תודה מראש
מצווה אחת לחילונידוד 3628
תודה מראש
שבת? תפילין? ..כוחות שמימיים
דעלך סני לחברך לא תעבידעוד סתם אחד
זו היתה ההמלצה של הלל הזקן...
שנזכה כולנו לקיים את זה, בעז"ה.
אהבתיימ''ל
אבל רק דיוק - זאת לא מצווה אלא "כל התורה", אין בה הוראה מסוימת (מעבר לאמירה כללית "זיל גמור"). לכן בתור תשובה לבקשה ללימוד כל התורה היא יפה אבל אם מישהו שואל איזו מצווה מעשית כדאי לקחת על עצמו אז זו לא תשובה.
ושוב אני מרגיש מעצבן.
לא מעצבן; צודקעוד סתם אחד
הוא גם לא ביקש לחזור בתשובה שלמה, אלא רק להקפיד על מצווה אחת (הלוואי שגם על זה נזכה כולנו).
אז אין לי רעיון. לך יש?
לגבי מה שכתבת על הקפדה על מצווה אחתימ''ל
הזכרת לי דבר מעניין - הרמב"ם מפרש על המשנה "רבי חנניא בן עקשיא אומר רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות" שאדם שמקיים מצווה אחת בשלמות זוכה בה בחיי העולם הבא ולכן אמר ר' חנינא שהקב"ה נתן לנו הרבה מצוות כי אי אפשר שאדם לא יקיים אחת מהן בשלמות ויזכה בה לחיי העולם הבא.
אני הייתי ממליץ על הכרת הטוב/התרחקות משקר.arixon
(מסיונר). הכרת הטוב, לומר תודה על כל דבר לכל אחד שעוזר לנו. להשריש בתוכנו את ההבנה שאנחנו חיים בחסד ואף אחד לא חייב לנו כלום.
שקר, להיות מוכן להפסיד דברים, העיקר לדבוק באמת, לא לשקר, אפילו בצחוק.
תפיליןאושר תמידי
שבת זה הבסיסימ''ל
אבל כדאי גם להסביר מה המשמעות שלה כדי ששמירת השבת תפעל יותר.
שמירת השבת היא הבסיס כי היא בעצם ביטוי לאמונה בעצם קיום הבורא והבריאה והציווי שלו אלינו בתורה, לכן חז"ל אמרו "כל השומר את השבת כאילו מקיים את כל התורה כולה. וכל המחלל את השבת כאילו כפר בכל התורה כולה".
ידוע שהרבה חוזרים בתשובה שחזרו בתשובה שלימה התחילו משמירת שבת בלבד, ולא בכדי.
אני דווקא מאמין ששמירת השבת זאת אחת המצוות האחרונותותן טל
שמתחזקים יכולים להקפיד עליה באמת. דווקא בגלל הקושי וההרגלים המובנים.
הרבה יותר פשוט וקל יהיה לו להניח תפילין כל יום ולהתפלל רק תפילה אחת (או אפילו רק ברכות השחר וקראית שמע) מאשר לקפוץ ישר לשמירת שבת.
הסכנה היא שאם הוא ינסה לשמור שבת ישר, אז: א. הוא פשוט ישבית את עצמו לגמרי ויפחד מלזוז בשבת מחשש שהוא עושה איזו עבירה (מכיר חוזרים בתשובה שככה היו נראים השבתות הראשונות שלהם. ולא, זה שיש מישהו שמלמד אותך ומסביר לך זה לא עוזר...) ו:ב. יהיה לו כ"כ קשה עד שהוא כבר יתייאש מראש ולא ימשיך הלאה.
שווה למתחזקים ואפילו רק במצווה אחת לתת להם להתחיל "בקטן". נניח כמו שאמרו תפילין... או אם היה אוכל בשר בחלב, לבקש ממנו רק להפריד... בתור התחלה אפילו לא בהכרח לשמור שעות רבות בין לבין, העיקר לא לאכול באותה ארוחה... והשעות יגיעו בהמשך...
יש כמובן כאלו שיכולים על ההתחלה להקפיד ממש המון וזה לא ישבור אותם. אבל רבים אחרים לא ככה.
גם שבת אפשר להתחיל לשמור בהדרגהימ''ל
ולא התייחסת בכלל לטעמים שכתבתי למה להתחיל דווקא משמירת שבת, לענ"ד הם הרבה יותר חזקים מהשיקול שכתבת.
כמובן שזה משתנה מאחד לאחד, אבל בתור הנחיה כללית נראה לי ששבת זה הבסיס.
רובנו שומרים שבת גם אם נופלים בהלכה כזו או אחרת.ותן טל
יש הבדל בין לשמור שבת ופשוט לא להכיר הלכה מסויימת כזאת או אחרת (שכמובן ראוי שנכיר ונלמד..) לבין להתחיל מאפס לשמור.
אני פשוט יודע ששבת זה מאוד קשה ועם כל כמה שזה בסיס, זזה דבר שקשה להגדיר אותו "בהדרגה" אלא אם אתה מתכוון שבהתחלה הוא יהיה לפחות כמו מסורתיים - נניח, לא נוסע, לא מדליק אור, עושה קידוש - אבל ימשיך להיות בפלאפון, בטלוויזיה, וכו'... - אבל זה לא באמת נקרא שמירת שבת. זה כן התחזקות, ברור - אבל שמירת שבת זה לדאוג שעקרונית משבת ראשונה שהוא שומר הוא שומר שבת מלאה.
לדעתי השיקול שלי חזק יותר, כיוון שרוצים שמשהו כאן יתפתח ואם הבנאדם ישבר אז חבל. בראייה לטווח ארוך אני חושב שאני צודק. לגיטימי שתחשוב אחרת...
ברכות הנהנין.חלושששש
שבת זה לא קשה מידי להתחלה?רחל=)
לדעתי תפילין.
נטילת ידייםLevona
וזו מצווה בסיסית שמשפיעה לך על כל היום..
לא עדיף קודם דאורייתא?חיה רוז
פעם פרופסור דן אריאלי שאל את הרב יונתן זקסאריק מהדרום
למה לא הדיבר הראשון?יוני
אני מבין שדווקא מצווה מעשית יש בה רעיון, אבל מצוות האמונה בהשם זה בסיס אם בוחרים 1 מתוך ה10
תשאל את הרב זקס, אינני הדובר שלואריק מהדרום
תפיליןיוני
אם הוא נשוי אז טהרת המשפחה.
מזכיר לי אחד שאמר תפילת מנחה במניין
ובשלב מסויים ההוא הביא איתו תפילין להניח לפני מנחה
ואז הוא התחיל להישאר לשיעור בין מנחה לערבית ומתפלל גם ערבית במנחה
ואז התחיל גם שחרית
והיה מגיע גם בשבת אז היה חוזר לבית ועושה קידוש..
קיצר, זאת מצווה כזאת שמסבכת לך את החיים
למה תפילין?אריק מהדרום
כי זה דבר יומיומי שמלווה אותך לאורך כל היום ולאורך כל השבועיוני
גם ציציתאריק מהדרום
ציצית קצת יותר 'כבד'יוני
והרבה אנשים מניחים תפילין בעמדות חבד ברחוב וכו' ויש את החבר במשרד שמניח תפילין בהפסקה ויש את השחקן שמעלה סלפי עם תפילין לאינסטגרם...
יש משהו יותר קל בלעשות משהו כזה שאתה יודע שעוד הרבה אנשים שנמצאים באותו הסטטוס שלך גם כן עושים
יש גם מצוות ישוב הארץ.אריק מהדרום
יישוב הארץ הוא מקיים כבר גם בלי להתכוון. כמו מצוות ונשמרתםותן טל
וכמו מצוות לא תגנוב (מדבר על אנשים נורמטיביים)?.
כאן אנחנו מדברים על דבר שבמוסר ובמציאות הבסיסית האדם לא יעשה כנראה...תפילין זה אחד מהם.
ותפילין בוודאי יותר חשוב מציצית - מציצית אין חובה להניח, תפילין כן.
ציצית לא חובה דאורייתאחיה רוז
אין חובה ללבוש בגד של ארבע עם ציצית, אבלחסדי הים
וודאי. אבל לפי ההלכה מה קודם- מצווה שאתה חייב בה מידי יוםחיה רוז
או מצווה שאתה בוחר להתחייב בה?
זה לא עניין של רע או טוב.
זה יהיה מעולה אם יילך עם ציצית.
אבל כשהוא לא מניח תפילין הוא מבטל מצות עשה
כי זה בדכ יצטרף לתפילה וקריאת שמעחפש
מה פתאום?אריק מהדרום
זה מה שחברים שלי עושיםחפש
זה יפה אבל אין קשר.אריק מהדרום
אולי אין קשר מהותיצריך עיון
נקודה למחשבהארץ השוקולד
לאיוני
תפילין כל בוקרציף
כשרותה-מיוחד
אם הוא נשוי טהרת המשפחה
קשירת נעליים לפי הסדר
כתר הרימון
לדעתי, אם נציע מצווה גדולה לקיום, לא יצא מזה כלום.
כדאי מצווה שהיא יחסית קלה לאדם, לא דורשת ממנו שינוי מהותי בכל אורח חייו, אבל יכולה להביא לחיבור וחיבוב המצוות.
והכי טוב להציע לו כמה, ושיבחר.
יש הרבה סיפורים
על מה מכל מה שהיא כתבה?ציף
בטח ההוא שקיבל עליו את המצווה של קשירת הנעלייםכתר הרימון
גם לי זה עלה בראש, אבל מה הקשר לחב"ד?ימ''ל
ואם כבר - סדר קשירת הנעלים זו לא מצווה, אולי הנהגה.
אין לי מושג.כתר הרימון
הסיפור שזה מה שהרבי אמר לו לעשותחפש
אז זה לא סתם הנהגה
את זה לא הכרתיימ''ל
ולא אמרתי שזאת "סתם הנהנגה" אלא שזאת הנהגה ולא מצווה, יש הבדל גדול בין הדברים. מצווה היא חיוב מדאורייתא (ואולי גם מדרבנן, תלוי בהגדרה), הנהגה היא המלצה טובה.
ואם כבר הזכרת את הגמרא אז שם נפסק שאין משמעות להנהגה הזאת.
אאלט זה לא היה הרבי אלא רב צבאיצריך עיון
^^ כך גם אני שמעתיימ''ל
מאמין מאמיןחפש
ממש לא קריטי לי מי הרב ואם אתה אומר שאתה יודע אז כנראה שאתה צודק
אף פעם לא שמעתי שזה היה הרבי.חיה רוז
סיפרנו את הסיפור הזה הרבה כשלמדנו עם ילדים על סדר של בוקר יהודי. אבל לא כסיפור חבדי
לדעתי כדאי שהוא יבחר בעצמואיזה טוב ה'!!!!
אם הוא בכל זאת רוצה המלצה ולא לבחור בעצמו אז נראה לי שכדאי להתחיל עם אמירת מודה אני כל בוקר.
זה מאוד קל לביצוע וזה מחבר למשמעות עמוקה יותר.
לכל מי שאומר תפיליןטהר ליבנו
אז מה? גם כתוב שלא להתפלל אם לאובצאתי
אוח לח דטהר ליבנו
לא מדובר שיניח תפילין במשך שעות.ותן טל
מניח, ברכות השחר, קריאת שמע, ולהוריד...
ומקסימום תפילה. תחשוב על זה שדווקא חילוני שצריך להתפלל תהיה לא פחות אפשרות לחשוב מחשבות אסורות ובעייתיות בזמן הזה - הוא חייב להיות מרוכז כולו במה שהוא אומר, הוא לא מכיר את המילים, את התפילה... אנחנו הדתיים לצערי כבר רגילים ולעיתים התפילין עלינו, הפה ממלמל את התפילה והראש נמצא בסוף העולם...
החילונים שאני מכיר ששמים, שקועים בתוך הסידור וקוראים מילה במילה, לעיתים מתבלבלים...אבל שקועים בזה (צריכים ללמד אותם גם איך קוראים י ק ו ק... הם בפעמים הראשונות קוראים את זה כה-ויה ממש...)
נראה לי שהכי טוב לשאול על זה רבשוקולד לבן
וכמובן להגיד לו כמה זה דבר גדול ועצום
לימוד תורה? מאור שבה מחזירו למוטב, בס"דהדסדס
^^^תלמוד מביא לידי מעשהחסדי הים
רק אם תספק לו ספר מאוד פשוט ללימוד ועם קטעים קצריםותן טל
מדובר באדם חילוני, תזכרו... הוא לא מונח במושגים כל כך כמונו.
אפשר להתחיל עם 2 מקרא... אפילו בלי התרגום. רק לקרוא את ה"קריאה" של אותו יום (לפי החלוקה ל7 של שבע עליות בשבת...) - ואם יש משהו קצת מסובך אז לקרוא רש"י/לשאול חבר דתי...
הכי חשוב לא להעמיס יותר מידי. יש כאלו שהעמיסו עליהם בהתחלה מרוב התלהבות ובסוף זה שבר אותם... גם אני כשאני רוצה לרוץ מרתון אני לא מתחיל ישר מריצת 15 קילומטרים ברצף. אני רץ קילומטר ואז הולך ומתיחות, ככה שבוע-שבועיים-שלוש, ואז עולה... ועולה... ועולה... ככה עד שאחרי חצי שנה או יותר, אני מסוגל לרוץ מרחקים ארוכים ממש ברצף.
עדיף קיצור שולחן ערוךחסדי הים
נראה ליעוד סתם אחד
שמי שאין בכוונתו לקיים (שכן הוא רוצה להקפיד במצווה אחת) - אין עניין שילמד הלכה בצורה מסודרת. זה רק מבאס ת'צורה ("הכרח בלתי יגונה" כדברי הרב סולובייצ'יק). זה כמו לקרוא ספר טלפונים בשקידה, כשאין לך כל כוונה להתקשר אי פעם למישהו.
אם הוא ירצה אחר כך להתקדם הוא כבר ידע את מי לשאול לגבי איך למצוא את ההלכות הרלוונטיות לנושאים שהוא מעוניין לקיים.
אבל התורה היא לא ספר טלפונים,מוטיבציה
התורה מחלימה ומנחמת ומאירה.
זה נכון,עוד סתם אחד
אבל ספר קיצוש"ע, עם כל הכבוד וההערכה, אפילו אני לא מסוגל לשבת ולקרוא על הסדר, ואני כן מתיימר לקיים את הכתוב בו.
גם פרשת שבוע זה תורה, כידוע, ולכן היא מחלימה, מנחמת ומאירה באותה המידה. ונראה לי שיותר מתיישבת על הלב אצל אדם שאינו מקיים מצוות אחרות (וגם אצלי, כאמור). לכן נראה לי שזו דווקא המלצה מוצלחת יותר.
באופן כללי, נראה לי גם שבעצה שילמד קיצוש"ע על הסדר יש משום תקווה שהוא יקרא וממילא ירצה לקיים; אבל נראה לי שלגבי ספר הלכות הסדר צריך להיות דווקא הפוך (וגם נראה לי שהוא לא יכול להיות שמתוך קריאה רצופה של סעיפים משפטיים מישהו גם ירצה לקיים אותם; אבל זו התפיסה שלי. בכל אופן, נראה לי שאדם שאיננו שומר מצוות קרוב יותר לתפיסה הזאת).
למה אתה לא מסוגל ללמוד אותו על הסדר?יוני
במיוחד לאדם דתי שמקיים מצוות, זה כמו ללמוד תאוריה אחרי שנים של נהיגה.. יהיו כמה דברים שיתחדשו לך וכמה דברים שתבין שאתה עושה אותם לא בדיוק בצורה שצריך לעשות אותם, אבל חוץ מזה רק תחדד את הידע שלך ותביא את עצמך למקום טוב יותר בצורת הנהיגה ובשמירה על החוק.
עניין של ״טבע נפשו״פנסאי
מי ש״לא דתי״ בנפש, ומקשה להתחבר לפרטים טכניים מאוד מתקשה ללמוד הלכות על הסדר...
ולמהעוד סתם אחד
אתה ממש לא בקטע של לימוד עכשיו?
ככה זה, כל אחד והמקום שבו הוא נמצא. אני לא מסוגל לקרוא סעיפים משפטיים בזה אחר זה. אין לי בעיה עם סוגיה משפטית מסועפת וסברות לכאן ולכאן. כשכתוב לי באופן חותך X-Y-Z זה משעמם אותי ברמות אחרות (אני גם לא מסוגל לקרוא רמב"ם או שו"ע על הסדר בלי נושאי כלים. ואין את זה בקיצוש"ע).
אבל זה לא סעיפים משפטייםיוני
זה לא נושאים שאין לך נגיעה בהם
סעיפים משפטיים זו סוגה ספרותית,עוד סתם אחד
לא קשור לתוכן. וככזו היא משעממת פחד.
וכפי שציינתי - יש עוד כל מיני סוגות ספרותיות שנכנסות תחת הקטגוריה 'חוקי חייך' שאני 'חי אותם ביומיום או שאני רגיל אליהם מילדות', אז אני לא רואה סיבה מיוחדת להתמקד דווקא בסוגה הזאת...
לא נכון. עדיף שילמד תורה.ותן טל
מתורה יש סיכוי שיגיע להלכה לאחר מכן. מהלכה שהוא לא מקיים, אין סיבה מיוחדת שיעבור ללמוד תורה.
תורה היא כללית. היא היסוד של העם שלנו. תורה קדמה להלכה. היא גם קודמת ללימוד. בטח אצל מי שבנתיים לא מתכוון לקיים את כל ההלכות.
לפי דעתי, עדיף שילמד הלכה מעשית, ומצוהחסדי הים
[אני מבין סברתכם, אבל לבי אומר שעדיף הלכה. זה בעיקר מה שבן-דוד שלי עשה, וכך התקרב לגמרי.]
למה לא לשלב?כמו למשל בספר "חק לישראל? או אולי כדאיהדסדס
שילמד מדרשים, חסידות, מוסר?מקורות שיש בהם עושר לדיון ומחשבה ורגש?
שיכיר את העושר של היהדות
עדיף במסגרת כל שהיא. לא לבד...מוטיבציה
גם נכון.ותן טל
נכוןחסדי הים
מזכיר ליפלצור
שאל אותי יהודי שאינו שומר תו”מ
את השאלה הזו.
ולא עניתי לו בכוונה כי הוא שאל כדי להציק לי.
ולגופה של שאלה,
אולי להציע לו כמה אפשרויות חשובות
כמו מה שנתנו פה
ולשאול אותו מה הוא הכי יאהב?
או, מה יהיה לו הכי קל להתחיל?
והגית בו יומם ולילה.אריק מהדרום
לשיטת רשב"י
נפתלי הדג
בניין המקדש.אריק מהדרום
לא תרצח.אריק מהדרום
שאלה מעניינת. הלב שלי אומר שמע ישראל שחרית וערביתעוגי פלצת
לשון הרעאריק מהדרום
הייתי בוחר מצוות עשה ומן התורהארץ השוקולד
כשרות ושבת זה מאמץ עצום, עדיף משהו קל יותר
שילוח הקןלקוס
פטר רחם חמוראריק מהדרום
עיר הנידחת הרבה יותר קל!ותן טל
ברור שתפילין! הנחתן מסמלת אתובצאתי
נו נואריק מהדרום
זה הוא בטח עשה.. ע"י התפילין מתפשריםובצאתי
לא בטוח שהוא עשהאריק מהדרום
קרקפתא דלא מנח תפיליןהרועה
ואי שמירת שבת בפרהסיא זה פחות מהותי?!אריק מהדרום
לא פחות מהותי. רק יותר מייאש בהתחלהחיה רוז
זאת הסיבה העיקרית של האומרים שעדיף להתחיל בתפיליןימ''ל
(וגם כי הרבי מלובביץ עודד הנחת תפילין לחילוניים מהסיבה הזאת).
אבל אין בזה היגיון בכלל: יש מחלוקת בראשונים אם 'קרקפתא דלא מנח תפילין' הוא מי שלא הניח תפילין מעולם (רמב"ם) או מי שלא הניח יום אחד (תוספות). לכן ממה נפשך - אם הוא הניח פעם אחת ממילא הוא כבר לא קרקפתא וכו', ואם הוא כבר פספס יום הוא כבר ממילא קרקפתא וכו'. לכן אין יתרון להתמדה במצווה הזאת דווקא מצד החשש של 'קרקפתא דלא מנח תפילין'.
נראה ליעוד סתם אחד
שזה לא סיבה, אלא סימן...
זה לא "כדי שלא יהיה קרקפתא דלא מנחא", אלא שאם "קרקפתא דלא מנחא" וכו' - סימן שזו מצווה רבה. וכיוון שקל יותר להקפיד בה מאשר בשמירת שבת (כפי שאתה בעצמך כתבת לגבי שמירת שבת), אז אולי יותר ריאלי להתחיל בה.
ככה אני הבנתי, לפחות.
ואין הכי נמי, שזה לא שיקול הלכתי. אבל כשמישהו בא ומבקש ממך עצה באיזו מצווה אחת להקפיד - שיקולים בדיון כזה הם חוץ-מערכתיים בהגדרה, נראה לי.
זה לא מה שהוא אמר,ימ''ל
כך זכור לי.
זה שתפילין היא מצווה גדולה מופיע כמה פעמים בחז"ל, אמרו שהיא כ8 מצוות (כל פרשיה בפני עצמה) ושהיא עדות לאמונה בייחוד ושהיא מאריכה ימים וכו' והיא גם דומה למצוות שבת ששתיהן נקראו "אות", אבל הסיבה שכ"כ מקפידים על המצווה (גם דתיים מקפידים עליה יותר) הוא דווקא הפחד מה"קרקפתא" והעונש . זה הרושם שלי לפחות.
אני חושב שזה וורט ושהסיבה האמיתית היא פרקטית פסיכולוגיתהרועה
מעל 95 אחוזים מההורים עושים לילדיהם. אז הסיכוי שלאותן טל
עשה הוא די קטן. אם לא עשו לו אז אפשר לשאול אותו אם הוא רוצה לעשות בבית חולים עם הרדמה חלקית וכו'...
ומי אמר לך שהוא לא ב5 הנותרים?אריק מהדרום
נאמר שלא עשה שיעשה ואם כבר עשה אז יש מצוה אחת לפחות בידו.
אף אחד לא אמר. פשוט סטטיסטית הרבה יותר סיכוי שעשה.ותן טל
ויש בידיו עוד מצוות גם מעבר למילה, אבל כעת הוא רוצה משהו חדש ונוסף
אם הוא לא עשה זה אחלה רעיון. אבל אם עשה, אז למצווה הבאהחיה רוז
בוא נמיין את כל המצוות שכתבת (ובכלל את מצוות התורה)חיה רוז
-מצוות שהן לא חובה - ציצית למשל (רק אם לובשים 4 כנפות אז צריך. שלא לדבר על מנהגים כמו לנשק את המזוזה)
-מצוות שמרוב שהן לוקחות זמן וקשות הוא עלול להתייאש (שבת למשל, מלא הלכות כשרות)
-מצוות שהן דרבנן וחשובות מאוד אבל יתכן ורבנן היו רוצים שנציע קודם דאורייתא (נטילת ידיים למשל, ברכות חוץ מברכת המזון)
-מצוות בין אדם לחברו שהן קריטיות אבל הוא לא כולל את זה בתוך המצווה אחת שהוא מבקש לקיים, אז חבל להפסיד בכמות (אם אני אגיד לו לא לגזול, אז הוא לא יקרא קריאת שמע, אבל אם אני אגיד לו לקרוא קריאת שמע, עדיין הוא כנראה לא יגזול)
-מצוות שהוא מקיים בכל מקרה, לפחות ברמה מינמלית או לחלק מהדעות (יישוב הארץ למשל, הגיוני שהוא פונה לה' מידי פעם ומבקש צרכיו במילים שלו גם, אני מניחה שמזוזה בפתח הבית כבר יש לו. אפשר לבדוק את זה)
-מצוות שיבואו בדרך אגב עם מצווה אחרת, גם אם זה לא ככה בהלכה, אבל במציאות זה יקרה (קריאת שמע עם התפילין למשל)
אז אפשר לתת עוד מצוות. אבל זה לא כזה "נתקעתם עם התפילין". זו הצעה הגיונית מאוד!
5 דקות כל יום של מצווה שהיא חובה מדאורייתא, קלה יחסית לביצוע, סוחבת אחריה קריאת שמע ועליה נאמר "מעלה אני עליכם כאילו אתם עוסקים בתורה יומם וליל".
טוב, אתה יכול להציע לו גם ברכת המזון למשל. הוא לא ייצא מגדר קרקפתא. אין מצווה שבאה עם זה מיד. אבל מעבר לזה זו כמובן מצווה ובע"ה מצווה גוררת מצווה...
שבת?! מה אתם רציניים? ברור שלא!איש.שחור
שמירת שבת זו מצווה מאוד קשה שיש בה הרבה מאוד דינים. זה לא פשוט לשמור שבת הוא יברח על נפשו.
לדעתי תגידי לו שיברך על כול מה שהוא יאכל חוץ מברכת המזון כי זה יהיה לו טורח מרובה והוא יזנח הכול ויגיע למצב שהוא לא יברך על כלום לכן עדיף משהו מאשר מכלום.
תשתף אותם איזו מצווה בסוף החלטת להגיד לו שיקיים.
מזוזהאריק מהדרום
גם אפשרות משובחת אבלאיש.שחור
צריך להקפיד לנשק בכול משקוף שהוא עובר. אני אישית מכיר אנשים שהיו מקפידים על כך בהתחלה ואז הגיעו למצב שהם בכלל לא שולחים את היד למזוזה והאמת שיש בזה קושי מסוים בתור אחד שמקפיד על זה. לכן הצעתי לו לברך על אוכל אך לא ברכת המזון אבל כמובן שזו מצווה משובחת לקיום ובעיקר שהיא מוגמרת ולא כמו שאני הצעתי.
אין שום מצווה לנשק מזוזות.אריק מהדרום
?? ???? ????? ??????נפש חיה.
יש הרבה מצוות שהם בכלל לא מצוות אז אם ניכנס לזה לא נצא מזהאיש.שחור
גם תענית בכורות זו לא מצווה אבל קוראים לה "מצווה" שזה בכלל מנהג ומהמנהג פסקו הלכה למעשה.
חוץ מזה שיש חכמים שאומרים שחייב לנשק מזוזה בכול משקוף/פתח שאתה עובר על שם שהקב"ה פסח על בתי ישראל במכת בכורות. אין טעם להתכווח לחינם.
איפה הם אומרים את זה?לשם שבו ואחלמה
תענית בכורות זה מנהג שהתקבל בכל ישראל וכולם יודעים שזה מנהג ואף אחד לא קורא לזה מצווה
ואילו לנשק מזוזה זה מנהג שאני לא ראיתי מעולם מבוגר שנוהג אותו
(אני מאמין שיש כאלה שנוהגים אבל אי אפשר להגיד שהוא התקבל בכל ישראל)
לקרוא לזה מצווה זה סתם מוזר ולא נכון.
יש כאלה שקוראים לזה "מצווה"איש.שחור
לא כולם יודעים שזה מנהג. אני אישית דיברתי כמה פעמים על תענית בכורות עם כמה תלמידים והם לא ידעו. יש גם כמה ספרים שקראתי שמזכירים את השם "מצווה" בוודאות אני אומר לך (על תענית בכורות).
כמו שאמרתי יש כמה וכמה מצוות שקוראים להם "מצוות" שהם בכלל לא מצוות אבל מייחסים אותם למצוות.
אני דווקא ראיתי שהרוב כן מנשקים מזוזה כולל המבוגרים.
אני לא זוכר את המקורות המדויקים אבל אני זוכר שרבי יעקב כולי רשם במעם לועז את הנכתב במקורות הללו בסיפרו בספר שמות חלק שני במכת בכורות אם אני לא טועה מוזכר שם.
אין בעיה להסתמך על המעם לועז בלבד שכן מרן עובדיה יוסף זצ"ל אמר בכבודו ובעצמו שרבי יעקב כולי חכם עצום ושכול מה שרשום במעם לועז אפשר להסתמך עליו ואף הוא בעצמו הסתמך עליו בכמה עניינים אבל אם אתה רוצה לגשת למקורות בכול סיום פרשה יש לך דף עם כול המקורות.
בכללי לכול מי שלא קרא את סדרת הספרים של המעם לועז אז הוא חייב לקרוא אותם. ספרים מדהימים ביותר ואין דבר אחד שהם לא נוגעים בו.
אגב אם כבר אז כבר לפני שנתיים חבר סיפר לי שמרן עובדיה יוסף זצ"ל אמר שאת הספרים שהיה מחבב היה שם מאחוריו צמוד אליו ויש תצלומים שאפשר לראות את המעם לועז ממש מאחוריו. לא סתם אלה באמת ספרים מעולים.
מזוזה זה משום חיבוב מצווה המנהג להניח יד ולנשקהנפש חיה.
תקנו אותי אם טעיתי
יש אומרים כךאיש.שחור
אבל לא נטען להגיד שזה המקור הראשון לזה בגלל שלפני כבר אף אמרו כמה חכמים שחייב לנשק את המזוזה בגלל שתי הפרשיות וגם בגלל מכת בכורות שהזו את הדם על המזוזות.
אני אישית חושש להם אז אני מנשק את המזוזות.
דווקא ברכת המזון היא היחידה מדאורייתא. השאר דרבנןחיה רוז
תפילין גם דאורייתא.
דברי חכמים חשובים וקריטיים. אבל חכמים שמו את דברי התורה מעליהם.
אכן דאורייתא אבל זה יהיה לו טורח מרובהאיש.שחור
יש אף אנשים שאוכלים בלי לשבוע רק עדי שלא לברך. שנאמר "ואכלת ושבעת וברכתך את ה' אלוהיך" ומכוון שלא שבעו פטורים מלברך ברכת המזון ונתפסים על הכתוב הזה.
אני מניח שהוא בהתחלה יברך כמה וכמה פעמים אבל עם הזמן זה יהיה לו טורח מרובה ויתחיל לזלזל ואף יגיע למצב שהוא לא מברך בכלל רק בגלל שזה ארוך מדי וגוזל לו זמן.
לפי המידע מפותח השרשור אותו אדם הוא חילוני גמור אז צריך משהו קליל שלא ירגיש בה ממש.
מסכימה. לכן אני כן בעד תפילין כמו שהרבה הציעוחיה רוזאחרונה
כי אחרי הכל, צריך לבחור קודם מצווה שאדם מחויב בה ועדיף קודם מדאורייתא.
..kly3
אין לי שמץ מבחינת התורה מה צריךאייסקרים
אבל אני דווקא הייתי מתחילה בבין אדם לחברו
יש במצוות האלה, להרגשתי, משהו שמעדן את הנפש
ונראה לי שבתור התחלה של תהליך זה יכול להיות טוב
אפשר גם אחת בין אדם לחברו ואחת בין אדם לבוראו
אם הוא בקטע של להדר |סמיילי קורץ מוציא לשון של הוואצטפ|
ואהבת את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך
מוטיבציה
כששאלו אותי אז אמרתי תפילין ולימוד תורה (משהו קבוע), אבל ברור שזו שאלה לרב וכל אחד ונטיית ליבו.
הכי טוב לשאול רב(:הפי
נטילת ידיים של בוקרטאבולה ראסה
ללא טומאת הלילה, ואז בעז"ה יפתח הלב שלו לדברים נוספים...
לדעתי כשמבקשים לתחיל זה חייב להיות משהו מדיד וקל לביצוע...
כמעט כל אחד מקיים את זה במילא בשטיפת ידיו בבוקר,חסדי הים
אני הייתי אומראסטרו
כי אם כבר מניחים תפילין.. אז מה עושים איתם? קוראים שמע שזה קבלת עול מלכות שמים ואם כבר תפילין ושמע
ואז אולי כבר נוטלים ידים לפני כי אם כבר אז כמו שצריך ... ואם כבר כמו שצריך אז מה אולי פעם ב בבית כנסת.... ואם כבר הגעת להיות בבית כנסת אז כבר תפילה...
בקיצר ככה אני חזרתי בתשובה
מצווה אחתavilg
נראה לי שאנחנו קטנים כדי להחליט. צריך לשאול רבסיווש
אני יודעת על רב שנשאלחוזרת
זה יחסית קשה..צריך עיון
א. זה הלכות די מורכבות, גם אדם דתי מבית לא תמיד יודע הכל.
ב. צריך להכשיר את כל המטבח בבית ולהסתדר עם המשפחה (אישה, הורים, אחים).
ג. סביר להניח שהסביבה שלו לא מקפידה על כשרות, אז כל פעם שיש איזשהו ארוע או אפילו חבר מביא משהו עוגה לעבודה הוא לא יוכל לאכול, ולהתחיל להסביר לאנשים שאתה שומר כשרות פתאום זה לא פשוט.
מסכימה... לא אני אמרתי את זהחוזרת
אכן כמה פה צדקו,למיטב ידיעתי הרב קנייבסקי נשאל לשאלה הנ"לdanielo
ותשובתו הייתה שיאכל כשר.
ברכות. להתחיל להכיר טובה לה'חננה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפיאחרונה
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויקאחרונה
דייטיםאבוד
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד
יש פורום לנו שנועד לזה.
לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.
מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
ו...
בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פ
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
מה הצורך?משה
מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.
קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28
נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה..
תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.
שלך באופן שוטף
תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
כלל נחמדזיויק
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
^^^
פ.א.
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.
הבהרה חשובהשפיכת לב
מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.
הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.
הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
למה?הרמוניה
סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?
אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.
לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.
הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה, כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר. ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.
לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃
מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?
לשם כך יש שיעורים ולימודים.
אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.
סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי
יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,
עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית
נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה
שתעביר אותו
או תתיימר לחנך איתו
..הרמוניה
בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.
זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.
ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.
..הרמוניה
בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)
מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.
בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.
וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה.
התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה
סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?
המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
וככה גם מספר טוב.
נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות.
אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה
כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.
חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.
אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי
אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות.
אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
המקום שלכם בעולםזיויק
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אולי הבנתי, אז-הרמוניה
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
לא, כיהרמוניה
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
בלבלתזיויק
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
הטלת כאן פצצהזיויק
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
היעוד שליoo
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
זה יכול להיותoo
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט
בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.
ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?
מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה
אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים