רגישש! אל תגידו שלא ידעתם...אנונימי (פותח)

מי שפותחת שתהנה.. אבל תגיבו באמת... רק בעדינות כי מספיק קשה לי ולא נעים לי עם זה...........

אז ככה

שונאת אתזה שמסתכלים עלי מוזר כשאני אומרת שידעתי על יחסים בגיל 16 וחצי....

שונאת אתזה!!

כאילו מה...???למה  אני אמורה לדעת על זה מוקדם????? למה זה אמור להיות ברור מאליו??

אז נכון, למדנו בכיתה ט ונראלי גם לפני כן על המערכות וגם על מערכת הרביה.. אבל בחייכם.. אני רק אומרת תודה על זה שלא שאלתי את המורה, איך לעזאזל הזרע והביצית נפגשים אם זה נמצא בתוך הגוף... ושתבינו- התחרפנתי מזה שלא ידעתי... זה שיגע אותי... אבל מודה כל רגע על זה שלא שאלתי...

למה כולם חושבים שזה אמור להיות ברור אם אף אחד לא אומר... ואתם יודעות איך אני פתאום כן יודעת????? מהאינטרנט הזה... מאיזה אתר מזוויע שאין לי מושג אבל איכשהו הגעתי אליו וגם זה היה תוך כדי דברים אחרים... ואח"כ שאלתי מישהי (ממש ממש ממש ממש לאא!!!!!!! מהמשפחה) והיא הסבירה לי בצור הנורמלית הרבה יותר...

אבל למה מסתכלים כזה עקום על מי שלא יודעת??????????? למה?????

אולי נסתכל עקום גם על אלה שביסודי שלא יודעים מה זה המילה המסובכת הזאת שכתובה במערכת שעות של אח שלי הגדול.. וכל פעם שואלים "מה זה תושבע"פ???"

לא מסתכלים עליהם מוזר כי הם לא אמורים לדעת משהו שלא אמרו להם.. וגם אם אחרי שהסברת כמה פעמים את לא תצחקי כי את מבינה שהיא לא אמורה לזכור אתזה כי זה לא קשור אליה. זה לא זמן שבו היא אמורה לדעת מה זה...

אז סליחה על ההשוואה הזאת.. אבל אם יש משהו שאני לא בגיל ולא אמורה לדעת אותו (וחלק מהדברים לכל הדעות לא צריך/כדאי/מומלץ לדעת) לפני החתונה, אז למה מסתכלים מוזר על מי שבאמת לא יודע??? למה??????

אוף.. זה ממש מעצבן אותי!!!

זהו. פרקתי

לא יודעת אם מסתכלים מוזר, אבלאנונימי (3)

עד גיל 16וחצי זה באמת טיפה מאוחר! אני למשל ועוד הרבה חברות ידענו בגיל 12 או יותר משו כזה

(הפותחת) למה לכם לדעת איך הכל עובד בדיוק בגיל 12??????אנונימי (פותח)

באמת למה???

ולמה זה רע לדעת בגיל 16??? אני מרגישה בעצמי שיש דברים שזה מוקדם לי לדעת... אולי לא הכל אבל יש דברים כאלה.

נכון , זה באמת בעיה שכולם יודעים הכל בגיל 12אנונימי (3)

אבל מה לעשות? כמעט כולם ככה, מבינה? ומי שלא ככה מסתכלים עליו טיפה מוזר גם אם הוא בעצם הנורמלי

(הפותחת) וזה חבל מאוד....אנונימי (פותח)

מה זה עוזר לדעת את זה בגיל צעיר כל כך???? מה זה מוסיף?? אני באמת שואלת...

אני מעריכה אותך ככ.~תות~
אשרייך שזכית. זה מעיד עלייך הרבה בתור אדם שלא נסחף אחרי הזרם ודבק בעקרונתיו.
אני מקנאה בך בצורה שקשה לי להסביר לך.

ולמה החברה כזאתי?
כי היום לצערינו 'רגיל ונורמאלי' שילדים בני 8 מסתובבים ומדברים על יחסים כאלה. החברה שלנו מקולקלת
ואת, בניגוד להרבה נשארת טהורה זמן רב יותר מהמון אנשים.
אל תתאכזבי לרגע מהבחירה שלך.
את מדהימה.
מעריכה אותך
(הפותחת) אז........אנונימי (פותח)

אז למה אני צריכה להרגיש כל כך מוזרה? ושלא נעים לי???? למה????

ובכללל זה מזעזע שילדים כל כך צעירים צריכים לדעת מזה... אם לי זה לא בדיוק הדבר הכי פשוט לעיכול, וזה מקשה אז ילדים בני 8 הם ממש ממש מסכנים.......

זה לא כזה נורא...אנונימי (4)
לצערי אני לא תמימה מגיל צעיר.. זה לא כזה נורא, לדעת. במיוחד שידעתי את זה ממקום טהור, וממישהי שאמרה בצורה נקייה.
אבל לפעמיים מאוד הייתי רוצה להיות תמימה ולא לדעת איך נכנסים להריון ולא לחשוב שזוגות מקיימים יחסי אישות. סתם כי לפעמיים זה מאוד מגעיל אותי.

תהני מי זה שלא ידעת, ועכשיו שאת כן יודעת אל תתרגשי ממה שאנשים מסביבך אומרים. תמיד יהיו אנשים שיגידו ויצחקו, אז בסדר שיגידו. וואלה זה לא צריך לעניין או להפריע לך.
(הפותחת) יש הבדל אם את יודעת את זה ממקום טוב...אנונימי (פותח)

אבל בכלל כמה באמת מתוודעים לזה בגיל צעיר מכמקום טההור וטוב ונקי??? באמת שואלת למה זה מוסיף? למה לדעת את זה בגיל צעיר???

אני באמת חושבת שזה לא טוב!אנונימי (5)
ברוב בתי הספר מקיימים שיעורי הסברה לבנות(לא יודעת איך זה אצלאנונימי (4)
(לא יודעת איך זה אצל הבנים;)
ובדרך כלל זאת מישהי מנוסה, עם ידע רב שמדברת בפתיחות אבל בצניעות. בכיתה ו' מדברים בעיקר על המחזור ועל הדרך התמודדות. בכיתה ט' יש יותר שאלות, כי נחשפים ליותר דברים ובכיתה י"ב באישות אז נוגעים בהכל.
לנו איילת בוכניק העבירה שיחות. היא מעבירה מאוד יפה ובכלל לא הרסה לי את התמימות.
זה המציאות הקיימת, אף אחד לא אמר שזה מוסיף. אבל זה החיים ואם זה נתמודד!
(הפותחת) בכיתה ו' גם אתינו בבצפר באו לדבר...אנונימי (פותח)

וזה לא אותו דר. את אמורה לדעת מתישהו על המחזור ומה לעשות שיש כאלה שאין להן מי שיסבירו... לי נגיד כן עזר טיפה השיחה ההיא כי לפחו התייחסתי לעצמי בקצת יותר הבנה כי הבנתי למה בכלל אני מקבלת מחזור והתחלתי להתייחס לזה בצורה חיובית יותר...

אבל זה גם הגיל... או שבכלל אצלנו זה היה בכיתה ה'.. לא זוכרת.. אבל זה היה לנו ולמי שמעלינו או מתחתינו אחד אחרי השני.

בכיתה ט לא עשו לנו שום דבר... אפילו ששאלו על מה רוצים שידברו - התתפדחו גם לומר.. אזז כן היה קצת שיעורים בסך הכל עד עכשיו (אני בכיתה י"א) על בנים בנות והכל... אבל תמיד מדברים על הנושא הזה של בנים בנות - למה לא כדאי להיות בקשר ומה כן צריך לעשות וכל מיני כאלה..... ובי"ב יש שיערים אני יודעת. אני לא שם.. ותחשבי שאם אני לא קיבלתי את זה בצורה טובה ואני בת 17 אז בגיל צעיר יותר נשמע לי ממש הזוי ומפחיד ומלחיץ לדעת..

או שיגידו בצורה נורמלית ונקיה וצנועה וטהורה או שלא יודעת מה אבל למה מתעלמים ממציאות כזאת???? למה?????????? אז תגידו לי שבכיתה י"ב ידברו.. יופי.. ומה עד אז? אני ימשיך להיות בפחדים ולחצים ובעיות סביב הנושא הזה??

אוף..

אז הבעיה היא אחרת לפי מה שאני קוראת..מקום בעולם
לא שסאת הנורמה שנהייתה,
אלא שאת חושדת מזה. ומפחדת. ואין לך תשובות..
יש פה כמה בנות שאני בטוחה שיסכימו להקשיב ולנסות לענות בצורה טובה..
(הפותחת) כן.. נכון... אבל זה גם הנורמה הזאת...אנונימי (פותח)

לא מספיק הלחצים שלי יש עם זה אני גם צריכה להרגיש מוזרה שאני יודעת את זה אחרי מלא בנות אחרות| זה לא נעים בכלל!!

אוף מסובך לי. זה גם וגם. גם הנורמה וגם הלחץ........ ב הנורמה ממש לא מוסיפה על הלחץ שיש לי. אוף!!!!!!!

אני ממש מסכימה איתך!אנונימי (5)
באמת לא צריך לדעת על זה.. אני אישית ידעתי לא בכוונה מאיזה גיל 11-12..
אבל לענד הכי טוב לדעת בגיל יחסחת מאוחר.. למה אני צריכה אתזה קודם בראש שלי.. אין צורך לפני..
ידעתי בגיל 11אנונימי (6)
אצלנו בבית ספר יש שיחות בכיתה ו' על מחזור ובין היתר מדברים גם על זה אבל ממש בקטנה ובצניעות, הבנות שנה מעלינו היו "מזועזעות" וסיפרו לי ולעוד חברה ואני ישר כשחזרתי הבייתה שאלתי את אמא והיא אישרה את הדברים. היום אני בכיתה י"א ובכיתה ו' וח' דיברו איתנו על מחזור אבל אישות לא היה הנושא, כמו שציינתי נגעו בזה ממש בקטנה ובצניעות. אני שמחה שלא ידעתי דרך הבית ספר והייתה לי הזדמנות לשוחח עם אמא שלי לפני כן ולא "לחטוף שוק" ולהיות מובכית ליד כל החברות (ובכיתה ו' זה מאוד מאוד מביך.) אני עדיין לא יודעת כמעט כלום על הנושא ובעז"ה שנה הבאה בשמינית ניגע בו בשיעור חלמי"ש. אני כן חושבת שצריך לדעת על הנושא מאוד בקטנה ובצניעות בגיל יחסית צעיר (בערך בת מצווה) כדי שעד הנישואין זה כבר יראה לך טבעי ולא יגעיל או ידחה אותך חלילה.
אך כמובן שאם לך ולנפש שלך עשה טוב לדעת את זה רק בגיל 16.5 זה בסדר גמור! אין צורך לדעת את זה לפני כן... גם בכיתה י"ב לא מסבירים הכל... לפני החתונה יש מדריכת כלות ואת אמא וכל דבר בעיתו ובזמנו.
בדיוק הלילה דיברתי על זה עם חברה..אנונימי (7)

היא בת 16 והיא ביקשה ממש שאני אספר לה (אני הייתי בת 9 שידעתי ) אבל ברור שזה טוב לדעת קצת לפני כן שיהיה זמן לעכל אבל בכל זאת זה ממש יפה שמכל העולם המגעיל הזה נשארת תמימה עד עכשיו

(הפותחת) כן זה טוב לדעת לפני אבל בצורה בריאה ונורמלית....אנונימי (פותח)אחרונה

לא כמו שאני...

ומותר לשאול למה את יודעת את כל זה מגיל 9? ואת בסדר עם כל הדברים האלה??

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך