נושא שבוער בי.*בננית*

פמיניזם.

הפמיניזם מקיף אותי מכל כך הרבה כיוונים ומעסיק אותי מאוד בתור אדם, בתור אישה ובעיקר בתור עובדת ה'.

מה הזהות שלי כאישה? מה תפקידי ככזו?

צפיתי בדיון בנושא שגרם לי לרצון עז לשפוך איפשהו את דעתי, מחשבותיי ותהיותיי. סוף סוף הצלחתי להושיב את עצמי לכתוב.

אז קודם כל - אקסיומה. נשים לא נחותות מגברים בשום צורה.

בכלל, טרימינולוגיית המעמדות בהקשר הזה זרה לי; לא על זה גדלתי.

איש ואישה שווים בחשיבותם, שניהם נבראו בצלם א-להים.

עם זאת, הם שונים. שוני הוא עושר, הוא ברכה. שוני הוא הבחנה, הוא לא בהכרח מדרג (היררכיה).

התנועה הפמיניסטית מורכבת משלל כיוונים, שלעתים אף סותרים זה את זה בהנחות היסוד.

הולך וצובר תאוצה הזרם שטוען שהבדלים נפשיים בין גברים לנשים אינם דבר מהותי, כי אם תוצאה של הבניות חברתיות, דהיינו השתלשלות היסטורית-חברתית מסוימת שיצרה מציאות.

כאדם מאמין, כפי שאני תופסת את התורה, אני מסרבת לקבל את ההנחה הזו.

ראשית, בעיניי, הבדלים בין קבוצות לא נוצרים סתם. לא ניתן לבטל במחי יד מציאות כ"כ דומיננטית - צריך לנסות לתת לה הסבר מתקבל על הדעת. הטיעון של הבניות חברתיות בלבד הוא טיעון חלש, שהרי - מה גרם להן להיווצר?

אין בזה כדי להצדיק את המציאות, ללא ספק ישנם דברים הדורשים תיקון.

טענתי זו היא קריאה לניתוח מעמיק של העולם ולהימנעות משימוש בהסברים פשטניים מהסוג הזה.

ובכל זאת - תביעת הפמיניזם אמיתית. הגדרה ששמעתי לעניין - "התפיסה המהפכנית שאישה היא בן אדם". כמה כואב ונוקב.

אסביר בפשטות (ומקווה שלא תצא מתחת ידי פשטנות) את ההבדל בין גברים לנשים להשקפתי.

בעיניי, מרכז האישיות של האישה נסוב על הפנים, ושל הגבר על החוץ. ההגדרות הללו כמובן מתייחסות לרוב האוכלוסייה, ואינן גורפות.

מעבר לכך - בכל אדם יש שילוב של שתי הנטיות הנפשיות הללו, אך ההבדל נעוץ באיזונים. על כל פנים, נדרש ביאור.

החוץ הוא הנִרְאוּת, לא רק במובן הבסיסי הפיזי, אלא בעיקר במובן העמוק - התדמיתי, המייצג, המציג תוצר.

הפנים הוא היסודות המניעים את המערכת, החוֹמרה.

זה במושגים כלליים, לדעתי הענייה.

ובכן, הפער התפיסתי ביני לבין הפמיניזם הוא בהגדרת המושג נחיתות, כלומר בקריטריון המגדיר חשיבות.

התפיסה הפמיניסטית (ברוב זרמיה) צמחה על רקע התרבות המערבית, בה החיצוניות תופסת מקום עיקרי ולעתים אף מוחלט ומקודש (מבהיל להתבונן בתקציבי הענק המוזרמים לתחום השיווק למשל), לא פעם על חשבון יציקת תוכן ומשמעות לחיים.

כפועל יוצא של הנטייה לראות פנימיות כחולשה ולבוז לה, נוצר זלזול בתכונות הנשיות.

מובן מאליו שבשלב הזה נשים תרצינה להדביק את הפער ולהשתייך להתנהלות ולסדר היום הגבריים.

לתפיסתי, בניסיון למחוק את ההבדלים בין נשים לגברים האישה היא הראשונה שנפגעת.

כשמנסים להחצין אותה (הן ברובד הגס ביותר של החפצה, הן בהפיכתה לנושא רכילותי והן בהקשרים של קריירה ובית), שוללים ממנה את עיקר מהותה, את היופי שבה, ובעצם מנסים לדחוף אותה לעבר אישיות גברית. זוהי ללא ספק מגמה שוביניסטית להחריד, אם מסתכלים מהזווית שהצגתי. זה הניסיון לרמוס את הייחודיות של האישה ולכפות עליה מהות זרה.

אני מאמינה שהשילוב בין פנים לחוץ קריטי לקיום העולם.

היהדות רואה את היחס בין גברים לנשים כהרמוניה. הפירוד והטשטוש בין המינים יוצרים מאבקי כוח מיותרים ומעקרים הרבה יופי מהעולם.

למעשה, בשאלות כבדות משקל כמו אופי לימוד התורה לנשים, מקומן בשוק העבודה, מקומן בבית וכד' צריך לשקול לעומק את כל הצדדים מתוך תפיסה מהותית ברורה. בפרטים מסוימים אני עדיין מגבשת את תפיסתי, ב"ה.

בתפילה ש-ה' יאיר את עיניי.

הקלה. כמה טוב להוציא מטען שמכביד על הלב.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אני חושב שקלעת לנקודה.א"י זה קשה

מעולה. 

אני חושב שיצא לי לראות דברים אחרים שכתבת ברוח הזאת אבל פעם ראשונה זה מנוסח בצורה כזאת יפה וסדורה. אני מסכים והלוואי שנערות רבות בגילאים האלה ישכילו להבין את זה. 

אני רק אומר שלהוריד את זה לפרטים זו העבודה הכי קשה אבל זה גם לא דבר שיש לא הגדרות ברורות ולכן זה בסדר.

נ.ב. שימו לב למשהו- ההנחה שכולנו שווים היא הדבר הכי לא מוכח והכי לא מתבקש בעולם. לא להפך. מי שרוצה לטעון שנשים וגברים הם אותו דבר כמעט חייב להוכיח טענה הזויה כזאת. זה כמעט כמו לטעון שצבי ואנטילופ זה אותו דבר.

התלבטתי אם להתייחס לזה בהרחבה. אם כבר העלית..*בננית*

ממחקרים שנערכו בנושא (שאינם מגמתיים), אין כמעט מחלוקת על קיומו של שוני בין נשים לגברים ברמה הנפשית.

הנקודה היא, שהעובדה הזו בפני עצמה כמעט חסרת משמעות.

בסופו של דבר, הערך של העובדות נובע מהפרשנות שניתנת להן - ומרחיקת לכת ככל שתהיה - היא תעשה את העבודה.

כך לדוג' ניתן להתייחס לעובדה הזו כמעידה על מבנה נפשי שונה מהותית,

וניתן לומר שהיא מעידה על הבניות חברתיות ותו לא.

השוני לא מתחיל בהוכחות מדעיות. ההוכחות מקבלות בסה"כ משנה תוקף לאור ההשקפה היסודית, אך הן אינן מתנות אותה או תלויות בה.

וויכוח במישור העובדתי הוא עקר, מכיוון שכל אדם תופס את ההבדלים הללו מזווית שונה.

הוויכוח צריך להתנהל במישור העקרוני.

זה לא מדויק.א"י זה קשה

העובדה שיצורים שנראים שונים הם אכן שונים היא דבר מתבקש. לעומת זאת להניח שהם לחלוטין אותו דבר והכל הבניה חברתית זו הנחה משוגעת כי היא טוענת ששני דברים שונים מבחינה חיצונית מאוד הם אותו דבר באמת. 

ולכן הטענה שהם שונים היא הפשוטה והטענה שהכל הבניה חברתית היא מוזרה וטעונה הוכחה.

ובכל זאת, במובנים רבים הם זהים*בננית*

ולכן זה לא כ"כ מופרך,

על אף שאני מסכימה שצריך להתאמץ לטעון דבר כזה.

אהבתי מאוד את איך שהגדרת את זה.נדנדה כתומה.
עשית לי סדר בראש.

תודה.
זה בזכותך *בננית*

סידרתי את כל הנקודות שכתבתי לי אז.

את מדהימה בעינינדנדה כתומה.
יפהפה. כל כך מדוייק ובהיר.פינג.

אני מסכימה עם הנ"ל מאד.

(אני זוכרת היטב שבת אחת בה דיברנו על זה.

את הנחלת לי זווית חדשה, מתוקה באמת הבהירה שבה.

השורשים לעובדה שעכשיו אני מסכימה לחלוטין עם מה שכתוב כאן,

הם אותה השיחה אז, ובכלל, התפיסה הכל כך נכונה שלך שמפיעה עליי המון.)

רציתי לתייג אותך, לשמוע את דעתך *בננית*

אני זוכרת את השיחה הזו היטב. הרגשתי מאוד לא משכנעת, והייתה לי תחושה שלא הצלחתי לנסח את עצמי.

עניין אותי לשאול האם הסידור והמבניות מבהירים את הנקודה..

קשה לי לתאר כמה המילים שלך מרגשות אותי.

תודה אהובה

ברור שאין שיוויון רק שאני חושב שהוא לטובת הנשים גם ביהדותשאג
דרך מעניינת להבין את זה היא מברכות השחר

שלא עשני אישה-גברים לא מבינים את היתרון באישה ולכן לא רוצים להיות אישה
שעשני כרצונו-נשים מבינות את היתרון ושמחות שעשה אותם כרצון האמיתי שלו (שיהיו נשים)
אני לא יגיד שיש בחלקים ממה שכתבת טעותמשנאך ה' אשנא
אבל אני כן יגיד באופן נחרץ וחריף!!!
גברים ונשים שונים זה מזו מבחינה אמוציונלית ורגשית ומתוך כך להבדלי תגובות ביניהם. ולא בגלל מניע חברתי שהתפתח. אלא בגלל שמאז ומעולם זה היה. ומי שמתכחשת לזה היא נלחמת עם עצמה.
נדמה לי שקראת את החלקים*בננית*

שבהם הצגתי את הדעה אותה אני שוללת

אני סוברת כמותך.

הנושא הזה עושה לי כאב ראש ולב כבר הרבה זמן!ט1אחרונה

אם מישהו מוכן ויכול לענות לי על שאלות בנושא אני יותר מאשמח

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך