הבת שלי בת קרוב לשנתיים ופשוט לא מוכנה להכיר את המושג של ללכת לישון! ואני פשוט חייבת להיות במנוחה ובעלי בעיקר מתפקד כרגע בבית והוא חייב את הזמן הזה לארגונים בבית. ובלי קשר אני יודעת כמה זה גרוע לישון בשעות מאוחרות ולא בריא לה. השאלה איך עושים את זה?
כל לילה זה פשוט סרט- רק אומרים לה את המילה לישון, היא מתחילה לברוח לנו ולהתחבא, בעלי מתקרב אליה היא מתחילה לצרוח בהסטריה- "לא לא לא" ופורצת בבכי היסטרי, הוא מנסה להרגיע אותה ואיכשהו מצליח לקחת אותה למיטה שלנו שם הוא מנסהלישון איתה ואז היא מתחילה- מים, טיטול, יתושים (כאילו מגרד לה אז היא צריכה משחה) וכו'. אחרי שזה נגמר היא מתחילה לצרוח שהיא רוצה אותי- אני מגיעה ולרוב מנסהלישון איתה והיא עדיין לא נרדמת, בסוף השעה כבר ממש מאוחרת ואז בעלי מרדים אותה בכוח על הידיים (פשוט מחזיק אותה ומנדנד אותה) היא בוכה אח"כ נכנעת ואז נרדמת. אנחנו מתארגנים והולכים גם לישון.
ואני שוב עם ההרגשה הרעה של למה זה צריך להיות ככה ולמה היא צריכה לישון בבכי כזה...
בבוקר היא בוכה שהערנו אותה כי היא ממש עייפה...
יש למישהי אולי עצות איך גורמים לה לרצות לישון? לאהוב ללכת לישון? היא הרי עייפה (בלי סוף משפשפת עיניים) ופשוט נלחמת לא לישון...
אשמח מאד אם מישהי תוכל לתת רעיונות משלה. אגב בררנו לגביי ייעוץ ש/ינה וזה המון כסף אז ממש מנסים שלו.
תודה רבה!