סיימתי את הספר הפיזיקה של הבלתי אפשרי מאת מיצ'יו קאקו
(מרגישה חכמה
) ומכיוון שלא צריך לדעת מתמטיקה(כמוני) בגלל שהסופר מדבר בלשון בני אדם ולא בלשון מספרית, הצלחתי ברוך ה'! להבין דבר אחד או שניים.ולקראת הסוף עמוד 250 עד
הוסבר על משוואת מקסוול של האור, על שני הגלים,
על הגל "המפגר" שמייצג את התנועה הרגילה של האור ממקום אחד לאחר.
ועל גל "המתקדם" שהוא בעצם אור שמתקדם אחורה בזמן.
ריצ'רד פיינמן ניתח את העבודה המקורית של דיראק וגילה שאם הוא הופך את כיוון הזמן במשוואת דיראק וגם את מטען האלקטרון, המשוואה נשארת כשהייתה-
במילים אחרות, אלקטרון שנע לאחור בזמן זהה לאנטי אלקטרון שנע קדימה בזמן,
בעצם אם הופכים את מטענו של אנטי- אלקטרון הוא הופך לאלקטרון רגיל שנע אחורה בזמן.
במילים אחרות, פיינמן גילה את הסיבה לכך שהטבע מאפשר פתרונות עם זמן מהופך- הם מייצגים את תנועתו של אנטי חומר. כלומר, אנטי חומר הוא בעצם חומר רגיל שנע לאחור בזמן.
פיינמן והמנחה שלו, ג'ון וילר, שיערו שהיקום כולו מורכב רק מאלקטרון אחד שנע הלוך ושוב בזמן.
תארו לעצמם שמרגע המפץ הגדול נוצר רק אלקטרון אחד.
טריליוני שנים לאחר מכן, אותו אלקטרון בודד יעבור בסופו של דבר את סוף קיום העולם, שבו הוא יבצע פניית פרסה ויחזור אחורה בזמן, תוך שיחרור קרינת גמה.
הוא יחזור שוב אל המפץ הגדול ויבצע פניית פרסה נוספת.
כך האלקטרון יחלוף שוב ושוב בין תחילת העולם לסופו.
היקום שלנו במאה 21 הוא רק חתך רגעי במסע של אותו האלקטרון, שבו אנחנו רואים טריליוני אלקטרונים ואנטי- אלקטרונים.
מה שמסביר עובדה מעניינת מתורת הקוונטים:
כל האלקטרונים זהים.
אי אפשר לסמן אלקטרונים.
אין אלקטרונים ירוקים או אלקטרונים שקוראים להם בשמות.
לאלקטרונים אין אינדיווידואליות. אי אפשר "לתייג" אלקטרון כמו שהמדענים עושים לפעמים בשביל לחקור בעלי חיים.
כך שייתכן שהסיבה היא, שכלה יקום מורכב מאותו האלקטרון שפשוט חוזר קדימה ואחורה בזמן.
*מחשבות* + מסקנות של המחבר (מיצ'יו קאקו)
*אי אפשר לחזור בזמן/ או לשלוח מסר לעבר עם האלקטרונים מפני שהעבר כבר מובנה.
אם נקפיא לרגע את הזמן 00:00 בין יום שבת ליום ראשון
(בלי סיבה מיוחדת, פשוט זה נוח)
אז כל האלקטרונים שהיו אי פעם, וכל האלקטרונים שיהיו אי פעם מובנים בתוך הזמן הזה.
כלומר, אם מישהו בעוד 1000 שנה יצליח לשלוח מסר עם אלקטרון ל00:00 בין שבת לראשון, אז כבר מעכשיו האלקטרון עם המסר הזה יהיה כאן, כלןמר, זה חייב להיות מובנה שם מראש.
ואם עברנו את 00:00 בין שבת לראשון והאלקטרון עם המסר לא היה שם, הוא גם לא יהיה שם.
אם ב00:00 בין שבת לראשון היה מיליון אלקטרונים ומיליון אנטי אלקטרונים בעולם, זה בעצם כל האלקטרונים שיהיו אי פעם.
מה שאומר, שאם זה המצב-
האלקטרון בו בזמן- הפסיק לנצח כבר במסע שלו אחורה וקדימה ובו בזמן עדיין ממשיך במסע שלו קדימה ואחורה.
כלומר, אם עכשיו 00:00 ואני יכולה לראות את כל המסע של האלקטרון(והאנטי אלקטרון) את כל הקווים שהוא הותיר במסע שלו הלוך וחזור-בנקודת זמן שלי, אז בעצם אני רואה את "הסוף" שלו, בין אם זה מיליון סיבובים של הלוך וחזור ובין אם זה טריליארדים של סיבובים של הלוך וחזור- אני עדיין רואה את "הכול", כל סיבוב הלוך וחזור שהאלקטרון/האנטי אלקטרון יבצע-או ביצע אי פעם.
כך שלמעשה- אם פעם-בפעם הראשונה, לא היה מסר או אנשים מהעתיד שביקרו שם, אז לעולם זה לא יקרה- מפני שגם אם היה חזרה מהעתיד לעבר- זה מראש מובנה שם.
(לכן אדם לא יוכל לחזור בזמן ולהרוג את הוריו לפני שילדו אותו) - נגיד בסרט השלישי של הארי פוטר, הרעיון הזה מובא שם היטב.
בפעם הראשונה (בעבר המקורי) שרון, הרמיוני והארי היו בביקתה של האגריד, אבן הוטחה לתוך הביקתה של האגריד וכך הם גילו שחבר המנהלים של הווגורטס בדרך לשם וחמקו.
בפעם השנייה(בעבר מספר 2) כשהארי והרמיוני סובבו את שעון החול וחזרו אחורה בזמן- לזמן שהם המקוריים היו בביקתה של האגריד- הרמיוני לוקחת אבן וזורקת לתוך הביקתה של האגריד מפני שהיא רואה שחבר המנהלים מגיע לביקתה של האגריד והם המקוריים לא שמים לב לזה בכלל.
-כלומר, כבר מלכתחילה בעבר 1 המקורי, האבן של הרמיוני מעבר 2, הייתה כלולה בו.
כך שבעצם אי אפשר לחזור לעבר או לשנות בו משהו אם זה לא כלול בו כבר, כלומר, כבר מהפעם "הראשונה" שהעבר הזה התקיים, השינוי או "ההגעה" מהעתיד, הייתה חייבת להתקיים בו, שאם לא כך, ויום שבת פרשת בראשית התשע"ו עברה לה בלי מבקרים מהעתיד, אז גם לעולם יום שבת פרשת בראשית התשע"ו לא תשתנה.
מה שמסביר למה לעולם לא יהיה אפשר לחזור לעבר, כי בעבר שלנו, הראשון, לא היו מבקרים מהעתיד, לכן גם לא יהיו בו בעתיד- כי מראש אם מישהו יגיע מהעתיד אל אותה השבת, הרי שמראש השינוי היה מובנה בשבת הזאת ועכשיו היינו נזכרים איך לפני חצי שנה בערך מבקר מהעתיד הגיע בשבת בראשית.
מקווה שהצלחתי להעביר את הכוונה שלי!! ושבוע טוב!!!
ציור שמנסה להסביר את הכוונה שלי ב"קו זמן" /או נקודת זמן
של אלקטרונים ואנטי אלקטרונים בזמן ספציפי.
אשמח להערות והארות!!!!!!

- לקראת נישואין וזוגיות