תודה!miri
נתת לי רעיון לנושא...וגם אם אמצא פעולה היא לשבט זרעים ככה שזה לא שייך!
תודה רבה (כל היום אני שוברת את הראש)
שבת שלום ובצל"א
חוזרים בתשובה.123
רמב"ם, חלק מדע, הלכות תשובה, פרק ז' הלכה ה': "כל הנביאים, כולן ציוו על התשובה; ואין ישראל נגאלין, אלא בתשובה. וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן, ומיד הן נגאלין, שנאמר "והיה כי יבואו עליך כל הדברים האלה, הברכה והקללה, אשר נתתי לפניך; והשבות אל לבבך . . . ושבת עד ה' אלוהיך . . . ושב ה' אלוהיך את שבותך . . ."(דברים פרק ל' פס' א'-ג').
אפשר לדבר על: תהליך התשובה, סוגי התשובה, להסביר את ההבדל בין העובד מאהבה לבין העובד מיראה.
לדבר על ש"מקום שבעלי תשובה עומדין בו, אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו".
"אל ידמה בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים, מפני העוונות והחטאות שעשה. אין הדבר כן, אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא, וכאילו לא חטא מעולם; ולא עוד אלא ששכרו הרבה, שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו. אמרו חכמים, מקום שבעלי תשובה עומדין בו, אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו: כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם, מפני שהן כובשין יצרם יתר מהן"(שם הלכה ד').
בעלי תשובה, זה לאוו דווקא אנשים שהיו ברחוב, וחזרו לשורשים, אלא גם אנחנו כאשר חטאנו ושבנו, אנו נחשבים לבעלי תשובה באותו דבר שנפלנו.
יש סיפור על אחד מהגאונים(התקופה שבין הקסבוראים לראשונים), שכל יום היה חוזר בתשובה.
ועל מה הוא היה חוזר בתשובה?
כל יום הוא היה לומד תורה, אז כל יום נוסף לו עוד הבהנה באלוקות. אז כל יום הוא היה חוזר בתשובה, על שביום הקודם הוא עבד את ה' בצורה פחותה מאשר בהווה.
כל אחד צריך לחזור בתשובה לפום דרגא דיליה(לפי דרגתו שלו). כל אחד מתפלל "סלח לנו אבינו כי חטאנו", וכל אחד עושה ווידוי, וזה לא מיועד רק לעבריינים שבינינו, אלא גם לענקי עולם.
בהצלחה ובצ"ל אריאל!
פעולה שראיתי על תשובה...אנונימי (פותח)
בסיעתא דשמיא 
פעולה שראיתי... על תשובה ועל זה שלפעמים זה מרגיש כאילו אנחנו במעגל חוזר וכל שנה מחדש שוב יש מחברת "תשובה" ושוב הרצאות וכל פעם יש תחושה של "בסרט הזה כבר היינו.." להראות את החשיבות של התשובה למרות ואת החשיבות של התמדה בה....
מקוה שזה יעזור ואני אשמח לתגובות (ככולם.. ;)
מניחים בתחילת הפעולה קפיץ (או ציור שלו) על הרצפה באמצע המעגל ואז מספרים את הסיפור הבא:
היה היה פעם זוג הורים שלא היה להם ילדים..
הם נורא רצו ילדים וכל החיים חללמו והתפללו על זה..
בקיצור אחרי הרבה שנים ועם הרבה ניסים נולד להם בשעה טובה ומוצלחהת ילד...והשמחה רבה...
הם נורא פינקו אותו וכו'.....
יום אחד הוא הרגיש לא טוב..וזה נמשך הרבה מאוד זמן ואחרי הרבה בדיקות הרופא אמר להורים שלו שהוא עומד למות.
כולם כמובן נורא בכו והתעצבו ....
ואז החליטו לקחת אותו לעוד רופאים- לעשות הכל כדי להציל אתו.... ואחד הרופאים שהם הלכו אליו אמר להם שיש דרך להציל אותו- לתת לו 30 מכות חשמל....
ברור כמבן שההורים הסכימו והחלו את הטיפול..
ביום הניתוח נכנסו האב והרופא לחדר והרוא התחיל לתת מכות חשמל לילד וך זהאבא צופה בו.והורופא מכה ומכה ומכה והילד זו8ןעק וצועק מכאב.
ל]פתע נכנס אדם והסתכל בתהדהמה איך אב צופה בבנו סובל ולא רק שלא עושה כלום אלא אפילו עוד מסתכל ושותק....
האיש התחיל לצעוק על האבא כמובן...
(זה בקצרה כמובן תתפלספי ותוסיפי.....ככל העולה על רוחך!)
בקיצור ואז עושים דיון: מה היתה הבעיה באיך שהאיש הסתכל?מי צדק האב או האיש?מה היתה הטעות שלו?מה חסר לו?
נגיע איתם למסקנה שהאדם הגיע באמצע ולא ראה את התמונה הכוללת...
אח"כ את יכולה להביא להם את הספר זום ולהראות אותו או לדלג למשחק הבא:
תקבעי להם מסלול ותגידי להם שהם צריכות לרוץ אותו. אחרי שהן יחזרו תגידי להם לרוץ שוב והפעם לנפנף ביד פעם שלישית לרוץ ולנפנף בשתי הידים ..וכן הלאה כל פעם תוסיפי משו... (תבטחי להן תמורה בסוף אחרת הן לא ירוצו...)
כשהן גומרות לרוץ תושיבי אותם אל תסבירי אלא תמשיכי למשחק הבא:
תכיני לוח קצר של סולמות וחבלים טיפ0שי שכזה ותתחילו לשחק
א ב ל
שימי לב!בלוח שאת מכינה אל תעשי התחלה וסוף ושישחקו וכשיגיעו לסוף אעין כלום שי אין נק' סוף...הם הלכו ביל מטרה!לא קיבלו כלום ולא קרה כלום!
אח"כ נשאל אותם אם הן רוצות שוב לשחק מן הסתם הן לא ירצו כי זה באסה לשחק בלי פואנטה ! (תדובבי אותם למה הן לא רוצות לשחק...) אח"כ נשלוף שלט להתחלה-"הדרך אל האושר" ולסוף קופסא עליה כתוב-אני כאן!על החתום האושר! ונשאל מי רוצה עכשיו לשחק...מן הסתם עכשי והן ירצו כי יש מטרה...
ואז מסכמים..
כל שנה מחדש אנחנו מרגישים באלול ש"בסרט הזה כבר היינו" כל שנה מחדש "עושים תשובה" ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ומרגישים שאין לזה תכלית אבל בעצם זה לא ככה...
אנחנו צריכים לדעת שאנחנו לא רואים תמיד את כל התתמונה ויש סיבה למה כל שנה מחדש עושים תשובה ומנסים שוב להתקרב ולהתחזק (למרות שלפעמים זה נראה אבוד מלכתחילה...) וזה כמו האיש שלא ידע את כל הסיבות (בסיפור..)וכמו הזום והסודר שלא ראינו את התמונה הכללית....
אם ככה? למה בעצם עושים תשובה? יש לזה מטרה חדשה
?(תני להם קצת לתהות בנושא ואז תמשייכי לסכם...)יש לנו מטרה ב"ה!ראינו שהחיים בלי מטרה הן חסרי תועלת וחסרי ענין כי ין למה לשאוף (סולמות וחבלים) יש לנו מטרה!והיא - לדבוק ב"ה ולהתקרב אליו ככל יכולתינו כי הוא מקור הטוב! הדרך שלנו לעשות זאת היא ע"י תשובה?...
ופה המקום לתקן טעות נפוצה- אנח ו לא דורכים במקום אלא כמו במשחק עם הריצות כל סיבוב גם אם התיאשנו מחלק באמצע ידענו ששוה להמשיך לרוץ וכל סיבוב הוספנו עוד משההו לתמונה כי יש לנו מטרה ואנחנו נגיע אליה! (אולי במחשבה שניה שווה במשחק עצמו להבטיח להם איזה ממתק אם יגמרו לשחק כדי שלא יתיאשו..)
לסיכום אפשר לספר להם על ריש לקיש שהיה רב השודדים והפך לרב ואפילו ניצח את רבו במחלוקת או לספר להם על בני קורח שכבר היו בבטן האדמה ואז רצו לעשות תשובה (רק רצו בלב ולא אמרו כלום...)ואז התכפר להם וזכו שבני בניהם ישוררו במקדש ( "למנצח לבני קורח מזמור...)..
בקיצור התשובה היא כמו הסליל של תחילת הפעולה- לפעמים נראה לנו שאנחנו הולכים במעגלים בלא מטרה אך האמת היא שאנחנו תצמיד בזינוק בעליה עם העינים למטרה ואי"ה בתקווה להגיע אליה במהרה!
שבת שלום והצלחה!
ממש שווה הפעולות....דורותי
אהבתי מאד את הרעיון של הפעולות ובאמת אני מתפלאת למה אריאל לא פותחים לעצמם איזה אתר סופסוף שיהיו בו פעולות במקום שכל פעם אני יצטרך להיכנס לאתר של בני עקיבא או עזרא ולהרגיש לא שייכת....
אז אולי תפסיקו להתלונן על הפורום הזה ותיפתחו משו שאתם כן בעדו? הא?
אגב עינת זה באמת את? תודה על הפעולה.......
אם התכוונת לעינת זילברשטיין אז ממש לא...שחר
אמאלהיוכי
השם משפחה של עינת (הרכזת הדרכה) זה זילברשטיין?
וופסי...יוכי
פחח ;איזה צחוקיםsarooshאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות