סיוע נפשי ופנייה לרווחה- מי אחראי?סיגל
שלום לכולם,
אני מתנדבת כמה שנים במד"א. במהלך ההתנדבות נתקלתי במספר לא מבוטל של מקרים נפשיים נטו, ללא צורך בסיוע טיפולי פיזי מצד הצוות של מד"א. לדוגמה- מישהי שהייתה בפוסט טראומה וכעת שיכורה ואינה רוצה להתפנות, מישהי שחתכה וורידים עקב סיבה לא ברורה (הדימום נפסק) ומישהו בסטרס קשה עקב שיחה מלחיצה. אלו רק מקרים שהיו לי בשבועות האחרונים, ממש על קצה המזלג.
בכל מקרה כזה אני חייבת להגיד שהרגשתי חוסר אונים לאור חוסר היכולת שלי לתת מענה מספק (והרי אני לא פסיכיאטרית/פסיכולוגית ואף לא עוס"ית). יש לציין שבחלק מהמקרים כן נוכחה משטרה במקום (למשל עם האישה שחתכה וורידים), יחד עם זאת לא ראיתי שהשוטרים מהווים מענה נפשי כלל וכלל, לא ראיתי שהם מקשרים גורמי רווחה וחלקם אף נוהג בחוסר רגישות.
לסיכום, אשמח להבין דבר ראשון מהו הנוהל במצב של מקרה נפשי מובהק, בו אין עירוב שגרתי של הרווחה- האם על צוות מד''א לפנות בעצמי לגורם רווחה, אם כן- איך? ואני לא מדברת על מצב של דיווח בבית החולים למשל על הזנחה, אלא בעיקר במצבים שבהם החולה לא מעוניין להתפנות. תודה רבה !
ממש תלוי מקרהתודהאחרונה

שלום וברכה.

אין באמת תשובה חד משמעית בעניין, וזה תלוי בכמה גורמים בשטח. אבל בגדול:

מי שמתפנה לבי"ח עובר לאחריות ביה"ח, ואם יש מידע נוסף מהשטח (הזנחה, סוד שהמטופל לחש בדרך וכו') מעבירים בצורה דיסקרטית לאחות המקבלת.

סירוב פינוי - אם המטופל מודע למצבו ושיקול דעתו לא נפגעה מחמת מצבו, אין אפשרות לפנות אותו בכוח. במידה והוא מסכן את עצמו באופן מיידי (איום בהתאבדות למשל), יוצרים קשר עם הפסיכיאטר המחוזי שיכול לאשר פינוי כפוי בסיוע המשטרה. במידה ושיקול דעתו נפגע והוא זקוק לטיפול מיידי (שיכרות, מעורפל הכרה וכו') אפשר לפנות אותו בלי לשאול יותר מדי שאלות. אם הוא מתנגד אקטיבית, שוב מערבים משטרה ונט"ן (להרדמת המטופל) ומפנים, בלי צורך באישור מפסיכיאטר. 

אם הוא לא במצב מסוכן (רוב רובם של המקרים...), אין מה לעשות, חוץ מלנסות בערמה להביא אותם לבית חולים (הייתי במקרה של ניסיון התאבדות שלקח שעה וחצי לשכנע את המטופל לנסוע ברכבו הפרטי לבית חולים, כשאנחנו אחריהם...). אין הצדקה לפינוי כפוי. ניתן לדווח לגורמי הרווחה העירוניים, אבל זה לא 'נהוג', וצריך לשקול את המצב היטב לפני שמשתמשים בכלי הזה. עצוב, מצער, אבל זה המצב. עוזרים למי שמוכן לקבל עזרה, מתפללים על מי שלא...

בהצלחה! 

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך