(רק נשואה כמה חודשים יותר).
עברתי את אותו הדבר בדיוק, כולל כל התיאורים. ובסוף יש הצלחה ואין סבל (יש עדיין כאב).
א. הכי הכי הכי הכי חשוב: להרגע! את הרגע התחתנת, עברת שינוי עצום בחיים, בכל הרבדים. לא צריך לפעול בלחץ לפתור גם קשיים שמתעוררים. הרבה זוגות לא מצליחים בחודשים הראשונים, וזה נורמלי, לא צריך ישר לחשוב שיש פה בעיה רצינית גם אם היא צורחת כשהוא מתקרב. (מניסיון)
תפתרו את הנושא בנחת ובלי לחץ והרגשה של "אני חייבת לו את זה".
ב. מבחינה הלכתית תתייעצו עם מכון פועה. לא ארחיב אבל הם יתנו לך פתרונות שאת לא תסבלי והוא לא יהיה מתוסכל.
ברגע שירד לך מהלב ומהראש "הסוף" המכאיב שמוכרח להגיע, עם כל רגשי הנחיתות שמתלווים (איזה אישה גרועה אני, לא מצליחה וכו'), תצליחי להתחיל להנות מהדרך וגם להיות יותר מוכנה ובשלה נפשית לסוף.
ג. קרום בתולים- לא מצליחה להבין את הבודקת שהלכת אליה. למה להאסר שוב ושוב ושוב?
אני ממליצה ללכת ישר לרופאה (מכון פועה יכולים להמליץ) שתבדוק וגם תוריד אם יש צורך. לפעמים הקרום עבה מדי והוא המקור לכל הכאבים (או פקטור משמעותי בסיפור).
ד. גם לי זה היה מאוד חדש, כל העניין של קשר גוף-נפש בנושא הזה, שהם מחוברים מאוד מאוד. יש לי הרגשה, שכלות לפעמים צריכות פשוט זמן! רק זמן! כדי להיות בשלות נפשית לחיבור מלא. במיוחד כשלא מכירים הרבה זמן, או לא מתכוננים נפשית, או שהכל חדש כל כך ומרגש כל כך.
אם כל כלה מלחיצים אותה ושולחים אותה ישר עד ללב שגיא, וואלה רק עושים נזק. לפעמים זמן מרפא הכל, או לפחות מאפשר בשלות נפשית לפנות הלאה. (אני קוראת שרשורים כאלה ונזכרת כמה הם חיזקו אצלי את הנחיתות "איזה גרועה אני, אני דופקת לעצמי את הזוגיות, אני חייבת כאן ועכשיו שזה יטופל ובכל מחיר כספי ונפשי...")
ה. תהיי קשובה ליכולת הנפשית שלך לשאת את הכל! אין טעם לרוץ לפתור בעיות, אם כל התחושה והתפיסה שתשאר לך היא "אני חייבת לתת לו את זה" ובגלל זה "אני סובלת" "אני באטרף" "אני רגע אחרי חתונה ומשתגעת מטיפולים כבר שסוחטים לי את כוחות הנפש". איזה מן יחסים זה יצור בהמשך? יחסים טראומתיים, נחיתיים, של קורבנות. יקח זמן להרפא מהטראומה.
את חייבת לעצמך והוא חייב לך - להנות ולשמוח. ואם זה אומר שתחכו כמה חודשים להתאפס על עצמכם עד שתפנו לטיפול, אז תאפשרו לעצמכם!
ו. מסקנה שלי: לא חייבים לרוץ עד לב שגיא... סליחה על חוסר הפופוליסטיות. מחיר גבוה מאוד, תורים ארוכים, ולא בטוח שאת צריכה אותה. תפעלי בנחת, שלב שלב (מכון פועה-רופאת נשים-להתקדם לאט לאט ובנחת) תראי שזה לא נפתר או גורם לכם לקשיים בזוגיות - תפני אליה.
לשים ג'ל! והרבה! לנסות ג'ל של חברה אחרת (ממליצה על KY דווקא).
ועזרקאין 5% לי הרופאה נתנה, לשים לפי ההוראות.
זאת דעתי האישית מהניסיון שלי (אני אחת שעוד בודקת 7 נקיים כמו כלה... אבל חוץ מזה מצליחים וזה לא סבל)
תלכי עם הלב שלך, לכל אחת יש הרגשה מה נכון לה ומה מתאים לגוף ולנפש שלה.
אני בהתחלה הייתי כל כך מבולבלת והיסטרית שלא נתתי לעצמי להרגיש את עצמי, רק הקשבתי לכולם ורצתי בכל הכוח לפתור ו"לתת לו" עד שהבנתי שהלב אומר אחרת לחלוטין, והלב צדק!!!
והזוגיות לא נפגעה בכלל, הרבה דיבור הרבה הקשבה הרבה סבלנות, והכל היה חלק גם במישור הזה.
מזל טוב!!! תהני משאר החיים!!!
תנו לעצמכם לשכוח מזה כמה שעות ביום! זה תחום חשוב מאוד אבל עדיין לא הכל!