אוף זה מדכאדרדקי

(אם זה לא במקום אז תמחקו, אבל אני חושב שזה סוג חדש של דיון שטוב גם למי שלא רוצה "דברים כבדים")
[אתמול זה היה רק חוסר בשעות שינה]

שמעתי מאחותי שיש עכשיו 20,000 אנשים תקועים באיזה ככר כדי לשמוע את הגמר של "כוכב נולד"(נופל?) וזה מזכיר לי את ההפגנה של השמאל שהיו בו 10,000 איש, וזה כואב... הלוואי עלי היו יותר אנשים בהפגנה ופחות אנשים כאן בלא יודע איך לקרוא לזה ולמרות שהראי"ה כבר אמר שזה יקרא(אורות התשובה יב יב(על פי מעיני הישועה של השבוע)) והוכיח ש"חכם עדיף נביא"(בבא בתרא יב עמוד א) בכל אופן זה כואב ומבאס, אפיל אכלתי שוקולד מריר (ואני לא ממש אוהב שוקולד מריר!)

(לפחות יש לי סיבה להאמין שיפתח מכאן שרושר שונה אבל מועיל
לא "כבד" אבל לא חסר חשיבות)

בצ"ל(לעם) מלא אידאולגיה ולבינין הבית

זה שאותך זה לא מענייןyehciel666
זה לא אומר שהם לא צריכים להיות שם. הם מבחינתם נהנים לראות את זה... וזה כייף להם. אז שיהיה להם לבריאות. אם רבע לשבע היו מופיעים שם, והרבה היו באים, אז גם הם יכולים לאמר: למה לעזעזל באו כ"כ הרבה אנשים בשביל השטויות האלה.. אותם זה מעניין, אז סבבה, שיהנו! והלוואי שאלה יהיו תמיד המפגשים של הנוער הלא דתי.
רבע לשבע?דרדקי

זה להקה?
שוב אם היו באים גם להפגנות שלהם 100,000 איש אז בסדר, אבל שלדבר כזה יבואו יותר מלהפגנה? כואב הלב כמעט בכיתי

אה, עכשיו הבנתי..yehciel666
אז צריך להיות שמח שלהפגנה שלהם בקושי מגיעים, זה רק מראה כמה הם באמת מוכנים להשקיע וכמה תומכים אמיתיים יש להם.. תסתכל על ההפגנות של הימין שמגיעים הרבה הרבה יותר מ100,000 אנשים.. אשרינו שזכינו לכאלה אידיאליסטים.. אגב, כן, רבע לשבע זו להקה אם לא שמעת.
הייתם פעם בהפגנה של השמאל?miri

אני הייתי כמה וכמה פעמים. על פי רוב הפגנות השמאל אינן מייצגות את כל הציבור השמלאני, השמאלנים שיוזמים הפגנות הם מאד מאד קיצוניים ומעט הזויים בעקרונותיהם תומכי האויב. הציבור השמאלני ברובו לא דתי ותחומי ההתעסקות שלו הם רבים ומגוונים כך שהאידאולוגיה נדחקת לצד ובטח שהפגנות מחוץ לתחום העיניין שלו. ההפגנות אצלנו נחשבות בתחום הממלכתי יותר כך שמאפשרות לציבור רחב וגדול יותר להגיע. 

מה גם, אני מאמינה שאם בהפגנות שלנו לא היה פן דתי מסוים (תפילה וכד') כמות המשתתפים היתה נמוכה.

בציפיה לבינין אריאל.

התכנסות לתפילה.123

לא כל הפגנה אצלנו, היא התכנסות לתפילה, אך וודאי שיש פן דתי בהפגנותינו. לא שיש רק איזה פן דתי, אלא כל המאות אלפים שמגיעים להפגנות שלנו, זה רק בגלל עמדת ההלכה בנושא א"י.

בצ"ל אריאל!

השמאל הקיצוני ואבדן הערכיםמשה
אין היום הראה שמאל במדינה ואין יותר שמאל ציוני.
השמאל היחיד שיש הוא השמאל הקיצוני שהוא אוסף של הזויים ונבלות הממומנות על ידי גורמי חוץ.
צריך לשמוח!123

אין צורך לדבר בפורום רק בעניינים ברומו של עולם. אפשר גם דיונים קלילים(למרות שלעניות דעתי גם הדיון הזה יכול להגיע לרבדים מאוד עמוקים).
לא חייב שנושא הדיונים יהיו פה 'תנועת אריאל לאור כתבי הראי"ה זצ"ל' וכדו', אלא אפשר לדבר על כל נושא שבעולם.

לגבי דברי הראי"ה המובאים ב"אורות הקודש", אני חושב שערבבת בין דברים שאינם קשורים.
יש צורך שאראה את הדברים בפנים, אך לצערי אין לי בביתי "אורות התשובה"(יש לפני את העלון "מעייני הישועה", אך אין שם ציטוט שלם של כל הקטע).

[חכם עדיף מנביא, אך זה לא אומר שחכם יודע מה יקרה בעתיד(גם לאוו דווקא שנביא יודע את העתיד)].

בגלל שמדובר על אידאולוגיה הבנוייה על מוסר אנושי, עמ"י ברובו לא מתחבר לשיטה ולדרך הזו. עמ"י יודע שמדובר על השקפה חסרת צדק וחסרת אמת. כשעמ"י רואה שמדובר על אידאולוגיה חסרת בסיס אלוקי, הוא לא מתחבר לזה.

בצ"ל אריאל!

נכון!דרדקי

ובגלל זה כתבתי שזה מועיל, ואפשר להיכנס

נכון חכמים יכולים לטעות, נביא הנבואה לטובה לא תשתנה ולו במעט לעומת זאת נבואה לרעה יכולה לא להתקיים(רמב,ם הלכות יסודי התרוה פרק ט אם אני לא טועה(חומר לבגרות), סנהדרין פט: ) הנביא יודע בוודאות מה שאמרו לו

לפי מה שאמרת אז כולם צריכים להיות ימניים, ובכל אופן כל השמלאנים היו צריכים ללכת להפגנה
כשהלכתי לבדיקות הרפואיות לפני שיעורי נהיגה היה שם קבוצה של נערים "חילוניים" דיברתי עם אחד, שאלתי אותו מה הדעה שלך בקשר להתנתקות, הוא ענה "לא איכפת לי" כאב לי הלב, אמרתי עדיף שמאלני למרות שאיני מסכים איתו אכפת לו מי שלא אכפת לו זה יותר גרוע בעיני, והוא ענה לי שאני צודק... 

כל טוב

נסחפת קצת..שחר

עדיפים בעיני האדישים מאשר המשחיתים וההורסים..

גם לא כל שמאלני הוא באמת אידאליסט, נכון יש את אלה שבאמת אוהבים ערבים ומתנדבים בשבילם והכל, אבל יש גם את אלה (ואני כותב מידיעה, לא מהשערה) שסתם שונאים מתנחלים וימנים, אבל ברגע שיהיה פיגוע אצלם - הם יהפכו את עורם מיד. אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל אם כן אז תנסה לקרוא את התגובות ב YNET אחרי הפיגוע בדולפינריום. אם זה לא היה שמאלנים השב"כ כבר מזמן היה מלא בעצורים מינהליים.. אלה שמאלנים שמתחבקים עם ערבים בהפגנה על הגדר ואח"כ הולכים לשטוף ידים ולהתקלח. אז אל תעשה מהם כאלה אידאלסטים...

מצטער שהעלתי את הנושא הזה שוב, פשוט זה משך את תשומת ליבי..

העלאת נושא.123

אין שום בעיה בהקפצת שרשור. תעשה זאת בשמחה.

בצ"ל אריאל!

הבהרה!דרדקי

איני מדבר על האנכיסטים לגדר והשמאל הקיצוני אשר מפחידים אותי
דברתי על המתונים יותר

לא הבנתי אותך...יוכי

אתה באמת חושב שעדיף שיהיו אנשים בהפגנות של השמאל מאשר בהופעות וכאלו.... אם הייתה הופעה של אהרן רזאל או משו כזה כולם היו הולכים, אז נכון שזה ממש לא אותו הדבר, אבל בדיוק כמו שאתה היית הולך להופעות כאלו האנשים האלו הולכים להופעות של כוכב נולד, זה גורם משפיע בחיים שלהם....

וסתם ד"א.. שים לב שדווקא הדוס זכה.... סתם מגניב... 

אני חושבתhadar
 שזה שהם כל כך מתרגשים ומגיעים בהמוניהם לאיזה במה שעומדים עליה אנשים ומוציאים צלילים מהפה שלהם ומעריצים את האנשים האלה, זה רק מראה עד כמה החיים שלהם חסרי תוכן...
אתם לא אוהבים להיות בהופעות??yehciel666
מה הבעי'ה בלאהוב לשמוע שאנשים שרים יפה? אז מה אם השירים לא לטעמכם.. ואם זה היה משו חסידי, לדוג' סיני, רזאל, המדרגות, שלהבת, החבר'ה וכד'. חוצמיזה שאני אישית אוהב גם כוכב נולד, ויש עוד הרבה כמוני! רק חבל שזה מה שהם עושים כל החיים, אבל אין בזה שום דבר רע! אז לא הבנתי מה הבעי'ה פה...
נכון!יוכי
באמת.... משמפריע זה לא מי זה שזה הופעה אלא כמה חשיבות מייחסים אליה בחיים
אני ממש לא מבינה אותכם....דורותי

מה הבעיה בזה שאנשים הולכים להופעה של כוכב נולד האאא??

בגלל שזה לא סיני טור אז זה "תרבות גויים" חוצמזה שאני חושבת שביחס לכל שאר התכניות בטלויזיה אנחנו צריכים לשמוח שתוכנית כזאת דווקא תפסה מקום של כבוד באחוזי הצפייה ולא תכניות אחרות גרועות הרבה יותר!

לפחות בכוכב נולד הם שרים שירים לרוב ישנים וגם שירי נעמי שמר וכאלה ואני לא חושבת שצריך לפתח כזה אנטי כלפי כל דבר שיש בטלוויזיה צריך לבחון כל דבר לעומק. לדעתי בכוכב נולד אין בעיה אולי רק חוסר הצניעות של משתתפות התוכנית אבל לא משו בערכי התוכנית. ובקשר לאלה שמעריצים את המשתתפים בכוכב נולד אז עם כל הכבוד זה פשוט אנשים עם אופי כזה ואם זה לא יהיה מישו מכוכב נולד אז זה יהיה מישו מסדרה אחרת שהם רואים וזה כבר בעיה ספציפית של הנוער שלנו שזה מה שהם מתעניינים בו. מה לעשות כל נוער מחפש משו שיעסיק אותו אז הנוער של הציבור שלנו פנה להשקעה בהפגנות ונוער אחר פונה לדברים אחרים מוטב שיפנו לכאלה דברים ולא ילכו להופעה של המורדים!

וסתם ככה אם כבר דיברנו על כוכב נולד אז סתם שתדעו שהמתמודד שניצח השנה (לפני שבוע ) בכוכב נולד צעק ישר אחרי שהודיעו לו על ניצחונו :"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" כן כן!

וצביקה הדר (למי שלא יודע המנחה של התכנית) הוסיף "אמן"

יכול להיות שתחשבו שזה לא מתאים לכתוב את זה באתר.....אבל לדעתי זה בדיוק הדברים שגורמים לקידוש ה' אתם מבינים? יכול להיות שתעשו רושם טוב ליד חילונים וזה באמת יהיה קידוש ה' גדול! אבל הבן אדם הזה השתמש בטלוויזיה ובפרסום כדי לעשות את הקידוש ה' הזה ולדעתי מה שהופך את זה לכל כך גדול זה בדיוק העובדה שכל הנוער הזה שכל כך רחוק מתורה ומצוות רואה את הדמות שהוא כ"כ מעריץ אומר כזה דבר בדיוק ברגע הזכיה שלו!

זה בטוח עושה משו בלבבות של הצופים (שלא נדבר על כל מיני משפטים אמוניים שהוא אמר במהלך כל התוכניות שקדמו לגמר.......)

אני ישמח לשמוע מה דעתכם........(סליחה על האירוך)

צודקת!yehciel666
ואין לי כ"כ מה להוסיף... בטח יבוא עוד מעט 123 ויחלוק עלינו..
חחחחחחחחחחחדורותי
בשמחה.....אני אוהבת ויכוחים...
זה לא ויכוחים...יוכי
זה דיונים.... סתם... לא אמורים לאהוב ויכוחים...
אני חושב שויכוחים זה טוב.yehciel666
כי כשמנהלים אותם בצורה טובה, אמיתית, כנה ואמפטית, אז הם ממש מחזקים קשרים בין אנשים, ומאוד תורמים, ומאוד בונים. אבל שוב, רק כשהם נעשים בצורה טובה. אחרת- באותה מידה שהם יכולים לבנות ולחזק, הם יכולים לקלקל.
אז זה לא נקרא ויכוח...יוכי
זה דיון...
מסכימה עם דורותי בכל מילה!!!!-צודקת!!!!!!!!אנונימי (פותח)
היא ממש צודקת בקשר לזה שהיא דיברה על "כוכב נולד"-יותר נכון על כל הנושא של הטלויזיה....
שבתי בבית ה'.123

לכתוב הודעות רציניות עם פלא', זה לא כ"כ אפשרי. בע"ה בלנ"ד כשאהיה בבית, אכתוב את עמדתי בנושא זה, ובנושאים אחרים שהפורום עוסק בשרשורים כאן.

בצ"ל אריאל!

איך אתם יכולים לכתוב הודעות מהפלא לפורום? תגלו לי! (ל"תרות22
אורנג'.123

באורנג' משלמים 13 שקל בחודש, בשביל גלישה חופשית.

בצ"ל אריאל!

לא הלכתי בחיי להופעה של אהרון רזאלדרדקי

פעם אחת ישבתי בבית ושמעתי שיר שלו, לא חושב שיותר מזה
גם אם היו הולכים היו הולכים פחות מאשר להפגנה
לא ראיתי כוכב נולד, איני מאמין שלבן מותר לראות את התוכנית הזו(התוכנית היחידה שאני יודע שאולי בסדר לראות זה השיעור של הרב אלון ביום שישי, כאשר אני עם הגב לטלויזיה עד שאני שומע את קולו כדי לא לעבור על איסורים)

אם כבר מישהו יודע מתי ההנלה ארצית נפתחת בימי שישי אם בכלל?

בצבל"א

אוי אתה ממש מגזים.......דורותי
כבר אל תראה וזהו.....
תל ביזיון.123

יש עוד תוכניות טלוויזיה שהם בסדר מבחינה הלכתית(כל מיני סרטים מצויירים שאחותי הקטנה רואה, כמו: תום וג'רי).

אני אישית בעד החרמת הטלוויזיה מבחינה עקרונית, ולא להכניס את זה הביתה, כל עוד לא יחול שינוי מטורף בכל התכנים הזוועתיים שמעבירים שם(לא הכל פסול שם. אך עדיין יש חובה לתפוס מרחק של ד' אמות מבית אשה זולה, משום שיש צורך לתפוסב מרחק מן הכיעור ומן הדומה לו).

תתקשר ל: 052-4295101, ותבדוק(זה המס' של המזכירה בהנא"ר). אתה יכול לברר זאת גם דרך עוזיה: 052-4295106.

בצ"ל אריאל!

מה???דורותי

לא הבנתי למה המספרי טלפון נועדו....

ואגב אני יודעת שיש הרבה דברים רעים בטלוויזיה אבל אני גם יודעת שיש דברים טובים ובדיוק בגלל זה ,זה לא כזה רור לי שבביתי לעתיד לא תיהיה טלוויזיה.....(עדיין לא סגורה על זה.......יש לי זמן לחשוב....)

טלוויזיה.123

הוא ביקש לברר מתי ההנא"ר פתוחה, אז הוא קיבל מס' שיעזרו לו. בהווה לא שייך לראות טלוויזיה בלי להיפגע רוחנית, אז אין למכשיר הזה מקום בבית.

בצ"ל אריאל!

הגדרה יותר מדוייקתמשה
היעדר הטלוויזיה הוא לא החרמה של המכשיר עצמו.

היעדר הטלוויזיה הוא סוג של חרם צרכנים כלפי הזבל המשודר בה. לכשזה (בעז"ה!) יתחלף לא תהיה מניעה להשתמש בה שוב.
אבל זה הרי לא יתחלף בחיים!דורותי
ואם כן אז לא בגלל שכמה אנשים כמוך פשוט לא ירכשו טלוויזיה....
אז אני עצמי אהיה פטור מהזבל.משה
אין עניין להיאבק בכלי. זה חסר ערך. כל הבעיה היא התכנים ולא הכלי עצמו

יתחלפו התכנים? אשקול לקנות את הכלי בשמחה. לא יתחלפו? לא יעבור את מפתן הדלת.
אני אישיתיוכי

לא חושבת שאני אכניס טלויזיה טלויזיה לבית אבל רק כדי שהילדים שלי לא יבזבזו את הזמן שלהם על שטויות, אני בעיקרון גדלתי בלי טלויזיה רק עכשיו יש לנו טלויזיה ואנלא מרגישה חסך... אבל, ווידאו ברוור שכן... (עאלק וידיאו עד אז הכל יהיה DVD....)

בעניין הטלויזיה.yehciel666
גם אני בלנ"ד לא אכניס טלויזיה לביתי.. הרב אבינר מסביר את זה יפה. בציפיה לישועה בקרוב!
אני אחשוב על להכניסמשה

רק אם יהיה תוכן אמיתי וראוי.

מה שלא יהיה כל עוד נמצא פה השלטון הנוכחי.

יוכי אני ממש מסכימה איתך!hadar

ברור שטלויזיה זה גרוע בגלל שזה לא חינוכי,לא צנוע וכ'ו,

אבל זה גם פשוט בזבוז זמן טוטאלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תום וג'ריצחקן

ב"ה

מלא באלימות.

יכול להיות שיש יותר אני לא בקידרדקי

אבל בוא נקרא את הסיפור של זהבה ושלושת הדובים, אז היא פורצת, גונבת ואז הדובים הם הרשעים נכון?גם אם זה לא מזיק זה לא עוזר

אני חי חיי תורה(מנסה לפחות) וזה מספיק כדי לומר לי שטלויזיה זה לא טוב

סתם ככה לאלו שלא יוצאים נגד הוצאת המכשיר בתכנים האלו, תביאו לי פסקים שמתירים, אם אתם רוצים אני אביא הרבה רבנים האוסרים

ברור שאף רב לא יתן פסק הלכה גורף לאשר כזה דבר..דורותי
אבל אני מאמינה שיש רבנים לא פאנטים שיודעים שיש גם דברים טובים בטלוויזיה....
מה????????????דרדקי

איך קראת לחכמי ישראל?
אין מילים בפי!

בכל אופן כבר ידוע "אדם נידון אחר רובו"(קידושין מ [ועיינו גם ברמבם הלכות תשובה על חציו וצע האם חציו זה ממש או גם שזה בין20-80% או משהו שונה]
גם רבנים המתירים "חברה מעורבת" אוסרים צפיה בטלויזיה!, ותסתכלי במ"ב סימן ע"ה באות ז במשנה ברורה על הלכות צניעות וכן ברמב"ם הלכות תשובה פרק רביעי הלכה ד סעיף קטן ג, וכן אין שם בעיה של לשון הרע, וביטול תורה שעליה הגמרא אומרת ששם מתחיל דינו של אדם(קידושין מ עמוד ב) וכן כמו ששכרה כנגד כולם כנגד ביטולה עונשה כנגד כולם(שערי תשובה שער א) ולמרות דגמירן לן דנשים פטורות מת"ת(קידושין לד) בכל אופן
ויש רבנים שאוסרים לבנות לראות בנים בלי חולצה ועוד כל השקר המוכנס בפנים והפגיעה בצניעות בתת מודע, וכן בכל הדת והרגלה של עשיית דברים המנוגדים לדת עד אשר שכאשר ישמעו את חוקי הבורא יתמהו והרי לא כך ראיתי, זה לא הגיוני

ויש עוד הרבה לכתוב וקצרה היריעה מלמנות את הבעיות והזמן מועט ולכן לא ארחיב יותר
בצבלב"א

מה שרציתי להגיד זה...דורותי

שברור שאף רב לא אומר שצריך להכניס טלוויזיה לבית אבל בדיעבד,אם כבר יש אז כן יש דברים טובים שאפשר לראות וסתם מנסיון אישי בתור אחת שגדלה על טלוויזיה אז ברור לי שהיו דברים שממש השפיעו עלי לרעה ואני מתחרטת עליהם אבל! גם יש מלא דברים שידעתי רק מהטלוויזיה ואני מאד שמחה על זה ולא רק בנושאים של ידע כללי אלא גם בנושאים אקטואליים.

למרות שכמו שכבר אמרתי זה באמת ספק מה עולה על מה (היתרונות או החסרונות..)ולכן אני לא סגורה על דעה ואני עדיין מגבשת לעצמי דעה.......

חסרונות ויתרונות.yehciel666
מה שבטוח זה שיש הרבה יותר חסרונות מיתרונות.. תפקידו של היצר הרע הוא להכשיר את הדברים הרעים בטענה שהם טובים, אז אל תיפלי בחכתו.
טלויוזיהאנונימי (פותח)

אבל אם כל הרע שיש בטלויזיה [ויש הרבה רע-לצערנו...]יש גם טוב...ותמיד שאתה גודל בבית עם טלויוזיה יש לך הרבה יותר ידע כללי...וזה ממש חשוב,וכמה שאני חושבת שטלויוזה זה דבר לא כ"כ טוב,וכמה שידוע לי בבית שלי לא יהיה טלויוזיה {בעזרת ה']. בטלויוזיה אתה מקבל ידע יותר ממה שילד [שגדל בלי טלויוזיה] לא מקבל...   בקיצור אני חושבת שעדיף ללא טלויוזיה...אבל אי אפשר לשלול כל מה שיש בטלויוזיה...ולא תמיד אפשר לשים גבולות למה שאתה רואה בטלויוזיה כי זה קשה!!!-וזה עובדה טלויוזיה זה דבר שקשה שלשלוט עליו!!!!  

ידע כללי.123

דווקא מתוך הסתכלות על המציאות, רואים שילדים שגודלים על טלוויזיה הם בעלי ידע כללי הרבה יותר קטן מאשר חבר'ה בלי טלוויזיה.

כאשר לילד אין טלוויזיה, אז הוא משקיע גם על קריאת ספרים וכדו'.

כל ספר הכי פשוט, שווה חודשים שלמים של ראייה בטלוויזיה מהצד של רכישת ידע.

בצ"ל אריאל!

החזקת טלוויזיה.123

אין איסור שיהיה בבית טלוויזיה ושתמיד הוא יהיה סגור.

שימוש בטלוויזיה בוודאי מביא לאיסורים רבים. לא שייך לראות טלוויזיה ולא לחטוא ב"ולא תתורו" וב"קדושים תהיו" וב"ודברת בם"[ולא בדברים בטלים] וכו' וכו' וכו'.

אם הנך חסה על נפשך ונפש ילדיך, אז אל תתני לעצמכם להיות חשופים לכאלה תכנים קלוקלים ומטמטמים.

בצ"ל אריאל!

דעתי הדלה בנושא.123

(אני זוכר שפעם כבר רשמתי דברים דומים פה בפורום, אך איני מוצא את זה. כנראה שזה איזו הודעה שבסוף לא נשלחה, כמו עוד כל מיני הודעות כאלה שלי).

פעם היו זוג הורים צעירים וחמודים שחיו באושר, ולאחר מס' חודשים לאחר חתונתם נולדה להם ילדה חמודה ומקסימה.
הילדה גדלה, הגיעה לגיל שבה היא כבר צריכה להתחיל להגיד 'אמא' 'אבא', אך הילדה לא הוציאה מילה. הזמן עבר לו, הילדה כבר גדלה מעט, הגיע לגיל 4 הגיע לגיל 5, והיא לא מוציאה מילה מהפה.
ההורים התחילו להסתובב בין הרופאים, הלכו לרבנים, התייעצו עם מקובלים, תרמו כספים לכל מיני בבות, אך הילדה מסרבת להוציא אפילו איזו מילה קטנטנה.
עברו השנים, הילדה כבר הגיע לגיל 8, הזמן חלף לו וכבר הילדה הגיע לגיל 10, וההורים כבר התחילו לחשוב שאולי כבר כדאי להשלים עם המצב, ולהבין שהילדה תהיה אילמת כל ימי חייה.
באמצע יום אביבי בגיל 14 של הילדה, פתאום הילדה אמרה: "בובה". ההורים שמעו את זה, והם היו בטוחים שהם הוזים. הם שיפשפו את עיניהם, הסתכלו טוב על בתם, והיא פתאום שוב אמרה: "בובה".
ההורים קפצו משמחה, הם היו צוהלים ושמחים, ושמחתם לא ידעה גבול. ע"כ המשל.

הסברו של משל:
הילדה בסה"כ הכל אמרה "בובה". היא לא אמרה איזו מילה עמוקה בעלת משמעות רצינית. היא לא אמרה 'אבא' והיא גם לא אמרה 'אמא', היא רק זרקה איזו מילה חסרת משמעות. היא רק אמרה 'בובה'.
אבל להורים היה ברור שלמרות שעכשיו היא רק זורקת איזו מילה ריקה, בעתיד הקורב היא גם תגיד את שאר המילים הנצרכות.

כך עם ישראל: עמ"י היה בגלות, עברו השנים, וכבר לאט לאט עמ"י התחיל להשלים עם מצבו הגלותי, וכבר התחילו לחשוב שהם יהיו בגלות לנצח.
לאחר חסדי ה' המרובים עלינו לארץ, התקבצו הגלויות, ועמ"י במקום להתחיל לעסוק בקודשי שמים, הוא התחיל להשקיע את כל כולו בהבלי הבלים: השקיעו בפיסול, והשקיעו בדוגמנות, ובתקשורת קלוקלת. השקיעו רק בחיצוניות, והכל חסר משמעות אמיתית ורצינית.

אך לאחר שעמ"י, הוציא איזה מילה מהפה שלו, הוא אמר 'בובה', הוא התחיל לעסוק באומנות הפיסול ובדברים שלא ראויים לעמ"י, הוא גם בעתיד ידבר ענייני קודש ויעסוק רק בחפצי שמים.
בגלות תמיד שתקנו, ידענו שזה לא מקומנו הטבעי, הבנו שזה לא מהותנו, אז שמרנו על שתיקה.
עכשיו בארץ יש הרבה שיודעים רק לומר 'בובה', אך בע"ה בקרוב הילדה הקטנה גם תוציא מהפה את המילים "לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה".

(אלו דברים ששמעתי מגבי טבדי, אחד בשיעור ג', בישיבה הגבוהה בבת-ים. כמובן שהוא אמר זאת בצורה הרבה יותר יפה, ומסתמא לאחר דברים אלה, הוא ציטט לי בע"פ כל מיני מהר"לים. מי שמכיר את הגבי הזה, מבין על מה אני מדבר...).

וכן אותו דבר לגבי כל מיני הופעות מיותרות של "כוכב נולד". הופעות אלה מבחינת עצמם, הם סתם מיותרות. אך אין לנו להצטער מזה ולהיות מדוכאים, כי זה בסה"כ מראה על תחיית האומה בארץ קודשו ותפארתו.
אך ברור שלנו, בתור כאלה שזוכים לראות את אור האמת, אין להם מה לחפש במקומות כאלה.

בצ"ל אריאל!

יישר-כח!רות22

אחלה, ממש אהבתי את המשל ואת הנמשל!!!

אני חייבת להדפיס את זה... יש אפשרות???

הדפסה.123

תוכלי לעשות העתק+הדבק(כך גדי רז מבת-ים שיושב כאן לידי, האיר עיני בזה...).

תבקשי מאדמיני, שיצור אפשרות כזאת בפורומים האלה.

בצ"ל אריאל! 

123,רות22

כבר דאגתי להדפיס את הסיפור שלך ולשים אותו בקלסר הצ'ופרים שלי....

אם יש עוד אני אשמח לקבל...

ביחוד סיפורים עם מסר!!!

חזק ואמץ!

ותאמין לי שאני מחפשת...

סיפורים טובים.123

יש באתר כיפה הרבה קטעים ממש טובים וחזקים. מומלץ לדפדף שם.

בהדרכה אני עושה שימוש רציני באותם קטעים.

בצ"ל אריאל!

וואלה נכון....רות22

שכחתי מזה....

תודה!

זה קשור ולא קשורmiri

השבוע היתה לנו פעולה סניפית בה חילקנו כרטיסי "שנה טובה" (שחניכות הסניף הכינו ) לתושבי רחובות. חניכה שלי ואני חילקנו יחד כרטיסי ברכה. באופן כללי... יצאתי ברושם של -פשוט- אטימות. פשוט ככה. ילדה, בכיתה ג,' סה"כ נראה לי פשוט שכשהיא מתקרבת עם חיוך ושלום צייצני יחיכו אליה, יגידו לה מילה טובה, יקחו את הכרטיס, אבל במקום זה...אטימות. במקרה הטוב השיבו שלום, במקרה הפחות טוב לא התיחסו כלל, שעות ישבתי וניסיתי לסנגר, אבל כמה, כמה אנשים, בדיוק היום ובאותו הרגע קרה להם משהו נורא כל כך שהם לא יכולים לחייך לילדה בת 8...הגדילו לעשות 3 נשים שהיו בטוחות שאנחנו רוצות להתרים כסף וענו לנו "אוי מצטערת אין עלי כסף" כשהראשונה מביהנן אמרה את זה הייתי כל כך בהלם שלא הצלחתי להיזכר איך מדברים...בפעם השניה שזה קרה, ניסיתי לברר למה לה לחשוב ככה, אמרתי לה שבאנו רק כדי לומר לה שנה טובה ומתוקה אז היא עונה לי בבטחון "כן, בטח, בכל מקרה אין עלי כסף" שוב אמרתי לה שאנחנו סתם אנשים טובים שרוצים לאחל רק טוב, והיא בשלה "אז שתהיה לך שנה טובה! אנשים טובים אין כבר"...כמעט התחלתי לבכות, חניכה שלי שלא כל כך הבינה על מה אני נסערת ויאמר לזכותה שלא התיאשה עד שחולקו כל הכרטיסים. וכן היו אנשים טובים, שחייכו, שהתייחסו, ולמען הסדר הטוב אבהיר שהם היו דתיים...

חולקו בסוף 181 כרטיסי ברכה...אבל מה זה 181 לעומת כל האטימות הזאת????

איך אפשר לשנות את זה? 

בצל"א

כל התמונה.123

את רק ראית את האטימות של אותם אנשים, אך אין לך מושג מה הם באמת מרגישים בפנים.

נכון שכלפי חוץ הם הקרינו אטימות, אך זה כנראה רק בגלל טרדות הזמן המרובות העוברות על האדם. אך כאשר לאותו אדם יתפנה איזו דקה של חשיבה, על שהוא קיבל איחול "שנה טובה" מילדה קטנה וחמודה, זה יכול ממש לעשות לו שמח(שזו מסתמא היתה מטרתכן, נכון?).

ודברים כאלה גם יכולים ממש לקרב, גם אם באותו רגע ראית רק אטימות.

בצ"ל אריאל!

יש דווקא, רק שהיא לא מתוארת בשום מקוםמשה
/Forum/Forum.aspx/t7899#17822 (להוסיף לפני מספר האשכול את המילה printed)

וגם

/SendMail.aspx?print=true&type=8&item=18508 (להשתמש בקישור הזה ורק להחליף את מספר ההודעה.

למה אין לינקים? לא יודע. אולי באמת כדאי להוסיף
הוספה.123

אז אתה מוסיף, וככה יהיה לנו יותר נוח?

בצ"ל אריאל!

זמן.משהאחרונה
משאב יקר להשגה בסדר היום המצומצם שלי...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך