מי שלא רוצה להתעצבן, שלא ייקרא את הכתבהפלצור
איפה השכל של האנשים האלה??😬ציף
מי שבעירו מתרחשות תועבות קבילות...ברור מאיפה זה מגיע. זוועה.נפש חיה.
נו באמת...טהר ליבנו
הנקודה שמאפשרת לנו להתבזות ככה- בעייתית. נכון.נפש חיה.
מה?טהר ליבנו
עצם המציאות שאנחנו שותקים/ מעלימים עין/ מאפשרים דברים מקולקלנפש חיה.
וזה לא משנה אם זה הצעדה בת"א
או המסתננים
או הרפיסות כלפי ערבים באופן כללי
חילול ה' הנורא שקיים הרבה זמן
וכמעט שאין מוחים
כזה התכוונתי כשכתבתי "מציאות בעייתית"
כי כששם ה' מחולל - לא משנה הצורה/הצבע
ומה שפלצור אמר- כאשר הבעיה הנוראית היא כזו
שאנחנו מגלים הבנה כלפי הרוצחים שלנו
[מה זה אם לא תסמונת חמורה של אישה מוכה?!...]
מושיטים את הלחי השנייה יחד עם פרח![]()
זאת בעיה חמורה.
תראהטהר ליבנו
אתה לא מבין את מבצעי הפיגוע? אתה לא היית שונא אותך במקומם? אתה לא מבין את הקשר בין המצב ששמנו אותם בו לכך שהם לא אוהבים אותנו במיוחד. אז זה נכון שהם אף פעם לא אהבו אותנו, וזה נכון שהיו ועדיין יש לנו את כל הסיבות שבעולם לשים אותם במצב הזה, וזה נכון שמבצעי הפיגוע הם רשעים ושטוב מותם מחייהם (וחבל שלא היה כך) אבל צריך להכיר בכך שיש בעיה במציאות שבה אנחנו חיים. אפשר להציע לבעיה הזו כל מיני פתרונות (מלתת להם מדינה ולחזור לאירופה דרך טרנספר עד מלחמה ועוד), אבל צריך להכיר בכך שהמצב הקיים בעייתי.
כמה סתרת את עצמך בתגובה אחת! עדיף לשתוק.dora
כן, כמה? בואי תספרי לנו?טהר ליבנו
אין לי זמן להתווכח.dora
מחקתי בדיחה ציניתטהר ליבנו
שכנעת אותי להתייחס כמו בנאדם (ואני ניק..)dora
להבין שבמצב ששמנו אותם אז השינאה מוצדקת אבל מנגד רשמת שהם אף פעם לא אהבו אותנו ויש לנו סיבה מוצדקת להניח אותם במצב זה.
אתה באמת חושב שאם נפתור את הבעיה הקיימת לדעתך, ע"י פינוי אנשים מהבתים וכו זה באמת יעזור? הרי כמו שאמרת הם אף פעם לא אהבו אותנו ולא יאהבו..
טוב אני כבר רואה עוד הודעות שלך פה בהמשך למטה. דייק פעם הבאה. או שלפחות אל תראה טיפת הבנה לאכזריים.
תשובהטהר ליבנו
ב. אמרתי משהו על הפתרון המועדף עלי? אני חושב שמדינה פלסטינית היא קטסטרופה. אבל זה אכן יפתור את הבעיה הספציפית הזו (אבל ייצור בעיות אחרות, אפשר לדבר גם על זה). אבל תראי, איזה קטע, במצריים יש מלא ערבים והם לא יורים עלינו כל היום...
ג. דייקתי למדי, לפחות בעיני, אי הדיוק היה בעיני המתבונן(ת). ככלל, כאשר יש טקסט שנראה שיש בו סתירות פנימיות אפשר לגשת באחת משתי גישות
1. להניח שהבנתי ושהכותב מטומטם (גאווה)
2. להניח שלא הבנתי ולקרוא שוב (ענווה)
הכל תלוי כמובן במידת ההערכה האינטלקטואלית לכותב ביחס אל הקורא
..dora
לדעתי המציאות הקיימת היא די טובה עבורם.
ערבי מצרים לא גרים כאן בתוכנו.. וגם במצרים אין לנו אוהדים.
לא הנחתי שאתה מטומטם וכן קראתי שוב.
די טובה עבורם?טהר ליבנו
יש לך את זה ביותר פטרוני? ביקרת פעם במחנה פליטים? או סתם בכפר ערבי? נכנסו אלייך פעם הביתה באמצע הלילה העירו את כולם באלימות ושברו דברים? (אני לא אומר שלא צריך לעשות את זה, אבל כן צריך להכיר את המציאות), וזהו, יקירתי, רק הקצה. מה טוב בזה בדיוק?
נכון, ואנחנו לא שולטים עליהם, לכן הם שונאים אותנו הרבה הרבה פחות (אני מניח שאת רובן אנחנו לא מעניינים יותר מידי)
לא לכולם שם מתנהגים באלימותdora
למי שכן, אז זה מגיע ולא סתם.
וחוץ מהמשפחות שאלימים אליהם יש עוד הרבה משפחות ערביות שמקבלות פה זכויות כמוני וכמוך.. (מה שלדעתי הכי מפגר פה..)
לא לכולםטהר ליבנו
לא אכפת לי שמגיע להם או לא מגיע להם, זה בכלל לא השפה שבה אני משתמש, אני לא שופט שום דבר, אני רק מדבר על העובדות ועל התולדות שלהן.
תחלקי בבקשה בין ערביי ישראל שמצבם אמנם די גרוע אבל לא קטסטרופה, למצב ערביי יו"ש שמצבם זוועה
טוב.. אין לי קמצוץ רחמים או הבנה.dora
בכל אופן שני הסוגים ערבים על כל המשתמע מזה...
אני לא חושב שחוסר הבנה זה דבר שראוי להתהדר בו...טהר ליבנו
לא מתהדרת בכלום.doraאחרונה
בארץ קיימת, אם תרצה או לא, מלחמת דתאלעד
זו הסיבה לפיגועים ופוגרומים הרבה לפני קום המדינה,
זו הסיבה לפיגוע בקוי 48 (תל אביב) כאשר עיקר טענתם של הישמעאלים הם בכלל קוי 67,
זו הסיבה שעלילות "אל-אקצה" ולא מצבם החומרי מהוות את עיקר ההסתה שמולידה את אותם פיגועים,
וזו גם הסיבה שהם לא פונים לאשמים המרכזיים במצבם הגשמי (רמז: מי שלא מאפשר להם לצאת מאותם מחנות פליטים) אלא פונים כלפינו היאהוד.
כל השאלות בסגון "אם הייתי פלסטיני לא הייתי מתנהג אחרת??" פשוט לא נכונות.
אנחנו לא מהאו"ם וגם אם היינו מנסים להיות אובייקטיביים לא היינו מצדיקים רצח אזרחים במסעדה
לא הבנת מה רציתיטהר ליבנו
נסה לקרוא מחדש
קראתי, בהחלט קראתי.אלעד
וזה מה שישפלצור
בושה.
בזה אתה ללא ספק צודקטהר ליבנו
אז למה לך להיכנספלצור
מה הקשר?טהר ליבנו
א. מה הקשר רחמים?
ב. מה הקשר לתזמון, יש לך התנגדות לדיונים עקרוניים?
רחמים- כי לתת מבט של לגיטימציה/רחמים על מי שלא ראוי לזהנפש חיה.
זה היפוך יוצרות מעוות לחלוטין!
למה אתם משתמשים במילים לא קשורותטהר ליבנו
לגיטימציה?? הבנה??? ממתי בנאדם נורמלי מבין את המניעיםנפש חיה.
ומצדיק אפילו את השנאה כלפיו/ השמחה על הפגיעה בו??
לא מתקומם על זה כדי להגן על עצמו ולהחזיר את הסדר - להעמיד במקומם את כל המתבלבלים למיניהם???
ותקרא בבקשה את הכתבה עד תומה.
יש כאן ממש דבר נורא.
לא אכתוב כאן כדי לא להקים עליי את כולם
אבל המבט שלו מעוות.
בואי נרגעטהר ליבנו
שנית. צריך להבין (שימי לב שאני מתאר עובדות, אני לא שיפוטי בכלל כלפיהן, פשוט צריך להכיר בעובדות) שאנחנו שולטים על שטח שחיים בו די הרבה אנשים בתת תנאים ומחוסרי יכולת. באופן די טבעי, האנשים האלו (בנוסף למה שהם שנאו אותנו פעם) לא אוהבים במיוחד את האנשים ששולטים עליהם ולא נותנים להם את מה שהם חושבים שמגיע להם וזה גורם להם לפעול באופן קיצוני. עד כאן עובדות, הבנה. עכשיו אפשר להיות שיפוטי כלפיהן. אפשר לומר שאנחנו רשעים ושצריך להפסיק את "הכיבוש", ואפשר לומר שהם התחילו ואנחנו רק מגנים על עצמנו ושהאדמה שייכת לנו וכו', אבל בכלל לא התייחסתי לצד הזה...
באופן עקרוני נכון. אבל בוא נלך לשורש הבעיה במקום להבין אתנפש חיה.
ההשלכות
ואפילו להצדיק אותן.
יש מסתנננים- אז נגלה הבנה כלפי הפשיעה בת"א [בשכונות הדרומיות]?
יש ערבים - אז נגלה הבנה כלפי "חוסר היכולת לשאת את הכיבוש" ?
יותר מזה.
על בסיס מה אנחנו פה?
על בסיס מה קיימת הנחייה של גר תושב/ מציאות של מיעוטים שחיים פה בנחת?
כשנבין למה אנחנו פה
ונפעל בדרך הראויה
לאף אחד לא יהיו שאלות ותהיות.
אני מקווה...
הבנת את המילה "הבנה" באופן לא נכוןטהר ליבנו
הגיוני, כי אחר כך קראתי גם את זה שפלצור לקח את המילה בחזרהנפש חיה.
אבל זה כבר כמו בסיפור עם הכרית נוצות....

עדיין אני חושבת שהיחס שלי למילה "הבנה" נשאר אותו דבר...
שתפי אותנוטהר ליבנו
סיפור קצת ארוך אבל חביב [מובא בעניין של- קשה "להחזיר" מילים]נפש חיה.
בעיירה קטנה במזרח אירופה חי לו איש נחמד שהייתה לו בעיה רצינית: הוא דיבר יותר מדי על אנשים אחרים.
הוא פשוט לא היה מסוגל לשלוט בעצמו. בכל פעם בה הוא שמע סיפור על מישהו שהוא מכיר, ולפעמים גם על מישהו שהוא לא מכיר, הוא פשוט היה מוכרח לספר על כך לחבריו.
כיוון שהתפרסם כפטפטן לא קטן הוא שמע הרבה שמועות וסיפורים.
הוא אהב
את תשומת הלב שקיבל והיה שמח לראות את כולם צוחקים בשל האנקדוטות שלו, שלעיתים היה מעטר בפרטים שונים שהמציא כדי להפוך אותן למצחיקות יותר.
מעבר לכך, הוא באמת היה אדם נעים ובעל לב טוב.![]()
בעצם, הוא ידע שזה לא בסדר לנהוג כך, אבל.. זה היה כל כך מפתה! ובכל מקרה, רוב מה הסיפורים קרו באמת, לא? הרי רבים מסיפוריו הם פשוט תמימים ומבדרים, לא?![]()
יום אחד הוא גילה משהו מוזר מאוד (אבל אמיתי) על איש עסקים אחר בעיר. ![]()
כמובן שהוא חש מוכרח ללכת לחבריו ![]()
![]()
ולשתף אותם במה ששמע
והם בתורם סיפרו זאת לידידיהם, שסיפרו זאת למכריהם, שסיפרו זאת לנשותיהם, שדיברו על כך עם חברותיהן ושכנותיהן. הסיפור הסתובב בעיר,
עד שאיש העסקים האומלל, שהיה הדמות המרכזית בסיפור הזה, שמע על כך. הוא רץ לרב העיר והתלונן שחייו נהרסו! אף אחד לא ירצה לעשות עמו עסקים יותר. שמו הטוב והמוניטין שלו אבדו לעולמי עד.![]()
הרב הזה הכיר את ה'לקוחות' שלו, כמו שאומרים, והוא החליט לקרוא לפטפטן. אם לא היה זה הוא שחשף את הסיפור, הוא עשוי לדעת מי זה היה.
כאשר שמע הפטפטן הנחמד מפי הרב כיצד מרגיש עמיתו איש העסקים, וכמה הוא הרוס ממה שקרה, הוא חש צער אמיתי.![]()
הוא באמת לא התכוון להרוס לידידו את החיים. הוא בסך הכול סיפר סיפור שקרה באמת, והרב יכול יכול לבדוק זאת אם הוא רוצה. הרבי נאנח.
"נכון, לא נכון, זה כלל לא משנה! אתה פשוט לא יכול לספר סיפורים על אנשים. זה לשון הרע, הוצאת דיבה, וזה כמו רצח, אתה הורג את המוניטין של האדם עליו אתה מספר".![]()
הוא הוסיף ודיבר עם האיש שעה ארוכה עד שהוא החל לחוש חרטה וצער על מה שעשה. "כיצד אוכל לתקן את מה שעשיתי?"
הוא התייפח. "אני מוכן לעשות כל מה שתאמר לי!"
הרב הביט בו ואמר: "האם יש בביתך כריות נוצות כלשהן?" "רבי" השתומם האיש, "אני לא עני! יש לי כמה וכמה כריות כאלה, האם אתה רוצה שאמכור אותן? שאתן אותן לצדקה?" "לא" השיב הרב, "גש לביתך והבא כרית אחת".
האיש התפלא מאוד
, אך הלך לביתו ושב לאחר זמן קצר לחדר העבודה של הרבי כשכרית נאה ורכה תחת זרועו. הרב פתח את החלון בחדרו ונתן לו סכין חדה. "חתוך את הכרית"!
"אבל רבי, כאן בחדר העבודה שלך? זה יעשה כאן בלגן שלם!" "עשה כפי שהוריתי לך!" האיש חתך את הכרית וענן נוצות יצא ממנה. הם נחתו על הכיסאות ועל אצטבת הספרים, על השעון הגדול, על החתולה שהחלה לקפוץ ולנסות לתופסן.
הן ריחפו מעל לשולחן ולתוך ספלי התה, על הרבי ועל האיש שהחזיק את הסכין בידו, ורבות מהן עפו החוצה דרך החלון בשובל ארוך ומסתחרר.![]()
הרבי חיכה עשר דקות, ולאחר מכן ציווה על האיש, "עכשיו הבא לי חזרה את כל הנוצות ודחס אותן חזרה לכרית שלך. שים לב, את כולן, אסור שתחסר אף אחת!"
האיש הביט ברבי בתדהמה
"רבי, זה בלתי אפשרי! את אלה שכאן בחדר אולי אצליח לאסוף, אבל את אלה שעפו אל מחוץ לחלון לא אצליח להשיב לעולם. רבי, אינני יכול לעשות זאת, ואתה יודע את זה!"
"כן", אמר הרבי והניד בראשו בעצב. "זה מה שקורה: ברגע ששמועה, סיפור רכילות, "סוד" כלשהו, יוצא מפיך, אין אתה יודע לאן הוא יתגלגל. הוא עף על כנפי הרוח ואף פעם לא תוכל להשיבו!"![]()
הוא ציווה על האיש להתנצל מעומק הלב בפני האדם שאודותיו הפיץ את השמועה.
זה קשה ומכאיב, אך זה המעט שיוכל לעשות למענו.
הוא הורה לו להתנצל בפני האנשים שלהם הוא סיפר את הסיפור
והפכם בכך לשותפים לעבירת "לשון הרע".
כמו כן הוא ציווה עליו ללמוד בשקידה את ההלכות הקשורות ללשון הרע במשך שנה תמימה, ולאחר מכן לשוב אליו.
|נניח שהוא לומד מהספר את ההלכות...|
ואכן זה מה שעשה האיש.
לא זו בלבד שהוא למד על לשון הרע, הוא דיבר
בפני כל ידידיו ומכריו
על החשיבות שבשמירה על הלשון
ובסוף הפך לאדם חביב שהתגבר על בעיה רצינית.![]()

פלצור
ולגבי הבנה= אני חושבת שהבנה = ראיית המציאות בצורה ישרהנפש חיה.
ופעילות בהתאם .
[לפי איזה אמות מידה פועלים?- זה שאלה לדיון אחר...
]
נפש,פלצור
מחילה.
הכל בסדר , שעת סיפור למעלה^^נפש חיה.
בהתחלה היהפלצור
דיברת על הבנה לא על רחמים.
לי קשה לעסוק בהבנת המחבלים יום אחרי פיגוע. (ואני חושב שזה גם מה שמסתתר מאחורי הדברים של המגיבות פה, גם, חוץ מהטענות שהן רוצות לטעון).
אין לי בעיה שאתה תדון. צודק. זכותך. מחזיר את מילותי.
^^^'טהר לבנו' צודק! אנחנו אויבים שלהם, ושונאים אותנוחסדי הים
זו המציאות. אז איך אתם מנסים להטיף להם מוסר שלא יהיו שמחים? אצלם טבעי לשמוח, כמו שהפלשתים שמחו כשהרגו בישראל.
אחת הבעיות הגדולות, שעושה ה'ימין המתון', זה לנסות למכור לעם-ישראל, שיש הרבה ערבים שאוהבים אותנו, ולהביא ערבים בודדים שילמדו על הכלל, כמו מוחמד זועבי. זה נפתלי בנט עושה בפועל, ומבחינתו 99% אחוז מהערבים שמחים לחיות תחת מדינה יהודית. ה'ימין המתון' חושב שיוכלו להשליט שליטה יהודי על כל יו"ש, וכמעט כל הערבים יקבלו את זה בשמחה.
אז צאו מהסרט שלכם! 99% אחוז מהערבים גם בתוך הקו הירוק, רוצים שלטון פלסטיני על כל הארץ, ואם אומרים אחרת, זה רק להתחנף. בתוך לבם, כל פעם שיש פיגוע הם שמחים מאוד, כי הם שונאים אותנו כאויבים מרים.
יש רק דרך אחת, והיא דרכו של התורה, לגרש את כולם מארצינו!
אתה צודק שהצד הימני של המפה הפוליטיתאלעד
(שלא לדבר על מנהגי ורבני הציבור המתנחלי)
מעולם נדרשו לבעיית הערבים בארץ ולא הציגו אלטרנטיבה לרעינות השמאל.
למעט שיטת הטרנספר של הרב כהנא,
שזכתה לגינויים מקיר לקיר
(גם גנדי תמך בטרנספר, לא?)צריך עיון
אכן. והיו עוד כמהאלעד
אבל חוץ מהם אפחד כנראה לא הבין שנדרש פתרון אמיתי.
אף אחד לא ניסה להכנס לראש של הרשעים הללו ובמקום זה בחרו לבנות ולבנות כאילו הוספת אור תדחה מעצמה את החושך.
זה לא קרה.
בעיית הטיוח .נפש חיה.
צריך עיון
הציונות החילונית מצננת את המציאות ומנצלת אותה.נפש חיה.
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייף
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא
הזמיןהתלמיד העייף
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת
באסהארץ השוקולדאחרונה
תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלתאחרונה
פוליןנחלת
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון
ונועד להיות כזה.
את מבלה הרבה בקיונים?משה
אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.
לא הרבהעשב לימון
אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה
נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם
אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה
אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.
מה זה חיות כיס אאלט?נחלת
אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,
לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים
הרצים כמטורפים על הגלגלת....
חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון
ואאלט זה "אם אני לא טועה".
התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.
מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת
בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...
כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.
סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח
ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון
מנשים מצפים יותר
מצפים יותר כלומר בקניון?משה
מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון
ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב
אה. כן. ציפיות מגדריותמשה
אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.
(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).
אני כן. אבל בתנאים שלי
עשב לימון
נכון מאודפ.א.
אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
הממחתול זמני
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
אפשרoo
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת
אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה
אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב
אני חושבתoo
שבשליטה עצמית יש מרכיבים:
רצון
טריגרים
מודעות
יישום
התמדה
בגלישה יש
רצון-
כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)
מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)
טריגרים-
מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)
כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)
מודעות
יישום
התמדה
דומים בכל נושא של שליטה עצמית
כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…
אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה
והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).
ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.
והופס, עברו שעתיים.
אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.
אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.
שעה טוויטר צריך.
שעתיים?
שלוש שעות?
ארבע?
אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?
אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.
ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.
גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.
בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה
נכון. לזה התכוונתיפ.א.
הזכרת לימשה
שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...
שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.
נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת
ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי
אני לא נמשך לויזואלימשה
רק לקריאה.
יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד
להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.
אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.
גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת
אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.
תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.
לא יודעארץ השוקולד
אני מכיר רק בפלאפון.
תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.