בס"ד
הייתי בצומת (בכל זאת, מבצעי שבוע הספר) ולא מצאתי אף ספר שחיפשתי, ולא שום דבר דומה.
בדברי שיר נאלצתי להתפשר קצת, כי היה לי שובר החלפה, אבל גם שם המצב לא היה משהו.
אז מה כן היה שם? מלא ספרים ברמות רדידות משתנות.
אז הבנתי, שהמטרה של כל העסק הזה של ספרים היא רק להעסיק את האנשים, "לחם ושעשועים". תמצאו תחת הכותרת "עידן חדש" ים של ספרים שעוסקים ב"חכמת המזרח" וחרטות מעין זה, אבל ספר שמעמיק להסביר ולחקור את הפילוסופיה המזרחית, או משווה בינה למערבית- הס מלהזכיר. ים של ספרי פילוסופיה בגרוש, "כך תצליח לאנא ערף!" אבל שום ספר שיציג, תכל'ס, בשפה ברורה, את התקדמות המחקר המדעי בנושאי הנפש והמוח (טוב, מסתבר שכן היה שם אחד, אבל רק אחד בים של עשרות, ואותו כבר קראתי). ים של ספרות זימה, אין לי מילה אחרת לטרנד המגעיל הזה ששוטף אותנו, בעשרות עותקים כל ספר, אבל לא יותר מספר אחד של פוקו בכל החנות.
אז מה העניין? זה בדיוק העניין. המטרה היא לספק את הצורך של אנשים בתרבות, אז נותנים להם דברים קלילים כאלו. ב"דברי שיר", נאמנים לסיסמה "תרבות יהודים מקורית", עושים אותו דבר רק עם תרבות יהודית.
כל זה אחלה, אבל למה לא יכולים להקדיש גם אגף-אגפון לספרים אחרים? הפרנואיד שבי צועק שזו מזימה. הכל כדי שלא יחשבו חס ושלום, שלא יעמיקו. השקול יותר אומר שזה כנראה פשוט לא מעניין את בעלי העסק, וכנראה גם לא מוכר משהו.
וכנראה שניהם צודקים קצת.
- לקראת נישואין וזוגיות