פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
|נאנח| אופ עם הרד"ר פצלשים שליכישוף כושל
כבר עלית על של מי אני פצלש?הרועה
אתה ניק מרכזי מכדי להיות פצלשכישוף כושל
בס"ד
אבל לא
לא זיהיתי פצלשים שלך בינתיים
אולי אני משלה את עצמי
אבל אני חושבת שאנשים שלא מנסים להסתיר חלקים בם כדי לעשות רושם לא משתמשים בפצלשים
|מהרהר|פינג.
^^קול דממה
עליתם עליהרועה
אני כישוף כושל ורשמתי את זה בשביל להטעות.
אני לא ממש מסכימה*בננית*
אני לא חושבת שהמצב האידאלי הוא שאדם יהיה כמו ספר פתוח כלפי חוץ.
אין שום חולשה או שלילה ברצון שחלקים באישיות ישארו סמויים. עם זאת, לעתים יש צורך להוציא את המטענים החוצה אז הפתרון הוא אנונימיות.
לי כרגע אין פצלשים אבל זה לא אומר שאני חושפת כאן הכל.
בעיניי הקשר של פצלשים לרצון להרשים לא מוכרח.
מסכימה עם הכל מלבד הפסקה האחרונהשטות
למה? בעינייך זה כן מרצון כזה?*בננית*
אני חושבת ש'להרשים' זו מילה שלילית כי היא מבטאת רצון להציג אישיות זרה, שאיננה אני.
חשיפת אישיות חלקית (ולא מלאה) איננה שקר.
ואם מדובר בהסתרת צדדים שליליים - אם האדם בינו לבין עצמו לא מתכחש לאותם חלקים, אני רואה בזה אפילו דבר חיובי.
לא נכון להוציא את הג'יפה החוצה, חוץ ממצבים שזה עוזר לנקות אותה.
מזכיר לי משהו יפה שהרב נבון כתב (מחילה על האורך, שווה אותו):
הכֵּנות גסת הרוח זוכה בימינו להערצה חסרת תקדים. ההערצה הזו נתפשת לעתים כתגובה למלאכותיות הדורסנית של ה"פוליטיקלי קורקט". בעולם שבו אסור להגיד שום דבר שאינו מנופה בשבע נפות של תקינות פוליטית, מי שמדבר "מהבטן" נתפש כטיפוס אותנטי, משב רוח מרענן ואמיתי. אך למעשה, שתי התופעות הללו הן בנות דודות, ושתיהן חלופה לא מוצלחת לדיבור שפעם היינו מעריכים.
איך בעבר היינו מודדים את דיבורו של אדם? היינו בוחנים האם הוא אומר דברי אמת, דברי טעם, דברים טובים. אך בדור המשנן כתוכי את האמרה האווילית "לכל אחד יש האמת שלו", הקריטריונים הללו נראים לא רלוונטיים. מי אתה שתגיד לי שאני צודק, או טועה?
את האמת כקריטריון להערכת הדיבור, החליפו שני קריטריונים אחרים. התקינות הפוליטית מודדת את הדיבור על פי השלכותיו. הוגים פוסט-קולוניאליסטים ופוסט-מודרניים יצרו בדמיונם עולם שכל כולו חדור ביחסי כוח ודיכוי, המתבטאים קודם כל בדיבור. לפיכך, כדי להתייצב בצדם של בני האור, הדיבור צריך להיות כזה המרומם את "המדוכאים" וחושף את נוולותם של "המדכאים", באותו יקום בינארי דמיוני. אין חשיבות לשאלה האם דיברתי אמת, אלא למי הדיבור שלי עוזר, או חלילה את מי הוא "מדכא".
כתגובה לדיקטטורה של התקינות הפוליטית, צצה הערצת גסות הרוח הספונטנית. שהרי אם "לכל אחד יש האמת שלו", מי שחושף ברבים את האמת שלו ראוי להערצה על כך, גם אם דבריו שגויים (ומי יוכל לומר זאת?). את האמת החליפה האותנטיות, שנערצת היום בכל מקום (כפי שגם זמרים אוהבים היום לכתוב בעצמם את הטקסטים שלהם, גם אם אינם מצליחים באמת לצרף מילה למילה, כי כך השיר מציג את "האמת שלהם").
התקינים פוליטית והאותנטיים מחזקים זה את זה. כל גזירה חדשה של אבירי הפוליטיקלי קורקט מעצימה את גסי הרוח המורדים בה; כל ביטוי בוטה בפרהסיה מחזק ומעצים כביכול את הצורך בנורמות נוקשות של תקינות פוליטית. והאמת תהא נעדרת.
זה נכון לפשוטי העםהרועה
אני האמת המוחלטת.
אני מפצלש רק כשיש מורכבות שלא יכולה לבוא לידי ביטוי ויש ריבוי שסותר אבל בעצם יש מקור אחד להכל.
אני מפצלש רק כשיש מורכבות שלא יכולה לבוא לידי ביטוי ויש ריבוי שסותר אבל בעצם יש מקור אחד להכל.
אני רק לא הסכמתי עם זה שלי אין פצלשים. ישלישטות
אהה
אבל את יכולה להסכים לזה שלי אין
*בננית*
מסכימה
שטותאחרונה
הייתי אומר הפוךפצלאשי
פצלש נועד לחשוף חלקים מהאישיות.
מראש נראה לי לא הגיוני להעלות על הדעת שניק פה יבוא להציג את כל כולי, אבל כשאני רוצה להציג צד מסוים, או למנוע מאמירה כלשהי לפגום בהצגת הצד שאותו אני מציג בניק אחר- אני משתמש בפצלש
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?
חורף בריא לכולם
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות