(אני זוכר שפעם כבר רשמתי דברים דומים פה בפורום, אך איני מוצא את זה. כנראה שזה איזו הודעה שבסוף לא נשלחה, כמו עוד כל מיני הודעות כאלה שלי).
פעם היו זוג הורים צעירים וחמודים שחיו באושר, ולאחר מס' חודשים לאחר חתונתם נולדה להם ילדה חמודה ומקסימה.
הילדה גדלה, הגיעה לגיל שבה היא כבר צריכה להתחיל להגיד 'אמא' 'אבא', אך הילדה לא הוציאה מילה. הזמן עבר לו, הילדה כבר גדלה מעט, הגיע לגיל 4 הגיע לגיל 5, והיא לא מוציאה מילה מהפה.
ההורים התחילו להסתובב בין הרופאים, הלכו לרבנים, התייעצו עם מקובלים, תרמו כספים לכל מיני בבות, אך הילדה מסרבת להוציא אפילו איזו מילה קטנטנה.
עברו השנים, הילדה כבר הגיע לגיל 8, הזמן חלף לו וכבר הילדה הגיע לגיל 10, וההורים כבר התחילו לחשוב שאולי כבר כדאי להשלים עם המצב, ולהבין שהילדה תהיה אילמת כל ימי חייה.
באמצע יום אביבי בגיל 14 של הילדה, פתאום הילדה אמרה: "בובה". ההורים שמעו את זה, והם היו בטוחים שהם הוזים. הם שיפשפו את עיניהם, הסתכלו טוב על בתם, והיא פתאום שוב אמרה: "בובה".
ההורים קפצו משמחה, הם היו צוהלים ושמחים, ושמחתם לא ידעה גבול. ע"כ המשל.
הסברו של משל:
הילדה בסה"כ הכל אמרה "בובה". היא לא אמרה איזו מילה עמוקה בעלת משמעות רצינית. היא לא אמרה 'אבא' והיא גם לא אמרה 'אמא', היא רק זרקה איזו מילה חסרת משמעות. היא רק אמרה 'בובה'.
אבל להורים היה ברור שלמרות שעכשיו היא רק זורקת איזו מילה ריקה, בעתיד הקורב היא גם תגיד את שאר המילים הנצרכות.
כך עם ישראל: עמ"י היה בגלות, עברו השנים, וכבר לאט לאט עמ"י התחיל להשלים עם מצבו הגלותי, וכבר התחילו לחשוב שהם יהיו בגלות לנצח.
לאחר חסדי ה' המרובים עלינו לארץ, התקבצו הגלויות, ועמ"י במקום להתחיל לעסוק בקודשי שמים, הוא התחיל להשקיע את כל כולו בהבלי הבלים: השקיעו בפיסול, והשקיעו בדוגמנות, ובתקשורת קלוקלת. השקיעו רק בחיצוניות, והכל חסר משמעות אמיתית ורצינית.
אך לאחר שעמ"י, הוציא איזה מילה מהפה שלו, הוא אמר 'בובה', הוא התחיל לעסוק באומנות הפיסול ובדברים שלא ראויים לעמ"י, הוא גם בעתיד ידבר ענייני קודש ויעסוק רק בחפצי שמים.
בגלות תמיד שתקנו, ידענו שזה לא מקומנו הטבעי, הבנו שזה לא מהותנו, אז שמרנו על שתיקה.
עכשיו בארץ יש הרבה שיודעים רק לומר 'בובה', אך בע"ה בקרוב הילדה הקטנה גם תוציא מהפה את המילים "לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה".
(אלו דברים ששמעתי מגבי טבדי, אחד בשיעור ג', בישיבה הגבוהה בבת-ים. כמובן שהוא אמר זאת בצורה הרבה יותר יפה, ומסתמא לאחר דברים אלה, הוא ציטט לי בע"פ כל מיני מהר"לים. מי שמכיר את הגבי הזה, מבין על מה אני מדבר...).
וכן אותו דבר לגבי כל מיני הופעות מיותרות של "כוכב נולד". הופעות אלה מבחינת עצמם, הם סתם מיותרות. אך אין לנו להצטער מזה ולהיות מדוכאים, כי זה בסה"כ מראה על תחיית האומה בארץ קודשו ותפארתו.
אך ברור שלנו, בתור כאלה שזוכים לראות את אור האמת, אין להם מה לחפש במקומות כאלה.
בצ"ל אריאל!