יש הבדל בין לחלק סרטים כתומים ביחד לבין לשבת ולעביר פעולה יחד.
כמו שהבנתי אתה מדריך שבט משיכבת גיל יותר בוגרת. אז ברור שהמצב הוא כמו שאתה מתאר. ובאמת שם יש מקום לדברים כאלה, וכן אתה צודק, באופן קבוע. זה מתאים ויפה.
כתבת שילדים בין התנועות חברים בצורה מצוינת ונתת דוגמה על השיכבה שלך ושל חניכים שלך. אבל עכשיו אני אתאר. בתור מדריכת שבט זרעים, המצב אצלנו מאד קיצוני, אבל גם הוא קיים, כיתה ג' - 40 בנות, 2 כיתות. פשוט מתנקלות למי שבאה לאריאל. פשוט ככה. צוחקות עליהן, ומציקות להן. והכי כואב, שאני שומעת את זה מהחניכה הפספוסית שלי, ילדה קטנה, כיתה ג' כולה, וצריכה להתמודד עם בעיות חברתיות שכאלה. הרבה פעמים אחרי שפעולת שבת מסתיימת אני מלווה אותה הביתה ויוצא שאנחנו עוברות ליד הסניף של התנועה האחרת, וחברות שלה מהכיתה פשוט צוחקות עליה, קוראות לה בשמות וכו'.
בתור אחד, שיש לו 12 חניכים (אם אני זוכרת נכון את מה שכתבת), אין לך כ"כ זכות לדבר על גיוס חניכים. יש לך אותם. אם היו לך 2 חניכים? גם היית חושב שזה לא הדבר הכי חשוב, גם היית מוותר על אותו חניך עיקרי?. ועוד דבר, אני מאמינה שבגיל של החניכים שלך, הם ישארו בסניף, הם מאמינים בערכים, משתייכים לסניף. בשבטים הקטנים איפה שיותר כיף,לשם הולכים. חשוב למנוע חיכוכים בשבטים הקטנים עם תנועות אחרות.
אבל, שיכנעת אותי, חבריא ב'-ברור ששייך, ואתה צודק. באמת שזה מתאים מכל הבחינות.
נראה לי שעולם מסכימים בחשיבות אחדות עמ"י..
בצ"ל אריאל
נ.ב אולי יעלה לי רעיון לפעילות ממש. ..