האם הפורם באמת דבר נחוץ? האם יש סיבה לקיומו?דרדקי

ברור, אנו אומרים שהפורם יתן זינוק ענק לתנועה וכו' וכו' וכו'

אז בואו ניגש למעשים!!! אני חושב שכדאי ואפשרי שכל הזמן יהיה בפורם התעסקות ברעיון שיועלה לקראת תאריך מסויים בו התנועה תעשה דבר מה, מכן יראו את התועלת שבפורם, גם שאר הילדים שגולשים באינטרנט יראו בו כגאוה תנועתית ויצטרפו ולא יראו בו פורם מת. כדי שזה יקרא אני חושב שצריך שעוד משהו יעשה, גם מי שאין לו מה להוסיף יגיב ויכתוב "מסכים/מתנגד/קראתי ומעניין" או כל דבר אחר רק להראות יש לנו פורום והולך בו דברים, כי אם אני כותב ושני אנשים מגיבים זה מיאש אז גם מילה 1 עושה הבדל עצום אז אנא מכם!

הרעיון שלי(אם תבטלו אותו ותעלו רעיון אחר אז סבבה):

כמעט בכל תקופת חגים יש מעין פעילות של התנועה, בסוכות יש מסע כמו כן בפסח גם בט' באב(שהוא נחשב למועד ואם אני לא טועה הסיבה היא כמו שהבאנו כבר את התוספות בקידושין לא: "איסתעיא מילתא")  לאחריו יש מסע עם העמקת אהבת הארץ והבנת הנושא

ישנו זמן בו זועק פעילות תנועתית והיא איננה ראש השנה ויום כיפור ונראה לי שבאמת חבל וכדאי לעשות משהו בזמן הזה!

וכאן נכנס הרעיון שלי הרעיון הוא כדלקמן:

בלילה אחד בעשרת ימי תשובה, יוצאים כל התנועה לאזור ירושלים תו'ב כאשר נראה לי שצריך לחלק את הלילה לשלוש:

1. שיעורים(אולי אחרי הרצה קצרה כדי לעורר את כולם)
2. משהו מעניין אשר יעורר את כולם שוב פעם(נראה לי שעדיף שזה יהיה בדרך לכותל, כאשר לא יהי קשה לגרום שבנים יכנסו מפתח אחד והבנות מהשני(לכל החוששים))

3. זמן בכותל עד סליחות, שכל אחד יוכל להתבודד וכו' אחרי זה סליחות שחרית והביתה 

גילאים: אני חושב שמכיתות ז' הבעיה שלי היא איך מונעים כמה שחות הפסד לימודים מצד אחד ומאידך למנוע  מצב בו הילדים חוזרים הביתה בט' תשרי סחוטים והולכים לשיון כל הבוקר? אני צריך שיבררו האם בעזרת ימי תשובה באולפנות  ובישיבות לומדים גם מקצועות חול?

זמן: אני חושב שהכי טוב יהיה שכולם יגיעו לירושלים 23:30± והשיעורים יתחילו 24:00 על השעון(לא זמניות(מצטער הייתי חייב...))

תשלום: אני חושב שלפחות השנה צריך לעשות את היציאה בסגנון יציאה לנטיעות כאשר כולם יכולים לצאת גם מי שלא שילם מיסים(אפשר לעשות הבדל בכמות הכסף שישולם אבל אם זה 10-20 ש"ח אני לא מאמין שזה ימנע מאנשים לבוא,והתנועה תרויח כסף)

בעתיד כשהישבות הלא פנימיתיות מתחיל יותר מאוחר ולא לפני א' אלול אולי ניתן יהיה לעשות את זה לפני תחילת הלימודים(יותר בשביל כיתות ז-ח), ברם השנה אפשרות זו נבצרה אז אני חושב שכדאי שנעשה זאת במתכונות האפשרית

חובשים ומאבטחים, אני לא בטוח שנצטרך הרבה כאלה וזה גם יוריד עלויות

מה אם אומרים כללי?

מה עם הלימודים, יסתדר?

כולם צתבקשים להגיב לשנות דברים כדי שנוכל להגיע לרעיון שנוכל כבר השנה לקימו, (אל תשכחו א אלול הרבה הולכים לפנימיות...)

בצ"ל אריאל!

ואם לומדים רק קודש?אלעזר

לא הבנתי מה ההבדל אם לומדים לימודי חול או לא.

בכל מקרה בעשרת ימי תשובה עדיף להפסיד לימודי חול מלימודי קודש. (להפסיד ז"א בגלל שחוזרים עייפים מהכותל)

אני אסבירדרדקי

על הפסד לימודי קודש(חוץ מאולי הורים של ילדים הניגשים לבגרות תנ"ך, אבל שם הנערים כבר גדולים), בישיבה רוב ההורים שאכפת להם מבגרויות יודעים שהפסד שיעור אינו סוף העולם מבחינה זו, ועוד אם אני לא טועה יותר ילדים הולכים לשיעורים פרטיים במתמטיקה מאשר גמרא, גם אם הציון הממוצא אותו דבר וזה אומר משהו

אני חושב שרב התועלת ומעטה ההפסד, גם אם יופסד יום לימוד כי הלילה הזה יוכל להביא כלים ורצון יותר חזק, ואפילו מי שחזק יכול להתחזק ואהיה לי מקרה שאמרתי משהו לרב שלי ואמרתי למה אני מדבר? הרב כבר יודע את זה, ואז הוא התחיל להסביר לי למה חשוב לומר זאת למרות שהוא כבר יודע(וזה היה מוסר! ומי אני שאדבר תכוחה בפניו? ובכל אופן כי זה גורם לתועלת רבה לשמוע מאחרים ואפילו הגר"א זצ"ל שילם למגידי מוסר להשפיע בפניו דברי מוסר)

כל השנה עדיף להפסיד לימודי חול, אלא מה ישנם מקרים שהפסד של קצת לימודי חול גורמים להפסד יותר גדול של תורה

בצ"ל אריאל

אחלה רעיוןyehciel666
את כל הפרטים תשאיר למחלקת המפעלים של התנועה, זה העבודה שלהם. אבל בעיקריון זה אחלה רעיון לדעתי.. כמובן, אפשר להציע הצעות גם לדברים הקטנים..
טוב, אז אם מישו מההנהלה עוקב ונכנס לאיפה שעינת לא הסכימה להכנס, שיעביר את זה שם הלאה.. לקדקדים.
נכון מאודדרדקי

שאפשר להציע להנהלה ארצית ישר, אבל יש יתרון בכך שידונו בזה כמה ימים בפורם

1. אם זה שטותי לגמרי לא לבזבז את זמנם היקר

2. זה מראה כמה הפורם בונה ועוזר ויש דברים שקמים רק בגלל הפורם(דוגמת רעיון זה שקם אצלי בגללו) וצריכים להראות שיש מקום לפורם

3. בתנועה שלנו הנוער אחראי על הרבה לא כן? יש דברים שאפשר להביא רק להנהלה ארצית אבל יש דברים שאפשר לבנות ולשכלל כאן

4. אינו דומה מדריך אחד מנסיף אחד שמבקש ל10 מדריכים מ-8 סניפים המבקשים

ואינו דומה מדריך אחד מבנים לכמה מדירים וכמה מדריכות

בצ"ל אריאל ולעוד תגובות בנושא(ממש חסר לי לראות תגובות)

לא סותר את מה שאמרתי..yehciel666
זה מצוין ללבן כאן את הדברים.. ולהעביר הלאה. וסמוך עלי, בטוח יש איזה ציפור קטנה מההנהלה שמציצה לפעמים על התנהלות הדברים פה, ואפשר גם להפנות אותם לכאן.
ואוההוmiri

אני פשוט המומה. יישר כוח על הרעיון והחשיבה עד הפרט האחרון. ממש חשבת על הכול. בקשר ללימודים, זה לא נראה לי בעייתי. מה שכן, נראה לי שהיענות לפעילות תהיה יותר מכיתה ט' ומעלה אבל בהחלט נכון להציע את זה גם מכיתה ז'. אני ממש מסכימה עם עיניין התיזמון, זה באמת זמן מתאים לפעילות תנועתית.

יישר כוח! אני כבר רואה את הצות והסניף אצלנו מתלהב מהרעיון....

בצ" אריאל ול"ט

לא חשבתי עד הפרט האחרוןדרדקי

אין לי רעיון לפעילות לא יקרה(מלשון יוקר) שתהיה באמצע הלילה שתעורר אנשים (אחרי שני שיעורים בהם יש יצר חזק לישון כדי לבטל מתורה ותשובה אני משער שיהיה חייב משהו מעורר), ושיהיה ניתן להפריד

אני צריך עזרה ברעיונות...!!!(ותביאו כמה!)

אני מאמין שבאמת יהיו יחסית פחות מכיתה ז, אבל אני גם באמונה שאם זה יסתדר השנה בצורה טובה בשנים הבאות יהיה יותר ביקוש, מסתמא עוד תנועות יראו את זה יפנימו ויוצאו משהו דומה שנה הבאה(ואז יהיה גם לחץ תנועתי שאני חושב שבדבר כאן של למיוד תורה על התשובה בבזמן הזה אפשר לומר עליו את הפסוק "קנאת סופרים תרבה חכמה")

חשבתי לעשות חבריא ב אבל זה יהיה לפי דעתי קטן מדי, מכיתות ז יהיה פשוט יותר

יש לי רעיון על מקום לשיעורים רק אני צריך לדעת כמה אנשים יבואו והאם המקום מחזיק מספיק אנשים

יש לי גם רעיונות לרבנים, אבל אני לא חושב שזה מכובד לדבר על אלו רבנים יבואו, אני חושב שאני אוכל להציע לההנהלה ארצית והם יפנו ויודיעו לקהל

נכון מאוד= סתירה?דרדקי

אמרתי שאני מסכים רק הבאתי את הסביות למה לא פניתי לההנלה ישר והלכתי ראשון לפורם

אני חושב שמסתמא אתה צודק יש מישהו מההנלה מנכנס כל X זמן לראות איך הפורם מתקדם, אני חושב שעדיף שנלך לשם כמות מדריכים וגם נפנה כי רק מהפניה יותר קל להתעלם, למרות שאני חושב שזה רעיון אדיר, ההוצאות לא יהיו גודלות מאוד, יוכלו לכסות אותם בקלות(בשונה מטיול) וגם מי שלא שילם מיסים ישלם עוד נניח 10 ש"ח עבור הפעם ויש להנהלה רווח כספי

תודה רבה!

בצ"ל אריאל

רעיון טוב!123

ישר כח על העלת הרעיון!

יפה שאתה מנסה להביא רעיונות לפרוייקטים תנועתיים, אך זה ללא קשר לתועלת הפורום.
רק עצם קיומו של הפורום, מוסיף לגאווה התנועתית.
וכאשר אנשים משקיעים מס' שעות בשבוע ישיבה מול הפורום, אז זה גורם להם להיות קשורים לתנועה, וכך האיכפתיות שלהם לתנועה גוברת, כי הם משקיעים זמן על הפורום, וכל דבר שאדם משקיע בו, הוא נקשר אליו והוא אוהב אותו(כמו שהרב דסלר מביא לגבי "נתינה - גורמת לאהבה". לא רק כאשר אדם אוהב מישהו, אז הוא נותן לו מתנות, אלא גם הפוך: כאשר אדם נותן למישהו מתנות, אז כך הוא יוצר אהבה, כי כאשר משקיעים על משהו, נקשרים אליו).

לגבי הרעיון:

אפשר אולי להתחיל את השיעורים בשעות הערב, וכאשר מגיע חצות לומר סליחות, ולאחר סליחות חזרה לסניפים.
ככה החבר'ה יהיו יותר עירניים בשיעורים, וככה יהיה פחות בלאגן עם החסרת שיעורים בבית הספר, ויהיה יותר קל לקבל אישורים לתלמידים לגבי חיסורים חלקיים.

אפשר אולי להראות איזה סרטון טוב על נושא הפעילות במהלך הפעילות.

לגבי הבנות - אני חושב שאתה כבר יכול להריץ את הרעיון לרכזת חב"ב שלהן(5105).
לגבי הבנים - אתה מוזמן להתקשר לעוזיה(רכז חב"ב בנים - 5106), אבל אני חושש שכמות החבר'ה שיגיעו, תהיה קצת עלובה.

אתה לא חייב לחכות שאנו נדון ונחרוש את הנושא מכל הכיוונים, ורק לאחר מכן למסור את זה להנא"ר.
אפשר למסור להם את הרעיון, ואז לדון פה לגביו, ואם יהיו רעיונות נחמדים, אני בטוח שההנא"ר תשמח לשמוע את רעיונותינו.

ואתה יכול להגיד להם שסיפרת על הרעיון לכל מיני חבר'ה של התנועה, והם חושבים שזה רעיון ממש יפה וטוב.

בצ"ל אריאל!

תודה!דרדקי

למרות שבקשר לפורם- אינו דומה פורם מייצר לפורם מת

סרטון? אני חושב שזה יהיה יקר, ועוד אם עושים בערב המוקדם אז יש פחות בעיה של ערנות ולא צריך אבל איזה פעולה אני חושב לא תזיק באמצע, או אולי לתקוע באמצע השיעורים איזה יחידה על גאוות תנועה!

אני לא מבין גדול בחלונות הגבוהים בתנועה, אבל לא צריך להביא רעיון כמו זה להנהלה ארצית? וגם לא דיברנו רק על חבריא ב אלא מכיתה ז(שיהיו יותר ילדים), ולמה שלא יבאו הרבה בנים, זה בירושלים אז כל המדריכים מישל"צ באים והרבה חניכים יצאו לזה

שוב תודה על העצות

בצ"ל אריאל

סרטון.123

סרטון לא אמור להיות דבר יקר בכלל. רק צריך ציוד מתאים, שאיני חושב שזה אמור בכלל להיות בעיה להשיג אותו.

רכזי חב"ב הם חלק מההנא"ר. כאשר אתה מדבר איתם, אתה מדבר עם ההנא"ר.

הלוואי שיבואו הרבה בנים. אני פשוט מדבר מתוך ניסיון. אם יבואו הרבה בנים, גם אני אשמח.

בצ"ל אריאל!

הציוד מאוד יקרדרדקי

הבנתי

היה ברור שלי שאתה מדבר כעובדה ולא כמשאלה, אבל אם לא צריכים לשלם מיסי תנועה בשביל זה, אני מאמין שהרבה יצאו.

אני לא אוהב לעשות טלפונים בסגנון הזה(אני בכלל לא אוהב טלפונים אני כל הזמן נלחץ בהם ומתחיל לגמגם )

מישהו אחר יכול לדבר עם ההנלה ארצית?

יש סיכוי שבא' אלול אהיה בקרית משה אז אני יכול לקפוץ ולדבר עם המזכ"ל, או שזה לא מתאים?

אם כבר אני כותב מה האתר של התנועה?

תודה רבה

בצלב"א

הציוד אולי יקר.123

לא צריך לקנות ציוד בשביל להראות סרטון, אפשר גם להשאיל ציוד.

שוב אומר לך: הלוואי שרבים יצאו. זו ממש משאלה.

אין לך מה להילחץ. מדובר על חבר'ה בגיל שלך. אם קשה לך, אז תגיד לי ואדאג להעביר את זה.

כן, אתה יכול לקפוץ להנא"ר ולדבר על זה עם המזכ"ל(אבל יש אנשים שאולי יותר שייך שתדבר איתם על זה, כגון: מיכאל ורכזי חב"ב), אבל הוא לא תמיד בהנא"ר.
אם חשוב לך לדבר דווקא איתו, אז לפני שאתה קופץ להנא"ר, תתקשר לשם(5101)ותשאל אם הוא נמצא.

אין בהווה עדיין אתר לתנועה.
(הזכרתי לא ממזמן שיש אתר לתנועה, אך זו היתה טעות שלי. ביום חמישי לפני שבוע בהתנדבות הסניפית, פתאום התברר לי שאחד החבר'ה שלנו בנה אתר בשביל התנועה, בלי להודיע על זה לאף-אחד, וזה ירד לאוויר העולם ואני נתקלתי בו. אבל עכשיו הוא הוריד אותו).

בצ"ל אריאל!

אשמח אם תוכל אתה להעביר את זהדרדקי

עוד משהו, הסניף הכי רחוק שיש(שאני שמתי לב אליו) הוא צפת ומירון בנות(אין בנים, חיפה נפתח לשבועיים ונסגר) זה כ-3 שעות נסיעה אם אני לא טועה,

יוצא שגם אם נסיים ב-12:00 בלילה(שאומר יציאה ב1 עד שיתארגנו) הם מגיעים הביתה רק ב-4 בבוקר

לא חושב שכלל כדאי לעשות משהו שיסתיים לפני 12 בגלל

1. סליחות

2.יש משהו בלילה שאין ביום,

3. אם יוצאים ללילה אני חושב שיותר חניכים יסתכלו על זה בצורה יותר מהנה ואם ביום הם יגידו "אני נוסע ליום עיון בירושלים" ואני לא רוצה שזה תהיה הגישה, אני חושב שהגישה הנכונה צריכה להיות "אני נוסע ליום כיף, כאשר "תורת חיים בעוז" אז אלמד שם"

אולי אז עדיף פשוט לעשות כל הלילה, או אולי שוב כמו שאמרת, הם ישנו באוטובוס יפסידו את שתי השיעורים הראשונים, וילכו ללמוד רק את מקצועות החול(אם יש בכלל)

איני יודע..

בצלב"א

חיפה.123

נפתח סניף בחיפה? איזה יופי!(למרות שהוא נסגר, זה גם משהו. סימן שאנשים שם קצת שמעו על התנועה).

לגבי סניף מירון בנות, זה לא יהיה נורא אם הן יגיעו הביתה בארבע, והן יפסידו את תפילת שחרית(וזה נכון גם לגבי סניף צפת בנות).
לגבי סניף צפת בנים, תהיה בטוח שהם לא יסעו 6 שעות בשביל להגיע לפעילות של התנועה שהיא יותר קצרה מאשר הנסיעות.

אם זה יהיה לתוך הלילה, אז יהיו חבר'ה שיגידו שזה לא בראש שלהם להעביר את הלילה בזיבולים של התנועה.

בלנ"ד אעדכן את ההנא"ר במוצ"ש, לגבי הרעיון החמוד שלך.

בצ"ל אריאל!

תודה!דרדקי

אתה לא זוכר בסמינר שהמזכ"ל אמר שהוא ממהר ללכת לחיפה לבדוק בקשר לפתיחת סניף? אז הוא נפתח ונסגר(והיה עוד מקום שאיני יודע לגביו)

אני מאמין שאנשים כן יצאו גם לנסיעה כזו(ומי אמר שזה יהיה פחות מ6 שעות פעילות?)

ממתי יש סניף בנים בצפת?(למה זה לא מופיע לי בלוח שנה?)

בצלב"א

סמינר.123

באיזה סמינר הוא אמר את זה? אתה אלעדניק?

גם אם זה 10 שעות פעילות, עדיין נסיעה של 6 שעות זה לא משהו של מה בכך.

טעיתי, אין כנראה סניף צפת בנים(הגעתי לטעות זו משום שכתבת "צפת ומירון בנות". חשבתי שהמילה "בנות" מופנה רק ל'מירון' ולא ל'צפת').

בצ"ל אריאל!

בסמינר במבשרת ציון(בישיבת אור מבשר)דרדקי
[איך
אוף האנטרדרדקי

התכוונתי שאם זה יהיה איכותי אנשים יסעו
כמו שיש אנשים שנוסעים כמה שעות ללכת לומר סליחות פה המטרה זה סליחות+
כן אני "אלעדניק"

שבת מדריכים.123

אז אתה מסתמא מדבר על השבת מדריכים.
לצערי הגעתי מאוחר באותו יום שישי, והפסדתי את השיחה של המזכ"ל.

בצ"ל אריאל!

שכחתידרדקי

ציוד יקר, זה אומר שגם ההשאלה יקרה.

וזה ידרוש הרבה זמן להציב, ואני בעז"ה(לא בטוח) הולך בזמן אלול לישיבה אז אני לא אוכל לעזור

זו משאלה שלך, מציאות מבחינת העתיד, אין סיבה שיהיו פחות מהנטיעות, במיוחד אם כל שבת ידברו על משבוע הבא!

השאלה.123

אם יודעים מאיפה להשיג ציוד, אז זה לא אמור לעלות כסף. לכל בי"ס נורמאלי צריך להיות ציוד לדברים האלה.

להציב את זה, זה משחק. זו באמת לא בעיה.

גם אני לא יודע, אם אזכה להיות בפעילות הזו, כי גם אני אהיה בע"ה בישיבה(אני כ"כ מתלבט בהווה, היכן עובר הגבול שכדאי שאשמור על קשר עם התנועה. מצד אחד אני כ"כ רוצה להמשיך להיות חלק רציני מהתנועה, אך מצד שני "תורה מה תהא עליה?...").

אין מה להשוות את זה לנטיעות.

זו מציאות מבחינת העתיד, אך לצערי זה כנראה רק בעתיד הרחוק...

בצ"ל אריאל!

איני מסכיםדרדקי

לוקח גם זמן להכין סרט(אני חושב שלזה התכוונתי למרות שלא כתבתי כך)

הר"מ שלי אמר לי שכשהולכים לישיבה אז מתמסרים ללימוד(מי שהולך אחר יא' משקיע גם בבגרויות)

יש מה להשוות, אני מצטער אבל הכסף קובע הרבה, זה לא יהיה יקר מדי ואם לא ידרשו כספי מיסים(שמי שלא שילם מיסים ישלם עוד 10 ש"ח כאן) אז הרבה יצאו

כל טוב

אני מוכן לערוך סרטוןyehciel666
אם יש לכם קטעי וידאו בפורמט של מחשב.. (ולא קלטת וידאו). ולהשיג מקרן זה ממש שטויות..
טוב,דרדקי
רק בשביל זה צריכים להודיע בסניפים וצריכים(אולי אפילו נבקש שישלחו לך את זה דרך הפורם ולאשר אותו )
להכין סרט??123

לא דיברתי כלל על הכנת סרט, אלא להראות סרט שכבר מוכן, על איזה נושא שיהיה קשור לפעילות שנעשה.

נכון שהכסף קובע הרבה, אך סוג הפעילות קובע עוד יותר, ופעילות כזאת לא כ"כ מדברת לכל החבר'ה(בלשון המעטה)...

בצ"ל אריאל!

טובדרדקי

לא מתאים לחברה?

אממ שאני עושה פעולה שהרבה פעמים היא מזכירה דבר תורה עם הצגות יש לי מנין חניכים

כשעשינו משחק כדורגל שבוע שעבר באו 4 חניכים

שבועיים לפני זה משהו כמו 6 לפעילות של משחק

בכל אופן איזה פעילות אתה מציע בין השיעורים לסליחות?

בצלב"א

מלאכים.123

אני יודע שלמרות שהסניף שלנו שייך לתנועת אריאל, האופי של החבר'ה "קצת" שונה אצלנו, אבל עדיין ברור לי שאפילו הסניפים הירושלמים לא כ"כ ישקיעו על הוצאת חניכים לכותל באזור חודש אלול כאשר זה במסגרת תנועתית(אני מדבר על סניפי הבנים).

הלוואי שאגלה שאני טועה...

בצ"ל אריאל!

אני מאמין שתטעהדרדקי

ואסביר למה, כל פעם שאני לא משקיע בפעולה גם אם יש לי פעולה אז יש בעיות משמעת
היה לנו טקס, אבל לא השקענו היה מלא בעיות משמעת(היו גם חניכים יותר צעירים)
לעומת זאת כשאני משקיע ם אם הפעולה לא משהו בקושי יש בעיות

כי האם בתת מודע מפגין את זה(איכפתיות, השקעה וכו') והם בתת מודע מקבלים את המסרים האלו ומשפעים על פי זה(קרי, ההתנהגות שלהם על פי זה)

פה אם זה יהי דבר מושקע(כמו טו בשבט) הרבה יצאו, אם זה יהיה חפיף(טיול מחר) דבר של מהשבוע לשבוע הבא(וצריך לשלם מיסיים) אז קשה לי להאמין שיבואו הרבה

בכל אופן יש למישהו רעיון מה לעשות בין השיעורים לסליחות????

(הודעת להנהלה ארצית?)

יש'ך חניכים מוזרים לאללה..!yehciel666
למשחק באים קצת, ולפעילות עיונית באים כפול.. ממש מלאכים. אולי תתרום לנו קצת כאלה. ‎
הם לא מוזריםדרדקי

התרבות הזאת שאומרת שהם "דוסים" "מחמירים" וכו' היא היא התרבות הזרה, בתקופת חזקיהו לא היה עם הארץ ולא היה ילד בין 9 באזור שבין גבת ואנטיפרס שלא היה בקי במשניות טומאה וטהרה(סנהדרין צד ואם תלך לסוטה דף כב עמוד א תראה שם את ההגדרה של עם הארץ יש אומרים שזה מי שלמד תורה ושינן את כל המשניות בעל פה ולא שימש תלמידי חכמים הרי זה עם הארץ(מחלוקת ראשונים מה זה שימוש ת"ח רש"י אומר שהכוונה להבנת הגמרא שבא על ידי השימוש ברמב"ם בהלכות דעות מובן שזה שימוש ממש ומסתמא יש עוד ראשונים שלא עיינתי בם) , ובדורו של ר' יהודה בר' אילעאי היו ששה תלמידים מתכסים טלית אחת(עוני מכפיר) ועוסקים בתורה"(סנהדרין כ עמוד א) "כי הם ימינו ואורך ימינו"! 

היום עוד סיפור, הם ארגנו משחק, והצליחו להביא 5 חניכים(יש לי עוד חניך חדש והוא כלול) השאר מי יודע איפה היו(ואני משער שהרבה היו בעיר)

בצלב"א

חריגים.123

נכון שהם אולי נמצאים במצב האידאלי, אך הם עדיין נחשבים לחריגים, ללא נורמאלים. במצב הלא אידאלי בימינו, הנורמאל הוא לא כמוהם, אז הם לא נורמאלים.

תקופת לימוד התורה בזמן חזקיהו המלך, אינה הדוגמא האידאלית לתקופה של לימוד תורה מתוך אמת פנימית וחוסן פנימי טהור.
"נעץ חרב על פתח בית המדרש ואמר: כל מי שאינו עוסק בתורה, ידקר בחרב זו"(סנהדרים דף צ"ד ע"ב). הלימוד היה חיצוני. לימוד התורה פרח בגלל סיבה חיצונית לא אמיתית, בגלל פחד מן העונש, פחד מן המוות, ולא בגלל הבנה אמיתית של "והגית בו יומם ולילה"("כי הם חיינו ואורך ימינו", אינו קטע מתאים המבטא בשלמות את הצורך של לימוד תורה, בגלל שהוא לא מוסב רק על לימוד תורה אלא על "תורה ומצוות חוקים ומשפטים אותנו לימדת", זה מוסב גם על קיום התורה ולא רק על לימודה).
ומשום כך השיטה האחרונה(בסנהדרין דף כ' ע"א) מכנה את דורו של חזקיה: "והבל היופי". שלימוד התורה בזמנו היה דומה ל'יופי', לדבר חיצוני ולא אמיתי. זה לא נעשה מתוך הבנה מלאה בערך לימוד התורה.

יש עוד מס' הגדרות לעם הארץ, ולאו דווקא שהכוונה בסנהדרין לשימוש ת"ח.

בצ"ל אריאל!

[סוגיא בגמרא] בקשר למה שאמרת על תקופת חזקיהדרדקי
אני
אוף עוד פעם נשלח...דרדקי

אני מאמין שבתקופת חזקיה ההתחלה הייתה שלא לשמה, יראת עונש מהמלך אבל לאחר מכן זה היה לשמה, כמו שהרמב"ם כותב בהלכות ת"ת שראשון לומדים שלא לשמה ואחרי זה מפסיקים עם זה ועלוים לשמה,
ואפשר גם אולי להוכיח זאת מהגמרא שם שאומרת שכשסנחריב בא 130000 אלף היו עם שבנא ו110000 היו איתו, מראה שאז לא היה חרב אלא כל אחד הלך לפי נטיית ליבו(וקשר רשעים אינו מן המניין ולכן הקב"ה עצר זאת ובלכ אופן)
ואולי זה מסביר את שיטת מי שלא אומר הבל היופי על דורו של חזקיה
ועוד משהו, יופי יכול להיות דבר מאוד טוב, ר' יוחנן בכה(ברכות ו עמוד ב) לא על ביטול תורה אלא על היופי שלו שהלך ומסכים איתו ר' זירא(אחרי שאמר שאין סיבה לבכות על ביטול תורה) ואומר אכן על זה באמת צריך לבכות ובוכה איתו. ואי אפשר להבין את זה כפשוטו ולכן הולכים למהרש"א(כך הבנתי מפסק שראיתי ולכן שקראתי את המהרש"א) והוא מסביר שהיופי החיצוני לפעמים מראה על דבר פנימי ואצל ר' יוחנן זה הזכיר את בית המקדש וירושלים והיה מזכיר את החורבן ואנשים היו מתגעגעים לבניין אריאל
ועוד אתה יכול לראות שהכהן הגדול מאחיו- צריך להיות זחק מכולם יפה מכולם ועשיר מכולם(ואם לא היה לו עושר היו מעשרים אותו)
בצלב"א

יש לי רעיוןדרדקי

מה אתם אומרים על הרקדה בין השיעורים לסליחות(כמובן עם הפסקה בין הריקודים לסליחות(נסיעה באוטובוס) כדי להתאורר ולא לבוא מזיעים)?

הרקדה עם מוטו של "לא היו ימים טובים לישראל מטו באב ויום כיפור"

אבל יכול להיות שזה יצא דבר מאוד רע,

מה אתם אומרים?

הרקדה.123

הרקדה סתם ככה באמצע הלילה של אמצע החיים, נשמע לי קצת מוזר...

בצ"ל אריאל!

לדעתיmiri

הרקדה תהיה ממש במקום, או טיש כזה, אבל עדיף הרקדה. מכמה שאני יודעת, מהסניף, מבנות שאני מכירה, זה ממש במקום. אבל אולי תהיה פעילות שונה לבנים.

עדיף מאשר סרטון- אחרי שיעורים צריך לעשות משהו שלא יושבים בו.

_________

דוברת עזרת הנשים

בצ"ל אריאל

הרקדה.123

אבל מדובר על ירושלים ולא על איזה מחנה. איפה בדיוק עושים הרקדה, ברחבת הכותל??

בצ"ל אריאל!

ברור שגם מדיריכים צריכים לשלם לזה,נכון?דרדקי

או שמא הם לא יצטרכו לשלם עבור זה?

לי זה ברורmiri

שמדריכים צריכים לשלם על זה. במיוחד שחלקם יוצאים כחב"ב כי החניכים שלהם קטנים מכיתה ז'.

בצ"ל אריאל

אני חושב שאתם גולשים לפרטים קטנים מדאיyehciel666
תנו להנהלה להחליט על ענינים פיננסיים וכו'.. תתעסקו יותר בדברים העקרוניים.
תאמת יכול להיות שאתה צודקדרדקי

אבל תחשוב, ההנהלה קראת מה קורה היא רואה את ה"ראש" שלנו

בכל אופן שרשור עם אש!(תסתכלו על האיקון) מי אמר שהופרם מת??
(רק חבל שזה כולל רק 4 אנשים שכובתים)

123 או מישהו אחר יודע אם הוא כבר דיבר עם ההנהלה ארצית?

בצלב"א

יחיאל צודק.123

אין צורך להידחף להנא"ר בכספים. הם מבינים בזה יותר טוב מאיתנו.

עדיין לא דיברתי בעניין זה עם ההנא"ר(מסיבות טכניות. אם תרצה פירוט על עניין זה, אז שלח לי מסר בתיבה ואסביר לך). אדבר איתם בלנ"ד רק מחר כנראה.

בצ"ל אריאל!

כשאתה מדבר על זה עם ההנא"רmiri

תבקש מהם שיחשבו, ידונו, יסכמו, הכול יעשו.....רק מהר!

כדי שההודעה על פעילות כזו אם תצא לפועל תבוא מספיק מוקדם והסניפים יוכלו להתארגן לזה.

בציפיה לבינין אריאל

העברתי להם.123

אתמול בלילה דיברתי עם אחד מהם, אך הוא טען שהוא לא הכתובת המתאימה לזה.

עכשיו דיברתי עם אחד שהוא כן הכתובת המתאימה, ובע"ה העניינים בעתיד הקרוב יתחילו לזוז.

בלנ"ד אשגע אותו בימים הקרובים, בשביל לבדוק איך העניינים מתקדמים.

בצ"ל אריאל!

תודה רבהדרדקי

ואני חושב(כמו שכבר אמרו) שכדאי שנבקש מהם שברגע שיגיעו להסכמה על קיום הדבר אז כבר יעבירו לקומונרים למרות שלא יהיו פרטים(כדי שהקומונרים יתחילו לומר שיהיה משהו גדול לקראת יום כיפור עם פעילות מהנהלימוד(או שניהם תלוי לסניף) ורק אחרי שיגיעו הפרטים יודיעו לכולם על הפרטים הספציפים)

בצלב"א

העניינים כבר זזים ברצינות.123

כבר עובדים בהנא"ר על הרעיון הזה במלוא הרצינות. מתוכנן שבימים הקרובים כבר הכל יהיה סגור לגבי עניין זה.

אני יודע כמה פרטים נחמדים לגבי הפעילות המתוכננת הזאת, אבל אני מעדיף להשאיר אתכם בהפתעה עד שיתגלו הדברים ע"י ההנא"ר.

אני מאמין שלפעילות הזאת תגיעו ממש בשמחה, כאשר אתם בידיעה שהיא יצאה לפועל בזכותכם.

אין לכם מושג כמה הפורום הזה משפיע על ההנא"ר ועל התנועה בכלל(וכל זאת בלי שנתאמץ יותר מדי. ובעתיד כאשר הוא קצת יותר יגדל, ההשפעה שלו כנראה תהיה ממש מטורפת).

דרדקי, המון שכוייח!

בצ"ל אריאל!

ברוך ה'!miri

איזה כיף זה לשמוע בשורות טובות! ברוך ה'.

כל הכבוד דרדקי על היוזמה והרעיון ול123 על הגישור.

שבת שלום ובצ"ל אריאל

לא לשכוח לכתוב בפלייאריםyehciel666
שהיוזמה הועלתה בפורום.. ‎‏‎ ולעשות פרסום לעצמנו ‎‎ דרדקי, ח"ח עצבני! נוכל לעשות מפגש פורום קצרצ'יק באותה ההזדמנות.. או שכדאי לעשות משו גדול בפני עצמו.. ולכל מי שתהה לעצמו, יהיו 2 מפגשים נפרדים. (כשיהיה, אם בכלל)
חולצות פורום123

בשביל שנוזכר על הפלאיירים, צריך שאחד מאיתנו יקח שליטה על פרסום הפלאיירים בהנהלה

אפשר להוציא חולצות פורום, וכך דרך אגב לגרום לפרסום
[אבל זה יכול לגרום לבעייה עירבוב המינים, כאשר נראה את המין השני מסתובב עם חולצת פורום...:]

בצ"ל אריאל!

חחחחחיוכי

תגיד, לא חבל על הכסף???... וחצמזה לא ניראלי שזה יגרום לערבוב כי גם ככה בסופו של דבר כולם משתמשים בחולצות כאלו בתור פיג'מה...

הזברה לובשת פיג'מה.123

בימינו מוציאים חולצות כמו שאוכלים ארוחת צהריים. אין קבוצה שלא מוציאה לעצמה חולצה. להוציא חולצה על כל שטות, זה באופנה עכשיו.

בצ"ל אריאל!

כן....יוכי
מה הקשר אבל??? בכ"ז חבל על הכסף........ אני מסכימה אם תממן לי או שזה פשוט יהיה זול...
איזה יופידרדקי

היישר כח מגיע לך!(והרעיון לא היה שלי, יצאתי שנה שעברה עם סניף עזרא, וחשבתי שאפשר לעשות דבר כזה לכל התנועה ואז זה גם יהיה הרבה יותר רציני ממה שהיה אז(מצאו משהו שיעביר שיעור מאוד קרוב למועד היציאה))
הדבר היפה הוא למרות שהרבה הולכים לפנימיות, בגלל שישר אחרי זה יש את בין הזמנים של סוכות נוכל להתדין על מה ניתן לשפר
בכל אופן אני מתנגד נחרצות לחולצת תנועה, הרב שלי(שהוא במקרה גם רב הסניף) אמר לי שאני יכול להכנס לפורם מעורב, כל עוד אני לא נפגש עם הבנות שאני מדבר איתן בפורם, (יכול להיותשאם היו 100 בנות בפורם היינו יכולים אבל כשזה 10 במקרה הגבוה אז אני לא מאמין)

בצבל"א

חולצה.123

לנו כבר יש רב שיעביר את השיעור ו...(יש לי עוד דברים לספר, אבל עדיף שאשתוק...).

חולצת פורום - זו סתם היתה יציאה בדיחתית שלי, גם אני נגד זה.

מי זה הרב של הסניף שלכם?

בצ"ל אריאל!

נווווויוכי
איזה עוד דברים ישך לספר... אנחנו במתח
טוב...123

בע"ה יהיה ממש נחמד!!

בצ"ל אריאל!

כבר התחלתי לחשובדרדקי

שאתה נכנע ללחצים...

בכל אופן אפשר כך גם להביא קצת קצת מידע לחניכים כדי שירצו לשמוע

שבת שלום

זה היה בכוונה123

שום דבר עדיין לא ממש סגור, אז שווה לחכות מעט.

בלנ"ד ננסה לצ'פר את חברי הפורום, ולהדליף להם פרטים קצת לפני כולם

בצ"ל אריאל!

איזה מזל שאנחנו חברים בפורום..yehciel666
אחרת לא היינו מקבלים מידע על הארוע.. עכשיו אנחנו יכולים לנשום לרווחה ‎;-D‎
הו, מה היינו עושים בלי הפורום?;)123

אתה לא כ"כ זקוק לפורום, אתה פשוט יכול להתקשר לאחיות שלך שנמצאות בהנהא"ר, ולדרוש מהן מידע
(טוב, נו, לא בדיוק אחיות, אבל יש לך 2 "קרובות משפחה" בהנא"ר).

בצ"ל אריאל!

טובmiri

חולצת פורום ברור לכולם שלא. אבל מה בקשר לסטיקרים? זה נראה לי הרבה פחות בעייתי, גם בגלל שאני יודעת על כמה בנות (10...מינימום)שילכו עם סטיקר כזה למרות שהן לא בפורום עצמו מסיבות טכניות, אך תומכות בו מאד.

עכשיו לא הבנתי דבר קטן, נגיד אם אתם רואים בת עם חולצתנועה ישר באים ומדברים איתה. אז נגיד יראו סטיקרים על אנשים-אני מאמינה שאנחנו מספיק בוגרים בשביל לראות, לחייך לעצמם ולהמשיך הלאה. החבר'ה פה נראה לי מספיק רצינים כדי שלא יווצר עירבוב.

תמיד תהיתי לעצמי, יש סניפי בנות שיש להם רב או רבנית ? !

בצל"א וש"ש

סטיקרים.123

סטיקרים סתם נשמע לי מצחיק. לא צריך להגזים עם הפורום הזה. לא יקח עוד הרבה זמן, בשביל שכל חברי התנועה ישמעו עליו טוב מאוד. עוד מעט נגיע למצב שמי שלא יהיה בפורום, אז הוא לא יהיה מעודכן והוא לא יהיה בעניינים;)

אפשר גם להוציא דגלים של הפורום, או כובעים וכדו'. <ב>

יש רבים וטובים שכאשר הם יראו מישהו מהמין השני עם סטיקר של הפורום, הם לא יחזיקו מעמד לצחוק רק לעצמם, אלא הם יתפקעו מצחוק ויהיה קשה להם להמשיך סתם ככה הלאה.

לפי הידוע לי, לכל סניפי הבנות אמור להיות רב(זכר! שהרי רבנית, לאוו שמיה רב;)

יש אולי איזה 2 סניפי בנות שאין להם רב, וזה רק בגלל בעיות טכניות(ובאותו מקום גם אין לסניף בנים רב, שבדרך כלל הרב משמש כרב של 2 הסניפים).

אין לכן רב לסניף?...

בצ"ל אריאל!

חכה חכה אתה..miri

מה הגזמה בסטיקרים?!

אני רואה בין השורות ניצני ביישנות והתפדחות...או שרק נדמה לי?! <זו שאלה רטורית אין צורך לענות!>

אהמ אהמ, |משתעל עד חנק| רב לכל סניף בנות?! |ממשיך להשתעל|...לנו אין רב וזו לא בעיה טכנית, ולבנים אצלנו יש רב...טוב, מסתבר שאנחנו נוטות לרפורמיות..מי יודע

ולא נראה לי שיש מצב של שני הסניפים יהיה רב משותף. זה בחיים לא יקרה.

אגב, אם כבר הצעת-אז אני חושבת שדגלים, כובעים..הי אולי נעשה תיקים לפורום?..סתם סתם!!! 

בציפיה לבינין אריאל

ביישנות.123

תמיד הכרתי את עצמי כאחד קצת ביישן. אבל סטיקרים של הפורום?? יש גבולות לטמטום, וגבול עד כמה אדם יכול לפדח את עצמו! <תמיד נחמד לענות על שאלות רטוריות ושוליות>

יש אצלי דף שבו כתוב את שם הרב של כל סניף. בואו נראה אם אני מוצא אותו... לא, אני לא מוצא אותו עכשיו. הוא מסתובב אצלי איפושהו...

איני יודע עד כמה אותו דף מעודכן, אך לפי הידוע לי, סניף בתנועה לא אמור להיפתח ללא שיהיה לו רב. וסניף אמור לתפקד עם רב. מוזר שאין לכן, זה אחד הדברים הבסיסים בתנועה(זה בהגדרה של "אמונת חכמים"...).

לכל סניפי התנועה יש את אותו רב ל-2 הסניפים(חוץ מסניף גב"ש ואולי הר-נוף או משהו כזה...).

אפשר גם: צעיפים, גרביים, עפיפונים, כדורים, דיסקים, ועוד היד נטויה כטוב בעינינו

בצ"ל אריאל!

יבוא יוםmiri

ותתחנן שנימכור לך אחד כזה...

מה פדיחות? טוב אבל כנראה שאני לא פונקציה, מאז חפש ת'מדריכה שהייתי עם קפה שחור על כל הפרצוף...הגבולות הטשטשו לי.

תמיד זה ככה שמחפשים משהו.. זה שזה בסיסי בתנוע אני יודעת...אבל זה שסניף אמןר להתנהל עם רב...טוב, אני אברר את העסק, בלי נדר בשבת, עוד בסוף אגלה שיש לנו רב לסניף....מה שבטוח שהרב של סניף בנים לא הרב שלנו.

הועדה להשקת מוצרי הפורום יצאה בהודעה על חלוקת הנפקת המוצרים תהיה על פי עונות השנה. כך שלצעיפים כובעים תבוא הודעה בהמשך...הארות, מענות ובקשות יתקבלו בברכה בטלפון מס': טוווווווווווווווווו

בצל"א

עוד יהיו ימים.123

אם אני ממש אתחנן, מסתמא אתם תרחמו עלי, כי אני זכיתי להיות המנהל הראשון של הפורום הזה, נכון?

בצ"ל אריאל!

אני לא אלך לדבר איתהדרדקי
אבל
למה זה נשלך לי כל הזמןדרדקי

כבר מגיע לי גלידה[פעם שלישית ]
בכל אופן אני חושב שאני אתחיל לחשוב מי היא מהפורם ואיני חושב שזה מצב כזה טוב, סטיקר, כן אני אחייך, בכל אופן אני לא מאמין בפירסום ברבים של הדבר "אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מהעין" (ואין מדובר פה בצרה שבמקרה כזה אדם הולך לציבור ומודיע להם והם מבקשים עליו רחמים"(סוטה לב עמוד ב) )
שבת שלום, בצלב"א

שניה,miri

אז למה אנחנו מפרסמים את התנועה? למה אנחנו רוצים שיהיו עוד חניכים? למה אנחנו רוצים שידעו עלינו?

בצל"א

פרסום.yehciel666
לי לא כ"כ נשמע לפרסם את הפורום בסטיקרים.. זה מהסוג של הדברים שתוך חודשיים-שלוש כל מי שצריך, יכיר את הפורום, ובעז"ה כשההנא"ר תתפקח, אז כולם כולם ידעו.
שבוע טובmiri

לגבי רב סניף, בררתי. יש לנו רב והוא גם הרב של הסניף בנים. טוב, ברוך ה'!

<כן, אני יודעת שזה בורות מצידי שלא ידעתי את זה עד השבת...|מתפדח|>

אני עדין לא הבנתי מה ההבדל בין פרסום הפורום לפרסום כל דבר אחר, אפשר לדון על הדרך על איך מה מו אבל פרסום זה דבר טוב, לא?! <ברור שרק בין החבר'ה היותר גדולים ומי שכבר בכל מקרה נימצא באינטרנט>

בציפיה לבינין אריאל

מירי שמאושרת מהשבת הראשונה עם הקומונרית <נו, אמיתית כזאת..> 

פרסום.123

את מוזמנת לתלות שלטי חוצות המפרסמות את הפורום, ולעמוד בצמתים ולחלק סרטים עם סמל הפורום(צריכים לעשות אחד כזה;)

את עכשיו חוזרת לאולפנה, אז תדברי על הפורום, וכבר הפרסום יתגלגל לו מעצמו.

בצ"ל אריאל!

חחחחח נשמע מוזריוכיאחרונה
לפרסם תפורום.... יאללה, הוא יתפרסם מעצמו... אנשים אמת תרגיעו...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך