שלום כולן,
פתחתי שם משתמש במיוחד בשביל השאלה.
אני נשואה כמה שנים, יש לי ילד ומעוניינת בהריון נוסף.
מאז ומעולם היה לי מחזור בהפרשים של 26-27 ימים. קצת חששתי מכך לפני ההריון הראשון- אבל הוא, ברוך ה', הגיע ללא עיכוב ארוך מידי, אחרי מספר מועט יחסית נסיונות.
לפני כמה חודשים הפסקתי את השימוש באמצעי המניעה והמחזור שלי, בשני החודשים האחרונים, פשוט התקצר ל25-26 ימים. חודש שעבר עשיתי בדיקת ביוץ שיצאה חיובית יום וחצי לפני הטבילה במקווה (וזה בגלל שבדקתי ביוץ פעם ביום, אני משערת שאם הייתי בודקת מוקדם יותר- סיכוי טוב שהתוצאה הייתה חיובית יומיים לפני הטבילה).
אני קצת חוששת...
אני יודעת שיש פתרון- כדורים לדחיית ביוץ. אם זאת אני לא כ"כ יודעת מה כדאי לעשות....
אודה לכן מאד- אם מישהי יודעת ותוכל לענות לי, אפילו על רק חלק מהשאלות שלי:
1. האם כדאי בכל זאת לנסות בלי כדורים- כלומר לנסות את הסיכוי שאולי בפעמים הבאות כן יהיה לי הפרש של 26-27 כמו בעבר, לנסות לטבול כמה ששיותר מהר וכך אולי להספיק את הביוץ?
2. האם הכדורים של דחיית ביוץ הן מסוכנים או שיש בהן אפילו מעט מימד של "לא כ"כ בריאים לאשה"? זה בעצם מתקשר לשאלה הקודמת... עד כמה כדאי לנסות להימנע מהם- או שמא אין בהם בקושי בעיה וחבל סתם לדחות את השימוש ובכך להגדיל בעזרת השם את הסיכוי להריון קרוב?
3. אמנם שאלה קצת מוזרה וקטנונית, אך מטרידה אותי- אני זוכרת מההריון הקודם שבכל בדיקה וגם בבית חולים שואלים אותך בין היתר את השאלה הבאה- "האם ההריון היה ספונטני?" - אם השתמשתי בכדורים לדחיית ביוץ, האם ההריון עדין ייחשב ספונטני? האם יש השפעה כלשהי על סוג ההריון אם זה נעשה תחת ההשפעה הזו?
4. עד כמה זה מסובך לקבל את הכדורים הללו? האם אפשר ללכת לכל רופא נשים, גם לא בהכרח זה שמטפל בי (כי מי שמטפל בי אין לו תור פנוי לחודשים הקרובים), להסביר לו את המצב והוא ישר יתן לי מרשם או שמא זה הרבה יותר מסובך?
אני פשוט שמעתי על בחורה שהלכה לרופא לפני שהחתונה כי ידעה בוודאות שיש לה את הבעיה הזו והוא לא הסכים לתת לה בכלל עד שתתחתן ותנסה לבד כמה חודשים (למרות שהיא מאד רצתה, פגישה זו העיקה עליה מאד).
אשמח מאד לעזרה,
תודה רבה!