קראתי מעט את האוטוביוגרפיה של אסתי וינשטיין ע"האין מקום לשאלה
הגיע בקבוצת הוואטסאפ של משפחת בעלי. רפרפתי. סגרתי ומחקתי. לא בשבילי. הרגשתי חדירה עמוקה לחייה. קשה לקריאה.
בטח כולכן נחשפתן בצורה כזו או אחרת דרך החדשות למנוחה ע"ה.
אינני נכנסת לפרטי המקרה ברור לי שמדובר באישה שבורה ומרוסקת שנשמתה לא מצא חה מנוחה. כולי תפילה שכעת לאחר פטירתה תגיע אל המנוחה ואל הנחלה.
אבל, הסיפור עורר אצלי מחשבות לא מעטות. אשמח לשמוע מכן כמובן אם אין בעיה מצד המנהלות
@יפעת1 @תחיה דולה
אינני מכירה כמעט את המגזר החרדי בטח לא ה"חסידי". מהמעט שקראתי ( דף הפייסבוק גור לך וכו')
הזדעזעתי.
אני בטוחה שרוב רובה של המגזר שמח במקומו הרי גם חילוני יכול לרחם עלינו על שאנחנו שומרות טהרה לא?!
ובאמת זה קשה אך אנו עושות זאת מתוך אמונה ושמחה.
אני יודעת שבין יושבות הפורום יש גם חרדיות.
מכירות את נשות גור? האם כך הם פני הדברים?
ובאם כן הייתן משתייכות למגזר כזה האם הייתן מרכינות ראש או יוצאות להלחם ?
איפשהו ברור לי שהייתי מנסה ליישר קו. אני בטבעי מנסה. לעשות את הדברים בצורה הכי טובה שיש..
קשה לי להבין איך בעל לא קורא לאשתו בשמה.
עוד הרבה דברים נשמעים לי תמוהים...
לילה טוב לכולן,
ממני שלא מצליחה להרדם מהמחשבות.
גם לי זה עשה המון מחשבות..אנונימי (2)
מה קראת על נשות גור...?
בדקת שזה אמיתי...?

סיפור מורכב עם המון המון כאב.
אין ספק.
מאמינה שפוגש כל אחת מאיתנו באיזשהו אופן...
איך אבדוק?אין מקום לשאלה
שואלת פה. בטח יש מי שיודעת...
לא קראתי, אבל מכירה ויודעתאנונימי (3)

שיש שם הרבה מאוד הגבלות שלא מתאימות לכל אחד, בפירוש!

לא ממש מכירהאישה ואמא

אבל יודעת שחלק מהדברים נכונים וחלק לא.

כמו בכל מגזר, גם פה יש את המקצינים.

אם אני לא טועה, הוא לא קורא לה בשמה רק בחוץ. ושוב, תמיד יש את המקצינים שיעשו ככה גם בבית.

קחו בחשבון שהן גדלו ככה. הן לא מצפות למשהו אחר.

לנו מאד מאד קשה להבין את זה, אבל להן זה פחות מפריע.

כשהן נחשפות לעולם שבחוץ (מה שלא קורה הרבה) ומגלות שיש דרך אחרת, זה מוביל הרבה פעמים לנשירה. גם בגברים וגם בנשים. 

אני אנסה קצת להסביר: העולם בחוץ משוגע. אין ספק. אנשים התמכרו לאייפון, לסמארטפון, לבלאקברי וכו'

בגידות על ימין ועל שמאל, פדופילים, אנסים, רוצחים, גנבים- זה סיפורים שעולים לתקשורת כמעט על בסיס יומי.

ככל שאנחנו נחשפים יותר, סף הרגישות שלנו יורד.

מה שמנסים לעשות בחסידות, כל חסידות שהיא, זה לשמור כמה שיותר מהחשיפה. לשמור על האדם כבנו של ה', משהו רוחני וגדול ולא גשמי.

זה הוביל לכמה תקנות: פלאפון כשר (ללא סמסים וללא אינטרנט), מי שצריך אינטרנט לצורך פרנסה- שם אינטרנט מסונן, לבוש חסידי שמבדיל מאחרים (תסכימו איתי שכשאתה לובש לבוש מסוים שמגדיר אותך בצורה מסוימת, גם אם אתה רוצה אתה לא יכול לעשות הכל. כן? לא מתאים לראות אברך עם כובע וחליפה או חסיד עם שטריימל מסתובב בפאבים....

גם ביחסים שבינו לבינה, הם רוצים שהכל יבוא מתוך קדושה וטהרה ולא מתוך תחושות גשמיות. אתה שולט על הגוף שלך ולא הוא עליך. כדי להגיע למצב הזה הם שמים הרבה גדרות מסביב.

לא לישון צמוד, מקיימים יחסים בזמנים מסוימים, וכו' וכו'

שלא ישתמע מכאן שאני מסכימה עם השיטה הזאת. אני לא חסידית ולא מסכימה איתם. רק מכירה מספיק חסידים כדי לדעת מה קורה שם....

אגב, רבני הציבור הליטאי גם לא מסכימים עם זה. וגם בחסידויות- רוב החסידויות לא מסכימות עם גור בנושאים האלו.

מה שקורה זה , שלפעמים, מרוב שהם מרגישים חנוקים, הם פורצים החוצה עם כל הכח.

ולכן, רוב היוצאים בשאלה מגיעים מהציבור החסידי.

שוב, לרובם זה לא מפריע כי ככה הם גדלו והם לא מצפים למשהו אחר.

זה כמו שאני לא אבין איך בעל משאיר אישה בראש השנה ונוסע לאומן, והיא לא מבינה איך אפשר אחרת כי ככה היא גדלה.

לגביי אי החשיפהאנונימי (11)
אכן חשיפה גורמת לכהות מסויימת ואולי גם לסוג של קבלת המצב כמו שהוא (כמו פיגועים לדוגמה) אך אי החשיפה אינה גורמת למעשים האלו להעלם(שהרי הם קורים גם במגזרים שמנותקים מכל תרבות המערב) לפעמים אי החשיפה נעשת תוך כדי השמצת הצד השני ואז כאשר קורה איזה שהוא מפגש בין שני הצדדים אזי מקבלת תודעה שכל מה שאמרו לי לא נכון ומשיכה לצד השני וזה קורה לשני הצדדים .
לצערנו רוצחים גנבים ואנסים ופדופילים גנבים ומקבלי שוחד וזוגות או משיכה כלפי בן מינם יש מכל העדות והצבעים וכל אחד יש העונש המגיע לו על פי דין תורה כי יש מציאות כזו וצריך לטפל בזה.
לדעתי הבעיה היא הסגירה ההרמטית וליצור חממה ולהגיד שדברים כאלה לא קורים בציבורים שלנו הכל ורוד והכל טוב ועם כן יש דברים כאלו הרי אלו חוזרים בתשובה או חוזרים בשאלה או שזה עלילות דברים קשה לקבל מציאות כזאת.
כי הרי איך אפשר שרב שכל כולו עוסק בתורה או כל דמות שחייה חיים של תורה ומצוות יעשה דברים כאלה תמיד מנסים להסתיר שמא יגרם חילול השם כאשר זה יוצא החוץ כי בסופו של דבר האמת יוצאת לאור החילול השם שנגרם רק יותר חמור (יש מקרים רבים לא כאן המקום לפרט בתור אדם שעוסק בתחום הזה וראה ועדיין רואה דברים ) ולא פעם מעדיפים לא להערב את המשטרה ומנסים לסגור את בשקט(זה גם במגזר החילוני ) ולא פעם מאימים בנידוי מהקהילה
זה לא הגיוני בעליל שהרי שאם היה רוצח מסתובב חופשי לא היו מנסים להסתיר או להגביל אותו לאי פגישה עם תלמידים וכו או להגיד הוא קיבל על עצמו שלא יעשה את זה שוב .
למה קשה לנו בתור לתפוס שאונס =רצח "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל-רֵעֵהוּ, וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ--כֵּן, הַדָּבָר הַזֶּה" דברים כ"ב כ"ו שאישה שעוברת הטרדה מינית היא לא נהנת מזה והיא לא רוצה את זה וזה שהיא לא התנגדה זה לא אומר שהיא מסכימה או לגביי כל מני סוטים פדופילים יש (רב מסוים) שאמר שחסר להם בבית אז הם מחפשים במקום אחר האם זה הגיוני בכדי למלא תאוותו אותו רב יתיר לו לשכב עם נידה לא יעלה על הדעת אותו רב צריך להבין שאדם כזה חולה נפש ולשלוח אותו לטיפול.
רק בשנים (2-3)האחרונות רבנים מהמגזר החרדי מפנים למשטרה .
ולפי דעתי דווקא אנחנו צריכים לבוא להסביר שיש מציאות כזאת ולא לטמון את הראש בחול כי מציאות כזאת אינה יכולה להמשיך להתקיים שצריך לפעול בחומרה רבה כנגד אנשים כאלו ולא להסתתר מאחורי הטענה שאצל החילונים המספרים יותר גבוהים כי זה טענה חלולה מתוכן כי הרי החילונים מחללים שבת ואוכלים לא כשר לא שמעתי מי שאומר זה בסדר שגם אצלנו יהיו כמה כאלה זה "בסדר".

ח"ו לא הכחשתי שזה קיים גם אצלינואישה ואמא

וגם אצל החסידים.

אמרתי שהחשיפה מורידה את סף הרגישות. הופכת הכל לאפשרי.

כתוב הרואה סוטה בקלקולה ידיר עצמו מין היין.

למה?

כי הוא ראה סוטה. הוא ראה שזה אפשרי. זה מביא לו הרהורים והבנה שאפשר גם אם אסור.

אם אדם רואה שחומות נפרצו, וגם אדם נורמלי כמוני וכמוך יכול לאנוס, לרצוח, לגנוב, להתעלל בילד וכו'

אז זה מביא לו מחשבות, בתת מודע, שגם הוא יכול, וממילא המקרים מתרבים.

לכן, עדיף לחשוף מה שפחות.

שוב, אני לא אומרת שזה לא קיים.

אני לחלוטין לא אומרת שצריך להתעלם

אם קרה משהו חייבים להתלונן ולפעול נגד אותו אדם

אבל לחשוף את הפרטים- כמה שפחות

אי אפשר להתכחש לזה שגבר שקורא כתב אישום של אנס- זה מביא לו הרהורי עבירה

מכאן לעבירה עצמה- הדרך לא מאד ארוכה....

אני מסכים איתך שחשיפה דבר משפיעה מאדאנונימי (11)
ואולי גם גורמת למקרים נוספים ומכניסה מחשבות לאנשים אך לצערי במקרים שאני נתקלתי הפחד מחשיפה גרם לאנשים לחשוב שוב על מעשיהם ואולי עם אנשים ידעו שהם יחשפו ימנע מאנשים כאלה לפעול ולפגוע אולי צריך להשתמש בזה ככלי הרתעתי אדם פוחד מאד על שמו הטוב
כמובןאישה ואמא

אבל חשיפה בגבול הטעם הטוב.

רק מריחה של השם בעמוד הראשון או בכותרת ראשית של האתר

ללא פירוט. ללא תמונה.

שהציבור עצמו לא יחשף לפרטים המלוכלכים.

יש כאן רק בעיה אחת- לפעמים מפרסמים את השם לפני שמבררים לעומק.

אח"כ מגלים שהיו כאן תלונות שוא רק בשביל לחסל חשבונות.

היה כזה מקרה לפני שנה. היתה כתבה ענקית בערוץ 2 על האיש הזה

נגרם לו נזק אדיר. היום, כשבית משפט פסק שהוא נקי לחלוטין- הוא תובע את ערוץ 2.

אבל הנזק שנגרם, הבושה לו ולמשפחתו- אי אפשר לסובב את הגלגל אחורה.

ולכן אני אומרת- לחשוף- כן. אחרי שמבררים את הנתונים לעומק ובטוחים שהאדם אשם.

לחשוף כדי לקבל עוד עדויות, כדי לבייש את האדם וכך למנוע מאד לעשות זאת.

אבל בשום אופן לא לחשוף את הציבור לפרטי המקרה.

כשכתב האישום מתפרסם זה עוול בראש ובראשונה לציבור עצמו שקורא אותו.

אגב, אם תשימו לב, לפי התורה העונש הוא מאד מרתיע.

מי שאנס- מחוייב לשאת את הבחורה לאישה ללא אפשרות גירושין

מי שאנס מאורסת- חייב מות

אנס נידה- חייב כרת

אישה סוטה- יש לה בזיונות אדירים והיא מתה מות קשה

גנב- משלם כפל

ועוד ועוד

ממש מרתיע לשאת לאישה את מי שאנסתאנונימי (11)
מה לא חושבים על האישה איך היא יכולה לחיות איתו מה גם שאבא הוא זה שקובע כי בסופו של דבר היא תתחתן איתו בעל כורחה כי מי יקח לא בתולה .
זה רק אם היא רוצהאנונימי (20)
בדיוק באתי להשיבאנונימי (11)
דבר ראשון אכן כמו שכבר אמרו פה זה רק עם האישה רוצה בכך רשי מפרש במקום (ואולי בלי לפגוע בכבודן שהנשים פה זה לא כמו היום שיש מציאות של נשים לא בתולות ואדרבה בציבור החילוני מעודדים להיות לא בתולה(מבחינה חברתית) תחשוב שאולי באמת אף אחד לא יקח אותה לאישה אחרי זה וכן העונש הוא שישא אותה לאישה ולא יכול לגרש אותה ) .
דבר שני כן לזה התכוונתי שצריך לפרסם אחרי בירור מעמיק של בית דין או בית משפט וגם לא צריך את כל הפרטים ונכון מה שהתקשורת עושה שהיא מכריעה לכאן או לכאן (ולפעמים מגנים על חבריהם )לפני פסק דין זה דבר מגיע מאד כי באמת מחקרים בעולם מראים שהרבה פושעים למדו ולומדים מחבריהם לפשע שלא נדבר על זה ששמים אותם בבתי כלא ללא כל תוכנית לשיפור מעשיהם וכל "גד" קטן שנכנס יוצא "כריש".
כתבו פה כברקייט מידלטון

שזה רק לפי רצונה.

כנראה שפעם להיות אנוסה היתה בושה, ואחר כך היא לא היתה מוצאת עם מי להתחתן...

תודה על הדברים, הרגעת לי משהו..נועה 28
רוצה להגיבl666

קראתי עכשיו בווינט. באמת חסידי גור לדעתי טועים בגישה. ובגדול

מצד שני לא בטוח שזאת הסיבה. אני חושבת שזה משבר גיל 40. קראתי פעם כתבות פה ושם על נשים מכל מיני מגזרים בעולם דתי וחרדי שעוזבות הכל, מתגרשות, ואז הרבה פעמים מתרסקות. אני גם מכירה מישהי חוזרת בתשובה שאחרי 20 שנה התגרשה - גם בגיל 40 - ולאט לאט הפכה לחילונית.

בכתבה בווינט בפרקים שהם מהספר שלה היה רמז שבעבר היה אשפוז בבית חולים לחולי נפש. אולי בגלל זה היא התאבדה ואולי בגלל זה בנות שלה לא היו אתה בקשר. אני קצת מבינה את בנות שלה. היא החליטה שבעל לא מספק אותה ואז פירקה את החבילה. והן צריכות להיות בטווח. והיא לא רק הפכה לחילונית אלא גם נהייתה פעילה בארגון שתומך ביוצאים בשאלה וכתבה על זה ספר גנאי. איך בת נשואה אמורה להרגיש שאימא שלה חושבת שמשפחה שלה וזוגיות שלה הם לא בסדר? איך היא אמורה להחזיק בקשר אם אימא שלה בעצם פועלת נגד אורך חיים שלה?

בגיל 40 נשים פתאום מבינות שזקנה היא מעבר לדלת ואת כבר לא בחורה צעירה. ואז אולי מגלות ששנים צעירות עברו בהחלפת טיטולים והנקה ובישול בלי הפסקה. בעולם מודרני והאמת גם בעולם דתי וחרדים לא תמיד יש מספיק הערכה לאימא ועקרת בית. התחתנת והבאת ילדים אז ברור שתעשי ותטפלי ותבשלי. ולפעמים זה בזמן שמישהי אחרת באותו גיל עסוקה רק בעצמה. ואז נשים מנסות "לחיות" מה שנקרא.

אבל איזה יחס בדיוק היא ציפתה לקבל? נראה שגם בעולם חילוני רב הילדים לא ירצו קשר עם אימא כזאת.

אני גם לא חושבת שאם היא הייתה נולדת חילונית אז היה לה יותר טוב. בעולם חילוני יש לחץ חברתי מסוים. שבגיל מסוים צריך להגיע לניסיון מיני. ובשלב מסוים בקשר יש ציפייה להתפתחות שם. יש לי חברה שהיא עושה את זה נטו בגלל נורמה חברתית. חבר הראשון עזב אותה למחרת. עם רב מוחלט של חברים ובעל היא לא נהנתה. כי הם לא חושבים עליה וכל עוד קשר לא מחייב אין להם סיבה להשקיע יותר מדי. והיא לא לבד. זה לא שאם אסתי ווינשטיין הייתה חילונית מלידה אז חיים עם בעלה היו כמו שהיא רוצה ובכמות מספקת. זה ממש שונה ממשפחה למשפחה.

}}}אנונימי (4)

אני חרדית, לא מגור אבל כן מכירה מקרוב מאוד!!

בפירוש נכון בנות!

תבינו, כמו בכל מגזר, תמיד יש את הפתוחים יותר וה"מודרנים", אבל בהחלט, התקנות עצמן של גור-

לא ללכת ביחד ברחוב. לא לקרוא לאישה בשמה (גם בבית!!!), המיטות לא רק מופרדות תמיד, אלא התקנה עצמה אומרת שיהיו בצורת האות ר' ולא משני צידי החדר כמו שאולי ניטה לחשוב (את התקנה הזאת כבר ממש לא כ"כ מיישמים) כמובן מקיימים יחסים רק בזמנים מסוימים, פעמים בודדות בחודש (פעמיים ואולי למי שאין עדיין ילדים, יש היתר ליותר, מתוך המטרה להיכנס להריון) ולא בתחילת ולא בסוף הריון ועוד ועוד.

קראתי חלק מהספר שאסתי ז"ל פרסמה.

היא ממש לא עזבה את הכל כי בעלה לא תמך בה. היא מספרת שם איך לאט לאט נפתחו בעלה והיא לחיים ולמה שיש להם להציע, (כמו מה שאכן קורה לחלק מחסידי הגור, חלק קטן אולי, אבל באמת מי שנופל שם נופל הכי עמוק...) עד שחיו מעין חיים כפולים. כשהיא כבר לא יכלה עם השקר הזה, הוא החליט שהיא לא צריכה לראות את הילדים כי היא חוזרת בשאלה, למרות שהיא עד אז חטא בדיוק כמוה (ואפילו יותר) , רק שלו היה נוח שלא יודעים.

מזעזע. ולדעתי צריך לגרום לחשבון נפש לכולנו ברמה האישית, עד כמה אנחנו מקריבים בשביל החברה והסביבה, ומה באמת חשוב בחיים.

עצוב מאוד מאוד

ובאמת אני מסכימה עם אישה ואמא. רובן של נשות הגור רגילות לכך ולומדות לחיות את החיים בצורה כזו. אין קשר זוגי. מה זה בכלל אהבה?? יש קשר עם האמא, החמות, האחיות והגיסות. הבעל הוא רק אמצעי טכני להוליד ילדים ולהקים דור. אולי לא אצל כולם זה ככה (מקווה בשבילם!!) אבל בפירוש זה הרעיון.

המשך...אנונימי (4)

בדיוק אתמול דיברתי עם בעלי על המקרה ושאלתי אותו איך היינו אנחנו אם היינו חסידי גור. 

הוא ענה שלדעתו כבר מזמן לא היינו חסידים, ספק אם הייתה נשארת לנו בכלל אמונה כלשהי.

אדם מבחוץ לעולם לא יוכל להבין ושימו לב שאכן לא ידוע בכלל על חוזרים בתשובה שפונים לחסידות גור, למרות שבחסידויות אחרות הדבר מצוי. חלק יותר חלק פחות אבל בגור??? 

אני חושבת באמתאנונימי (5)

שמה שנותן לי כח בתור חרדית לא להימשך לעולם החילוני זה הידיעה שיש לי את הכל אבל הככככככלללללל בבית!!!!!

וזה אכן כך ב"ה

איך זה עולה בכלל בקנה אחד עם רצון הבורא?אמא_מאושרת

קראתי גם חלקים מהספר, ואני פשוט לא מבינה את זה..

זה מרגיש כל כך רחוק מהרצון. הרי הכל מגיע מתוך מקום של לתת לאדם את הכלים לחיות את חייו בשמחה (בין היתר)

איך כל ההגבלות האלה שנראות כ"כ נטולות כל ביסוס מדאורייתא מצליחות לעלות בקנה אחד עם רצון הבורא?

אני חשופה לחסידויות אחרות, לגור אף פעם לא נחשפתי

ואם הדברים האלה נכונים, זה נראה כל כך רחוק מהדרך שאבא רצה..

יש לי שכנה חסידת גוראנונימי (8)

לבעל אסור להיכנס בשעות הצהרים לחדר שינה לנוח. קונים ספה או מיטה בסלון

כל מיטה עומדת בקצה השני של החדר ואין מקום לארון בגדים. אין ארון בגדים בחדר שינה כי ככה המיטות מידי קרובות, הארון עומד במסדרון. כי בחדר ילדים יש ארון של הילדים

בלילה אסור להם לדבר מילה. הוא אומר תפילת המפיל אח"כ נכנס לחדר שינה . וחוץ מנוו... לא יכול להוציא מילה. רק היא יכולה לדבר. אפילו לילה טוב אסור לו להגיד בחדר שינה

והרשימה עוד ענקית...

את בטוחה?אנונימי (5)

זה נשמע כמו מעולם אחר

בטוחה מאוד. וכמו שאמרתי הרשימה ענקית עודאנונימי (8)

באמת לא היו להם 3 שנים ילדים כי כמעט לא היו יחד

אח"כ נולדה בת והוא בכלל לא הבין איך דבר כזה יכול להוולד- אמור להוולד רק בן

אלו קיצונים שבקיצוניםאישה ואמא

רובם לא מתנהגים ככה.

כן שמעתי שבשעה שהאישה הולכת לישון אסור להם להיות בבית

ולכן רואים בכל לילה באשדוד מיליון חסידי גור מסתובבים למטה עד שהאישה תרדם....

מה עושים עם אישה שיש לה בעיות הרדמות ונידודי שינה???? לא יודעת

ומכירה אישית גם אחתאישה ואמא

שהולכת למקווה רק חצי שנה אחרי הלידה.

חצי שנה!!!!!

אני נחנקת אחרי שבועיים...

איך היא מצליחה לשרוד חצי שנה????

או שאולי הקשר שם בין הבעל לאישה כ"כ רופף שהיא בכלל לא מתגעגעת אליו

ומבחינתה קיום יחסים זה דבר שחייבים לעשות ולגמור ולעבור אותו כבר. סוג של אונס ל2 הצדדים.

למה יש לה להתגעגע?אנונימי (8)
בזמן שהם אסורים ומותרים זה בדיוק אותו הדבר,אסור לגעת,אסור להעביר מיד ליד.
הדבר היחיד המבדיל שמקימים יחסים אבל בלי שום מגע קודם או אחכ.נטו נכנס ויוצא
חבלאישה ואמא

כי הדבר הכי יפה, לדעתי, בנישואים

זה שאת גרה עם בנ"א באותו בית, רואה אותו כל יום

אבל מתגעגעת אליו עד כלות הנשמה.

איזה הפסד!

טוב, הגזמנו... באמת א"א לדעת מה קורה בפנים...אנונימי (7)

זאת הוראה כללית בגור לאחר לידהאנונימי (10)

לטבול ששה חודשים לאחר הלידה...

אגב שמעתי שבחסידויות אחרות מורים להמתין שלושה חודשים.. לא יודעת למה

לא שמעתי (:קייט מידלטון

רבנים מורים לחכות 40 יוםמנסה לעזור

רק בגלל שזה יותר בריא ליולדת ולא לפני...

אבל הגעגועים בתקופה זהאת- נוראיים!

אתם מדברות בוודאות? נשמע לא הגיוני....אנונימי (7)

מאה אחוזאישה ואמא

שמעתי את זה מהאישה עצמה.

סיפרתי לה שאחרי הלידה היתה לי בעיה של דימומים.

אז היא אמרה לי תעשי כמוני ולא תהיה לך שום בעיה. אני הולכת חצי שנה אחרי הלידה...

ובחיים לא תראי אותה ואת בעלה ביחד.

היא נוסעת באוטובוס עם כל הילדים

הוא באוטובוס אח"כ עם המזוודות

אבל נראה לי שהם ממש ממש קיצוניים והרוב לא ככה.

אומרים שהצעירים בגור יותר קיצוניים מההורים

זה נכון לגמרי. שמעתי מנשים שסיפרו לי אישית על עצמן.+mp8
אם "את" לא היית מאשרת, לא הייתי מאמינהמודדת כובעים

לאנונימיות שנראו לי מופרכות...

שוק, הלם, נשמע כמו סוג של כת.

מעניין לשמוע את הצד שלהם.

אין פה אף חסידת גור לייצג את האמת שלהם?......

תכלס...מודדת כובעים

אבל קצת לשפוך אור על מה עומד מאחורה, ואיך חיים ככה.

וזה עדיין ככבר חרג....אנונימי (7)

השתגעת?אף אחת לא מודה בזהאנונימי (8)
אני לחצתי מאוד מאוד מישהיא לפינה אז היא אמרה לי.
מתביישים בזה?...מודדת כובעים

הבנתי שהן רואות בזה זכות ומצווה גדולה. מה יש להתבייש?

זה מצניעות לא מבושהאנונימי (16)

ככה הן התחנכו שלא מדברים עם כל אחד על מה שבבית ובינהם משום צניעות.

וקצת צרם לי שכתבת שלחצת אותה לפינהאפאטי כי את לא היית רוצה שילחצו אותך לומר משו שאת לא מעוניינת או משו מוצנע אז...

ד"א הרבה רבנים חרדיים נגד התקנות האלה.מנסה לעזור

וזה ממש נוגד את ההלכה שגבר צריך לרצות את אשתו לפני... ריצוי, חיבוק וכו'...

הסטייפלער זצ"ל- אבא של הרב חיים קנייבסקי שליט,א יצא ממש חוצץ נגד התקנות הללו של גור שהם בינו לבינה...

אבל המדריכה כלות שלי בזמנו, כשהייתי כלה אמרה לי שהרבה מחסידי גור לא נוהגים היום לפי התקנות ממש. בבית, בסתר- עושים מה שרוצים ולא כ"כ מחמירים. הלוואי!

לחסידת גור אמיתיתאנונימי (12)
אין גישה לאינטרנט..אז היא לא יכולה להגיב כאן
חחח באמת? ע"ז עוד לא שמעתי!מנסה לעזור

חחח באמת? על זה עוד לא שמעתי!מנסה לעזור

אני, בתור חרדית גדלתי עם המון חברות ומורות חסידות גור.מגיל 6 ועד בכלל...

שמעתי על כל התקנות של גור וכמה פעמים הבענו את פליאתנו מול חברותינו חסידות גור- והן לא הבינו אותנו- איך זה שהולכים שבת לחתן והוא בבית וכו'...

תמיד אמרנו שחסידת גור מתארסת עם חמותה- השויגער ומתחתנת עם הבעל.

(כי כל תקופת האירוסין הן היו בקשר עם החמות וקנו זו לזו מתנות ודיברו יחד במקום עם החתן)

אבל לא ידעתי שגם אחרי החתונה זה לא קשר (בריא ואוהב) כמו אצלננו, שאר החרדיות שלא חסידות גור.

וע"ז שהבעל מחכה עד שאשתו תירדם ורק אז עולה הביתה- לא שמעתי ע"ז עדיין.

חח

מקווה שזה לא אמיתי!  

הם ישנים בלילה עם חולצה וציציתאנונימי (8)
אני מדברת על הגבר.
הוא נכנס לאמבטיה ולוקח ציצית וחולצה לבנה בדיוק כמו שלובש בבוקר ,רק שיש בדיוק כזו שהיא לפיזמה. וגטקעס ארוכים וגדולים
הודעה נמחקהאישה ואמא

אוף! מפסיקה עם זהאישה ואמא

קצת נסחפתי לזלזול ולגזענות

מתנצלת.

מפסיקה עם זה עכשיו.

וואי קשה לקרוא מה שכתבת....אנונימי (7)

אסור להיות ביחד בתחילת הריון? בסוף הריון? נשמע מאוד קשה לבעל...

בתור חרדית, את טועה לגבי הקשר של איש ואשתואנונימי (10)

בודאי יש מקום לזוגיות ואהבה וקשר מיוחד בין איש ואשתו אצל חסידי גור! הדיבורים הללו על קשר רק עם הנשים בסביבה, פשוט לא נכונים! אינני חסידת גור ואינני חסידה כלל...

אבל אני לא אוהבת את נקודת המבט הצרה של שפיטה מתוך המוכר והידוע לי.

יש כל מיני מערכות יחסים בעולם, גם אם הן שונות משלנו.

אני מכירה סיפור שסיפרו לי על אחד מראשי הישיבות בגור שהיה מגיש לאשתו כל בוקר ארוחת בוקר במיטה. כל בוקר לאורך עשרות שנים! 

ומהכרות אישית עם כמה נשים בגור אני רואה בהחלט את הקשר המיוחד (ע"פ הנשים סביבתן, לא מיוחד יותר מאשר במגזרים אחרים) שיש להן עם בעליהן.

אני מאלה שחושבים שהתקנות באמת לא מתאימות לכלל הציבור ועדיין אני חושבת שהשפיטה ממש ממש לא נכונה ומיותרת.

(רק תדענה שבדיוק כך מדברים על החרדים אחינו החילונים... לדוגמה כמה פעמים כבר הסברתי לחילונים סביבי ששידוך זה לא אומר להתחתן בלי רצון ובלי להכיר קודם? עדיין התפיסה הרווחת היא ששידוך זה כמו שבעבר היו ההורים משדכים את ילדיהם הצעירים בלי לשאול לדעתם ובלי שיכירו כלל... בעוד שכיום המצב כמובן שונה לחלוטין לפחות במגזר הליטאי)

חילונים לעולם לא יבינואנונימי (8)
איך חרדים מתחתנים בלי לקיים יחסים,בלי להתנשק ולהתחבק
ויש בזה מן הצדק. כמה שתנסי להסביר שהבחור מצא חן בעיניך והתאהבת בו זה רק נטו בראיה. ואולי לא תסתדרו מבחינה מינית?
נכון, וזה רק מראה כמה אי אפשר לשפוט לפי נקודת המבט הצרהאנונימי (10)

שלנו.

זה נכון גם לגבי גור...

מצד שניאישה ואמא

אי אפשר להתכחש לזה שרוב רובם של הרבנים נגד התקנות האלו.

כולל רבנים חסידיים.

בכל החסידויות האחרות, אפשר לדון האם ראוי ועד כמה ניתן להיכנס לחיי אישות של זוג

בטח אחרי שהשולחן ערוך ופוסקים רבים כבר קבעו את כל ההלכות בענין.

אבל אצל גור, שכולם, אבל ממש כולם התנגדו לזה, אפשר להבין שזו לא הדרך.

מי מחליט מה הדרך ומה לא??+mp8
אם אדמוריהם ורבניהם פוסקים כך- מי אנחנו שנשפוט??
אבל אמפיאנונימי (14)
זו בדיוק הבעיה.
הרי רק לא מזמן התפוצצה הפרשיה של "הרב" מהצפון. ומה גרם לכל זה? שנשים הלכו אחריו עיוורות כי הוא הרב שלהן וכל מה שהוא יגיד חייבים לעשות.
לא!
אנו מחוייבים להפעיל את ההגיון הבסיסי ולהבין שלא יתכן שרבנים יגידו משהו שהוא נוגד לתורה.
זו בדיוק הבעיה בחסידויות שיש להן אדמור וכל מה שהוא אומר זה קודש קודשים.
חלילה לי מלהוציא לעז על רוב רובם של האדמורים שהם צדיקים אמיתיים.
אבל אל לנו להסיר אחריות ולעשות דברים שהם חסרי הגיון ומנוגדים לתורה
מסכימה איתך מיליון אחוזאישה ואמא

עכשיו יצא ספר על הרב ברלנד.

הנה ציטוט:

ספר בשם "אמונת חכמים כהלכתה" בו הוא מבאר מהי אמונת חכמים אמיתית. ובין היתר נכתב בספר: "מה שאצלנו נחשב עבירה אצל הצדיק זו מצווה".

נשמע למישהי שפוי?

נכון אמונת חכמים זה אפילו אומר לך על שמאל שהוא ימין

אבל לא נגד ההלכה.

גם בכיבוד הורים ישנה הלכה ברורה שאם ההורה אומר לעבור עבירה- אסור לשמוע בקולו.

בכל הנוגע להלכות אישות ההלכות כ"כ ברורות.

אומרים,בנושא הזה, שרב מחמיר הוא רב שיודע להתיר.

לפי ההלכה, לאישה אסור להתעכב אפילו יום אחד מלטבול.

כשאישה רוצה- בעלה חייב לתת לה 

יש פרוט שלם כמה פעמים גבר חייב להיות עם אשתו. זה תלוי בסוג העבודה שלו.

מי עובד עבודה פיזית קשה- פעם בשבוע

מי שעבודה לא כ"כ קשה- פעמיים בשבוע

וצריך קודם לפייסה וכו' 

איפה שמענו על פעמיים בחודש? מאיפה הגיע העיוות של אחרי חצי שנה?

איפה הראש של אנשים? יש ש"ס, יש שולחן ערוך, יש רמב"ם, משנה ברורה

קצת שכל

יש איסור של בל תוסיף!

ביקשו ממך להוסיף או לשנות?!נשואים פלוס
לבטא ולכפות על מישהו אחר את אמונתך לדעתך והזרם ההלכתי שלך.. נשמע לי מוגזם.
לך מופרך ללכת בדרכי חסידות זו או אחרת?? לכן את לא חלק ממנה.
אם יש קהל עצום שזה רבו וזו קהילתו מי את שתערערי אחריהם?
זה לא קשור לערעור עליהם, צריךמודדת כובעים

לדעת את האמת. והאמת כתובה בתורה.

מותר לדון על עקרונות כל זרם ביהדות על מנת לברר את ההשקפה הנכונה ואת האמת האלוקית.

הבעיה שהדיון פה חד צדדי כי אין אף אחד מחסידות גור לענות על השאלות הנכונות שהעלתה "אישה ואמא".

ואני גם לא חושבת שיש כאן משהונשואים פלוס
ברמה רוחנית כדי לדון ולברר מהי האמת הרוחנית. בשביל זה יש רב / רבי וזה מקומם שיש מי שמרגישה ברמה כדי לומר האם אדמור מסוים מתנהל נכון מול ההלכה והתורה
אני מערערת?אישה ואמא

99% מרבני הציבור הדתי, החרדי והחסידי מערערים.

אני רק שואלת איפה השכל?

אם כולם נגד, למה לא מפעילים שיקול דעת?

אפילו בתוך גור יש רבנים שנגד

את מכירה אדמור אחדנשואים פלוס
שדיבר נגד ההתנהלות שמקובלת בגור?????

אני מכירה הרבה רבנים מהציבור הדתי שמדברים נגד..רק שמבחינתם גם עניין האדמורות הזוי.. אז הם ממש לא פונקציה לטעמי
כןאישה ואמא

סילחה אם זה נשמע מתחמק, אך לא זוכרת כרגע את השם

(לא כ"כ מתצאת בשמות של חסידויות)

אברר ואחזור עם תשובה.

אצל הליטאים, אני יודעת שהסטייפלר כתב מכתב חריף נגד

וגם הרב שטיינמן יצא נגד בגלוי

אצל הדתיים- זה ברור

מלא רבנים חרדים וחסדים - יצאו נגד הספר הזה!אנונימי (9)

תכתבי את זה בגוגל ותראי שהייתה על ספר זה סערה 

בדיוק בגלל זה!

נו, זה מה שאני אומרתאישה ואמא

כולם נגד

אבל תשאלי את החסידים

הם יגידו לך שזו האמת הכי אמיתית שיש

נגד איזה ספר לא הבנתי?נשואים פלוס
הספר על הרב ברלנדאישה ואמא

הספר שאישה ואמא - כתבה עליו פהאנונימי (9)

אמונת חכמים כהלכתה

הרבנים של הציבור שלי התנגדו בגלוי נגד הדרך הזאתאנונימי (10)

אבל עדיין אני חושבת שאי אפשר לשפוט מערכת יחסים מתוך נקודת המבט הצרה שלנו.

פשוט מערכות יחסים הן דבר כ"כ מורכב!

אני בטוחה שיש חסר גדול במערכת זוגית כזאת.. אבל זה עדיין לא אומר שיש מערכת זוגית ויש אהבה גם אם היא מבוטאת בדרכים אחרות

הרבנים שלך התנגדו?? אז את מחוייבת לפסקיהם+mp8
כמו שהם מחוייבים לפסקי רבניהם.

כל רב יפסוק לבני עדתו ושלום על ישראל.
חחח.. אני האנונימית שדוקא אמרה שאי אפשר לשפוטאנונימי (10)

מה את תוקפת אותי?

ברור שאדם שנולד בחסידות והוא נורמטיבי באורחות חייו, הולך לפי הדרך שהותוותה לו. אם הוא מתחיל לעשות שינויים שם עלולה להיות בעיה... (לא תמיד יש כאלה שהשינויים היטיבו איתם כמו בעלי תשובה למשל... אבל ככלל אדם נורמלי ילך בדרך אבותיו ורק במקרים חריגים יקום וישנה)

איפה ראית תקיפה?+mp8
הגבתי לקביעה 'הרבנים שלי התנגדו'.

יש גם רבנים שמתנגדים לאורח החיים שלי- האם זה מחייב אותי?
לא אמרתי שזה מחייב אותם, ולא התייחסתי בכלל לחובה כלשהיאנונימי (10)

הגבתי לאשה ואמא שאמרה שרבנים רבים יצאו נגד הדרך שלהם, אז אמרתי שגם אני שייכת לציבור שרבותיו התנגדו, ועדיין אני לא חושבת שאפשר וראוי לשפוט כמו שהיא ניסתה לומר.

הבנתי.+mp8
אני לא שופטת.אישה ואמא

בבקשה. הנה מי ששופט:

"אם על ידי זה [הפרישות] מבטל משהו ממה שמחויב על פי דעת תורה, אז מעשיו הולכין לסיטרא אחרא רחמנא ליצלן ולא ישיגו אורחות חיים, אף כי יחשוב שעולה למעלה למעלה, באמת בקרבו קבורה גאווה לחשוב עצמו לבעל מדרגה ובאמת הוא פוגם ונפגם. ולפעמים קרובות מציגים אותו לחרפות על ידי שלבסוף נותן עיניו באיסור ממש ואינו יכול להתגבר בשום אופן כאשר ידענו עובדא כזאת ה' ישמרנו". (אגרת מרן הקהלות יעקב זצ"ל)

"פרישות בלתי טבעית, מביאה לידי הרהור מרובה" (לשון החזון-איש באגרת צנועה).

יש הרבה חסידויות עם תקנותאנונימי (8)
חסידות סלוניפ נוהגים בדיוק כמו גור בהרחקות
ןיש חסידויות שנוסעים לרבה כל החגים ושבתות
ןיש חסידות מגולחות ראש
הופסקייט מידלטון

יש פה חוסר ידע ענק,

יש חסידויות עם תקנות אבל שונות מאד במהות מגור.

אם תרצי הסבר בכיף 

התקנות של סלונים שונות מאד מאדאישה ואמא

והן הולכות הפוך. בשנה הראשונה- כשהקשר כ"כ חיוני הן קלות יותר

הן מחמירות עם השנים

ועדיין לא מגיעות לכזו רמה.

לפי מה שאני יודעתקייט מידלטון

את ממש לא צודקת.

בסלונים אין תקנות בכלל.

מה שכן - יש כמה סוגי הדרכות.

וההדרכה הרגילה - שרוב החסידות הולכת אליה - היא לא מכינה לכלום,

ובכוונה יש נושאים רבים שלא מדברים עליהם.

לא אומרים שזה מותר וגם לא שזה אסור.

ולכן זה יוצר מצב של תקופה ראשונה קצת קשה, כשהבחור לא יודע על דברים בסיסיים.

וזהו.

אין שום תקנות מאוחר יותר

אני יודעת משהו אחראישה ואמא

יש כמה סלונים (השחורים והלבנים) ככה שיכול להיות שאת מכירה רק צד אחד.

אני יודעת שיש להם  לדוגמא תקנה שאסור להם לקיים יחסים בשבת לפני חצות הלילה

אסור להם לישון עם מיטות מחוברות

ועוד כל מיני

אני מכירה רק את סלונים (לבן)קייט מידלטון

ומכירה אישית אישית.

אין שום תקנות. וגם אין שום הזדמנות שמדברים על זה, בחסידות זה לא נושא.

הפעם היחידה היא בהדרכה, ובהדרכה יתכן שאומרים את זה, והרבה בעיקר לא אומרים.

רוב הזוגות מגיעים במהלך החיים להדרכה נוספת מחוץ לסלונים.

איסור לקיים בשבת לפני חצות זו לא תקנה - אלא זה המקור שלו (מוויקיפדיה)

תלמוד מובא שיש לקיים יחסי אישות לאחר חצות הלילה, כדי שלא ישמעו קול בני אדם, ויבואו לחשוב על אנשים אחרים. האחרונים פסקו שזה רק לפרושים (שהגיעו לדרגת הפרישות), או למי שחושש שיהרהר באישה אחרת[90]. בדומה לכך, הסטייפלר היה מורה להתיר שלא להמתין עד חצות, אם עקב כך ישתבש סדר יומו למחרת ויש בזה משום ביטול תורה וזמן תפילה וכדומה, והורה שיש להמתין עד שאין שומעים קול בני אדם[91]. לפי הקבלה יש לקיים יחסי אישות לאחר חצות גם בזמן שהיא מעוברת או מינקת, והזוהר מצטט את הפסוק במשלי: "אץ ברגלים חוטא" (משלי יט) כתיאור מגנה למי שאינו ממתין עד חצות. אך בעיקר יש להקפיד על כך בזמן שיש אפשרות לקליטת הריון, כי לדברי הזוהר אם מקיים יחסים לפני חצות הוולד נוצר ממקום טמא"[92].

אוקי. דיברתי על השחורים.אישה ואמא

בסלונים הלבנים מדריכים את החתנים לחיי פרישות, כל אחד לפי דרגתו, אבל אין ממש תקנות.

לעומת זאת, בסלונים השחורים (סלאנים) יש תקנות, לא הרבה יותר טובות משל גור.

אגב, גם בדאראג יש תקנות מאד מחמירות. ההבדל שם הוא היחס לאישה.

יש להם תקנות, אבל הם מתיחסים אליה יפה ולא כמו לאיזה אדם זר שפעמיים בחודש חייבים להתקרב אליו, לעשות את זה ויאללה, לעוף משם מהר.

יש עוד כמהקייט מידלטון

ביאלה, סטריקוב וזה מה שידוע לי.

אבל זה לא ממש תקנות, אלא בעיקר הדרכות חתנים מסוג מאד מסוים.

אם זה מה שמתאים להםאישה ואמא

וככה הם רוצים לחיות- בבקשה

אני מפרגנת להם.

רק חבל שעל הדרך, יש כמה שזה לא מתאים להם והם סובלים מזה.

מי שקבע את זהקייט מידלטון

זה כנראה האדמור וזו ההשקפה שלו.

אי אפשר לזלזל בזה, אפשר לא להסכים.

אז ב"ה שהאדמור שלי זה בעליאישה ואמא

להפךמודדת כובעים

זו טעות שגם חילונים מבינים אותה!

ולא בא לי להרחיב בפורום פתוח.

דוקא גם לי חילונים אמרו את זה...אנונימי (10)

אמנם הסברתי להם את ההדרכה הפרטנית שעוברים בני זוג, ואת הרצון להיטיב שיוצאים מנקודת הפתיחה שלו.. אבל עדיין זה באמת רחוק מאד מתפיסת עולמם ונראה לי שקשה להם להבין זאת.

הם בטוחים שזה פחות טוב מאיך שאיך חיים... וזה נורמלי, כבר אמר קהלת 'כל דרך איש ישר בעיניו'

אלה הצעירים השטופיםמודדת כובעים

תשאלי חילוניים יותר בוגרים ופחות מושפעים מהסביבה. שיודעים גם לחשוב לבד.

לא שמעתי מחילוני שמקנא בחרדיאנונימי (8)
בצורת החתונה
שום חילוני לא מצליח להבין איך מתחתנים בלי מגע
זה נראה להם הזוי לחלוטין
וכנל ללכת עם מטפחת באמצע קיץ חם
אז אני כן, ולא מאחתמודדת כובעים

לא דיברתי על מטפחות, אלא על קיום יחסים לפני החתונה.

נכוןקייט מידלטון

אבל גם אם הם לא יבינו, זה דבר שאפשר להסביר אותו ולהבין את העיקרון החשוב שבו,

קראת את "מגע הקסם"?

הגבלות על הגוף זה דבר טוב,

על הנפש - לא

ולכן מניעת מגע של חיבה בין איש לאישה זה דבר נורא, זה מניעה של צורך נפשי.

יש מקוםקייט מידלטון

אבל תסכימי איתי שהתקנות - אם וכאשר מקיימים אותן - יוצאות מרחק וקור רגשי.

זה מחויב המציאות.

אם בני זוג לא נוגעים אחד בשני כלל, ולא קוראים בשם קשה מאד לשמור על קשר חברי וחם.

מהיכרות עם החסידות הזו, מרגישה חייבת לשתף בעובדות אמתאנונימי (6)

ראשית, אציין  שלא קראתי ברוך ה' את הספר, אבל מתארת לעצמי את הרפש שהוזכר שם

מבינה את הרגשתך לגבי תחושת החדירה לפרטיות, והאמת - מרחמת מאד גם על בעלה, שמתוקף מקומו אינו יכול אפילו להגיב לדברים שכל הארץ קוראת עליו (ובטוח שלכל מטבע יש שני צדדים)

לגבי חסידות גור- בדור הקודם הוטלו תקנות מחמירות מאד, שהתאימו לדור ההוא

רבים מחזיקים בחלקן עד היום - בעיקר באלו הנוגעות ל'מחוץ לבית' - קריאה בשם, הליכה משותפת ברחוב העברה מיד ליד וכו' (וזה מאמץ וקשה מספיק)

מעטים מאד מאד - מחזיקים בתקנות המלאות עד היום (כפי שהוזכר כאן- הפרדת מיטות תמיד, אי קריאה בשם גם בבית, יחסים פעמיים בחודש בלבד ועוד)

כיום, רוב רובם של חסידי גור מסגלים לעצמם דרך אמצע - שכוללת הנהגות חסידיות חיוביות - כמו שמירת העיניים ברחוב  (גם בציבור הדתי הדוסי, מכירה הרבה כאלו צדיקים שהולכים ברחוב כשעיניהם מוטות מטה) והצנעת הזוגיות בחוץ (גם קיים בציבורים דתיים אחרים) - ואילו בבית, חיים מתוך זוגיות נהדרת - ובלי להגיע למקומות אסורים כפי שנרמז כאן. הגעה למקומות אסורים מראה שמשהו לא היה תקין מלכתחילה, ולא דווקא בשל תקנות, למרות שקל להאשים את התקנות כ'משיכת החבל' יותר מדי)

לגבי התיעצות מלאה עם המדריך - לענ"ד ומתוך היכרות עם מגוון מגזרים בציבור הדתי וחרדי - כל זוג צריך לזרום כפי שמתאים לו, אם בעל מסוים נוטה לשמוע ולהעריך את דעתו והוראותיו של המדריך חתנים שלו, על פני דעתה של אשתו - זה מראה לא על מידת החסידות שבו, אלא על בעיה בתקשורת הזוגית, שצריכה טיפול!

מעבר לזה- 

שידוע לי ממקור מהימן לחלוטין, שכל מיני שמועות ותקנות חדשות שיוצאות בחסידות גור - מקורן באנשים לוקחים לעצמם סמכויות בידיים, ולעיתים כשנודע על כך לאדמור - זה ממש לא לדעתו

ושוב - איני דנה אותה או את בנותיה, איני מכירה את תנאי חייה, מי היה בעלה הקודם, ומי עברה היא בחייה הקודמים

אני ממש מוטרדת מאוד מהסיפור. היה לי קשה לעיכולאנונימי (7)

ב"ה לא חשופה לווטסאפ ולספר אז לא יודעת מה כתוב שם...

ממש רציתי לדעת מה ההלכות בינו לבינה. כי זה דברים מוסתרים( סקרנות) וגם "להרגיש שאנחנו בסדר" ולא משתגעים עם חומרות שעלולות בסוף....

וקשה לי להבין למה לא בחרה בדרך "רגילה" של חרדים? למה להתפקר?

קשה לי להבין...

אני לא חושבתאין מקום לשאלה
שהיא פרקה עול בגלל האיסורים.
היו לה עוד הרבה בעיות אחרות.

וכל אחד פועל לפי הרבנים/ מדריכים במגזר שלהןם.
לא אני אבוא ואספר לך מה נהוג אצלנו..
( אפילו שזה די אותו דבר אצל כולם...)
יש לפעמים את הקטע הזהאנונימי (5)

כשאוסרים משהו רוצים לפרוץ כל גבול ובגדול.

"אה, אתם לא רוצים לתת לי לחיות בצורה סבירה כמו שאני רוצה? אני אלך למקום בו מותר הכל"

דוקא היא מספרת שזה לא בגלל האיסורים.גלית

אלא שהם חיו בבית ועשו הכל וכלפי חוץ חיו כחסידות גור לטענתה היא אמרה שהיה נמאס לה מהשקר הזה.

אני אישית חושבת שהיא היתה במצוקה נפשית מאד קשה והיו צריכים לחפש את הדרך הנכונה איך לעזור לה ...

אסבל שוב לא יודעת את כל התמונה.

הסיפור שלה לא קשור לגורקייט מידלטון

כלומר ההתחלה שלו כן,

אחר כך הם עזבו לחלוטין הכל,

והיא עזבה ממקום אחר לגמרי..

גם אני לא מפסיקה לחשוב עליה.גלית

אני רק ברור לי שכל עוד לא שמעתי את כל הצדדים אני לא יכולה לשפוט...

המחשבות שלי הרבה רצות ידעו שהיא במצב נפשי מאד מאד קשה ,

גם אם יבואו ויגידו שהיא בהתחלה עזבה את הילדים וכו אני חושבת שבן אדם שעושה כזה דבר זה אמור להדליק נורות אדומות הבן אדם עושה זאת מתוך מצוקה כלשהיא תעזרו לו..

לא מצאו דרך אחרת לעזור לה חוץ מהנתק?

אבל שוב אני לא יודעת את כל התמונה ואם כל זה היא לא יוצאת לי מהראש...הכאב הזה שזעק מגרונה..

פתחתי גם אתמול בצהרים שרשור בצעירים מעל עשרים.

מה המסר שלכם מ.. - צעירים מעל עשרים

ֲֲֲֲֲלא הצלחתי לעשות תיוג כמו שאחרים עושים..

חסידות גור היא חסידות מאד לא קלה, עבדתי פעם עם 2 בנות מהחסידות ושאלתי אותן פעם אם זה לא קשה  הם אמרו לי אחת אמרה לי זה קשה אבל שווה זה השכר שלנו וכו בקיצור הבנתי שסוג של אמונה שהשרישו בה.

השניה אמרה לי גם כן לפעמים אני מקנאת בכן גם אני רוצה לשבת ליד בעלי וכו אבל אז אני אומרת שאם זה האדמור קבע הוא גדול ומבין ומה אני הקטנה מבינה...

אני בטוחה שעדין יש הרבה שאין להם אומץ לפרוש מהם..או לחרוג מתקנות שלהם..במיוחד נשים..

אבל יש אצלם היום כבר המון המון  מודרנים ופותחים לעולם ושפורשים מדרכם לפחות בבית..

אגב, זה מה שאסתי וינשטיין ספרה שהם חיו כחסידיים רק כלפי חוץ....אבל שוב זה לשמוע צד אחד..

לא גנה פה שום ד רק כואבת מאוד על כל הסיפור...

אני יכולה לשאולאנונימי (19)
מה הם עשו בבית? אני מניחה שהם חיו בהיתר בגבולות ההלכה ורק לא לפי גבולות גור.

אם ככה זה נוראי שהם הרגישו רע עם זה. אשמח לפירוט תודה( אין לי ווצאפ)
הם לא חיו בגבולות ההלכהעדיין טרייה
הם בהתחלה הפסיקו לקיים תקנות ולדבריה בגלל שהתקנות היו כל כך חמורות בשבילם אז לא לקיים אותם זה אותו דבר כמו לא לקיים דברים מפורשים בתורה ולכן הם התדרדרו לא לקיים דברים בגבולות ההלכה.
אויאנונימי (19)
זה הבעייה בחסידות יתר. קוראים לזה פרום. זה קורה גם לבעלי תשובה נלהבים שלוקחים על עצמם עניינים ....
במחשבה שנייה אחרי שתמהתי לעצמי וקצת פה איך זה ייתכן.אנונימי (7)

אולי נפסיק להוציא עליהם לעז .

יש להם את הדרך שלהם ועובדה שיש לא מעט חסידי גור שחיים להם בשלום  והם רגילים לחיים שלהם...

כל אחד יחיה באמונתו ויפסיק לדבר על מכריו ושכניו. באמת חבל לדבר על אחרים

כך נראה לעניות דעתי

אני צינתי .גלית

שהכל בערבון מוגבל כי שמעתי צד אחד ורק חלקיות של דברים...וגם כלפי גור רשמתי כך..

זה ידוע שגדולי ישראל בחברה החרדית יצאו נגד זהאנונימי (9)

הסטיפלער ועוד... יצאו בחריפות נגד זה !

גם לגור גדולי ישראל משלה ואנחנו לא יכולים לעמוד מול ענקי תורה 

אבל בהשקפה רוב גדולי ישראל של הציבור החרידי המחמיר יצא חוצץ נגד הנהגות אלו!

בואו נפריד רגע בינה לבין גורקייט מידלטון

הסיפור שלה ממש מעורבב, וגם מערבב, 

אחרי שקראתי עשיתי הפרדה:

יש את התקנות של גור, שהן באמת נורא מחמירות.

אני חושבת שהגבלות על הגוף הן דבר טוב, על הנפש לא, ומגע לאישה זה צורך נפשי.

ולכן באמת היום (30 שנה אחרי הסיפור) הגישה שם קצת פחות נוקשה,

אבל עדיין הרבה מהם באמת מקיימים את התקנות , בחלקן לפחות, הרבה לא,

והרוב נפתחים עם הזמן (כמו שקרה גם לה בעצמה)

זה באמת מאד מאד מקשה על הזוגות שם , בעיקר בתחילת חיי הנישואים, 

אבל גם אחר כך , ויש הרבה שמקיימים ושומרים על זה.

ויש את הסיפור שלה - שהוא עצוב ללא ספק,

סיפור של התדרדרות, של ריצוי וניצול , עד שהיא הגיעה למצב נפשי נורא.

אבל אין לו קשר לגור, וגם לבחירה שלהם לפרוק כל עול אין קשר.

לדעתי כן יש קשר לגורעדיין טרייה
כי רק בגלל שהם רואים את התקנות כמו מצוות מהתורה והתקנות האלא בלתי אפשריות לקיום יצא שהם פרצו גבולות מטורפים ולא בטוח שהם היו מגיעים למצב כזה אם היו מקיימים את התורה בתמימות. גם בגלל שלחברה יש כזאת השפעה על היחיד, נוצר מצב שיש אנשים שלא מאמינים בכלל שמתנהגים בצורה הכי דוסית שיש אם הם היו בציבור שלנו הקשר שלהם היה מייד נופל על חוסר התאמה מבחינת רמה דתית אבל שם גם אם אתה לא מאמין בכלום אף אחד לא ידע מזה כי המעשים החיצוניים שלך לא משקפים את הפנים שלך. קראתי את הספר ואני ממש מצתערת על זה. לא מבינה איך בן אדם יכול לחשוף ככה את החיים המיניים שלו. מילא היא הייתה מתארת את זה בצורה יבשה של עובדות אבל זה ממש לא ככה.
גם אני קראתיקייט מידלטון

אבל לדעתי אי אפשר להשליך ממנה על גור.

בנאדם שפורץ את התקנות - ויש הרבה שעושים את זה - יכול לפתוח שו"ע וללמוד.

לומר שבגלל זה הם עברו על כל התורה... הם פרצו הכל כי מראש לא היתה להם יראת שמיים אמיתית,

היא עצמה מספרת איך כל ילדותה היא היתה טיפוס מרצה, והיתה ילדה טובה כדי לעשות להוריה נחת,

אף פעם לא באמת בגלל שהיא היתה מחוברת להשם ובחרה בטוב,

והגיוני שכשהיתה לה הזדמנות והיא לא היתה חזקה היא פרצה הכל.

בכל חברה אפשר לעשות הצגות כאילו אתה מאמין מבחוץ, ולעשות הכל מבפנים,

אני לא מסכימה עם זה שכולם בגור ככה,

נכון שגור לא מעודדת לחשוף את הפנימיות - ומי שבגלוי עובר על התקנות יש לזה מחירים,

אבל עדיין יש הרבה שלא מציגים וסופגים את המחירים האלו,

ומי שלא רוצה לעמוד במחירים - זה לא תירוץ לעשות הכל בהצגה.

נכון שכשבנאדם לא יודע מה תקנה ומה הלכה זה לפעמים מטעה, אבל עדיין לא תירוץ לפרוק כל עול.

אני לא מאשימה אותה, רק חושבת שהאחריות שלה ולא של החסידות

ברור שלא כולם ככה בגורעדיין טרייה
ואפשר אפילו לקרוא למקרה הזה מקרה קיצוני מאוד אבל אני כן חושבת שלגור הייתה השפעה רצינית למצב שהיא הגיע כי זה מתאים רק לאנשים מאוד ספציפיים ואנשים שיותר חופשיים בנפשם זה יכול להוביל אותם למצבים לא טובים.
איך זה גרם לדעתך?קייט מידלטון

קראת את הספר?

כי אני קראתי בו שהיא עזבה כי היא הגיע למצב שהיה לה לא טוב עם עצמה,

והיא לא היתה מסוגלת להפסיק את המצב שהגיעה אליו מול בעלה (להפסיק מול בעלה)

הם הגיעו למצב ממש מעוותעדיין טרייה
בכל קני מידה (חילוני וחרדי) ואני לא חושבת שאם הם היו בחברה חילונית הם היו מגיעים למצב כזה הם גדלו בעולם עם תפיסה מעוות בקשר לזוגיות ומיניות וזה מה שגרם להם להגיע למציאות הפוכה לגמרי אבל מעוותת לגמרי.
רק רוצה להגיב על משפט אחד שלךבת 30

"מראש לא היתה יראת שמיים אמיתית".

טוב, ברור שאני לא יכולה לדעת מה היה שם ומה לא, אבל בהקשר כללי יותר- "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים". בסופו של דבר אדם נוצר עם כוח בחירה ובכך גדולתו. ובסופו של דבר אדם בוגר ובוחר- אמור לבחור את מסלול חייו.  בחברה שלא מאפשרת את זה- ובחברה שמכניסה "יראת שמיים" מלמעלה בלי שזה יבוא מספיק מלמטה, אז באמת הגיוני שאדם יחיה חיים שלמים רק כדי להיות בסדר עם סביבתו ולא מתוך בחירה או מתוך יראת שמיים. וכשאדם חי ככה- אז ברור שאין "אמצע"- כי אין בירור אמיתי, אין חיפוש דרך אמיתי ורצון לקרבת ה'. יש רק רצון להרגיש חופשי, להרגיש שלא כופים עליך.

זה בעיני כל הסיפור, בסופו של דבר. כן גור, לא גור. גם כשאנחנו מחנכים את הילדים שלנו צריך לזכור שבסופו של דבר אנחנו לא רוצים שיהיו כמונו. (אני לפחות...) אנחנו רוצים שיהיו הם. על שלל בחירותיהם ויחד עם טעויותיהם. משפחות שבהן הילדים הם העתק צעיר של המבוגרים גורמות לי לתחושה שלפחות אצל חלק מהילדים זה לא אמיתי.

תמיד יש בחירהקייט מידלטון

וגם בתוך חברה שלא מעודדת חשיבה אפשר לפתח את הבחירה מרצון.

אני מכירה את גור וזו לא חברה שמכניסה יראת שמיים מלמעלה.

נכון שבחברה סגורה פחות מעודדים בחירה.

אבל בנאדם תמיד יכול לחזק את עצמו מבפנים.

ואני מכירה הרבה גוראים שבנו את עצמם , וכן יש להם מטען.

לא באה להאשים. רק לומר שאי אפשר להשליך על החברה, 

עובדה שאנחנו נדרשים לבחור, לא משנה איפה גדלנו.

מסכימה מאד עם הסוף שלך, צריך לאפשר לילדים בחירה, אבל בגבול,

והאיזון זה מה שחשוב פה.

אני לא גוריתאנונימי (12)
אבל שמעתי קצת ממקור שני...שהרבה בנות מגור לא רוצות להתחתן עם חסידי גור. כי הן לא רוצות לקבל עליהם את ההחמרות של החסידות. אם ה ם מתחתנות עם חסיד אחר הם הולכים בהנהגת לפי הבעל
המשךאנונימי (12)
וגם שיש הרבה חסידים שבתחילה מקיים את ההחמרות אבל אחרי עשר שנים מהחתונה אז מרשים לעצמם לוותר על ההחמרות. אבל זה לא עושה אותם מודרנים. רק בתחום הזה
שמעתי שיששם הרבה מאד בחוריםאנונימי (13)
רווקים כי הבנות לא רוצות להתחתן עם מישהו מהחסידות הזאת! לדעתי זה מזכיר קצת את הנצרות מה שקורה שם. לפי הנצרות כמה שאתה יותר מבטל את הגוף שלך אתה יותר טהור לדוגמא לכמרים ונזירות אסור להתחתן. לפי התורה בהחלט מותר וצריך לקיים את המצווה בשמחה וחשק ורצון. אז איפה התורה פה?? וגם גבר שנותנים לו רק פעמיים בחודש ברור שהוא יחטא בסוף. מישהי מחסידות גור אמרה לי בשיא הרצינות. כל המטרה של הנישואים זה רק כדי להמשיך את הדור הבא! זאת הסיבה היחידה שמתחתנים.
אז מה עושים חסידי גור שלא נולדו להם ילדים שלא נדע?אנונימי (18)

גם אני מרחמת על הנשים בגוריהיה בסדר!
ותוהה אילו חיים יש להן.
מצד שני אולי ככה החילונים מסתכלים עלי?
ודתיים מסתכלים על חרדים? וחרדים מודרנים על הדוסים? ולא דיברנו על נשות השאלים שנראות מסכנות כ"כ!
ומצד שלישי היו לי בעבר שתי חברות חסידות גור במקרה, לא קשורות זו לזו. נהנות ואוהבות את החיים. חשוב לי להדגיש שאחת הכרתי בחורה שהתחתנה ואח"כ כמה שנים שמרתי על קשר איתה.
ואחת הכרתי נשואה עם כמה ילדים. ודיברתי איתן מאד בפתיחות.
אז מה שבטוח שמחוזרת בשאלה, לא נשמע דברים טובים.
ואני בטוחה שבכל צד יש טוב.
יש הבדל משמעותי בין דתיים לסיפור הזהעדיין טרייה
כי אנחנו יכולים בכל רגע לבחור בדרך חיים שמתאימה לנו ולכן אני לא חושבת שחילונים מסתכלים עלינו ככה כי הם מבינים שזאת בחירה שלנו לעומת זאת בגור אין לך אפשרות לבחור בדרך שאתה רוצה וגם אם תבחר אחרת זה צעד שגורר אחריו נתק. כנל לגבי התקנות אם הייתי יודעת שזאת בחירה שלהם להחמיר על עצמם הייתי מקבלת את זה. הגיוני שאדם מחליט על עצמו להחמיר אבל ברגע שאם מנהיגים את זה על כל הקהילה שלהם כולל ילדים שנולדים למצב הזה בלי יכולת לבחור זה בעייתי בעיני.
חלק מהחילונים כן מסתכלים עלינו ככהאנונימי (9)

אם אתה לא דתי פתוח סופר 

זה ברור להם שעשו לנו איזו שטיפת מוח....

ואם הם מכירים אותך מספיק טוב לדעת שאת בוחרת בדרך שבה את חייה

אז יש להם את המשפט הקבוע "אם כל הדתיים היו כמוך"

וזה ברור להם שאת יחידת סגולה!

הם לא מבינים אותנו ממש לא !

רובם לא.

מניסיון ויש לי חברות חילוניות מהעבודה (שאני דתי המחמד שלהם שרק אני נורמלית והלוואי כולם היו כמוני!)

בדיוק ככהאנונימי (8)

איזה שטויות שדתי בוחר?

אם הוא רוצה לגור עם בחורה בבית לפני החתונה , יתנו לו?

נגיד שהם לא יקימו יחסים. עצם הרעיון

ויש עוד מיליון דוגמאות. זה שטות נוראית להגיד יש לו בחירה.

כי אם נגיד הוא חסיד והוא יוריד זקן ופאות וישים חליפה קצרה אבל ישאר דתי.  תאמינו לי שההורים שלו ישתגעו

לא יודעת באיזה עולם את חייהעדיין טרייה
בעולם הדתי שאני חייה יש לי בחירה מוחלטת ההחלטות שלי לא קשורות בכלל למה תגיד החברה אלא לקשר שלי עם הקב"ה. למשל בדוגמא שנתת אחותי בחרה לגור אם חבר שלה לפני החתונה דיברנו איתה אין סוף שיחות אבל בסוף זאת הייתה החלטה שלה ועם כמה שההורים שלי לא אוהבים את זה הם עדיין בקשר טוב איתה ודואגים לה לכל צורכה.
אני מדברת על חרדים. אחותך משתייכת לזרם החרדי?אנונימי (8)

טוב, גם אם כן ,יש יוצאי דופן אצל החרדים ואולי קיבלו את זה בחוסר בררה

אנחנו דתיים לאומייםעדיין טרייה
וגם אצל חרדים מפריע לי שעיניין החברה תופס מקום כל כך גדול אבל זה לא בצורה מוגזמת כמו אצל גור. גם קשה להכליל את כל החרדים כי אצל כל זרם זה שונה אבל אני מאמינה שיש שמה יותר אפשרות לבחירה מאשר בזרמים הקיצוניים החסידיים וזה מה שמפריע לי בעיקר החוסר בחירה.
דתי לא בוחר איך הדת תראהאנונימי (9)

דתי בוחר אם להיות בדת או לא (וכן גם יש זמרים שהוא יכול להחליט לאיזה זרם הוא מוצא את עצמו)

אבל לחיות עם בחורה לפני החתונה - זה לא דת - זה להמציא דת!

ואם הוא רוצה, לחיות עם בחורה לפני החתונה שחיה זו בחירה שלו ...

אבל דתי הוא לא!

ברור שהיא בחרה בחלק הזה בחייה לא להיות בדתעדיין טרייה
ברור שלחיות עם בן זוג בלי נישואין זה מנוגד לכללי הדת אבל העובדה שבעולם הדתי שבו אני חייה כל הקיום של הדת זה בחירה אישית שלי ולא נכפה עלי משום מקום כי אני יודעת שאף אחד לא יחרים אותי אם אני אבחר אחרת זה מה ששונה מהותית מהעולם החסידי.
לא יודעת אני כל הזמן נמצאת בחברת חילוניםעדיין טרייה
אף פעם לא הרגשתי שהם חושבים שעברתי שטיפת מוח או משהו אולי הם חושבים את זה מאחורי הגב שלי אבל ממש לא נראה לי.
אני גם עובדת בחברה חילוניתאנונימי (8)

וקשה להם להבין שבחום הזה אני עם גרבים, כיסוי ראש, חולצה וחצאית ארוכים

ועוד המון דברים קשה להם להבין

ובתכלס, נגיד אני אישית לא חושבת שזה גרוע ללכת בלי גרביים אבל אני משתייכת לחברה שאין מצב ללכת בלי גרבים. אני יכולה לעבור חברה, כמו שכל דתי יכול להיות חילוני. אבל אני לא רוצה....

בתכלס זה לא ממש ברירה זה יותר נעשה ונשמע

אולי קשה להם להבין אבלעדיין טרייה
אבל הם מבינים שזאת בחירה שלך ולא נראה לי שהם רואים את זה באותה קטגוריה כמו המצב בגור שאין להם ממש בחירה. לגבי הגרביים למשל סתם מעניין אותי אם בחברה שלך יחליטו שהולכים בלי גרביים את תוותרי על הגגרביים בקלות?
לא אוותר. כי זה משהוא שגדלתי עליו יהרג ועל יעבוראנונימי (8)

נגיד בעלי אין לו בעיה עם זה. אבל לי קשה ולא רואה את עצמי הולכת בלי גרביים

אני לא יודעת אם זה כפירה, סתם אישית לא נראה לי שזה מושך גברים הרגלים שלי,

אבל מי אני שאחליט מה זה צניעות. כשאני חושבת ביני לבין עצמי. לפעמים אני הולכת צמוד שזה נראה לי יותר גרוע.

סבבה אז זה כן בחירה שלך ללכת עם גרבייםעדיין טרייה
כי אם החברה תאשר לך לא תעשי זאת. לא כל מצווה שאני עושה זה בגלל זאני מסכימה אם הסיבה שלה אלא בגלל שיש לי אמונה כללית שחלק ממנה זה אמונת חכמים אז אני בודקת בספרים והולכת כמו שאמרו חכמים זה לא אומר שלא בחרתי בזה בחרתי בזה גם אם אני בתוכי לא חושבת שיש בזה היגיון כי אני מאמינה בללכת אחרי פוסקים.
אוקי. אז יש בכל העולם את אלו שמאמיניםאנונימי (8)

בכומר, בנצרות, באיסלם וכו

ויש את החופשיים שלא מאמינים באף אחד

וכל המאמינים יהודים או גויים הולכים אחרי משהוא גם אם זה נשמע הזוי לכל השאר

לא הבנתי את ההקשר לתגובה שליעדיין טרייה
כל אחד בוחר בדת שלואנונימי (8)

וכל חילוני שלא מאמין בדת מסתכל עליו מוזר מבחוץ

כנ"ל גור,

כנ"ל דתים.

מוסלמים,

נוצרים

וכו

אבל זה מה שאני אומרת שלא כל אחדעדיין טרייה
בוחר למשל גור נולד למציאות מסויימת שבשביל לבחור אחרת הוא צריך כוחות מטורפים לצאת נגד כל המשפחה שלו ולרוב האנשים אין את הכוחות האלו. אדם שנולד לגור רוב הסיכויים שגם לא ישאל את עצמו האם יש אלוקים האם המצוות שאנחנו מקיימים הם קיום רצונו וכולי. זה בכלל לא עיניין של אם זה נראה מוזר כלפי חוץ או לא אין לי בעיה עם כל התקנות כמה שהם נשמעות לי מוזרות וזרות לעולמי אם הייתי יודעת שבאמת הם מקיימים אותה מבחירה ולא כי אין להם אפשרות אחרת.
אין אפשרות אחרת! אלא אם כן להתנתק מהמשפחהאנונימי (8)

זה מה שאני אומרת, הסכמת איתי?עדיין טרייה
כן. אז בעצם אין בחירה !!! אז איפה הבחירה לא הבנתי?אנונימי (8)

יש מספיק שבחרו אחרתאנונימי (9)

זה היה קשה זה כמעט היה בלתי אפשרי אז מה....

אם הבחירה לא קלה זה אומר שאין בחירה ?

לא זה אומר שיש בחירה רק שהיא קשה .....

יכול להיות שאם לא היו השלכות אז הוא היה בחור X 

אבל בגלל שיש השכלות הוא בחור Y

נו אז זה אומר שאין בחירה!? לא.

זה אומר שיש לו סדר עדיפויות מסויים.

ואם סולם העדיפויות שלו בנוי נכון אז הוא יבחר בדבר שהכי טוב עבורו...

גם אם הוא הפסיד משהוא בצד השני ...

כמעט בכל בחירה בחיים יש יתרונות לכאן ולכאן וגם חסרונות ...

אבל למה מראש החברה בנתהעדיין טרייה
את העולם שלה להיות כזה שבחירה בו היא משהו יוצא דופן וכמעט לא אפשרי. ככל הנראה זה כדי שלא יעזבו את הדת או את דרך החיים הספציפית שלהם. בכל מקרה לדעתי זאת לא הדרך זה יוצר אנשים שעושים את הכל בלי להבין למה ובלי לשאול שאלות ואם רע להם וקשה להם הם לא יכולים לדבר על זה עם אף אחד אפילו אם הם לא רוצים לגמרי להתנתק אלא לא מבינים דבר מסויים או עם שאלות באמונה אם היה להם אפשרות לדבר על זה בחופשי וללמוד ולנסות להבין הם ממש לא היו צריכים להגיע למצב של התנתקות מוחלטת וכ'ו
זו שאלת המליון דולר בין פתיחות לצמצוםקייט מידלטון

או בין מסגרת חברתית מאפשרת ומקבלת לכזו שלא נותנת לגיטימציה,

הדתיים בדרך כלל בוחרים באנטי גטו,

החרדים - בעיקרון בדרך הצמצום ואי האפשור, אבל כמובן שיש כל מיני איזונים וכל מיני רמות של חברות מגור ועד חרדים מודרנים

ולמהקייט מידלטון

כי אפשור יתר גורם ללגיטימציה של כל מיני תופעות חברתיות שמתעצמות ומשפיעות על החברה כולה, וסוחפות עוד ועוד.

ומחנק יתר - גורם לאנשים לא לבחור מרצון, אלא לעשות את מה שחינכו אותם בלי לחשוב, עד שזה מתפוצץ---

מסכימה איתךעדיין טרייה
שחופש יתר במיוחד בגיל צעיר הוא לא טוב אבל זה לא בקני מידה בכלל של העולם החסידי. אלא יותר בקטע של האחריות של ההורה לחנך את הילד ובכך לעזור לו לבחור נכון יותר בהמשך החיים כשיגדל. כל הדיון על האם יש להם בחירה או לא זה לא בחירה ברמה הזאת גם במצב של כת תגידי אבל יש להם בחירה? החוק במדינת ישראל אוסר כתות השאלה היא עד כמה יש לבנאדם בוגר יכולת בחירה ועד כמה הוא חופשי כוויכול וזה מה שיגדיר אם זה מצב שצריך להתנגד אליו כדי להגן על אלו שבתוך זה ולא יכולים לצאת או שזה פשוט עוד דרך חיים לגיטימית ומי שהולך בדרך זו בחר בה.
לא כל כך הבנתי אותךקייט מידלטון

דיברתי על חברה שנותנת לגיטימציה לבחירה שונה,

או חברה שלא מקבלת ומדירה מתוכה את אלו שעוברים על הכללים,

ולזה יש מעלות וחסרונות

זה קשהאנונימי (9)

אבל אני מכירה גורית שעברה לחסידות אחרת לאחר שהתגרשה ...

ומשפחתה בקשר מצוין אתה...

גם אני מכירה גורית שהתגרשה והתחתנה עם חב"דגלית

והים היא גרה בכפר חבד עם ילדים בשיא האושר...

אז יש פה שתי בחירות שלך:קייט מידלטון

1. להשתייך לחברה הזו,

2. לא להיות יוצאת דופן בחברה

לא ראיתי פה אין ברירה

נראה לי שאת מגדירה מצב של אין ברירה בצורה שונהעדיין טרייה
נגיד אם אדם יצמיד לך אקדח לרכה ויגיד לך תביאי לי את הכסף שלך ולא אני יורה גם אז תגידי אוקיי יש פה שתי בחירות שלך:
1.להביא לו את הכסף
2.למות
לא ראיתי פה אין ברירה.
חחחח ברור שלא השאלה האם ניתוק מוחלט מבני משפחתך (אני לא מדברת על האנונימית שאליה הגבת כי אין לי מושג מה המצב אצלה וכנראה שהיא חייה בעולם יותר פתוח) זה מצב של אין ברירה או לא להגיד שיש בחירה חופשית כשבחירה בצד אחת יכול להפיך עליך את כל עולמך לדעתי זאת לא בחירה או אפשר להגיד בחירה מועטה מאוד.
אז בואי נזרום עם ההגדרה שלךקייט מידלטון

קודם כל אני בהחלט חושבת שגם זו בחירה - עובדה שיש  כאלו שעשו את זה, ויצאו מגור למשל (:

אבל גם אם נתיחס להגדרה שלך-

אז בחברה החרדית בהחלט יש בחירה, עם מחירים כמובן.

את יכולה להעריך את זה לפי הכמות של האנשים שבוחרים בזה,

וגם בגור יש הרבה בחירה - גם שם את יכולה לראות אלפי אנשים , ורוב החסידות שבוחרת בדרך שונה.

לא יודעת כמה בחירה יש בכל חברהעדיין טרייה
כי אני לא מכירה מספיק כל חברה אבל תסכימי איתי שאם תשימי על סקאלה את יכולת הבחירה הדתיים הקיצוניים יהיו בצד אחד והתדיים לאומיים/חילוניים יהיו בצדהשני של הסקלה כלומר בעולם החרדי בחירה זה דבר מאוד לא פשוט ואילו בעולם הדתי לאומי בחירה זה דבר שאנחנו מתמודדים איתו כמעט כל יום. וזה נובע ישירות מזה שהחברה לא מתערבת בחיים הפרטיים של האדם. אם אני אבחר ללכת או לא ללכת עם גרביים זה לא יגרום לשום השלכות בחיים שלי לא כמו האנונימית שלמעלה שבשבילה זה לבחור להשתייך לחברה או לא כלומר יכולת הבחירה שלה יותר מוגבלת. לא יטדעת מה יותר טוב ומה פחות טוב אבל ברור שיכולת הבחירה של חסידות גור מוגבלת בהרבה מיכולת הבחירה שלי.
אולי לא את יכולת הבחירהקייט מידלטון

אלא את המחירים לבחירה.

וודאי שאחת ההשלכות של חברה סגורה , זה שהיא מחייבת להתנהג לפי הקודים שלה, ומי שלא משלם מחיר.

כמה שהחברה יותר סגורה, קשה יותר לחיות בתוכה ולא לציית לקודים.

אבל יש גם הרבה מאד תועלות , בלי קשר.

ויש מאל דתיים לאומיים שבחורים ומצטעריםאנונימי (9)

יש לי מלאה חברות דתיות לאומיות שעשו בחירות שגאויות בחיים שלהם,

והתחרטו אח"כ או שינו שוב ...

ותירצו שאז הן היו ...

קטנות, לא מבינות, רצו להתנסות וכו'...

ולאחר מעשה לא היו בוחרות ככה!

נו אז יש יתרונות גם שיש דברים שמבחינתך זה קו אדום ואתה לא צריך לגדול כדי להבין שטעית ...

אתה לא מתעסק עם זה בכלל!

כמובן שצירך איזון בכל דבר לכאן ולכאן זה לא טוב 

יש דרך האמצע!

לכל אחד יש בחירהיהיה בסדר!
השאלה מה המחיר לבחירה.
עניתי לעדיין טריה...
כשהמחיר גדול מידי קשה להגדיר את זה בחירהעדיין טרייה
אבל תמיד זו עדיין בחירהקייט מידלטון

גם בחירה להשתייך לחברה שגובה מחירים,

וגם בחירה לא לשלם את המחירים.

לפני החתונה אולי זה באמת יותרעדיין טרייה
קל לבחור אבל עם ילדים וכ'ו כשאת יודעת שהבחירה שלך תפגע בהם או תגרום לך לא לראות אותם איזה מין בחירה זאת?
כשיש לך מינוס בבנק ואתה לא יכול עכשיו לקנות יהלום...אנונימי (9)

נו נו ...

מה בגלל שהדת זה הנושא אז היא לא כלולה בדרכי העולם?!

כן בכל מציאות יש סדרי עדיפויות 

בכל מציאות יש הגבלות שנוצרות בגלל המציאות...

אז זה שאדם הוא כבר עם ילדים ולא יכול לבצע שינוי כאן נכנס הסדר העדיפויות ואדם צריך לבחון לפי האמת הפנימית שלו מה גובר על מה ולהחליט !

לדת אין קשר זה תירוץ!

נכון יש לה הגבלות וכו'..

אבל במציאות אדם יכול לבחורעדיין טרייה
לחיות לפי איך שהוא חושב שנכון ולהמשיך לגדל את ילדיו אין זה כורח המציאות להתנתק מהם
וברור לי שזה לא הדת שמגבילהעדיין טרייה
אלא הזרמים השונים שנכסו אליהם את הדת הדת בפני עצמה היא הכי חופשית שיש היא כוללת את הכלל המרכזי של בחירה חופשית של האדם זה פשוט מצב לא הגיוני שאדם בוחר בדת בגלל פחד מבני אדם ולא מורא מהקב"ה אנשים הפכו את היוצרות.
אבל כמו הסיפור של השירשור. כן היה כרח להתנתק בגלל הדתאנונימי (8)

ברור !אנונימי (9)

לא דיברתי ספציפית על המקרה שלה...

אבל בכלליות כאשר אחד מבני הזוג חוזר בתשובה ומתגרש והילדים אפילו עדין רכים בד"כ קביעת בית המשפט היא שאסור לשנות אות דרך חייהם ואם הם היו חילוניים לפני אז הם ימשיכו בזה... (מבחינת אופי דרך החיים שלהם)

קיצור אין לכך משמעות לעמידה שלה מול גור אלא לזה שהיא התוותה לילדיה דרך חיים של דת .

והחליטה לעזוב אותם וזה ברור שהיא העדיפה את הדרך חיים הזו (באיזה שהיא צורה) על פני בנותיה

(כי אם לא היא הייתה יכולה לדרוש מבנותיה הקטינות שהיא כמה כאלו לפני 8 שנים להיפגש אתה בהוראת בית המשפט - ואם היא לא עשתה זאת כנראה שמבחינה נפשית או רצונית לא רצתה בזה)

נראה שפה היא בחרה להתנתק בהתחלה...

התגובה הקודמת שלי - בא לראות שבכל דבר בחיים לפעמים יש הגבלות שנוצרות זה לא קשור לדת!

החיים מעמידים אותנו מול ברירות ...

ולפעמים גם מול עובדות! (שלא נדע...)

את יכולה לשמוח שגדלת במשפחה כזויהיה בסדר!
שהבחירה קלה יותר וברורה יותר.
אבל בחירה חופשית ניתנה לכל אדם!
והבחירה גובה מחיר שנקבעה לך משמים.
את בסופו של דבר מחליטה.
^^ כל מילהקייט מידלטון

מכירה משהי מבני ברק.אנונימי (17)

שאמרה לי שהיא ממש רוצה להומיר רישיון נהיגה ובתלמודי התורה שואלים אם יש רשיון לאמא ואם כן לא מקבלים את ילדיה.

אז נכון יש לה בחירה או להוציא רישין נהיגה או להכניס את הילד לתלמוד תורה...זה לא בדיוק בחירה!

לכל אדם יש סדר עדיפויותאנונימי (9)

יש בזה סוג של ויתור. זה בחירת ויתור. אבל חסור בררהאנונימי (8)

זו בדיוק בחירהקייט מידלטון

אם לשלוח את הילד שלה לתלמוד תורה כמו שהיא רוצה - טוב, שדורש דרישות כאלו,

או לתלמוד תורה פחות טוב, ולא לוותר על הרצונות שלה.

וואי הזדעזעתי מהתגובותירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך כ"ג בסיון תשע"ו 05:22
כמה בנות כתבו פה כבר, שאולי החילוניים מסתכלים עלינו כמו שאנחנו מסתכלים על גור.
ולמרות זה, שכל אחת עם קצת שכל מבינה את זה, נכתבה פה כל כך הרבה ביקורת וגם הרבה לעז.. ממש חבל.

יש לי משפחה די קרובה שהם חסידי גור. נשים שמחות ופעלתניות.
אני מסכימה שהתקנות קיצוניות ויש ביקורת עליהן מהרבה חסידויות ואפילו אדמור"י גור עצמם לא הסכימו על הכל, אבל כמו בהלכה, בסוף זה תלוי באופי של הבן אדם.
בעל טוב יצליח לשמח את אשתו למרות תקנות כאלה ואחרות וידע מתי לעגל פינות.
בעל עם בעיות תקשורת, על הסקאלה האוטיסטית, אן סתם בעל רשע, ילך עם ראש בקיר עם התקנות גם כשזה פוגע או דווקא כשזה פוגע.

ולגבי אסתי המסכנה, קראתי קצת וממש אי אפשר לדעת מה היה שם. הרקע של גור אפילו לא ממש קשור לבעיות שלה.

ועוד דברים שעלו לי:
מישהי כתבה פה על בעל שלא מדבר אחרי קריאת שמע. אז וואלה, רשמית אמורים לא לדבר אחרי קריאת שמע, גברים ונשים כאחד..
אם יודעים שרוצים לדבר אז אומרים ק"ש אחר כך..

ובציטוטים בוואינט מהספר שלה היא כותבת על הסתרת המקווה. נו באמת, את זה כולנו עושות. אז כולנו אומללות? לא, להפך, ממש לא בא לי שאנשים ידעו מתי אני עם בעלי גם בלי שההלכה הייתה מורה כך.

בקיצור, ממש חבל. והמשכיל בעת ההיא יידום.
בעל טוב ידע מתי לעגל פינותקייט מידלטון

אבל את מסכימה איתי שבשביל להיות בעל טוב צריך לעגל פינות?

כלומר הדרך עצמה, בלי עיגול הפינות היא הבעיתית.

ואנחנו מדברים עליה, לא על אלו שלא מקיימים

היחס לתקנות אצלם הוא לא כמו להלכהירושלמית טרייה
יודעים היטב שאלה הידורים שלהם בלבד, ואם יש צורך משנים. רק הזוגות הצעירים כנראה עושים בדיוק מה שאמרו להם כי חסר להם ניסיון וידע. וחוסר הניסיון הזה עובר מאד מהר..
אולי תקנות כאלה צריכות להיות על יחיד ועל ציבוראנונימי (11)
זה בחינת גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה שהרי זוג שלא שומר את התקנות האלה מרגיש ככאילו הוא במדרגה פחות יש מה שבהלכה לכלל הציבור שהרי רואים במקרה הזה שכל המוסיף גורע
תלוי מצד מיקייט מידלטון

את מדברת על החסידים,

אני מדברת על השיטה והדרך.

בעיני המדריכים והרבנים זו השיטה וחובה כמו הלכות.

או שהשתנה שם משהו בשנים האחרונות ואני לא יודעת.

למשל אחת מהתקנות היא שאסור ללמוד את ההלכות - מה הלכה ומה תקנה.

זו בדיוק הגישה - בעינינו זה כמו דאוריתא ולא רוצים שהחסידים ידעו מה עיקר ומה טפל

חיכיתי לך!אין מקום לשאלה
כמעט תייגתי אותך..
ידעתי שתביאי קול שפוי ויודע..

אז איך זה באמת?
איך בכל זאת שומרים על קירבה נפשית מתוך הפירוד?
והאמת האמת, כולם שומרים על התקנות?
מסכימה שלא צריך להוציא לעז אבל ..... תסכימי איתי איךאנונימי (7)

מרגיש מישהו שמעגל פינות ומבחינתו זו ההלכה.   

איך הוא מרגיש עם עצמו? ומכאן הדרך ליפול גם בדברים אחרים אולי.....

מי שהיא פה כתבה שכל שלא נחשפים אזפלוניאלמוני
הנפש יותר עדינה אז תארי לך שגבר שכל חייו לימדו אותו שאסור לו להתקרב לאישה פתאום מגיע לנישואין ואז זה מותר וגם אז תקנות מאד חמורות תראי בציבור שלנו כמה גברים נשואים קשה להם כל הנושא שז"ל אז תארי לך מה קורה לגבר מהחסידות הזו שמוגבל כל כך גם בזמנים שאישה מותרת עד כאלה שיש כל שלוקחים טיפות/זריקות נגד רק שלא יתעורר היצר
קראתי עכשיו אצל אבישי בן חיים בפייסבוק (אין לי מושג מיזה)ש.א הלוי
ככה נראה עוול. באנו היום ללווית אסתי וינשטיין ז''ל כדי לפגוש את בני משפחתה המרושעים וקרי הלב ובסוף פגשנו משפחה אצילית ורגישה, שמענו הספד של אבא חרדי רגיש ואוהב והסבר ובקשת סליחה של בת חרדית רגישה וכואבת. זה אומר שצריך לכתוב את כל הסיפור של 48 השעות האחרונות מחדש ולהגיד את האמת: בעצם כל מה ששמעתם על רשעות הצד החרדי היה עוול ולא אמת.
משהו עם הרשעות החרדית לא הסתדר לי לאורך כל הדרך:
בהתחלה הייתה טענה שהחרדים הולכים את לחטוף את הגופה,התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון ''מה פתאום, חס ושלום'', מיותר לומר שאף אחד לא ניסה לחטוף את הגופה.
אחר כך אמרו שהבנות ניתקו קשר מאמם בגלל הוראה אכזרית של האדמו''ר, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם התחייבו שאין שום הוראה מהאדמו''ר והסבירו שבשום אופן לא מדובר בעניין דתי, אלא בעניין אנושי פשוט, הבנות כעסו על אמא אהובה שפתאום יום אחד לפני שבע שנים קמה ועזבה אותן ולכן הניתוק.
אחר כך אמרו שהחרדים דורשים לקבור אותה חלילה מחוץ לגדר, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון, "היא הייתה אמא טובה, אנחנו אוהבים אותה'' לא היה ולא נברא.
אחר כך אמרו שהם לא מתכוונים לשבת שבעה על אסתי ז''ל, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון לא היה ולא נברא
אחר כך אמרו שהם דורשים לוויה חרדית קטנה ומהירה שתבזה את כבודה של אסתי ז''ל, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם אמרו שזה לא נכון ושהם מכבדים את הבחירות של אסתי ז''ל ושהם הבהירו שאין להם שום בעיה שיהיו פרחים ושירים בלוויה.
אחר כך הלכו לבית לבית משפט כדי שיכריע שתהיה לוויה באווירה חילונית (זה לא באמת לוויה חילונית שירים ופרחים), ודיווחו שהצד החילוני ניצח ושהשופטים פסקו נגד המשפחה החרדית. אבל המשפחה החרדית בכלל לא שלחה אף אחד לדיון כדי לטעון הפוך ובכלל לא הייתה חלק מהמריבה, הם בכלל לא רצו לריב ולא היה צריך לנצח אותם בבית המשפט כי כפי שכתבתי הם הסבירו שהם מכבדים את הבחירה הלא חרדית של אסתי ז''ל.
אחר כך אמרו שהמשפחה מחרימה את הלוויה של אסתי ז''ל, שזה שיא האכזריות, ואז ... ואז פתאום היום בלוויה ראינו קבוצה של נשים חרדיות חסידות גור מתייפחות שמגיעות ללוויה וגברים עצובים חסידי גור והם כולם עומדים בצד בצורה חרישית רגישה ובנימוס ומחכים לחלק שבו יאפשרו להם להשתתף. ואז שמענו את האבא מספיד את הבת שלו, ואת הבת הבכורה רחלי מספידה את אמא שלה בלי שאף חרדי יגיד לה שהיא בת ולא יכולה לדבר בפורום כזה. ואז, ואז הבנתי שהשבוע נעשה עוול בישראל.

מצורף: הטקסט המלא של ההספד של הבת הבכורה של אסתי ז''ל:
אמא
נזכור ולא נשכח
את שנות הילדות שחלק מאיתנו זכו לחוות בחיקך
את המשפחתיות והאהבה שהיו מנת חלקך

נזכור ולא נשכח
את השנים בהן גידלת אותנו
בחוכמתך הרבה הרעפת לכולנו

נזכור ולא נשכח שבכול שנות ילדותינו רצית בכל מאודך רק את טובתנו
התאמצת ולמדת איך לגדל אותנו ולהיות אמא טובה בשבילנו

נזכור ולא נשכח איך הלכנו איתך בגאווה שבע בנות מדהימות
ואת היית נראת כמו עוד אחות גדולה וכשאמרנו את המילה אמא מסביבינו עצרו נשימה

נזכור ולא נשכח שאת חלקנו זכית לחתן
לתת את נשמתך ולקבלם כמו בן
את נכדייך הגדולים קיבלת באהבה עצומה
התרגשת עם כל אחד ואחת ופינקת תמיד נתתת הרגשה לכולם

נזכור ולא נשכח את היום המר והנמהר שבו אותנו נטשת
התחננו להסברים ביקשנו לבא איתך
אך הפנית אל לבנו את הגב, ילדות קטנות שביום בהיר ננטשות
ואין אמא שתסביר ותרפא את השברים

אמא אמא
נזכור תמיד ולא נשכח שאלוקים נתן ואלוקים לקח
מסובב הסיבות רצה את דמעותינו
העמיד בניסינות קשים את כולנו
ושנות סבל וייסורים היו מנת חלקנו כולנו
נזכור כל אחד מאיתנו שכעת טוב לך ומלמעלה את רואה את התמונה כולה

בטוחה אני שאת רואה ששום דבר לא נעשה בכוונה
מבינה אני שיש דברים שלא ניתן היה להשיב
אבל כעת תוכלי מלמעלה להביט ולהקשיב
להבין את כל מה שלא הבינו בני האדם מסביבנו
אבל העיקר שכעת קבלי את סליחתנו

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1196369&sid=126
תכנסו לאתר כיכר השבתאנונימי (15)
נכנסתי גיליתי שהתקשורת החילונית בחרה היטב את המשפטים שציטטה.
הציגו תמונה חד מימדית כמעט לחלוטין.
כמעט - כי כתבו בשורות הקטנות "אני אישה חולה", אבל המידע הזה הציבור מתעלם.

מוכרים לכם סיפור,וכולם ממהרים לשפוט!!!

אני לא רוצה להכנס לסיפור הזה, לא קראתי את מה שכתבה, אבל בהחלט אני יכולה לראות איך התמונה שונה לחלוטין ממה שהוצג-
אם שלקתה בנפשה, נטשה בנותיה באופן חד וללא תמיכה ואחריות, משפחה שלימה שנשארה תומכת עבורה (הורים ואחים)- את זה לא מדגישים בתקשורת, בנות פגועות מאוד שעברו חוויה קשה של נטישה וחיים עם אם חולה, מאוחר יותר לא רצו בקשר (אולי האם היתה תלותית, כפי שמעידה על עצמה עצמה? אולי אם שלא מסוגלת לראות את טובת בנותיה וממשיכה להפעיל מניפולציות, שכנוע ועד כדי פגיעה בזוגיות של בנותיה?),
וכעת,מה שיכול להוכיח את העניין,האם ממשיכה להאשים ולתלות את הסיבה למותה- בבנותיה. להרוס להן את הנשמה ואת הפרטיות.
כל טענות נגד החסידות, הן חלק מהאשמת אחרים ותליית סיבות לא ענייניות.
אני מאמינה שאסתי עצמה ראתה וחוותה כך את מציאות חייה, ולכן פעלה כמו שפעלה, הרגישה שהיא צודקת וכל השאר שחורים משחור ואשמים במצבה הנפשי.
לא חסרות סיטואציות משפחתיות מורכבות כאלה, בייחוד שמעורבת מחלת נפש.

אני לא אומרת שמה שהצגתי זו האמת- אני ממש לא מתיימרת דעת עלבסיס דיווח תקשורתי. ואני גם לא מתכוונת להכנס לעובי הקורה- לא ענייני.
רק כואב לי על שפיכת דם של משפחתה ובנותיה, על פי אמון עיוור במידע מסולף של תקשורת+אישה אחת, טובה ככל שתהיה.
וכדי לחזק את האמירה שאף אחד לא באמת יודעאישה ואמא

הנה טורה של מעין כפיר שהתפרסם בהידברות

העיתונות, כהרגלה, חוגגת על הסיפור הזה: אישה אומללה נעדרה לכמה ימים, וסיפורה זכה להדגשת יתר בגלל כמה וכמה מאפיינים עסיסיים. היא יצאה בשאלה כאישה בוגרת, היא השתייכה לחסידות ידועה בעבר, ילדיה נותרו ברובם חרדים ולא היו איתה בקשר, היא פיזרה מסרים אובדניים בגלל מצבה העגום, היא היתה מטופלת נפש זה שנים רבות...

בסופו של דבר, נמצאה גופתה. אבל רבים מידי לא נחה דעתם בתקווה שהמנוחה תנוח על משכבה בשלום. הסיפור צבעוני מידי, הדרמה האנושית מפתה מידי – הם חייבים להציע את התיאוריות שלהם, חייבים לנתח אישיות שלא הכירו ואת משפחתה שהם מכירים עוד פחות, חייבים להצביע על מערכת הכשלים שהובילה לסוף העגום.

לכל אלה יש לי משפט אחד לומר: אתם לא באמת יודעים כלום.

לכל משפחה יש חיים סודיים משלה, חיים שרק בני המשפחה מכירים. לכל אדם יש אינספור רבדים, ואת העמוקים שבהם מכירים רק הקרובים אליו ביותר, אלו שחיו איתו. לכל מי שמפקפק בכך – זוכרים את הידיעות שמתפרסמות, למשל, אחרי ידיעה על רצח בתוך המשפחה? גדוד המום של חברים ושכנים מתייצב בדרך כלל כדי להעיד שהרוצח היה ידוע כאדם נחמד, חביב, אפילו שקט ועדין. בדיעבד ברור שמדובר באדם שהתרוצצו אצלו שדים אלימים בנשמה, אבל מי ידע את זה לפני שמעלליו היו חמורים מספיק כדי לעלות לכותרות?

כמובן, תמיד אפשר להפיק לקחים – בכל מה שקשור לעצמנו. אם המתאבדת היא אישה בודדה, אפשר לקבל על עצמנו להעניק יותר תשומת לב לאנשים בודדים שאנחנו פוגשים. אם היא יוצאת בשאלה – אפשר להבין עד כמה חשוב לעזור למתמודדים בציבור הדתי לא לחצות את הגבול, ועד כמה חשוב להשאיר נר בחלון בתקווה שישובו. אבל לאף אחד אין זכות להסיק מסקנות בשם המשפחה, בשם האנשים שבאמת הכירו את המנוחה והיו, בעל כורחם, שחקנים בטרגדיה האנושית הזו. ולא, לקרא את כתביו של שחקן אחד בטרגדיה, גם אם הוא השחקן שמובא עכשיו למנוחות, לא הופך אותנו לאנשים שיודעים באמת מה התרחש במחזה הזה.

לפני כמה שנים, כשבעלי עוד היה בחור ישיבה ב'מיר' בירושלים, הוא התגורר למשך מספר שבועות אצל זקן ערירי, שחיפש נואשות מישהו שיגור איתו ויקל על בדידותו. בעלי הסכים, ועד מהרה זכה לשמוע את סיפור חייו קורע הלב של האיש: אחרי שמסר את נפשו על גידול ילדיו, כל ילדיו נטשו אותו וניתקו עימו קשר. הקשיש לא הסתפק בסיפור בעל פה: הוא אף הראה לו את 'האוטוביוגרפיה' שלו: מסמך שכתב ובו הוא מגולל את פרשיו ייסוריו הקשים ובוגדנות ילדיו. "נתתי את זה לקלדנית שתקליד לי, והיא ממש בכתה כשקראה את זה", הוא סיפר לבעלי. "אני מתכוון להשאיר צוואה שהספר יודפס אחרי מותי – כדי שכולם ידעו איך מתי משברון לב בגלל הילדים שלי".

בעלי, שהכיר מרחוק כמה מהבנים הללו, התפלא מעט על ציורם כילדים חסרי לב, אבל לא התעמק בעניין. אחרי כמה שבועות של מגורים במחיצת האב, עם זאת, הוא הבין לגמרי איך ייתכן שאנשים המוכרים כנורמטיביים וטובי לב יתנתקו מאבא שלהם. הקשיש היה אמנם קשיש – אבל זה לא הפריע לו להיות מניפולטיבי מאד ושתלטן. הוא הקים מהומות בכל פעם שגילה כי הבחור שגר איתו – לבקשתו - הוזמן לסעודת שבת במקום אחר ('אתה אמור להיות איתי כל הזמן'!) הפעיל סנקציות על מה שנראה לו כשימוש מוגזם בחשמל או מים, השמיע איומים כשמשהו לא נעשה בדיוק לטעמו, ובכלל התמחה בהמאסת החיים על הסובבים אותו. תוך חודש וחצי בעלי נפרד ממנו לשלום, בהחלטה שהאיש אולי מסכן, אבל אין דרך לעזור לו כפי שהוא רוצה בלי לצאת מהדעת. אחרי שעזב, הוא שמע ממכרים משותפים עוד קצת על הסיפור המשפחתי של הקשיש. מסתבר שהילדים נאלצו לנתק מגע למען שפיותם ושלום הבית שלהם; אחרי שישה שבועות ליד האב, בעלי לא הטיל ספק בכך שכל רב היה מצווה עליהם לפעול כפי שפעלו, ממש מטעמי פיקוח נפש.

אבל מה יקרה אם ביום מן הימים אכן יופץ ספרו של הקשיש הירושלמי הנרגן ברבים? הקוראים עשויים להרגיש שהם מכירים היטב את הסיפור, שהם מבינים את הדינמיקה המשפחתית, שהם מסוגלים לשפוט את ה'אנוכיות' של הילדים. הם יטעו לחלוטין – אבל רק אנשים כמו בעלי, שהכירו את גיבור הסיפור אישית, יבינו את גודל הטעות.

אין בכוונתי להשוות בין המקרה של המנוחה (שלפרטי סיפורה האישי לא ראיתי לנכון להיכנס) ובין המקרה של אותו זקן. לסיפור הזה יש רק מטרה אחת: להבהיר שבאמת איננו יודעים כלום. אולי מי שמצטייר כקורבן הוא אכן קורבן – ואולי היו לו קורבנות משלו. אולי הטרגדיה היוונית היא באשמת אלה שאנחנו נוטים להאשים, ואולי אנחנו בכלל קוראים הפוך את הכתובת על הקיר. אולי מישהו מפעיל עלינו מניפולציה – ואולי הרעיון הזה בעצמו הוא מניפולציה.

כלל לא משנה מהי האמת כאן. משנה רק עובדה אחת: אין לנו דרך לדעת את האמת, אין לנו זכות לדעת אותה, ואין שום צידוק לניסיון חסר האחריות להחליט מי האשם פה. אם הסיפור הטרגי הזה גורם לכם להפיק לקחים אישיים – מה טוב. אבל אם התוצאה שלו היא לגרום לאנשים לחרוץ משפט על אנשים כאובים שהם כלל לא מכירים, זהו רק המשכה הישיר של הטרגדיה הזו.

אני רוצה להוסיףאנונימי (15)
(האנונימית שלה הגבת)
שגם אני במערכת המשפחתית שלי נאלצת להמעיט מאוד בקשר עם אחת מבנות המשפחה- אישה טובה, באמת, מלאת חסד וחן אנושי, אהובה על כולם, וגם התמודדה בגבורה עם גידול ילדיה.
אבל מה לעשות, עקב מורכבות נפשית, היחס שלה לכמה אנשים במשפחה הוא מורכב ואני חוששת לחיי הנישואין שלי.

את זה אנשים לא יודעים, ותמיד יש נשמות טובות שחושבות שהן יודעות (כי הרי אותה אישה משתפת... והיא יודעת היטב איך להסית בעדינות) ומטיפות לי. וחושבות שאני רעת לב ומזניחה וחסרתכבוד, ו"איך את מסוגלת אחרי מה שהיא עברה".
מן הסתם מאחורי הגב אומרים עלי ש"אני נראית נחמדה וגם נושאת משרה מכובדת אבל ההתנהגות למשפחה..."

בקיצור- שכל אחד ישאיר את האף שלו במקום.
לכן הסיפור הזה של המנוחה הטריד אותי.
הנשמות הטובות... מוכרמודדת כובעים

ורק להדגיש - היא הייתה חילונית כבר 8 שניםl666

עם בן זוג חדש. בלי שום תקנות מגבילות. 

אגב אצל יוצאים בשאלה יש הרבה התאבדויות - כתבו על זה מפעם לפעם בכל מיני אתרים

ואפילו כשעשו עליהם סידרה "סימני שאלה" יצא שם מסר שלא טוב להם. למרות שכוונה בטח הייתה להראות יציאה לחופש וכמה רע להיות חרדי. אבל יצא דווקא שרע להיות חרדי לשעבר. 

וכתוב שכנראה היה לה רקע של בעיות קשורות למחלות נפש.

וזה הכי קל להאשים את הילדים. כשחמותי לא במצב רוח היא גם מאשימה אותנו בכל הבעיות שלה ומספרת שלא נבוא להלוויה שלה כי בטח יהיה לנו תינוק חדש באותו זמן ושלא אכפת לנו איך תיראה מצבה שלה ואז היא בוכה. והיא אישה צעירה יחסית. 

יש גם עניין של גיל המעבר שאצל חלק מנשים ממש משפיע על התנהגות שלהן, לפעמים עד כדי כך שקשה להיות בקרבתן .

לדבריך לגבי ההתאבדויות של חוזרים בשאלה.גלית

אני חושבת ולא בטוחה,

שבעצם מדובר על אנשים שעוברים קשיים ומשברים נפשיים ,

או בעלי אופי חלש מבפנים ולא יודעים איך לעזור לעצמם,

חושבים אולי עצם המהפך להיות חילוני יביא להם את האושר ,מה שצריך דוקא אז לטפל עם אנשי מקצוע בשורשים תחילת חולי הנפש והמשבר,

ובסוף הם גם לא מוצאים את עצמם שם מה שגורם להרגיש ריקנים ובאין טעם בחיים....

מעניין שדתל"שים לא מתאבדיםאנונימי (4)

הנתק הניכור והאי קבלה של המשפחה שלהם, זה מה שמוביל לכך.

קשה מאוד לחרדי שיוצא בשאלה להיכנס לחיים החילוניים. הוא צריך ללמוד הכל מאפס

וכשהמשפחה שלו לא מקבלת אותו, הוא נשאר בלי כלום.

קראו את הספר שלה היא נהפכה לחולה בגלל החיים שחיו היא ובעלה.

ה' נתן לנו זכות בחירה איך לחיות את החיים. ואצלה הקהילה המשפחה והבעל, לקחו ממנה את זכות הבחירה

הקהילה המשפחה הבעל לקחו ממנה את הזכות?קייט מידלטון

איזו בדיוק?

היא רצתה להתאבד כי היא חייתה במשך שנים , כאישה מרצה,

נתנה יום יום את גופה בלי לרצות,

נתנה לבעלה לעשות איתה כרצונו בלי להתנגד (ובסתר היא גם קצת רצתה)

עד שהגיעה למצב שהנפש שלה התנגדה מבפנים לעברות, היא הרגישה רע, ומחוקה, 

אבל עדיין לא העיזה לומר לבעלה "לא"

אין פה קשר לגור, מחילה, ואני לא שופטת אותה לרגע,

רק אין קשר בין היציאה שלה - לגור.

יש קשר כי היא בעצמה אומרתאנונימי (4)

שבהנחיית הרב והקהילה הילדים הוסתו נגד האמא ולכן לא דיברו איתה.

היא רצתה להתאבד רק בגלל הניתוק של הילדים. מדברים על זה שוב ושוב גם הבת החילונית שהייתה איתה בקשר, שזה מה שגמר אותה

היא אומרתקייט מידלטון

אבל מידע אישי, אף רב לא הנחה אותם

זה הכל ממניעים רגשיים וכעס על העזיבה שלהן.

אגב , היא כותבת את זה בצוואה שזה ללא קשר לדת.

וגם אבישי בן חיים כותב ככה.

והבנות שניתקו קשר אומרות שזה בגללנשואים פלוס
שהיא נטשה אותן.
למה את מאמינה לה יותר מלבן? כי נחמד לצייר צד אחד קורבן מאבנים?!
האישה קמה ועזבה בית שלם כי היא רצתה לבחור בדרך אחרת. השאירה ילדה בת תשע ובחרה חיים של חופש ודרור.. למה הילדים אשמים????
אני לא שופטת שום צד אבל להגיד לך,גלית

שאשה בגיל 43 שקמה ועוזבת את ילדיה ועוזבת את הדת זה אומר שעבר עליה משו,

המשו הזה לא מחיב אשמת משהו יכול להיות דכאון מחלת נפש וכל דבר אחר..

ולא לסלוח לאמא על זה ולא לדבר איתה בגלל זה בלי לנסות להבין זה נראה לי לא אנושי..

[ברור לי שאני לא יודעת את כל הסיפור..]

ואני לא שמעתי את 2 הצדדים אני רק עונה לך כך שאת אומרת שזה בסדר שבגלל שהיא עזבה אותם מותר להם לעזוב אותה..כך הבנתי מדבריך.

למה אותה ואת מצבה הנפשי צריך להביןנשואים פלוס
ואת הילדות שננטשו ומצבם הנפשי לא צריך להבין??
אמא רגילה מתמלאת ייסורי מצפון על שעה שהלכה לישון אז את מבינה שהאמא כאן פשוט קמה ונעלמה?????? יש לך מושג מה קורה לנפש של ילד?

יש לך מידע איך היא ניסתה ליצור איתם קשר?! אולי כחלק מהמשבר היא היתה מוכנה להפגש איתם רק במסעדות טריפה למשל?!?!

ובכלל להאשים מישהו אחר בבחירה שלך זה קטנוני מידי..
היא הסכימה לפגישה אצל ההורים שלה מהדרין ובנוכחות .גלית

כך היא רושמת בצואתה..

אבל שוב זה לשמוע צד אחד...

והיא גם רשמה שםאנונימי (9)

שניסתה להעביר אותם למקום יותר טוב...

יכול להיות שכן לכתחילה רצתה להשפיע עליהן בקטע הדתי...

וזה כבר היה גבול אדום לקראתה ורק בהמשך הסכימה לכיוונים אחרים...?!

^^קייט מידלטון

בהחלט

הבנות גם היו במצב רגשי לא פשוט.

מי שיקרא את הספר, ואפילו חלקים קטנים ממנו יביןאנונימי (3)

מה שהיא עברה, ושבעלה אשם בהרבה ממה שקרה

ודי לחכימא ברמיזא 

(מפאת כבוד הפורום וכתיבה בלשון נקיה אני לא מפרטת)

את קראת רק את הצד שלהאישה ואמא

יש גם את מה שבעלה אומר

והאמת, תמיד, נמצאת איפשהו באמצע.

כל עוד לא שמענו את 2 הצדדים, ואנחנו לא באמת מכירים את הסיפור,

אי אפשר לשפוט משמיעת צד אחד.

משום מה הוא נעלם וגם לא הופיע ללויהאנונימי (3)

למה הוא היה צריך להופיע?אישה ואמא

הוא גרוש שלה.

היא עזבה אותו עם כל המשפחה וברחה לעשות חיים טובים.

אם הוא כועס ופגוע- למה שלא נבין אותו?

ושוב, אני לא מכירה את הסיפור ולא את המשפחה.

לא רוצה בכלל להכנס לתבשיל הזה, ולא לשפוט אף אחד.

אם את לא שופטת אף צד את בטח לא צריכה לכתובאנונימי (3)

"ברחה לעשות חיים טובים" ו" עזבה אותו"

תקראי קצת ותביני מה הוא עשה לה

וגם אם 20 אחוז מזה נכון, אפשר להבין אותה!!!

אפשר להבין אותהאנונימי (9)

ויש לדון את מה שעשתה לכף זכות

אך לא להאשים את הבנות שלעניות דעתי היו הקורבן הגדול בסיפור...

במיוחד שכמה מהן היו קטנות כשהיא עזבה

אבל גם דתשלים הרבה פחות שוברים את הכליםאנונימי (9)

יש משהוא במה שאת אומר/ת

אבל באופן כללי יש כמה קווי יסוד שונים בתכלית בין שתי הקבוצות...

אחד מהם זה עצם זה שאדם דתי לייט עוזב את הדת...

הוא הרבה פחות משנה ממש את אורח חייו 

אם למד באוניברסיטה יכול להמשיך ללמוד שם, אם היו לא ידידות גם לפני אז גם עכשיו..

אנשים שמשתנים מהקצה לקצה זה יכול להיות הרבה יותר מסוכן וגם להעיד על פן מסוים בנפש ובבריאותה...

בקיצור חושבת שזה שונה אחד מהשני 

בדכ יוצאים בשאלהאין מקום לשאלה
במגזר החרדי. מלאים בתיסכולים שבורים ומסוכסכים עם עצמם ועם המשפחה..
אחרת היו נשארים בדת אלא רק יורדים קצת.
הם פורצים בכל הכוח בגלל בעיות אצלם בנפש. כן החילונים הם כנראה לא היו מסתדרים וחוזרין בתשובה בשיא הקיצוניות וכו'..

היא לא נטלה את נפשה בגלל גור. אלא בגלל שלל בעיות שהיו היא עצמה. הרקע המשפחתי והבלבול הם רק חלק מהפאזל.

בכל מקרה היא לא הדיון.כרגע נמצאת בעולם המת ועדיף שנהיה מליצי יושר.
היום ברדיו קול חי הרבנית דיברה בדיוק על זהאנונימי (9)
לא קצת הגזמנו??????????אנונימי (7)

אולי במקום לשפוט בחומרה אחרים נשפוט את עצמנו!!!!

שיטוטים באתרים, בזבוז זמן. הוצאת לשון הרע 

חשיפה לתכנים לא ראויים

לא חבל?!  יש לנו מלא להתחזק

גורים לא מחזיקים אינטרנט לא מסונן ואולי גם אינטרנט לא. אנחנו יותר טובים מהם?????

ממש לא נכון! גורים חשופים לאינטרנט במקום העבודה שלהם!אנונימי (18)

וזה בדוק!

ברור...אנונימי (9)

לא אחת ולא שתיים ...

מצחיק מאדאנונימי (21)

אלו שיוצאים לעבוד מחזיקים אייפון והם המנוולים הכי גדולים.

מה תגידי על בוס (כן, גוראי) ששאל את העובדת שלו, שהיתה לפני לידה,

אם תסגרי את הרגליים, זה יעזור שתהיי פה עד אחרי החגים?

וגיסתי עבדה במרד עם גוראים והיא ברחה משם ברגע שיכלה.

הם מרשים לעצמם הכל. לומר הכל. לשאול הכל. לעשות הכל

רק כשהם חוזרים הביתה הם נהיים צדיקי הצדיקים ולא מסתכלים על האישה שלהם.

ברור, מה הם צריכים אותה? הם נהנים מספיק בלעדיה. היא נמצאת כדי לכבס ולבשל להם

ולהביא להם ילדים.

את כותבת מאוד לא יפה ולא נעים!!!אנונימי (7)

זה לא כלל גורף לכולם וזה סתם הוצאת שם רע!!!

הגזמת!

נהנים ממכבסת, מבשלת בביתאנונימי (8)

אבל מה עם חיי מין?

זה גם עם העובדות?

עם כל מי שאפשראנונימי (21)

סתם הוצאת דיבהאנונימי (9)

זה ברור שבכל מקום יש פלח שעוברים את הגבולות..

אסור חס ושלום להשליך על הכלל ...

במיוחד שמכרים כמה יראים ושלמים

אבל חסידים זה שיטת חיים לצאת לעבוד לא כמו לטאיםאנונימי (8)

אז להעביר מיד ליד לאישה במשרד אפשר

אבל לאישה בבית אי אפשר? כולה להעביר מיד ליד

לא אוהבת לעשות את זה אבל נראה לי שהנושא מוצאתחיה דולהאחרונה

איך מוצאים פסיכולוגית??נעומית
דרך קופת חולים? פרטי? המלצות? 
אפשר גם וגםכורסא ירוקה

דרך קופח נראה לי שיש הרבה המתנה (אבל שווה לנסות לבדוק). זה אמור להיות זול משמעותית, אבל לא יודעת אם את יכולה לבחור את המטפלת. זה נקודה שכדאי לבדוק.

בפרטי בעיקר דרך המלצות.. תנסי לכתוב אזור וסגנון/מה חשוב לך ואולי יהיו כאן המלצות בשבילך 

אני מאוד ספציפיתנעומית

די מתייאשת מלמצוא.

אולי אאזור אומץ מתישהו

תודה

הרבה ניסוי וטעיהשאלות חדשות.

לקופת חולים יש רשימה של מטפלים שעובדים איתם בהסדר וזה זול משמעותית.

גם ככה וגם בפרטי צריך להתקשר, לנסות להבין אם מתאים, ולפעמים אפילו מגיעים לטיפול ומבינים שזה לא זה..

אבל כשמוצאים את המטפלת המתאימה זה פיס!! מתנה ככ משתלמת לעצמך

תכלסEliana a

תלוי הרבה

שינוי משמרת? פתאום זה אנשים אחרים לגמרי

יום פחות לחוץ?

המון דברים..

טעות בשרשורEliana aאחרונה
אפשר להתחיל דרך קופח כי זה מסובסד ותוך כדי לחפשאוהבת את השבת
בפרטי.. כי בטח ככה אפשר למצוא מישי יוצר מדויקת וגם אפשרות לתהליך ארוך... בהצלחה גדולה❤️❤️❤️
הי, אני פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון

מקושרת לכל מיני קבוצות ממקומות שונים

אם את רוצה יכולה לשלוח לי בפרטי מה את מחפשת ואנסה לעזור בתיאום

תלוינעמי28

פעם אחת לקחתי המלצה ממישהי,

פעם אחרת לקחתי דרך הקופה ובחרתי לפי תמונה בחיפוש בגוגל, היא היתה נראית לי אמפתית.

אם את ברשתות - מישהי שאהבת את התכנים שלה.

וכל אחת כותבת בקצרה את התחום שהיא מתמחה בו, תראי מה מדבר אליך.

תודה לכןנעומית
לידה במרכז הריון ולידה

מי יכולה לשפוך לי קצת אור ולעזור לי להחליט איפה ללדת?

עד עכשיו ילדתי בירושלים והפעם זה לא רלוונטי. למרוצ שהנטיה היא לעשות שיהיה רלוונטי ולחזור למוכר, אבל זה לא שהיה לי מדהים שם, זה פשוט מוכר...

לא אספיק להגיע לסיור בשום מקום 😵‍💫

בלינסון, שיבא, אסף הרופא?

איך הצוות? איך חדרי הלידה? הגישה טבעית בגדול? איך האשפוז אחרי הלידה? הצוות? החדרים?

שבת וכשרות - יש אפשרות למהדרין בלי להרגיש מסכנה שאוכלת מחמגשית? יש קצת אווירת שבת בשבת? דלתות ומעברים על מצב שבת או שכלואים בחדר?

תודה רבה רבה 🧡

לדעתי נשמע שיתאים לך מעייני הישועה עם אווירה שלPandi99
שבת וכשרות
אני מחפשת גם פינוק אחרי הלידה🤭הריון ולידה
אולי בעיקר פינוק אחרי הלידה 😅

העומס של מעייני הישועה לא מדבר אליי בכלל.

אם את רוצה ביות מלא אז מעייני הישועה ממש מפנק!רחללי
ילדתי במעייני הישועה וממש ממש התפנקתי.ממתקית

ולא ילדתי בביות מלא
הייתי במחלקת האשפוז החדשה, נהניתי מכל רגע. ביקשתי להישאר עוד לילה...

השאלה גם מה זה בשבילך פינוק?
אצלי זה האוכל בשפע שמוגש נקי וטעים 

חדר נקי ומפנק
אחלה תינוקיה, אחיות זורמות ממש.
מה עוד הייתי צריכה?

תודה! כמה נשים בחדר?הריון ולידה
באפס הפרדה 2..בחדר ענק ומהמםפה משתמש/ת
ורוב המזן היתי תבד לגמרי
מממ, שווה לחשוב על זההריון ולידה
האמת שמשום מה מעייני הישועה לא הייתה באופציות שלי.

נראה לי בגלל החוויות של אמא שלי משם לפני 30 שנה 😅

ואולי גם כי יש שמועה שאומרת שהם פחוצ מקצועיים אם חס וחלילה משהו מסתבך

מצטערת להגידעם ישראל חי🇮🇱

הייתה לי חוויה שחורה שם ...

חוסר מקצועיות החל מהקבלה שהרופאה אמרה לי למה העלית כל כך הרבה במשקל ,יכולת לגרום סכרת לתינוק...(ביום שבאתי ללדת..כאילו מה המשפט הזה שייך?)

להמשיך בכך שנתנו לי זירוז ללא אפשרות לאפידורל ,סבלתי 16 וחצי שעות עם צירים לידה ,ירדתי על ארבע בבכי התחננתי ואמרו לי אין מקום בחדר בכזו נונשלנטיות מחרידה...בלי להסביר מה הזירוז עושה ולמה לצפות והאם יש אפשרות אחרת ...סך הכל הגעתי עם ירידת מים, היו צריכים להכניס למחלקה בסיכון ולהמתין יומיים שתתפתח לידה וגם לא הציעו את זה...

אחר כך המיילדת חתכה אותי בצורה לא מקצועית וגרמה לי לדימום יתר וכתוצאה מכך ההמוגלובין ירד ל6 וקיבלתי מנת דם..

אחר כך באשפוז כשחמותי באה לישון איתי, הייתה שם מאבטחת שנכנסה לחדר והכריזה שהמלווים ילכו הביתה ושהיא עושה סיבוב ושהיא חוזרת שהיא לא תהיה כאן. חוצפנית ברמות התחלתי לצעוק עליה ולהגיד לה שזה לא חוקי בכלל ושתצא מהחדר שלי. אחר כך אמא שלי פגשה בה בשחרור והטיחה בה והיא עשתה את עצמה לא מבינה על מה מדובר. הייתה שם גם רופאה שהתחילה לצחוק עליי שאני מסטולה מהאפידורל כי אני אומרת שילדתי בשלישי והיא טוענת ברביעי..

בקיצור....

לא ממליצה....

ואת כל הפרטים האלה אני זוכרת היטב למרות שעברו 11 שנים לצערי.

וואו חיבוקתהילנה
אני מצטמררת מכל משפט. נשמע פשוט נוראי, סבל בל יתואר
ואו קשוח ממש, נוראימולהבולה
אז כדאי ללכת לבית החלמה אחרי האשפוזמולהבולה
בשביל הפינוק
בלינסון בפערעם ישראל חי🇮🇱

ילדתי שם 4 פעמים

לידה אחרונה תאומים

מאוד מקצועיים . הסבירו הכל בנחת ונתנו אפשרויות בחירה להחלטתי.

צוות מדהים, מקצועי ומסור. בדגש על מקצועי.

יש לך שם גם פגיה לכל מקרה.

מה גם שהמחלקות שם חדשות, יש אפשרות לבקש בחדרים הפרטיים ,מקסים שם. מרגיש בבית. כל הזמן עוקבים אחרייך ואחרי התינוק . קיבלנו שי ממועדון היולדות שם גם. בגדול הם ממד זורמים עם מה שאת רוצה. לגבי כשרות יש אפשרות כמובן לכשרות מהודרת, לנו הספיקה כשרות רגילה, לא ניסינו את המהדרין.

יש שם גם את העמותה הזו שכחתי את שמה שעוברת ומציעה קפה תה עוגה... הבנתי שיש גם עמותה שמביאה אוכל לשומרי כשרות למלווים . כל פעם שביקשתי אוכל גם עבור בעלי הביאו לנו. יש בחדר הפרטי ספה נפתחת למיטה למלווה מקלחת ושירותים בחדר פרטי ללא יולדות נוספות. לגבי הדלתות אני לא זוכרת כי אני לא יצאתי לטייל ונשארתי בחדר.

התחלתי זירוז ביום שלישי ,התאשפזתי במחלקה בסיכון ואחרי פחות מיממה ירדתי לחדר לידה . אחרי הלידה העבירו למחלקה ב' החדשה שם היינו עד יום ראשון . אני יודעת שנותנים 2 לילות אבל יכול להיות בגלל התאומים רצו לראות שהכל בסדר ושאני בסדר כי היה לי חום אחרי הלידה ,לא יודעת למה אבל משמיים יצא ככה ,אז לא יודעת אם זה לכולם כי בשאר הלידות הייתי לפעמים יומיים ולפעמים 3-4 ימים . בכל מקרה אחרי השחרור הלכנו למלונית שיבא בייבי בתל השומר ממליצה חוויה נהדרת ונותן המון כח לפני החזרה הביתה במיוחד כשיש עוד ילדים .... המון מזל טוב ובהצלחה !

נשמע חלומי..שונה ממה שהיה אצלידיבור פשוט

ילדתי שם פעמיים.

הם בהחלט מקצועיים.

לגבי החוויה האישית..

לידה ראשונה חוויה מזעזעת. אפס יחס.

השאירו אותי בחדר עם כאבים, יושבת על המיטה בלי לזוז כי ככה ביקשו, צועקת ואף אחד לא בא.

כשסוף סוף הגיעה המרשימה לא בדקו פתיחה - כשהסתובבתי המיילדת הייתה בהלם. התינוק היה בספינות פלוס 2.

בלידה האחרת שהייתי שם, בגלל המלחמה, לא כי רציתי.

בחסד ה' הובלתי את הלידה כמו שרציתי.

היה נראה שהמיילדת לא ככ שולטת בליילד לידה פעילה אבל לומר לזכותה היא ממש השתדלה וזרמה איתי!

הייתה חוויה מתקנת 💖

לכן צריכים לבוא בטוחים בעצמנו ולכוון את המיילדת.

לגבי האוכל- בשתי הפעמים קיבלתי חמגשית (כי ביקשתי מהדרין) והמלווה לא יכול היה לקבל. רק אם נשאר משהו ולרוב אמרו שאין גם בשביל המלווה. הייתי צריכה לחלוק את המנה שלי עם המלווה (כי רציתי כמובן).

לגבי שבת- אין שם אווירת שבת בכלל..

ילדתי גם בשיבא וב"ה היה מדהים. המיילדת, יש שם חדר אוכל, מלא שומרות תו"מ, מהדרין, יותר אווירת שבת.

תמיד תשמעי סיפורים לכאן ולכאן.

המון הצלחה ובידיים מלאות!! 💓

מניסיון צריך להתפלל על זה המון המון המוןעם ישראל חי🇮🇱
אני דייקתי את הרצונות שלי ,התפללתי על זה להשם כל יום וכל היום וביקשתי ממש לפרטי פרטים מה אני רוצה ואיך ומה יהיה אחרי והכל בעצם . ברור שהחוויה משתנה מאישה לאישה אבל תמיד צריך להתפלל לקוות להכי טוב לא משנה איפה יולדים. 
מסכימה אתך לחלוטין! תפילה תפילה ושוב תפילה 💖דיבור פשוט
חחח הצלחתן לבלבל אותיהריון ולידה
@דיבור פשוט @עם ישראל חי🇮🇱

יודעצ שבסוף זו חוויה אישית.

רק לגבי ארוחות שבת בלינסון:קנמון

יש שם עמותה בשם ''חסדי יואל'' שמפעילה שם בשבתות מערך אוכל מהדרין מטורף. בחינם. יש אפשרות לאכול בחדר האוכל שלהם ויש אפשרות לקחת מחדר האוכל ויש אפשרות לקבל לחדר. אוכל טעים ובשפע..

הייתי פעמיים אחרי לידה בשבת בלינסון וקבלנו מהם אוכל גם לבעלי. טעים ובכמויות.

יש להם גם אפשרות לינה למלווים (לא היה בזמני חדרים פרטיים עם מלווה).

האוכל מהדרין של ביה''ח עצמו הוא אכן בחמגשיות (אבל טעים).

בשבת חסדי יואל לגמרי ממלאים את הפונקציה.

(לגבי שאר הדברים ששאלת- מבחינת החוויות שלי שם הם מקצועיים מאוד ולא דחפו להתערבויות לא נצרכות והיו קשובים אלי מאוד. ויש לי לידות ארוכותתתתת.. עברתי כמה וכמה מיילדות בלידה.. ועדיין היו סבלניים וקשובים אלי מאוד. גם באשפוז הרגשתי שיש מענה לבקשות שלי. עזרו בכל מיני פרוצדורות רפואיות שלא בהכרח היו צריכים לדאוג להם. למשל פתיחה של לשון קשורה.. ממליצה מאוד)

מעתיקה לך מהאתר את המידע על חסדי יואל:

לינה למלווי חולים בשבתות וחגים

יש לתאם עם האחראי מטעם ''חסדי יואל'', לינה בקרוואן בשטח בית החולים. כ"כ אפשר לפנות לרב בית החולים או למפקח השבת לדירות אירוח של בית החולים הנמצאות בסמיכות מקום.

לינה למלווי חולים גם בכל ימות השבוע

יש לתאם עם האחראי מטעם ארגון החסד "עזרה לתקווה", קבלת חדר בהכנסת אורחים ברח' קפלן, בטלפון: 03-9691717.

ארגון חסד למתן ארוחות

בבית החולים פועל ארגון ''חסדי יואל''. האוכל כשר למהדרין, בהכשר הבד"ץ, חדר האוכל ממוקם בקומה 1- , בנוסף ניתן לקבל ארוחות שבת בהזמנה מערב שבת בטלפון 1800-30-30-44.

מעיינו אפס הפרדה מומלץ בחוםם שקט ממש צוות מקסיםפה משתמש/ת
ואוכל טעיםם
לי יש חוויה פחות טובה משיבאהשקט הזה
אבל אם את מחפשת פינוק אז תבררי על וולפסון. הבנתי שיש שם רק חדרים פרטיים והם ברמה טובה
גם לי... לידה ראשונה חוויה ממש לא טובה שם..אמא לאוצר❤
ממש אשמח לשמוע על שיבא.אמנם אני לא בהריוןמולהבולה

אבל קשה לי לשנות מבלינסון

ושמעתי שיש שם מנתח פצצה

תודה! זה כבר רחוק לנו מידי. אבל מעריכה ממשהריון ולידה
ילדתי במעייני בשיבא ובאיכילןבהרמה

איכילוב לוקח בפער את כולם

לגבי הכשרות לא יודעת לענות לך

שבת שלמה הייתי עם בעלי היה תענוג

לא מנסיון אבל שמעתי המון טוב על בלינסון

עונה לגבי בילינסוןמולהבולה

7 לידות ב"ה

מרוצה מאוד לפני ואחרי הלידה.גם במחלקה הריון בסיכון מדהימות.

בלידה האחרונה שהייתה בקיסרי היה לי סיבוך וזו הייתה מחלקה חדשה מאוד

עם כמה נשות צוות חדשות

הרגשתי דווקא מהמבוגרות זלזול

הייתי לבד הרבה שעות בגלל סיבה מסוימת וממש ישבתי ובכיתי מכאבים

והיו רגעים שלא התייחסו וזלזלו ממש ואני אישה עם סופר כוח סבל וזה ממש התיש אותי כל הסיפור הזה.

אם תרצי אכתוב לך בפרטי את המחלקה ותבקשי לא ללכת לשם

הלידות קודמות החוויה הייתה טובה בפער!!!! עם מלא אמפתיה והכלה למגוון מצבים.

מוסיפה- שהחדרים לבד זה חלום!!!! אני יולדת רק בקיסרי שמבחינתי זו הייתה מתנה להיות לבד בחדר למרות שגם עם עוד אחת בחדרים החדשים זה לא נורא בכלל.

לכתחילה את יכולה לבקש חדר לבד ייתנו לך ברצון.. אלא אם יש עומס מטורף

אז חיכיתי בחדר כמה שעות עם עוד מישהי ואז העבירו אותי

האוכל נחמד.

שבת יש דתיים אבל זה לא בית חולים דתי וגם לא ילדתי בדתי אף פעם

אז לא יודעת איך האווירה

אני באה לשם בגלל המקצועיות ואני גם בהריונות בסיכון גבוה

כך שאין לי ברירה והסיכון גבוה שם מדהימים!!!! אין דברים כאלה

מחזקתעם ישראל חי🇮🇱אחרונה
המחלקה של הריון בסיכון מהממות ברמות הכי גבוהות ....!! 
ריח של בעליהריון ולידה

הי, אני ההיפראמזיס.

מעדכנת שכרגע קיבלתי שמירה ואישור הפסקת עבודה עד להודעה חדשה.

ההריון כבר מוגדר כהריון בסיכון בזכות ההיפראמזיס. טררם רציני.

נלחמת לשתות ולאכול ומידי פעם מקבלת עירוי נוזלים לוריד.

אבל חיה ונושמת.

לא ברור מאליו.

תופעת הריחות הקשוחים בהריון מוכרת לכולן כאן אני מניחה.

היה שאני פשוט לא מסוגלת לשאת את הריח של בעלי.

גם אם הוא מקולח ומצוחצח והולך לישון אני לא נרדמת מהריח.

נשארת ערה עם בחילות שיא עד שעוברת חדר.

אם לא בדיוק התקלח אז בכלל... נגיד בצהריים נכנס לחדר אני לא נושמת שלא להקיא.

יש למישהי פתרון לזה?

משהו שעשיתן ועזר? 

נשמע מאתגר. 🫂🫂מוריה
אולי איזה שמן אתרי שמותר בהריון יכול לעזור? שתשימי קרוב אלייך להריח?
ניסיתי וריח חזק עושה לי כאבי ראש ממש מהרהריון ולידה

זה רעיון מצוין! באמת עבד, אבל המחיר היה כבד...

(וזה גם לא חסם לגמרי את הריח שלו אז משני הכיוונים לא נשמתי)

תודה על החיבוק.

בחיים לא הייתה לי תחילת הריון קשוחה כל כך. 

אז אולי אפשר לדלל?מוריה

או למצוא ריח אחר עדין יותר?

ויכול להיות שזה הריח של הכביסה ולאו דווקא שלו?

או שילוב של השניים?

אולי שווה לנסות להחליף את החומרי כביסה?

זה ממש מאתגר.

מאחלת שבע"ה ישתפר בקרוב.

בבריאות, שמחה, וידיים מלאות.

לא לא.. זה בוודאות ממנוהריון ולידה
🫂🫂🫂מוריה
נשמע קשוח ממששמ"פ

אין לי עצות, רק חיבוק 🫂 ( או אולי עדיף שלא חחח )

לי גם ממש הפריע אבל לא ברמה כזאת 

גם לי אף פעם לא היה בכזאת רמההריון ולידה

כנראה שגם זה תפס גובה עם ההיפראמזיס הפעם.

לא קל. 

יואו אני כל כך מבינה אותך! כמה דברים שיכולים לעזורnik

1. לקנות בעצמך דאודורנטים, משחת שיניים, סבונים וכו' שמריחים לך סבבה ולהחליף מגבת גוף בתדירות גבוהה יותר.

2. לישון עם מאוורר לידך.. אפילו על מצב 1 זה עוזר.

3. להתפלל לה' 🩷

ושיעבור כבר!!! חיבוק!

החלפתי לו כבר את כל הסבונים והדאורדורנטיםהריון ולידה
אפשר לנסות גם להחליף מגבת אבל מרגיש לי שזה לא העניין

זה לא ישפיע על הבל פה

הבל פה זה זוועת הזוועות.nik

עזר מאוד החלפת משחה+מברשת ושימוש במי פה.

אבל צריך לצחצח טוב.

הוא מצחצח היטב זה מהקיבה לדעתי 😑הריון ולידה

וזה ריח נורמלי כנראה.

נגיד שהוא אכל בצהריים מאכל שמסריח לי אז עד אמצע הלילה יש ריח (ויש מעט מאוד מאכילים שלא מסריחים לי. זה לא הגיוני שאבקש ממנו להימנע מזה)

אולי יעזוראיזמרגד1

אם הוא יאכל מיד לפני שהוא מגיע לחדר משהו שהריח שלו לא מפריע לך? או יש כזה דבר

לבעלי היה ריח זוועהאפרסקה
בסוף הסתבר שזה משן רקובה שהייתה לו. שווה לבדוק
וואי, זה באמת קשה. חיבוק!nik
מה עםאפרסקה
ללכת לישון לפניו? ככה תרדמי לפני שהוא נכנס לחדר. אלא אם כן את גם מתעוררת מהריח..
מתעוררת מהריח..הריון ולידה
וואי זוועהאפרסקה
חיבוק!
למצוא משהו עם ריח שנעים לךבאתי מפעם

אולי איזה חולצה עם ריח של כביסה ספציפית שאהבת,

להסניף אותה חזק ולישון עם זה...

נשמע סופר מאתגר גם לך וגם לבעלך... חיבוק

וואי כל כך מוכרואילו פינו

בעלי היה מתבאסת שהוא רק נכנס הביתה ואני ישר מקיאה...

אין לי פתרונות.. שולחת כוחות♥️♥️

היי, פתחת את זה מולו?ד' הוא האלוקים

לא יודעת באיזה הריון את, אבל זה תופעה מוכרת מאוד.

מציעה קודם כל לדבר על זה, ושיבין שזה לא אישי,

אלא תופעה שהמון נשים סובלות ממנה.

(זה משפיע על עוד תחומים, ואם זה לא מדובר בינכם, אז זה גם לשאת לבד את העניין הזה)

אח"כ תוכלו לחשוב ביחד על פתרונות.

כמו: שלא יתבשם יותר מידי, או שיתקלח יותר.

חיבוק, הלוואי שיעבור לך מהר.

בבריאות, בשמחה ובידיים מלאות, אמא בריאה ותינוק בריא.

הוא יודע, גם בהריונות הקודמים זה היההריון ולידה

אבל בחיים לא עד כדי כך קיצוני

מאוד מאוד קשה לי להיות איתו באותו החדר.

כולל מאוורר וחלון פתוח וזה פשוט לא עוזר לי. 

מעריצה אותך שאת מחפשת פתרוןאמאשוני

אצלי הייתי עוברת חדר (או מבקשת ממנו לעבור)

כבר מההתחלה ולא מחכה עד לשיא הבחילות כדי לעבור.

לדבר אפשר בשיחת ווידאו ולהיפגש אפשר בחלל פתוח ולא מקרוב מדי.

כן זה מה שעושים כרגע.. הוא עברהריון ולידה
אבל מחפשת איך לחזור למצב שפוי שהוא יכול לישון במיטה שלו 
זה בסדר שעד שיעבןר לך תהיו בנפרד בחדריםאוהבת את השבת

אין מה לעשות..

אבל כן להקפיד לשמור על קשר ביניכם?

אולי לצאת החוצה שתוכלו לדבר?

ואם לא שיחות וידאו ושיחות טלפון..

ממש לא לוותר על הקשר ביניכם! להילחם על זה..

כמובן בהתאם לכוחות ולא משהו שלא אפשרי אבל כן לזכור שצריך לתחזק כדי לשמור על הקשר

אבל אם לא אפשרי- אז אין מה לעשות, להשלים עם זה ולהסתפק בהודעות מדי פעם..אוהבת אותך.. תודה על **

חשוב שכתבת. תודה. אני כל כך בתוך מערההריון ולידה

והוא כל כך עמוס בגלל שאני ככה, שבאמת לא מגיעים לדבר.

אבל הודעה פה ושם זה רעיון ממש! 

ברוררררר אתם בטרפת, זה ברור...אוהבת את השבת
יואו איזה סיוט זה... היה לי ככה בהריון ראשוןדיאן ד.

ולא הבנתי מה עובר עלי ומה הז השטות הזאת...😱😱😱😱

סליחה שלא מעודדת,

אבל אני לא מצאתי פתרונות

כל דבר אבל כל דבר עשה לי ריחות נוראיים

סבונים שמפואים, מרככי כביסה - רק מהריח הייתי טסה להקיא.

והריח בחדר שינה גמר אותי!!

לא הייתי מסוגלת לישון

אולי אולי אולי עזר לי לפתוח חלון שיהיה רוח ממש חזקה.

אבל האמת, גם לזה היה ריח נוראי.

בגדול חייתי בתוך מזבלה כמה חודשים ופשוט ניסיתי לנשום רק מהפה.

תודה על ההבנה❤️הריון ולידה
חחחח מוכר לגמריתהילה 4

בעלי היה יוצא מהקלחת והייתי צורחת לו שהסבון שלו מסריח ורצה להקיא.

בת דודה שלי אמרה לי שאחת השיטות היא להחליף לסבון אחר.

ככה דלא תהיה התנייה אוטומטית.

תביני- אני 6 שנין אחרי ההריון האחרון ועדיין יש ריחות שמוגדרים 'ריח של הריון' בבית.

סבון כחול לא נכנס אלינו

בקיצור- נסו להחליף סבונים ואחרי ההריון תנסו לחזור לישנים. אולי יעזור. 

כל הריחות עברו שינוי בבית.הריון ולידה

סבונים, שמפואים, מרככים, מרככי כביסה, סבון כלים, דאורדורנטים, משחות שיניים, מי פה, ואסור להשתמש בבשמים..

זה משהו שהוא מעבר לזה..

תודה על התגובה ❤️ 

לא מנסיוןאפונה

הייתי מנסה מח 1

לבת דודה שלי זה עזר עם היפאמזיס

ונשמע לי מתאים למצב הספציפי הזה.

חיבוק ענק

חזקי ואמצי!

אנסה לבדוק בכיוון, תודה!הריון ולידה
מאוד קשה ומאוד מוכר!הרמה

אין לי עצה טובה יותר ממה שנתנו פה אבל רק להגיד לך שזה באמת סיוט ועברתי את זה גם. לא הייתי נושמת.

חיבוק גדול!!

תודה על החיבוק והנרמול!הריון ולידה
בטקס יום הזיכרון ישבתי ליד אדם כלשהו , באויר הפתוחהרמה

וכל מה שהרחתי היה ריח הגוף שלו

רציתי למות והקיא! אבל לא יכולתי לקום כי הבת שלי הופיעה.

כיסיתי את האף עם היד ואחר כך גם עם טישו

אדם נורמאלי לא היה מריח אותו כזה חזק כלומר לא היה מדובר באדם מסריח

אבל אני מריחה הכל כך כל חזק ופשוט סבלתי סבלתי

בקיצור ממש ממש מבינה אותך 

אם תשימי עלייך מסיכות כמו של הקורונה?לראות את האור
מקווה שיעזור ולא יחנוק
יש ריח או בושם שכן עושה לך טוב?אוהבת את השבתאחרונה
ואז אפשר להשפריץ על צעיף או משהו ולהצמיד לאף..

אבל נשמע שהמצב הרבה יותר קשה מזה ואין לזה סיכוי..

הדסה בייבילב זהב

מישהי היתה לאחרונה בהדסה בייבי?

איך היה שם?

הייתי לפני כמעט שנה אם עוזרשלומית.
ואיך היה שם?לב זהב

שמעתי שיש אחות בתינוקיה ערביה

תפרטי יותר מה השאלות שלך...שלומית.

אני ממש נהנתי.

אין לי מושג לגבי אחות ערביה, אבל בכל התינוקיות של בתי החולים בארץ יש אחיות ערביות.

אולי במקרה יש איזו מחלקה או שתיים בלי, אבל בכל בתי החולים יש

אני בכל מקרה לא שמתי בתינוקיה בלי קשר לאיזה אחיות היו שם 

תןדה רבהלב זהב

ואיל האוכל שם?

ממש טובשלומית.
מודה שאני לא בקיאה בבתי מלון, אז אין לי למה להשוות אבל היה טעים ובשפע
שימי לב שכבר אין לילה חינם ליולדות מבית החולים..אוהבת את השבת
למה ביטלו את זה?מחכה עד מאוד
כי זה עולה להם מלא כקשלומית.אחרונה
אני הייתי לפני כמעט שנתיים אם עוזררוצה לשאול שאלה

צוות תינוקיה מושלם, יכול להיות שהייתה ערבייה לא זוכרת אבל הייתי שנה אחרי בבית החלמה אחר ובלי השוואה בכלל. הדסה בייבי מקצועיות ונחמדות, אוהבות את התינוקות ממש!

מבחינת אוכל יש שפע ו2 ארוחות בשריות ביום שבשבילי זה היה פלוס. לא יודעת אם ברמת מסעדה אבל טועם סבבה ומגוון.

גם שירות חדרים טוב היה לנו איזה תקלה מיד באו לתקן והציעו לנו להחליף חדר.

יש קסם לשיער יפה מתחת למטפחת?שירה_11

הוא פשוט לא נראה טוב! לא פזור ולא אסוף

אני מסתובבת עם כסרש בבית לא רק בגלל צניעות ונוחות אםא כי אני לא אוהבת את מה שאני רואה מתחת.

וגם כשאני הולכת לאימון כושר יש איתי נשים שמורידות את הכיסוי ונראות רווקות נחשקות אין שום סממן על השיער שהוא מכוסה

ושלי אבוי אם אני יוריד הוא לא נראה טוב וגם הוא מעוך לי על הראש כאילו שמתי קסדה על הראש

מה עושים עם זה? לא באלי החלקה 

תנסיעם ישראל חי🇮🇱

לקחת ויטמינים ,b12,ויטמין c,d,

לפעמים החוסר שלהם גורם לנשירה וכאלה

אפשר גם למרוח מסיכה פעמיים בשבוע, להשתמש בשמפו ומרכך איכותיים שמשקמים ...

יש גם אמפולות מיוחדות שעושים אצל ספרית שמחייה את השיער..תבדקי

אין לי נשירהשירה_11

ואני לא מבינה כלום במסכות וכאלה

יש משו שאת ממליצה? 

רשמת שלא בא לך החלקהSeven

אבל זה הפיתרון המרכזי בעיני

החלקה

גם אני עושכ כושר ומורידה כיסוי אבל יש לי החלקה...

וחוץ מזה להשקיע במסכה טובה גם עוזר

כי השיער שלישירה_11

כלי ועפה בעברו לפחות

וגם נוח לי לפעמים שאני יכולה לעשות קוקס עם קצת נפח מתחת למטפחת ועם שיער חלק ממש בטח אי אפשר

אפשר המלצה למסיכה?תוהה לעצמי
עוד לא הגעתי למסיכהSeven

שבעיני נתנה תמורה טובה למחיר

אם יש חכמות ממני עם המלצה טובה גם אני אשמח

אני אוהבת להיות עם שיערשלומית.

יחסית קצר.

יותר קל לתחזק, ולא צריך למעוך ולעצב אותו עם מלא קליפסים. וכשמורידים את הכיסוי הוא נראה יותר קליל וכיפי

גם שלי יחסית קצר גזרתישירה_11
אבל עדיין נראה כזה יבש
אם הוא יבש אז כנראה שבאמת מסכה תעזור לךאונמר

שגרת טיפוח טובה לשיער.

שלי חלק אז אין לי מושג במה טוב ואיזה חברות או חומרים,

אבל הבנתי שזה ממש משפיע מהבחינה הזו. שיהיה מלא לחות ונעים ואז גם עם ברק..

ברור שבשנייה שמורידים את המטפחת הוא לא נראה טובחושבת בקופסא

כשאני מורידה בבית אני מיד עושה קוקו נמוך. לא אוהבת את השיעור אסוף גבוה, זה חושף את כל המפרצים. 

אני גם מנסה לשים קרם שיער ששמתי לפני החתונה, אבל ברור שלא באותה תדירות.

גם אחרי החתונה כדי לטפח את השיער. כשאני יודעת שאני לא מתכננת לצאת מהבית באותו היום, יכול להיות שאני אפילו אשקיע לסדר אותו עם קרם וקליפס, מיד נותן תחושה טובה.

וגם תרמתי את השיער גם אחרי החתונה, הרבה יותר נוח כשהוא קצר יחסית.

חינה , טבעי ויפה ומחזיק נהדר לאורך זמןנפש חיה.
מה סתומרתשירה_11
חינה האבקה שעושים במסיבות לכלה וכד'?נפש חיה.

אפשר להכין עיסה כזו (יש כל מיני פטנטים והסברים בגוגל),

אני מידי פעם קוראת ובגדול מכינה לבד

החינה מחזקת את השיער, מבריאה אותו ומאפשרת להינות מצבע שיער יפה וטבעי לחלוטין, ללא כימיקלים, לאורך זמן יחסי.

(החינה משפיעה טוב בכלל, מייחסים לה כל מיני סגולות)

חינה האבקה שעושים במסיבות לכלה וכד'?נפש חיה.

אפשר להכין עיסה כזו (יש כל מיני פטנטים והסברים בגוגל),

אני מידי פעם קוראת ובגדול מכינה לבד

[צריך בשביל זה בגדים שאפשר ללכלך/ מגבת גדולה, כובע רחצה, מטפחת משומשת או כובע ים ישן] לתהליך עצמו צריך פניוּת ויום חופשי כי התהליך לוקח זמן]

החינה מחזקת את השיער, מבריאה אותו ומאפשרת להינות מצבע שיער יפה וטבעי לחלוטין, ללא כימיקלים, לאורך זמן יחסי.

(החינה משפיעה טוב בכלל, מייחסים לה כל מיני סגולות)

רק לקחת בחשבון שזה מסריח ממש...יעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן, יש לך דרך לעשות בלי ריח.

כדי לעמעם את הריח, אני מוסיפה כ 10 טיפות שמן אתרינפש חיה.

רוזמרין - לוונדר נוכח מאד

רוזמרין אישית יותר נעים. 

מעניין אבדוקשירה_11
ניסית לעשות צמה וממנה קוקס?המקורית

זה ישמור לך על הצורה של השיער יפה

את יכולה לשים עליו גם קרם לחות לפני וזה ישדרג

כשנמצאים הרבה שעות עם כיסוי ומתחת גולגול שמערבב את השיער, זה באמת נראה פחות טוב פזור כי השיער תופס את הצורה

אני אנסה באמת למרוח מסכה או קרםשירה_11אחרונה
נראה לי שנשברה לבן שלי הרגליהלומה..

הוא שיחק היום בצהריים ונפל. ממש בכה מאז לא יכול לדרוך, להזיז.. אפילו לגעת באיזור ממש כואב. וגם נפוח לו בפיקה הזאת של כף הרגל

בעלי עובד לילה ואין לי עם מי להשאיר את הילדים.. בנתיים הוא הלך לישון

אולי למישהי יש ניסיון? כמה זה דחוף לקחת אותו לבדיקה ואם זה יכול לחכות למחר בבוקר? 

כן ממליצה לקחת לטרםחולמת להצליח

אצלנו כשהיה אותו דבר נשברה לו עצם בכף רגל.

ממש כאב לו והוא לא הצליח לדרוך.

לדעתי לא כדאי לדחות.

שירגיש טוב!וחיבוק

אויייששש.. מה שלומכם? לעניות דעתי אם הוא נרדםאוהבת את השבת

אז דווקא מעולה שתישנו ותצברו כוח ותטפלו בבוקר...

זה שהוא נרדם זה סימן שזה לא כזה כואב לו..

ולהיות במיון בלילה זה גם רופאים פחות מומחים וגם טרטור וסיוט שאפשר להיות חולים רק מזה..

בהצלחה גדולה!!!

הּירדמות לא סימן שלא כואב.אור10

רק מניחה את זה כאן.

לפעמים ככ כואב והילד ככ בכה שנהיית אפתיות מסוימת.

ראיתי במו עיני ילד ישן עם שבר מסובך... העצם שזזה היתה ממוקמת כך שלחצה מסביב על רקמות אחרות בצורה מסוכנת שהכניסו לניתוח דחוף.

מה שלומכם הבוקר?

לא בשביל להלחיץ, למען הקוראות שידעו שקייםאור10אחרונה
דימום חזק בגלל התקןפותח את ידך

הי אולי למישהי תהיה עצה טובה. אני קצת מעל גיל 40. עם התקן לא הורמונלי. אחרי הרבה בדיקות וניסיונות זה הדבר היחיד שטוב לי. החסרון- דימום ארוך ומסיבי מאוד בווסת. לוקח לי לפחות שבוע עד שאני מצליחה לעשות הפסק. וגם כמה ימים לפני שמתחיל הווסת כבר יש כתמים קטנים. אבל עיקר הקושי זה שפשוט יש יומיים שלושה עם כמות דימום ממש גדולה! זה פשוט סיוט! מחליפה תחבושות בקצב ועדיין יכולה לשבת ולגלות שהדם עבר לכסא

לא יודעת אם יש מה לעשות או שאני רק רוצה לפרוק פה. 

היה לי אותו דבראמאל7עה

הוצאתי רק מפני שרצינו הריון.

אין לי מילות עידוד חוץ מזה שאולי זה היה לי הכי נוח מהבחינה שהורמונים לא שיגעו לי את הגוף. אז העדפתי מחזור ארוך .. ואפילו כתמים לפני מחזור מאשר להתמודד עם ההשפעות השליליות של ההורמונים מהאמצעי המניעה האחרים

אני שולחת לך חיבוק!אשת בעלי

זה מאתגר, גם אני ככה

כל מחזור זרמים של דימום כמו אחרי לידה

הלוואי שהיה פתרון טוב יותר וללא הורמונים

אני איתך באותה הסירה.ממתקית

יכולה אולי לנחם שעם הזמן, אחרי תקופה ארוכה עם ההתקן המחזור המסיבי ירד ליום אחד.

נשמע קשוחרקאני

🫂

למה תחבושות ולא טמפון?

בדימום כבד טמפון הרבה יותר נוח

היה לי ככה בעבראורי8
אחר כך הוצאתי בשביל הריון  וכששמתי שוב כבר היה הרבה יותר טוב.  וגם עכשיו כבר כמה שנים עם התקן) כמה שנים אחרי ה 40). אין את הדימום המאסיבי, יש לפעמים כתמים יומים לפני מחזור. בדרך כלל מצליחה לא להאסר מהם. לא יודעת אם זה השתפר בגלל שאני הרבה זמן עם ההתקן או בגלל הגיל. 
כשהייתי עם ההתקןעוד מעט פסח

הייתי מסתובבת עם טמפון + תחבושת, שניהם מהסוג הכי סופג שיש.

הייתי מחליפה טמפון כל שעה-שעתיים, אבל גם אם פספסתי קצת זה לא היה כל כך נורא כי היתה גם התחבושת להגנה.

וממליצה בלי קשר, לבדוק המוגלובין. כי לי הדימום החריג הזה פגע עם הזמן במאגרי הברזל.

אולי תנסי גביעונית? או תחתוני מחזור?אוהבת את השבת
תחתוני קוטקס כאלה של אחרי לידהאור עולה בבוקר
זה דבר שעוזר עם הדימום המוגבר והזליגה החוצה ... עם הזמן זה מתאזן 
עונהנויה12345אחרונה

כמה זמן את איתו?

יכולה לשתף שזה ככה בהתחלה(הייתי עם התקן כמעט 3 שנים) אחרי 4 חודשים בערך המצב השתפר והגוף שלי חזר לעצמו. אם את בטווח הזה אז תדעי שעוד מעט הגוף שלך יתרגל להתקן ויהיה בסדר.

אני סבלתי מדימום וסתי מוגבר מאוד כמו שתיארת אבל ב''ה זה השתפר, ואחרי שהגוף מתרגל זה לפי דעתי אמצע מניעה מעולה!!

סדינית הפלא/חלום- מחפשת חוות דעתnik
זה באמת עובד? לא מתאים לי לזרוק כסף לפח🤦🏻‍♀️
כן זו הצלהמקקה

במקום להחליף כל פעם את כל המצעים

ממש ממש ממליצה

תודה! מאיפה קנית?nik
סופרפארםמקקה
כן אני קניתי 2 בסופר פארםאולי בקרוב
בהתחלה היו הרבה לילות שעד שהלכתי לישון היא עשתה אז בד"כ היה מספיק להחליף לסדינית השנייה ופיג'מה ולכבס על הבוקר והיה לי לילה שוב את השניה. אני ממש הייתי מרוצה
כן, אני גם ממליצה, קניתי בבזאר שטראוסשמש בשמיים

עלה 60 לאחד, קניתי שניים שיהיה להחליף למחר ולא אהיה חייבת לכבס ביום של הפספוס.

זה גם שומר על הסדין וגם סופג יחסית מהר והרבה אז רוב הפעמים שומר גם על השמיכה ואני מחליפה לו רק סדינית ופיג'מה ואת השמיכה רק מאווררת.

נשמע מעולה!! תודה רבה לשתיכן!nik
כןבשורות משמחות
הזמנתי באליאקספרס
אפשר קישור בבקשה?עכבר בלוטוס
אין לי קישורבשורות משמחותאחרונה
אבל תחפשי סדין ילדים בריחת שתן או משהו כזה
כן. אבל לקנות 2מקרמה
ולא להתפתות לקנות את הסוג הזול יותר1112
הוא הרבה פחות קשיח וזז מהמקום
של בזאר שטראוס בסדר1112
יש להם שני סוגים אחד יותר מוצלח מהשנישמש בשמיים

הסוג הפחות מוצלח (הוא גם בסדר אבל יותר זז) הוא עם הרבה דוגמאות וצבעים, הסוג שממש אהבתי היה שם רק בצבע לבן עם כוכבים זהב כאלה, לא זוכרת איזה חברה.

קניתי גם אחד משיין, הוא הכי גרוע

זהו, בגלל זה חיפשתי המלצה מניסיון.nik

ראיתי שיש לפוליז ובסופר פארם.

בזאר שטראוס אין בקרבתי

עוקבתרחלי:)

אולי יעניין אותך