אני לא ככ מתחברת לקטע הזה שהעולם הזה הוא מסדרוןשפיות
לעולם הבא.
כלומר, למה לטרוח בשביל מסדרון?
בוא נשרך את דרכינו אל הסוף של המסדרון, נמות ונראה את האור.
לא?
אני אשמח אם מישהו יסביר לי את זה.
כי לפי איך שמתנהגים בפרוזדור ככה יראה הטרקליןירא ורך לבב

היעד משתנה תוך כדי הליכה?שפיות
??ירא ורך לבב

היעד הוא הטרקלין, העולם הבא.

אבל איך הוא יראה? מה יהיה שם? כמה קרוב לא-להים נהיה וכו' - זה נקבע על פי המעשים בפרוזדור.

כן זה מה שהתכוונתי,שפיות
אבל לחשוב על זה ככה זה לא גורם לחיים להראות חסרי טעם?
כאילו, העיקר הסוף ועושים הכול בשביל הסוף?
זאת עבודה מיראה.ירא ורך לבב

(יראת העונש, או אהבת השכר שניהם מוגדרים כיראה.)

עבודה מאהבה לעשות בשביל ה' וזהו. בלי אינטרסים.

רמב"ם, הלכות תשבה פרק עשירי:

א. אַל יֹאמַר אָדָם הֲרֵינִי עוֹשֶׂה מִצְוֹת הַתּוֹרָה וְעוֹסֵק בְּחָכְמָתָהּ כְּדֵי שֶׁאֲקַבֵּל כָּל הַבְּרָכוֹת הַכְּתוּבוֹת בָּהּ אוֹ כְּדֵי שֶׁאֶזְכֶּה לְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא, וְאֶפְרשׁ מִן הָעֲבֵרוֹת שֶׁהִזְהִירָה תּוֹרָה מֵהֶן כְּדֵי שֶׁאֶנָּצֵל מִן הַקְּלָלוֹת הַכְּתוּבוֹת בַּתּוֹרָה אוֹ כְּדֵי שֶׁלֹּא אֶכָּרֵת מֵחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא. אֵין רָאוּי לַעֲבֹד אֶת ה' עַל הַדֶּרֶךְ הַזֶּה, שֶׁהָעוֹבֵד עַל דֶּרֶךְ זֶה הוּא עוֹבֵד מִיִּרְאָה וְאֵינָהּ מַעֲלַת הַנְּבִיאִים וְלֹא מַעֲלַת הַחֲכָמִים. וְאֵין עוֹבְדִים ה' עַל דֶּרֶךְ זֶה אֶלָּא עַמֵּי הָאָרֶץ וְהַנָּשִׁים וְהַקְּטַנִּים שֶׁמְּחַנְּכִין אוֹתָן לַעֲבֹד מִיִּרְאָה עַד שֶׁתִּרְבֶּה דַּעְתָּן וְיַעַבְדוּ מֵאַהֲבָה.

ב. הָעוֹבֵד מֵאַהֲבָה עוֹסֵק בַּתּוֹרָה וּבַמִּצְוֹת וְהוֹלֵךְ בִּנְתִיבוֹת הַחָכְמָה לֹא מִפְּנֵי דָּבָר בָּעוֹלָם וְלֹא מִפְּנֵי יִרְאַת הָרָעָה וְלֹא כְּדֵי לִירַשׁ הַטּוֹבָה אֶלָּא עוֹשֶׂה הָאֱמֶת מִפְּנֵי שֶׁהוּא אֱמֶת וְסוֹף הַטּוֹבָה לָבוֹא בִּגְלָלָהּ. וּמַעֲלָה זוֹ הִיא מַעֲלָה גְּדוֹלָה מְאֹד וְאֵין כָּל חָכָם זוֹכֶה לָהּ. וְהִיא מַעֲלַת אַבְרָהָם אָבִינוּ שֶׁקְּרָאוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא אוֹהֲבוֹ לְפִי שֶׁלֹּא עָבַד אֶלָּא מֵאַהֲבָה. וְהִיא הַמַּעֲלָה שֶׁצִּוָּנוּ בָּהּ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא עַל יְדֵי משֶׁה שֶׁנֶּאֱמַר (דברים ו-ה) 'וְאָהַבְתָּ אֵת ה' אֱלֹהֶיךָ'. וּבִזְמַן שֶׁיֶּאֱהֹב אָדָם אֶת ה' אַהֲבָה הָרְאוּיָה מִיָּד יַעֲשֶׂה כָּל הַמִּצְוֹת מֵאַהֲבָה.

אוקיי, תודהשפיות
זה מסתדר לי קצת יותר עכשיו
ממליץ לקרוא שם את המשך הרמב"םירא ורך לבבאחרונה

הוא מדבר על מה זה האהבה הראויה שהוא דיבר עליה, ובכללי הוא מרחיב עוד..

..זית שמן ודבש

גמר חתימה טובה לכולם

..זית שמן ודבש

יעבדוך עמים וישתחוו לך אשכנזים

אחרי שהם ישנו היטב עד שבוע לפני ר"המשה

..זית שמן ודבשאחרונה

אתה ספרדי?

..זית שמן ודבש

למה לחיילות דתיות אין מדי ב'?

יש… העיצוב לא משהו… חצאיות דגמ"ח עם כיסים של דגמ"חזמירות

..זית שמן ודבש

מעניין

את/ה היית בצבא?

כן, בוודאיזמירות

בהזדמנות אם אתקל בחיילת בבגדי ב' עם חצאית, אנסה לצלם עבורך.

🤵‍♀️זמירות
תודהזית שמן ודבשאחרונה

שנה טובה!זית שמן ודבש

שנה טובהמשה

שנה טובה, גמר חתימה טובהזמירותאחרונה

אולי יעניין אותך