גם אני הייתי במצבך, סיוט לא מהעולם הזה...
במובן מסוים רציתי להמשיך למנוע הריון כדי לנצח את הסטטיסטיקה שכל שנתיים מלחמה.
מה שכן אני חושבת שהפעם אפשר להתכונן מראש,
זאת לא סתם חרדה- זאת המציאות, מלחמה תהיה- השאלה מתי...
אפשר להיות מוכנים ולעשות את זה בשלווה ובאמונה שבע"ה שהקיץ זה יהיה לחינם..
אבל כמו שהחיילים מתאמנים למקרה שאם יהיה צורך, ובגנים ובתיה"ס מתרגלים כניסה למרחבים מוגנים-
ככה גם אנחנו צריכות להיות ערוכות- זה לעצמו יכול לעשות שינוי עצום
1. להתכונן כלכלית להוצאה של כמה אלפי שקלים- להוצאה חריגה יכול לעשות הבדל פלאים!!!
2. רשימה של קניות בסופר- כשמורידים את הסדיר סמוך לגבול כבר להתחיל את הקניות- קודם דברים יבשים- חד"פ, טיטולים בכמויות, תמ"ל, אוכל יבש שמכינים מהר, אוכל יבש לשלוף לדרך לך ולילדים ועוד ועוד
3. לבשל ולהקפיא אוכל (בלי קשר למילואים, תמיד טוב שיהיה לאחרי לידה) ממליצה להכין קציצות בשר עם כל התוספות והתבלינים- רק במקום לשים בסיר- מקפיאים. להקפיא במנות. כשצריך ואין זמם לבשל שמים בסיר עם רסק עגבניות גם בלי שום השקעה נוספת זה טעים ובריא-חשוב להתחזק.
4. רשימת טלפונים של מוניות, בעלי מקצוע עם המלצות (אינסטלטור, חשמלאי וכד'- לא לשכוח שאפשר גם להזמין דרך בהצדעה)
5. רשימת בייביסיטריות אופציונליות למקרה הצורך- להכין רשימה ארוכה ולהכיר לילדים עוד קודם, כי בד"כ בקיץ הן יוצאות עם חברות/ משפחה ולא תמיד זמינות, יקל עלייך גם אם בעלך בע"ה יהיה בבית כל הקיץ.
6. רשימה של שכנים/ בני משפחה שישמחו לעזור ולרשום לפי ההיכרות עם האופי שלהם מה לדעתך כל אחד ישמח לעשות- מניסיון ברגע האמת מאוד קשה לחשוב על זה, אז עדיף שהכל יהיה כתוב.
7. להרגיל את התינוק לבקבוק- מתלבטת אם להמליץ על זה או לא עוד לפני שיודעים אם יהיה משהו או לא, מצד שני בעת הצורך יכול להיות סכנת חיים כי תינוקות יונקים עלולים להתעקש על ההנקה ולא תמיד אפשר עם הלחץ והחרדות...
8. להוציא כסף מזומן ולהחביא בבית, מאוד חשוב!! לא להתקע בלי מזומן משהו כמו 1000 ש"ח
לא עולה לי כרגע עוד דברים אבל בטוחה שיש עוד, מוזמנות להוסיף לטובת כולנו!