לא התנסיתי (הבת שלי נגמלה מהנקה חודש ושבוע לפני הלידה, כשהיתה בת שנתיים וחודשיים)
רק לגבי מה שכתבת- 'אם אני אניק אותו, ישאר בשבילה מיד אחרי?' - ממה שאני יודעת, אולי לא ישאר בשבילה, אבל יווצר בשבילה. הגוף שלנו מספיק חכם לייצר עוד חלב כשהוא רואה שיש עוד ביקוש.
אני זוכרת עם הבת שלי שפעם ניסיתי לשאוב לה חלב כדי להקפיא למקרה הצורך, ולא יצא כמעט כלום. אחרי ממש מעט זמן היא רצתה לינוק, ומצצה כמה זמן ופתאום הרגשתי איך מגיע זרם של חלב, אבל אז מסיבה כלשהי היא לא רצתה להמשיך והפסיקה, אז שאלתי ויצאה כמות מרשימה של חלב. אחר כך היא החליטה שבעצם היא כן רעבה, אז נתתי לה שוב לינוק, ואחרי כמה זמן שמצצה שוב הגיע זרם חלב שהפעם היא באמת ינקה הכל.
המקרה הזה המחיש לי מאוד איך החלב ממש נוצר על פי הביקוש, ולפעמים ממש תוך כדי ההנקה.
(אחרי הלידה הקודמת לקח זמן עד שייצור החלב נהיה ככה בעיקר תוך כדי ההנקה, אבל עכשיו עם הקטן כמעט מההתחלה זה ככה- בין ההנקות אני כמעט לא מרגישה מלאות, ורק בהנקה אחרי כמה זמן של מציעה פתאום מגיע זרם חלב).
בקיצור, לדעתי תתני לו מתי שירצה בלי לעשות חשבון של מה ישאר לה, והגוף שלך ידע לדאוג גם לה (שוב, לא מניסיון אז לא יכולה להגיד בוודאות).