אני משער שזה בעיה שנוגעת להרבה סניפים בארץ
בסניף שלי לדוג' רוב המדריכים בפנימיות(יותר מ70%) נוצר מצב בו החניכים לא רואים את המדריכים הרבה שלא בזמן הפעולה ולכן גם אין הרבה חניכים, כשאני נכנסתי להדרכה(לא הייתי בפנימיה) היו מגיעים כ5 חניכים כל שבת עכשיו מגיעים בערך 12 שאני משער שעוד אחד שניים יצטרפו ל"גרעין הקשה" שמגיעים כל שבוע(וברוך ה' יש לי כבר הרבה כאלה)
דבר זה לא נבע מהיותי מדריך יותר טוב מהמד"ש שלי, ההפך הוא הנכון אבל בכל אופן כשאני נכנסתי להדרכה נוספו הילדים שהיו רואים אותי הרבה בישיבה(הם בחטיבה ולכן עוד לא הלכו לפנימיות) והייתי פשוט מפגין נוכחות(וזה גרם להם לבוא)
למעשה יש פרדוכס כי אם יהיו יותר חניכים אז יהיו מספרית מספר החניכים אשר בישיבות מקומיות יגדל והם יביאו יותר חניכים ואני בטוח שלהיות בתנועה זה עדיף מהבית(ברוב המולט של המקרים) או תנועה אחרת
איך יוצאים מהפרדוכס הזה?
עוד בעיה של חוסר הפגנת נוכחות היא שלמרות שיש הרבה ילדים בתנועה והרבה מדריכים בכל אופן אין הרבה חולצות, ואני חושב שזה נובע שמדריכים לא כל כך מבינים את החשיבות של החולצות בדברים מחוץ לפעולה(ואני הייתי נגד עד שהתחלתי להבין כי חשבתי שזה גורם לפירוד, מחלוקות) ועדיין איני בטוח מתי צריך ומתי לא(אולי רעיון למאמר בטל שמים קוראים את השטח הבא)
מה אתם אומרים על זה?
בכל אופן התכוונתי שנוצר מצב בו מדריכים בפנימיות ולא מגיעים הרבה, החניכים לא רואים אותם ולכן לא מגיעים לפעולות[ואז הם לא הופכים למדריכים ונוצר הפרדוכס]