מה עושים עם ילד שבא קבוע באמצע הלילה אלינו למיטה?אנונימי (פותח)
הוא ישן במיטה שלו מיטת מעבר,הוא בן שלוש וחצי (אני מריגשה שהמיטה קצת קטנה לו ונמוכה...הוא יחסית גבוה לגילו,יש מיטת ילדים לגיל הזה עם מעקה בטיחות? כדאי להעביר למיטת ילדים או שזה עוד מוקדם לגיל?)

אז ככה כל לילה או שהוא קורה אמא או שהוא פשוט עובר עצמאית אלינו למיטה...
זה לפעמים נהיה מעיק ,ומצד שני אני יודעת שהאופציה הכי טובה גם לו לנו (רגשית)לשים לידו מזרן ולישון איתו כשרוצה לעבור...

אני פונה להורים שהילדים שלהם גם עוברים או עברו אליהם בעבר ,איך התמודדתם?,איך אתם מתמודדים עם זה?

אנא תגובות כמו תנעלי את הדלת או תשאירי אותו לבכות או בסיגנון הזה לא מקובלות עליי, וחיסכו אותם מהכתב,כי אני מחפשת עיצות שמתאימות לי (אני מאוד מתחשבת בצורך הזה שלו).

מה ניתן לעשות שיימלא את הצורך הזה שלו האמת שמעולם לא דיברתי איתו על זה (עם הילד כמובן)

פשוט - נותנים לזה לקרותאורי8
אנחנו פשוט מתעוררים בבוקר עם "אורחים" ולא נלחמים בזה, הולכים לישון בלי ילדים בחדר( חוץ מהתינוק), ומי שבא באמצע הלילה - בא, לא משקיעים אנרגיה בלהחזיר אותו למיטתו ופשוט ישנים, בתקופות שזה הפריע , כשהיה תינוק קטן מאוד, או שהרגשנו שזה מעיק עלינו הסברנו לילד שאפשר לבא רק בבוקר ולא באמצע הלילה, ואם בא באמצע הלילה החזרנו אותו למיטה ונשארנו קצת עד שנרדם, כשהיה ילד שממש היה מכור למיטה שלנו בעלי ישן כמה לילות במזרון לידו והבעיה די נפתרה. כשזה לא מפריע לנו אנחנו לא נלחמים בזה( כן דואגים שכשהולכים לישון- אין ילדים במיטה כדי שגם לנו תהיה פרטיות), מתישהו זה עובר להם לבד

מסכימה לגמרי עם אורי8פיגא

עד לפני לא הרבה שנים, משפחה חיה בחדר אחד.  שמעתי מיהודי שמקורו בצפת, שהסבא שלו היה אחד מעשירי צפת המופלגים.  איך התבטאה העושר המופלג? הם חיו בדירת שני חדרים.

פעם, הילדים ישנו עם ההורים ועם כל האחים ביחד באותו חדר והדבר היה נורמלי לחלוטין.

היום, כשיש ב"ה עוד חדרים בבית, יש מי שחושב שילד חייב לישון בנפרד מאבאמא.  מעניין מאוד - המבוגר, שיכול להתבטא, וכבר מבין דבר או שניים ממהלך החיים, זכאי לישון עם אדם אחר, אבל הילד, שאולי יש דברים רבים שמציקים לו, אבל קשה לו לבטא אותם, ולא נעים לו להיות לבד בלילה, בחושך, בדממה של הלילה, ממנו מצפים לישון לבד.

הילד מבין שיש לכל אחד מיטה, אבל הוא ילד, והוא זקוק לנוכחות הורית גם בלילה.  כל הדברים שמציקים לו, לאו דווקא נעלמים כשמחשיך.  לפעמים, דווקא כששקט מסביב, הוא נזכר בכל הדברים שמציקים לו במשך היום.  ואז??? ואז הוא חייב את העוד ליטוף \ חיבוק \ תשומת לב מאבאמא.  הוא חייב לדעת בוודאות גמורה שאבאמא פה לידו, ויכולים לסייע לו גם בשעות החושך.

כמו שנאמר - כשממלאים צורך, הצורך נעלם.  כשלא ממלאים צורך של ילד - הצורך קיים ובא לידי ביטוי בדרכים אחרות, אולי פחות נעימות.

תמיד סברתי שברגע שזכיתי להיות אמא, אני מחוייבת לאמהות 24 שעות ביממה.  אין לי "זכויות יתר" לאמהות רק בשעות האור.  כשילד יודע שאמא שלו ואבא שלו קיימים בשבילו גם באמצע הלילה, הוא מרגיש בטוח יותר.  יש על מי לסמוך.

אגב, הנושא עולה בעיקר עם הילדים הגדולים.  הילדים הצעירים יותר לא תמיד מטריחים את עצמם עד לחדר ההורים באמצע הלילה.  הם פשוט עוברים מהמיטה שלהם למיטה הכי קרובה - של האח או האחות הגדולים, ומתכרבלים איתם, כי דמות של אח\ות גדולים יכולים, בהרבה מקרים, למלא את החלל הרגשי הרגעי שנוצר באמצע הלילה. 

ולסיום - בהחלט כדאי לשאול את הילד מה קורה באמצע הלילה שהוא מרגיש שהוא חייב אתכם.  

יש הורים ששמים מזרון על הרצפה בחדר שלהם. כשהילד מגיע, הוא מוזמן לישון על המזרן הזה, בלי להעיר את אבאמא  (אם זה מספיק לו מבחינה רגשית).  

יש הורים שנהנים מהפרטיות שלהם בתחילת הלילה, ובהמשך - מי שבא ברוך הבא.  אם נגמר המקום במיטה של אבא\אמא, קורה שאחד ההורים עובר למיטה של הילד...

ועוד דבר - בהחלט ניתן לתת לו  מיטת נוער רגילה.  יהיה לו מקום להתפרס, ויהיה לכם איפה לישון אם הוא מתנחל לכם במיטה באמצע הלילה!  בהחלט יש מעקות בטיחות למיטת נוער.

בהצלחה!

לא מסכימה עם זה בכללl666

אני לא מבינה למה לישון במיטה נוחה ונקייה פחות טוב מלשכב צפוף עם עוד אנשים כשאי-אפשר להתהפך או לפרוס ידיים. מישהו גם מזיע ומישהו אחר מרטיב ועוד מישהו מרגיש לא טוב. 

בעיניי יש בזה משהו לא בריא או חוסר ביטחון קיצוני אם ילד לא יכול לישון במיטה שלו.

וזה שאת אימא זה לא אומר שאסור לך לישון במיטה שלך איך שאת רוצה. שזאת זכות בסיסית.

ולא צריך לתאר שינה בחדר כמו איזה עינוי. הרבה יותר נעים לישון בחושך ולא עם אור - גם לילדים.

הרבה יותר נעים לישון ברווחה ולא על קצה המיטה תוך שמיעת נחירות. והרבה יותר נעים לישון רצוף ולא לקום ולהסתובב בלילות ולקום בבוקר בלי כוחות. גם לילדים

הפותחת,דוקא די הסכמתי עם משנאמר,לא מעיד לדעתי על חוסר ביטחוןאנונימי (פותח)
בכלל לא

כשהייתי ילדה בת שש בערך גם פתאום הייתה לי תקוםה שהייתי מביאה מזרון לישון ליד הוריי

הם לפעמים צעקו ולא הבינו וקיבלו , זה לא עזר הצעקות והביקורת ,המשכתי בשלי רק בכיתי אני זוכרת יותר

בסוף עבר לי לבד
מסכימה עם 1666אמא יפה
מסכימה עם אורי8דעתי
יש תקופות כאלה שפשוט חולפות מעצמן. אני לצערי עכשיו בתקופה שמתעוררת בבוקר עם שניים או שלושה....
לפעמים אנחנו מחזירים בעדינות למיטה המקורית אך לא נאבקים. אני יודעת מנסיון מילדי הגדולים מהם שיום אחד אתעורר בבוקר ואגלה שכולם ישנו במיטותיהם כל הלילה.
מה עם להחזיר אותו בעדינות למיטה שלו וללטף אותו שם עדלשם שבו ואחלמה

שנרדם? אולי אפילו לשכב איתו שם קצת

עד שיתרגל שבכל מקרה הוא לא ישן אצלכם?

היה לנו עם גדולהl666

חצי שנה היא ישנה לגמרי במיטה שלנו ובעלי ישן בסלון

באיזה שהוא שלב נמאס לנו. אז אמרתי לה בטון רגיל שמהיום היא חוזרת למיטה שלה. באותו יום היא חזרה למיטה שלה. וזהו. 

אני חושבת שכדאי להחזיר ילד למיטה שלו בעדינות.

אם אבא ישן בסלון בגלל זה חיבים לעשות שינויאורי8
אצלנו אין מצב שבעלי ישן בסלון בגלל שהילדים באים, קודם כל להורים חייבת להיות גם פרטיות, אנחנו מאפשרים לבא רק במהלך הלילה , פשוט ממשיכים לישון, אם זה מגיע למצב של הפרעה לנו , אנחנו מחזירים את הילד למיטה ונשארים איתו עד שירדם
זה היה לפני חמש שנים. מאז לא היו לנו מצבים כאלהl666

אני חושבת שפשוט לא צריך להגיע לזה

יש ילדים שאתם  במהירות אפשר להתגלגל למצבים הזויים - כל ילד ואופי שלו

אז מבחינתי עדיף לא להרגיל למרות שילדה כאמור חזרה למיטה שלה בלי בעיות ברגע שהעזתי לבקש ממנה

שימו לו מזרון בחדר שלכם, שישן עליו וככה הוא מבסוט ואתם מרוציבת 30

נתת את התשובה בעצמךאנונימי (3)

תאמיני לאינטואיציה שלך. לא מה שטוב לאחד טוב לשני. אם את כתבת שיודעת מה האפשרות הכי טובה לכם-לכו על זה. הקב"ה הפקיד את הנשמה הזו במיוחד אצלכם!

גם אצלנו כל הילדים בשלבים מסוימים היו קוראים או באים אלינו,זה עובר לבד. אם זה מעיק אני "עוזרת" לזה לעבור,בד"כ מלוה למיטה שלהם,או מאפשרת להם לישון בסלון על הספה במקום בחדר,משום מה זה לפעמים יותר נינוח להם.

בהצלחה!

האם הבית עבר שינוי לאחרונה..?אנונימי (4)
האם הילד עבר שינוי לאחרונה...?

נשמע שלא תמיד זה היה ככה...

אצלנו בתקופות מורכבות התדירות עולה (מעבר דירה, גן חדש, שמירת היריון, מילואים וכו'...)

מאפשרים.
עד שזה לא נח לנו ואז מחזירים.

התייעצנו על זה פעם עם יועץ - והוא הסביר להו שזה צורך של הילד, כמו שהסבירה אחת לפניי מעולה...

ו--תנסי לרגע להיות במקום הילד...

בהצלחה
תודה לכל משהגיב -עונהאנונימי (פותח)
אז תודה באמת מכל הלב לכל מי שענה קראתי הכל גם אם לא הגבתי.

לגבי שינוי לא עבר שינוי כלשהו , זאת אומרת עברנו דירה לפני שנה ומאז פחות או יותר אין יציבות בקטע של לישון קבוע במיטה שלו .. אממ אז אולי זה כן השינוי, מצד שני היו חודש חודשיים טובים שישן במיטה שלו כל הלילה..

לשם שבו ואחלמה,הצעת להחזיר למיטה,אז אם מחזירים באמת צריך להישאר עד שנירדם, במציאות אנחנו קצת מתקשים לקום ולשבת לידו, כבר רוצים לישון ואומרים יאללה לא חשוב...פעם הבאה ... אני יודעת שזה לא טוב, אבל זה המצב, גם קרה שפעם אחת כן ישבתי לידו ואז אחרי שעתיים קם שוב אז כבר וויתרתי.

אני חושבת שאני אקנה מיטה עם מעקה בשבילו ומזרן דומה לשלנו נוח ועבה, המזרן של המיטת מעבר נראה מתאים לילדים קטנים.. אולי לא נוח לו.

דבר נוסף כמו שהרוב אמרו אז כן לקבל ולהבין שזה בעצם משאני עושה...

מעבר לזה עודד אותי קצת שזה משהו מוכר והרבה הורים חווים או חוו את המצב הזה- זה חצי נחמה כזה שאנחנו לא חרגים
ההתמודדות שלנוי.ש.נ

קנינו ספונת בטויס אר אס (ספה שנפתחת למזרן) - ביום היא משמשת ספה קטנה בה הילדה משחקת עם הבובות שלה, ובלילה היא הופכת למזרן/מיטה עבורה בחדר השינה שלנו.

כך הילדה מרגישה בטוחה אצלינו בחדר ומצד שני - יש לה את המזרן שלה.

האמת שאני אישית הייתי פשוט מונע ממנו פיזית להכנס למיטהלשם שבו ואחלמה

ואם הוא נכנס הייתי מוריד אותו ונותן לו לבכות עד שיבין שזה או לישון במיטה שלו או לישון על הרצפה... מזל שאשתי יותר רחמנית

תחשבי כמה את מוכנה לתת לו וזה מה שתאפשרי44444
אם למשל את מסכימה שיבוא למיטה שלכם רק בשש בבוקר אז כל פעם שהוא מגיע לפני פשוט תחזירי למיטה ברוגע.

לגבי מה שהזכירו פה לגבי החדרים,
באמת פעם כל המשפחה ישנה ביחד באותו חדר אבל היתה מחיצה בין הורים לילדים.
(אני כותבת לגבי יהודים).
לגבי המיטה שלו- אני הייתי מעבירה למיטה רגילה עם מעקה.44444
בלי קשר לקימות.....
במיוחד אם הוא גבוה.
כן זה הכיון כרגע, ואז יש בת שנתיים אוכל להעביר אותה למיטתאנונימי (פותח)
המעבר?היא ישנה במיטת תינוק או שנחכה עוד כמה חודשים?

בסוף היא זו שתבוא אלינו כל לילה...
כמו שכתבתי לא תמיד יש את בכח להחזיר למיטהאנונימי (פותח)
שלו ולהישאר איתו עשר דקות רבע שעה עד שיירדם..

יש לי עוד שני תינוקות שנתיים וחצי שנה ואני נוטה להעדיף לישון מאשר ליצור לו את ההרגל הטוב של לישון במיטה שלו... אני יןדעת שזה נכון וטוב אבל קשה לי..

ובעלי עובד קשה ומאוד עייף וגם לו אין את הכח לקום באמצע הלילה להחזיר ולהרדים,הוא מסוגל להירדם בחדר שלו מרוב עייפות

תודה לך
חמי וחמותי היו שמים לאשתי מזרן כשהיאהאריאלניקהנאמן

היתה ילדה וזה לא נתן לה את האפשרות להתמודד עם החרדות שלה. זה קל להורים הרסני לילד.

נו באמתאנונימי (פותח)
סליחה על השאלהM9
- אך כל אלה שמאפשרים לילדים שלהם לישון איתם. מה אתם עושים כשהמיטות מופרדות...?
מצטופפים.אנונימי (5)

יש כאלה שלא מפרידים את המיטות אלא ישנים בחדרים נפרדיםאנונימי (פותח)
או שאבאאנונימי (5)

עובר אל המזרון ואמא והילדים מתרווחים במיטה...חיוך.

לנו היתה גם מיטת יחיד בחדר וגם מיטה זוגית נפרדת.

את מיטת היחיד הכנסנו עבור ילד שסבל מתקופה של חרדות.

עד גיל 10 בערך זה עובר... : )חילזון 123

אצלנו גם נותנים להם להגיענהורא

ללא שום ייסורי מצפון של: "אני יודעת שזה לא טובת אבל..."

להיפך! בשיקול הדעת הכולל נכון לי יותר לישון לילה שלם עם כמה שפחות הפרעות,

ובבוקר לגלות שיש לי אורחים קטנים במיטה,

מאשר להיות אשת עקרונות וכל לילה לעסוק בחינוך מחדש ולהחזיר למיטה שלהם ולשבת לידם וכו.

ניסיתי את הדרך ה"חינוכית" יותר כמה וכמה פעמים והבנתי שהיא לא בשבילנו, גם אני קמה עייפה וגם לאחר כמה ימים מגיעה איזו שפעת/ דלקת אוזניים וכו' והכל מתחיל מחדש.

מקפידה כן, כמו שכתבו, שבתחילת הלילה כולם במיטותיהם ללא חריגות, "נדידת העמים" מתחילה באזור 2-3 בלילה.

אני זוכרת את עצמי היטב בגילאי 4-7 מתעוררת מחלומות מבעיתים ומסיוטים, וגם אמי מעולם לא החזירה אותי למיטה, נכנסתי לרוחב המיטה שלהם בצד של הרגליים, לאחר שהסברתי לאמי (בלחש שלא תתעורר...) תחושת הבטחון שיש במיטה של אבא ואמא לא ניתנת להסבר בכלל!

גם היום אם יש לי חלומות אימה אני מרגישה צורך להתקשר בבוקר לאבא ואמא... או להעיר את בעלי ולשתף כדי להרגע, אז למה למנוע צורך כזה מילדי שלי.

צודקתפופקוואחרונה
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך