתך וכו'".

אני הקטן הבנתי שם פשט שונה: ברור שחורבן הבית זה דבר רע(וכמובן שבגלל זה השאלה למה 'מזמור' ולא 'קינה').
התשובה היא, שברור שחורבן הבית זה דבא נורא ואיום, והיה ראוי לומר 'קינה לאסף', אך יש כאן נקודה קטנה של שמחה, שטוב היה שה' שפך חמתו על בית המקדש ולא על עמ"י.

אין מפה ראייה רצינית שבתוך הרע מסתתר טוב(כי בוודאי שהיינו מעדיפים שבית המקדש היה נשאר קיים, וזה גרוע שנחרב הבית), כי השמחה פה היא לא על הטוב שהיה, אלא שקיבלנו פחות רע ממה שהיינו צריכים לקבל.

בוודאי שחורבן הבית הוא רע, ובוודאי שגירוש יהודים מביתם זה רע. אלא עמ"י חוטא, ויש דין ויש דיין, ושכר ועונש זה אחד מיסודות האמונה(לפחות לפי הרמב"ם, וגם בערך לפי ר' יוסף אלבו).
אלא שה' מנהיג אותנו בדרך הטובה ביותר בשבילנו, בהתאם למעשינו ולמצבינו הרוחני, וזה לעניות דעתי הכוונה "כל דעביד רחמנא לטב עביד".

וכן את משפט זה("כל דעביד וכו') אומר ר' עקיבא, בסיפור המפורסם על שנאכל לו החמור והתרנגול. נכון שזה היה לטובה במהלך הכללי, אך כמובן שר' עקיבא "חטף", כי הרי נטרף לו התרנגול והחמור, ואם "הכל לטובה" בצורה מוחלטת ושלמה, אז ה' היה צריך לסבב את המציאות שגם החמור והתרנגול היו נשארים בחיים, שהרי זה בוודאי היה הפסד כספי לר' עקיבא.
[כמובן שר' עקיבא "חטף" על עבירות בדרגה שלו, שהעבירות שלו נחשבים למצוות גדולות אצלנו, או שהוא "חטף" יסורין לכפרת הדור כמו שאר ענקי עולם].

אז בוודאי שלכתחילה יש לעצור את הגירוש(שהבסיס צריך להיות תיקון רוחני), אך אם עמ"י ברמה רוחנית נמוכה, אז הוא צריך לחטוף מכות שבמהלך הכולל זה יוביל אותו אל הטוב, אל המנוחה ואל הנחלה.

בצ"ל אריאל!

מקובל עלידרדקי

צודק בתיקון

לא אני לא "הנער הבלונדיני מבית שמש"

בצ"ל אריאל

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך