שרשור תפריטים לשבועות קראנץ שוקולד

מה אתן מכינות לחג?
אוכלים אצלכם חלבי? אם כן בערב או בבוקר? (צהריים)

אנחנו עושים ארוחה חלבית בראשון בצהריים.פנסאי
יתר הארוחות יהיו בשריות...
עוד קצת מוקדם לתפריט אבל בטח נאכל חלבי בערב ובשרי בצהרייםחילזון 123

בחלבי בד"כ בתחילת הארוחה זה דג כלשהו

פעם באחד החגים אכלנו שקשוקה חצי טריה וזה היה נחמד

אז סגרתי תפריט לשלושה ימים... מעניין מישהו?פנסאי
בטח, יאללה.רוני בלילה


בהחלט מענייןלהרות כוחות
גם אצלי שלושה ימים..
אז ממש צריך ״להרות כוחות״ פנסאי
אוקי, אז:פנסאי
שבת האמת יחסית פשוטה:
דגים מרוקאים
סלטים:
חומוס
טחינה
חצילים מטוגנים בחומץ
ירקות ישראלי
סלק מתוק
גזר מגורד
אצבעות קולורבי
כרוב לבן/סגול
תירס
מטבוחה
זיתים.
עוף עם תפו״א בתנור ואורז.

בוקר: סלטים, חמין, ג'חנון.

לילה 2:
דג מטוגן בפירורי לחם ורוטב פיטריות.
סלטים כנל, אולי עוד חידוש נראה.
עיקרית:
עוף בפירות יבשים
תפו״א וקישואים ממולאים בעוף טחון
אורז
שעועית ירוקה מוקפצת.

בוקר 2: חלבי-
סלמון ברוטב טריאקי
שבלולי פיצה שמרים
פסטה מוקרמת עם פטריות
תפו״א בתנור פרווה
בלינצ׳ס
ירקות חתוכים
מטבלי גבינה
סלט כרוב
לקינוח:
פנקייקס פירות חתוכים וקצפת.
כדורי ריבת חלב וכדורי גבינה

לילה 3:
סלטים כנל
קציצות דגים מטוגנות

עיקרית:
עוף בציפוי פירורי לחם וסירופ לימון
פירה
פסטה עם ירקות וחזה עוף מוקפצים

בוקר 3:
סמבוסק במילוי חומוס ותפו״א (שני סוגים)
חזה עוף סיני
אורז
פשטידת בטטה מתוקה.

אם מישהו רוצה מתכון למשהו מהם ויש לי אותו, (אני מתחלקת בעבודה עם חברה) בשמחה
ועוד משהו- עוגות ועוגיות לפי הכוח ומה שיתחשקפנסאי
כשאגיע לזה...

אולי עוגת בסקוויטים חלבית
יש לי כבר במקפיא עוגת קרמבו
ועוגת גבינה אפויה.

בטח אוסיף אחזה בחושה או שתיים.
אולי מוס שוקולד...

לפי החשק להתקשקש הזמן וזמינות החומרים.
וואו. יופי של תפריט.לב אמיץ

אבל נשמע כמו ים עבודה.

ה' יברך אותך ויתן לך כוחות.

 

מעניין אותי העוף בציפוי ובסירופ לימון.

אמן ותודה!פנסאי
הרבה מהדברים זה עם קיצורי דרך,
הרבה בתנור, ותכלס, באמת ים עבודה...

והנה המתכון בשבילך-

עוף פירורים- רעכי

מסדרים את הכרעיים בתבנית
מורחים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
סירופ כרמל:

אופים את העוף מצופה שעה וחצי סגור

בנתיים מכינים את הסירופ.

שלושת רבעי כוס סוכר להמיס
מוסיפים 2 כפות מים
חצי כוס מיץ לימון

פותחים ל10 דקות, את הכיסוי של העוף
שופכים את הסירופ, אופים עוד 20 דקות.

לבריאות!
מממ. נשמע טעים ומפתיע. תודה.לב אמיץ

בהזדמנות ננסה בלנ"ד.

למה 3 ימים?גלית

יש ערב שבת ושבת בבקר ,

ערב שבועות ושבועות בבקר.

ונשמע טעים ומושקע!גלית


אנחנו בחו״ל. עוד יום טוב שני של גלויות.פנסאי
שניה אחכ חשבתי על זה.גלית

חג שמח! והכנות קלות!

נערך.כי בנו בחרת

רציתי לשאול איך הגעת ל6 סעודות..
ראיתי ששאלו.

נשמע תפריט מעולה, בהצלחה בניהול זמנים!
אני אשמח למתכון לכדורי גבינה וכדורי ריבת חלביעל מהדרום
לכדורי גבינה אין כרגע בשלוף, אבל כדורי ריבת חלב הנה:פנסאי
לקחתי מתוך הבלוג המצויין של ״טולטולים״ עשיתי כמה פעמים. לפעמים עם שיניים קלים, אבל זה תמיד טעים...

ב״ה. טלפאחורס. טולטולים.

מרכיבים:

כוס ריבת חלב (בערך 300 גר')
2 כפות גדושות חמאה (30 גר')
3 כפות קוקוס טחון
200 גר' ביסקוויטים טחונים
כף חלב

קוקוס לגלגול

טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. לא נורא אם נשארים קצת גושים. ממסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה יחד עם הביסקוויטים הטחונים,3 כפות הקוקוס,וריבת החלב. לאחר שכל החומרים מעורבבים, מוסיפים את החלב ולשים היטב עד לקבלת גוש מבריק ואחיד. מומלץ לקרר שעה במקרר, אך ניתן להתחיל בהכנה מייד. מכדררים כדורים קטנים מהתערובת ומגלגלים אותם בקוקוס. מעבירים לעטרות נייר, ושומרים בקירור.
אני אתן את התפריט שלי. לא מטורף אבל מוזמנים להתרשםשיפקה
נקודה ראשונה לפני התפריט- בעלי צמחוני, לא אוכל בשר, דגים, עוף וביצים.

סעודת ערב שבת:
(ביחד עם ההורים שלי ושני אחים, לכן יש בשרי)
דגים מרוקאים
אורז לבן
תפוחי אדמה בעשבי תיבול
עוף צלי עם עגבניות ובצל והרבה הרבה רוטב
אבטיח

סעודת שבת בבוקר:
פאי רועים פרווה (יצירתיות שלי.. לא תמצאו בשום מקום אחר)
מוקפצים בטריאקי וסילאן עם מקלוני אורז
אולי עוד משהו אם נרגיש צורך

סעודה שלישית:
בורקסים פילו

סעודת חג בערב:
(אני מכינה רק חלק אבל אכתוב הכל)
מרק עגבניות עם לחם ובזיליקום
רביולי גבינות ברוטב פטריות מוקרם
סלט חלומי (עם חלומי שניצל)
ותפוא בתנור פרווה- לאזן את כל החלבי והכאב בטן..

קידוש אחרי ותיקין- גולת הכותרת של החג:
עוגת גבינה עם ביסקויטים בשני צבעים
מוס בכוסות
פטיפורים
פרלינים
שוקו ועוגיות פשוטות
מעדנים

סעודת חג בצהרים:
עם חברים חלק לא אני מכינה
בלינצס פטריות עם רוטב
תפוא מוקרמים
לביבות גבינה וסולת
סלט חסה
מוס שוקולד

סלטים- יוגשו בכל הסעודות בגיוון:
מטבוחה מרוקאית בייתית
טחינה ירוקה
חציל קלוי בתנור מוגש עם טחינה פלפלים וגרעיני חמניה
עגבניות שרי חריף
טפנד זיתים
ממרח עגבניות מיובשות
פטריות



זהו עכשיו נשאר לבשל הכל.. כולל חלות ועוגות ושאר הפתעות
נשמע מעולה. מה זה לביבות גבינה וסולת?לב אמיץ


לביבות גבינה וסולתשיפקה
מאכל של סבתא שלי.. עובר מדור לדור
בקערה מערבבים גבינה לבנה, בצל קצוץ דק, וסולת נקיה. אין כמויות עושים לפי העין עד שרואים שהסולת ממש משתלטת על הגבינה. הכוונה שיוצאת עיסה מאוד סמיכה שמרגישים את הסולת היטב. להיזהר מבלילה קשה מדי! מומלץ להוסיף ביצים (ביחס של אחת לכל קופסא 250 גרם גבינה.. ) אבל בהחלט אפשר בלי אני לא מוסיפה כדי שגם בעלי יאכל. מתבלים במלח ופלפל. נותנים לקערה לנוח רבע שעה שהגבינה תספוג היטב את הסולת.
מטגנים לביבות בשמן על מחבת עד שהם חומות, רצוי באש בינונית כדי שיהיו מוכנות מבפנים. בהצלחה!
יא מענין. הייתי בטוחה שזה מתכון ללביבות מתוקות.לב אמיץ

נשמע טעים. תודה.

נשמע מעולה!פנסאי
נשמע מעולה וטעים ולא עמוס מדי.איך עושים פאי רועים פרווה?חילזון 123


פאי רועים פרווהשיפקה
בכללי אני מאוד משתדלת להכין הרבה דברים מעניינים לבעלי הצמחוני למרות שהוא מסבך אותי.. אז התחליף האולטימטיבי שלי לבשר טחון זה פטריות. לכן אני מכינה פירה כרגיל לפאי, ובמקום למלא בבשר טחון אני מכינה מילוי טעים של פטריות... ככה כולם מרוצים
נחמד. ננסה בהזדמנות. את מתבלת את הפיטריות ברסק עגבניות?חילזון 123


לא. אני מתבלת את הפרטיות במלח פלפל כמון וקצת אבקת מרק פטריותשיפקה

זה גם נדבק טוב..

נשמע טובקראנץ שוקולד
לשם שינוי אפילו לא פחות מבשר..
רעיון! נשמע טוב.לב אמיץ


אני גם עושה פרווהרוני בלילה

למטה- פירה  תפו"א עם מלח פלפל וביצה

למעלה- פירה תפו"א ובטטה עם מל"פ וביצה

בפנים: בצל מטוגן אליו אני מוסיפה שום, טונה, פפריקה, כמון וכורכום.

 

נשמע יופי!לב אמיץ


וואו מושקע ביותר..קראנץ שוקולד
אפשר להתארח אצלכם?
ככה..א..א..
שבת זה רגיל.
דג סלטים עופות קציצות חמין וכו.
ערב חג נעשה חלבי. מי יכול בכלל לאכול משהו במוצ"ש?? נראה עם הילדים יחזיקו מעמד...
לזניה פיצה תפו"א בתנור סלטים
בוקר מוקדם כשחוזרים מהתיקון עוגות גבינה מעדנים קורנפלקס לילדים
בסביבות 12, 13 בצהרים אז את הסעודה הבשרית.
קציצות בתנור
עוף ותפוא
אורז
בורקס ממולא בבשר ורוטב פטריות
סלטים לחם וכו
מממ. טעים ומשביע.לב אמיץ

קציצות בתנור נשמע מענין.

חשבתי בהתחלה גםקראנץ שוקולד
לכתוב את שלנו אלא שאתמול נודע לי שאנחנו עושים אצל אחותי😋
אז תכתוב מה תאכלו שםיעל מהדרום
הרבה דברים טעימים זה בטוח קראנץ שוקולד

ממה שהספקתי לראות היה פיצות, יש קישים, עוגת גבינה בורקסים סלטים למינהם וכנראה מוקרמים ליקוק

נשמע שווה...יעל מהדרום
גם אנחנו מתארחים.לב אמיץ

נביא איתנו לזניה ועופות עם תפ"א.

כיף להתארח וכיף לארחקראנץ שוקולד

תלוי איפה כמובן

אצל אמא. כיף בעז"ה לב אמיץ

שבת שלום וחג שמח לכולם.

אמן גם לך ! תהנו !כוחות שמימיים
חג שמח..קראנץ שוקולדאחרונה
תפריט מתוכנןיעל מהדרום
לק"י

ליל שבת:
אורז
עוף ברוטב זיתים

שבת בבוקר:
אורז/תפו"א
ירקות מוקפצים עם קציצות בשר

ליל החג:
לזניה
חציל עם גבינות
סלט ירקות עם חלומי
סירות תפו"א כנראה
ואם נכין בצק- אז פיצות/ פוקצ'ות

בוקר החג:
חזה עוף ממולא
אורז/תפו"א


סלטים:
חצילים בתנור
סלט קישואים
סלט חצילים טורקי
חומוס קנוי
סלט חי
הלוואי שנספיק גם גזר מגורד


מתוקים:
עוגת גבינה קרה
ורוצה להבין כדורי גבינה- שוקולד/ ריבת חלב/ שניהם
ובא לי גם גביניות....ימים יגידו
ו
טעים מאוד!לב אמיץ


תודה! הלוואי שזה יסתדר בשמחה ועם כחיעל מהדרום
בעז"ה. בנחת.לב אמיץ


ממממ...תחשוב טוב...
זה מה שאני עושה בינתיים . ואני מאוד אשמח לרעיונות וכו...
שבת בלילה :
דגים, סלטים : סלט זיתים , סלט חי עם עגבניות שרי חסה וכו , כרוב עם מיונז , סלט ביצים, סלט סלק , סלט תירס עם גמבה זיתים וכו...
עוף ברוטב אדום -עגבניות עם אורז

שבת בבוקר:
אותם סלטים וחמין

שבועות בלילה :
ארוחה בשרית. סלטים , קוסקוס עם עוף אדום , יש מצב גם דג נראה ועוגה לקינוח .(הסעודה בשבת מאוחרת , לא נראה לי שמישהו בכלל יאכל באמת)

שבועות בבוקר:
עוגת גבינה ללא אפיה , עוגיות אלפחורס.
שבועות בצהריים:
פסטה מוקרמת, סוג של גביניות , סלט חי עם חסה שרי בולגרית וסלומון , לחם חלבי, ממרח זיתיים (הולך עם הלחם וקוטג ) , כל שאר הסלטים, ו... אני חיבת עוד רעיונות למי שיש .
קינוח , גלידות ריבת חלב, עוגת גבינה .

אמא שלי נסעה לשבועות , אני אמורה להכין הכל ואני חיבת רעיונות לסלטים מענינים וקלים להכנה . ולעוד דברים לארוחה החלבית תודה מראש
תפריט טוב.לב אמיץ

שבועות בבוקר אפשר להוסיף פשטידת ירקות כלשהם - פשטידת תירס, או קישואים.

 

או פרוסות בטטה אפויות בתנור (תיבול מלוח - שמן זית ומלח/ תיבול מתוק שמן ומעט סוכר חום).

או תפ"א מוקרמים.

 

סלטים - תעשי חיפוש כאן בפורום תמצאי מלא.

בהצלחה.

חח. יש פה לב אמיץ אחד שתפקידו לפרגן.רוני בלילה


מכל הלב.לב אמיץ

החג הזה אני לא מבשלת. אני נהנית לקרוא את הרעיונות של כולם.

אני גם נהנית לקרוא רעיונות ומתכונים....יעל מהדרום
^^^ כיף גדול קראנץ שוקולד
כיף שיש אנשים שיודעים ואוהבים לפרגן, זה עושה טוב
תודה.לב אמיץ


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימוןאחרונה

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך