הגיג שעלה ליקמנו ונתעודד

בס"ד

הייתי בצומת (בכל זאת, מבצעי שבוע הספר) ולא מצאתי אף ספר שחיפשתי, ולא שום דבר דומה.

בדברי שיר נאלצתי להתפשר קצת, כי היה לי שובר החלפה, אבל גם שם המצב לא היה משהו.

אז מה כן היה שם? מלא ספרים ברמות רדידות משתנות.

אז הבנתי, שהמטרה של כל העסק הזה של ספרים היא רק להעסיק את האנשים, "לחם ושעשועים". תמצאו תחת הכותרת "עידן חדש" ים של ספרים שעוסקים ב"חכמת המזרח" וחרטות מעין זה, אבל ספר שמעמיק להסביר ולחקור את הפילוסופיה המזרחית, או משווה בינה למערבית- הס מלהזכיר. ים של ספרי פילוסופיה בגרוש, "כך תצליח לאנא ערף!" אבל שום ספר שיציג, תכל'ס, בשפה ברורה, את התקדמות המחקר המדעי בנושאי הנפש והמוח (טוב, מסתבר שכן היה שם אחד, אבל רק אחד בים של עשרות, ואותו כבר קראתי). ים של ספרות זימה, אין לי מילה אחרת לטרנד המגעיל הזה ששוטף אותנו, בעשרות עותקים כל ספר, אבל לא יותר מספר אחד של פוקו בכל החנות.

אז מה העניין? זה בדיוק העניין. המטרה היא לספק את הצורך של אנשים בתרבות, אז נותנים להם דברים קלילים כאלו. ב"דברי שיר", נאמנים לסיסמה "תרבות יהודים מקורית", עושים אותו דבר רק עם תרבות יהודית.

כל זה אחלה, אבל למה לא יכולים להקדיש גם אגף-אגפון לספרים אחרים? הפרנואיד שבי צועק שזו מזימה. הכל כדי שלא יחשבו חס ושלום, שלא יעמיקו. השקול יותר אומר שזה כנראה פשוט לא מעניין את בעלי העסק, וכנראה גם לא מוכר משהו.

וכנראה שניהם צודקים קצת.

יותר מזהcookie_monster
הספרים המעניינים באמת, חלקם אפילו לא רואים אור בעברית..

כל מילה
אני מסכימה איתך כל כך.חלילית אלטאחרונה
ממליצה לך על הוצאת זיקית.
לא ספרי פילוסופיה אבל ספרים עמוקים, כתובים במשלב לשוני גבוה ונקיים כיאה לספרים שנכתבו לפני עשרות שנים.
ממליצה במיוחד על "הנער האבוד" של תומס וולף.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך