מהזו בעצם מדרשה ? אמרו לי שצדרשה זה שיעורי תורה בבוקר וגם בערב (לא מדרשה כפנימיה ),
ואני חשבתי שמדרשה זה שיעורי תורה רק בבוקר כאילו כמו מסגרת בית ספר ..
אשמח להסבר .
יש כל מיני סוגי מדרשות-
מדרשה מלאה-
יש שיעורים בבוקר עד הצהריים, הפסקת צהריים ואז המשך שיעורים בערב.. עד אפילו לילה נקרא לזה..
יש מדרשות בהן לומדים בבוקר ואחה"צ מתנדבים או שיש פעילויות שונות, כמו סדנאות וכו'..
גם במדרשות ה'מלאות' לא חייבים להיכנס לכל השיעורים ולרוב יש בחירה.. אגב לא הכל זה שיעורים, יש חברותות גם, חבורות לימוד וכו'..
לגבי פנימיה- מדרשה מלאה כוללת מגורים - יש דירות וגרים שם כל השבוע ויש גם שבתות פעמיים בחודש בערך..
יש מדרשות שאפשר להגיע רק לשיעורים ללא מגורים ואז את גם מחליטה לעצמך כמה שיעורים את רוצה לשמוע ומגיעה רק אליהם..
יש מדרשות שהן בשילוב שירות לאומי/ עבודה/ לימודים ואז השיעורים הם רק בערב / אחה"צ..
מקווה שעזרתי,
אני מכירה הרבה מדרשות,
אז מוזמנת לפנות אליי באישי לשאלות נוספות..
בהצלחה!
אשמח לשאול אותך על מדרשות אני לא מכירה ואני מעוניינת באחת לפני שירות
תוכלי לשלוח מספר של מדרשות באזור המרכז
רוצה מספר?
יש מדרשה חדשה- את לומדת לתואר ומקבלת מימון לשכ"ל
ואחרי התואר עושה שירות לאומי
עם כל ההטבות של שירות לאומי
רק את באה כבר עם ידע מהתואר
וככה צוברת ניסיוון
תורת חיים בהר ברכה
0528539600
קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"
העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת
עזרה?
היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.
אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,
אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי
תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה
שלום לכולן!
אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,
מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו...
אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי..
תודה רבההה

לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת 
מדרשת תכלת בצפת