עבר עריכה על ידי matan בתאריך כ"ו באייר תשע"ו 17:26
עבר עריכה על ידי matan בתאריך כ"ו באייר תשע"ו 17:26
עבר עריכה על ידי matan בתאריך כ"ו באייר תשע"ו 17:24
ולא מהסיבה שהטיעונים לא נכונים בפני עצמם.
אני מאמין גדול בבני אדם ומאמין גדול באנשים בעלי קשיים שהם יכולים לא לעבור על ההלכה היבשה.
אבל זה לא קשור למצעד.
המצעד הזה הוא עצמו בעיה חמורה.
אין שום בעיה עם זכויות שוות- הם מקבלים זכויות שוות ב99% מהדברים, בכל חוקי השכר, התעבורה, הביטחון
וכו'- יש רק מקום אחד שעליו הם נאבקים בזכויות שוות- המשפחה.
הכרה בזוג כזה כ"משפחה" שמקבלת יחס של משפחה- זה לחלוטין עיוות נגד ה' ותורתו.
אין לי כעס כלפי אף אחד מהם, יש בהם אנשים מקסימים עם נסיונות גדולים. אבל יש הבדל בין לחבק ולהכיל
את הקושי גם אם הוא שונה משלי, לבין להתיר את השרץ בציבור ולהכניס אותו לחלק מהמשפחות הלגיטימיות.
אין מצעד הגאווה לאוכלי טרפות, ואין מצעד הגאווה למחללי שבת- מי שמצהיר על כך שהוא גאה בחולשה שלו,
זה אדם שלא רוצה ולא מעוניין להתמודד איתה. אם היו עושים מצעד "נופלי האינטרנט" גם היית הולכת לחזק
את ידיהם? אין גאווה בחטאים, ואין גאווה בעבירות וכל מי שהולך ומחזק אנשים שמחזיקים בדעה שאומרת
שהם גאים בחטאים שלהם - וזה הבסיס של המצעד הזה, להיות גאים בעובדה שהם אחרים, זה לחזק ידי
עוברי עבירה.
אני מכיר אנשים שמתמודדים עם זה- בשקט, ביום יום- והם מתעבים את המצעד הזה יותר ממני. זה הסמל לכל
מה שהם משתלדים להתרחק ממנו- הליכה בצורה פרובוקטיבית, ובטויי חוסר צניעות מגעילים, בתור "גאווה",
הם סובלים בגלל הדימוי שהקהילה הזו יוצר להם, מבחורים ובחורות שעמלים יום יום להתמודד עם היצר שלהם,
שבונים עולם אמוני, מתוך קושי גדול ומתוך קושי להבין למה הם "נבחרו" לעול הזה, אבל עובדים. ואז מגיעים
אנשים שרוכבים עליהם כביכול בטענה ש"אין דרך לצאת מזה"- כשאני מכיר אנשים שקיבלו חוות דעת
פסיכולוגית(ועוד כמה אנשי מקצוע) שהם כאלו והצליחו לשנות את זה, וזה שובר את היכולות להתמודד.
הטענות שהוא מעלה נכונות לאחד על אחד- אבל כקבוצה שדורשת שהסטייה שלהם תקבל מקום של כבוד
ותוגדר כנורמטיבית- ופועלת בצורה אגריסיבית לכך, בתקשורת ובבתי המשפט, כולל איומים ושוחד, זו בעיה.
אז כל טיעון בפני עצמו נכון-
יש כאלו שלא חוטאים, והמצעד לא קורא להם לעבור עבירה באופן אקטיבי.
אבל המצעד כן אומר שזו גאווה להיות כזה, ולהיות כזה אומר לחיות על פי הצרכים שלך כמשפחה(כי זה המאבק
החוקתי כרגע שהם מקדמים, וכי אין שום מקום אחר של אפליה חוקתית שלהם)
וזה- קריאה לעבור על ההלכה.