אני חושבת ברצינות על לידת בית. (כתבתי כאן כבר בעבר ואתן תחיה ויפעת המלצתן לי בין השאר על ענת תל אורן)
ניפגשתי עם ענת תל אורן והיא נהדרת! אבל היא אמרה לי שהיא מגיעה רק בשלב האקטיבי.
עכשיו, הלידות שלי היו ממושכות מאד בעיקר בשלב הליטנטי, ממש ארוכות, איזה 12 שעות של צירים ממש ממש סדירים וכואבים, מה שגרם לי להרגיש מאד לבד ומאד בחרדה מבתי חולים, וזאת בעצם ה-סיבה שאני חושבת על לידת בית. להיות במקום הבטוח שלי עם תמיכה והכלה. פחות חשובה לי הלידה הטבעית.
כששמעתי שהיא מגיעה רק בשלב האקטיבי נהיה לי רע.. שוב פעם אהיה שעות כ"כ ארוכות לבדי עם הצירים, זאת הרגשה נורא בודדה... ואני חוששת שהשלב האקטיבי יגיע אני כבר אהיה מלאת רגשות קשים שיפריעו לי להתמודד עם הלידה הטבעית (בלידות בבי"ח קיבלתי אפידורל, אם כי תמיד ממש ממש בסוף) אז למה אני צריכה את הלידה בבית בעצם?
ענת המליצה לי לקחת גם דולה. מאיזה שלב מגיעה הדולה?
יולדת שיולדת בבי"ח האם הדולה באה לבית שלה קודם לעזור לה להעביר את הצירים כמה שיותר בבית? או שהיא באה רק לביה"ח כשהיולדת מתקבלת ללידה?
האם יש אפשרות לשלם לדולה תוספת כדי שתבוא הביתה לשלב הליטטנטי?
ועוד שתי שאלות לגבי שבת:
1. דולה שבאה לבי"ח בשבת, מה היא עושה לאחר הלידה? מחכה למוצ"ש לחזור הביתה?
2. פתאום גם חשבנו כמה מסובך זה לידת בית בשבת, כל פעולה צריך לדעת אם היא מותרת או אסורה, כמו להדליק בוילר... אם הלידה קורת בשבת והמיילדת החילונית רוצה לחזור הביתה שלה? זה בעיה לכאורה...
מצד אחד יש לי כ"כ חשק ללכת על לידת בית, אבל שני החששות הנ"ל פתאום גורמים לה להראות הרבה יותר מסובכת..
אשמח לתשובותיכן, תודה רבה!!!