תלות רגשיתאש לבנה

שלום לכולם,

אשמח לעצת מי שמכיר את הענין.

יש לי ידיד בישיבה, ואני שם לב אצלו לסימנים מובהקים של תלות רגשית בי. הוא תמיד נחמד אלי בצורה לא רגילה, ה"בוקר טוב" שלו נאמר בהתרגשות כזו... יוזם לעזור לי בכל מיני דברים קטנים בהתרגשות וכו'. בכל מקום שאני בטווח ראייה שלו הוא נועץ בי מבטים.

איך אפשר לעזור לו?

זה כבר לא נעים, אני לא אוהב את זה. מנסה כמה שיותר להתחמק ממנו.. אני מחייך אליו והכל, אבל זה כבר מציק ואני כבר מרגיש אי סימפטיות כלפיו.

פעם למדתי שאי סימפטיות זה דרגה קרובה ל"לא תשנא את אחיך בלבבך". ואני רוצה לנקות את עצמי מהמידה הזו.

אבל איך?

תודה לעוזרים! 

זה תלויימ''ל

השאלה היא במה אתה רוצה לעזור לו. האם אתה רוצה לעזור לו להשתחרר מהתלות בך, או שאתה רוצה לעזור לו לפתור את הבעיה שגרמה לו לפתח את התלות הזאת.

אני חושב שאשם אתה רוצה שהוא ישתחרר מהתלות בך אז אתה צריך להיות לא נחמד אליו, זה לא נעים אבל אם זה בשבילו ולטובתו אז זה לא "לא תשנא" אלא להיפך - "ואהבת". עם הזמן התלות תרד, זה אולי יפגע בו ואולי הוא ינסה לגרום לך בכל זאת להתייחס אליו אבל אם תמשיך מספיק זמן זה יעבור ובסופו של דבר זה יהיה לטובתו.

היה לי ניסיון אישי דומה, אם אתה רוצה אתה מוזמן לאישי בשמחה.

רק רוצה לחזק את דבריו-נורופן.
אם אתה רוצה שישתחרר מהתלות בך- אז תצטרך להיות רע.
אבל, בכל תחום בחיים- כשנצרכים להיות קשים ורעים- צריך תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד (! ) לזכור למה אנחנו ככה ולא לתת לזה אפילו מעט להשפיע ולבוא ממקום של כעס ושנאה, רק ממקום של אהבה...
לא, לא. אל תהיה רע...חלושששש
יש אנשים שנולדו עם חן מיוחד שבלי לעשןת כלום זוכים לאהבת כולם,
ויש כאלה שנולדו עם מינוס גדול מבחינת חן..והם הכי מסכנים בעולם!!
אני מכירה מלא אנשים שאין להם חן חיוחד, הרוב המוחלט בעצם..אבל עם מינוס כמעט ולא..

מלבד אדם אחד חסר חן לחלןטין, בלי שיעשה שום דבר מיוחד אנשים לא סובלים אותו, (משום מה הוא מעורר תחושות קשות רק מלהסתכל עליו) גם לי קשה איתן מאוד אז מה שאני עושה זה מקצרת את השהות שלי איתו "שלום,שלום..בסדר, בסדר.." ונעלמת מהנוף..
אבל כשאני כן מצליחה להתגבר ומאירה פנים וסבלנית אין מאושרת ממני בעולם אח"כ...
לא מסכימה!יש אמונה
אל תהיה רע כלפיו. זה עלול ליצור אצלו משקעים כבדים שימורים יותר מהתלות...
תנסה ליזום איתו שיחה ותסביר לו את זה בעדינות. ואז תתפוס מרחק (שאתה אומר לו שזה לטובתו) .
כן אומרים שלום וחיוך כשמתראים, אבל בלי יותר מדי קרבה ושיחות..
מנסיון.
אוקיי,נורופן.
תיקון טעות.
לא רע במובן של להיות אדם רע.
פשוט... לא להיות כזה נחמד.
זה מתפרש היום כ"רע".
^^^ימ''ל
לזה גם אני התכוונתי. לא להיות נחמד, אפילו לשדר קרירות.
הבחור צריך להבין שלא יצא לו כלום מהתלות הזאת, רק כך הוא יתייאש ממנה והיא תפסק. זה סה"כ לטובתו.
ועדיין,יש אמונה
צריך להסביר לו את העניין בעדינות לפני כן..
תלוי מה המטרה שלך.כוחות שמימיים
לחנך אותו או שפשוט יעזוב אותך.

כי בעקבות יחס כזה יש לו כמה אפשרויות.

*לעבור למישהו אחר

*להבין שהוא מתנהג לא טוב ובעקבות כך או לעשות עם זה משהו או להרגיש רע עם עצמו או גם וגם, או לא לדעת מה לעשות עם זה ובעקבות כך לעבור למישהו אחר.

מה שבטוח שהרווח פה הוא שהוא יעזוב את מי שנוהג אליו כך.-בעצם- רוב הסיכויים, כי תמיד יש גם סיכוי שלא.

מי שנוהג כך אני לא שופטת אותו כי זה לפעמים ממש משגע ואין ברירה אבל נראה לי שזאת לא הדרך האידיאלית .
לפי מה שידוע לי לצער יהודי- גם אם זה לטובתו זה לא רצון השם.( לא שוללת שיש מקרים יוצאים מן הכלל ).
נכון מאדימ''ל

כתבתי את זה בתגובה הראשונה ובתגובה למשה למטה, מה שכתבתי כאן זה אם המטרה היא לשחרר אותו מהתלות הספציפית הזאת.

עם הסוף אני לא מסכים, אם זה לטובת היהודי אז מצווה לצער אותו. ככה זה במצוות תוכחה וככה זה כשמנתח חותך איבר שצריך להסיר אותו להבדיל. נכון שבדרך כלל לא, אבל יש הרבה יוצאים מהכלל וזה אחד מהם...

@יש אמונה, אני לא מסכים איתך בזה שצריך להודיע לו לפני. אני חושב שזה מאבד את כל העניין של היחס הלא נחמד והופך אותו למיותר וממילא זה לצער אותו בחינם. זה יגרום לו להבין (בצדק) שכן אכפת לך ממנו ולא להשתחרר מהתלות. זה אמנם יותר נחמד ויהיה לו יותר קל לקבל את זה, אבל זה בדיוק ההיפך מהמטרה - שהיא בסופו של דבר לטובתו.

פנינה ושטן לשם שמים נתכוונוהדסדס

שניהם ציערו, לא אמרנו לצער אלא לא להיות נחמדימ''ל
וכן, גם לצער זה לפעמים רצון ה' (ולפעמים לא, כמו שציטטת).
לא מסכימה.כוחות שמימיים
לא יודעת אם זה הוכח תוכיח וגם על הוכח תוכיח יש ללמוד הרבה כי בדורנו זה הנחיות שונות .
לא כל יהודי יודע איך להוכיח וצריך להיות בקיאים בזה כדי לדעת איך לעשות זאת, ואם בכלל.

דוגמה- אם פעם היו צועקים על אישה שלא התלבשה כראוי בשוק ( יש דוגמה יותר 'קיצונית' במקורות ) היום אין מצב כזה.
אם פעם זה היה מקרב היום זה רק מרחיק.

ואם אתה רוצה דוגמה יותר קשורה-
יש פירוש שאומר שפנינה הייתה צדקת וראתה שחנה צריכה להתפלל יותר ולכן ראתה לנכון לצערה.
אך בשמיים לא אהבו את המעשה הזה ולא הצדיקו אותו ולכן אעפ שעשתה זאת ממניע טהור ורצון טוב וגם בזכות זה חנה התפללה יותר ונפקדה ,פנינה נענשה שמתו בניה, משום שגרמה צער.

כמעט ואין דבר שמתיר ליהודי לגרום צער ליהודי אחר.
לא עליך המלאכה לגמור, האדם הזה הגיע לעולם בלעדיך ויכול להסתדר גם בלעדי החינוך שלך.
אבל אתה לא יודע כמה יחס 'רע' יכול לשבור אותו כמו שאתה לא יודע כמה חיוך יכול להציל אותו.

לדעתי עדיף להתחמק מאשר לפגוע.

ושוב- אני כותבת את זה בתור הנחיה כללית, באופן פרטי יש לשקול כל מקרה לגופו,
רק ראיתי לנכון לצאת נגד דבריך משום שהם נכתבו בתור המלצה כללית.

מסכימה שתלות זה מקרה לא פשוט, אבל יש דרכים מגוונות לפתור את הבעייה הזו, וחבל להשתמש בברירת מחדל בתור המלצה.
( שזה אמנם פתרון קסם ויכול לנער את הבנדם חזק אך מי אמר שזה רצוי? )

מכיר את התחושה, גם לא בטוח מה לעשות...ארץ השוקולד
וואי..הסתבכת..אין תשובה פשוטהחלושששש
אם יש לך מסוגלות לראות אותו כאדם אומלל שבס"כ צריך שיגמלו איתו חסד- מה טוב..
לעולם אין לדעת מה העולם הפנים- פנימי של האדם..
קיצור , הסתבכת..
המבחן שלך.
כנראה שהצורך האמיתי זה להתעלםמשה

היה לי בעבר מישהי שהייתה צריכה לעבוד איתי היכנשהו, ונדלקה עליי.

המסקנה שלי הייתה שצריך להתעלם ממנה, ובכאב התעלמתי ממנה.

לאחר שנים כשהיא התחתנה התנצלתי והסברתי את המהלך. נעניתי בהבנה והערכה.

חלושששש
איזו פאדחנית..כזאת שקופה..
ואיזה אומץ להסביר...חחח
ואיזה גבורה להודות ולהעריך...במקומה הייתי מתחפרת באדמה מרוב פאדיחה...
נכון אבל יש הבדלימ''ל

תלות חברית נובעת כנראה מאיזה צורך / חסך נפשי, זה לא דומה למשיכה כמו שתיארת. התעלמות היא אמנם פתרון לתלות עצמה, אבל לא לצורך / החסך שגרמו לה.

אם הרצון הוא לעזור באמת אז צריך לראות איך פותרים את הבעיה בשורש שלה, אם רוצים רק להיפטר מהתלות אז אתה צודק שהפתרון זהה.

תתמודדאוריה,
הרי לא תהיה שם לנצח..
קח את זה בתור ניסיון ותאיר לו פנים.
אין דרך טובה אחרת. הבחור רואה בך מקור לחיקוי/השפעה, שים לב שהיא חיובית.

"במידה שהאדם מודד בה מודדין לו"
^^^^~א.ל
גישה אחרת..רחפת..
תבוא ממקום של עשיית חסד. לתת לו את המקום שהוא צריך. כל עוד זה עם כולם ולא מטריד אותך בסתם הטלפונים. תהיה נחמד תאיר לו פנים וכו, זה ישפשף גם אותך מבחינת עבודת המידות.
זה מה שאני הייתי חושבת לעשות אבל תכלס, התשובה האמיתית נמצאת אצלך.. למה זה מפריע לך? ולדייק. ומשם אתה מחליט אם צריך להתחמק/ להתקרב וכו.
בהצלחה.
העיקר שיהיה בבריאותכוחות שמימיים
אם זה 'בזרימה' ובקלילות- למה לא לשמח יהודי.

אם זה מכביד ומעיק ומרגיש כבר לא בגודל/בכלים שלך אז לחייך להגיד משהו משמח ולהעלם...פשוט להתחמק בקלילות.

קרה לי כמה פעמים ומשום מה גם כשנהגתי כך זה מאוד שימח, ולי זה עשה טוב על הלב שאני יכולה להתעופף לעיסוקי בלי הסברים וקשקושים, גם לשמח יהודי בדרך ולא להשאר במצפונים וגם להיות עם שקט...

*משום מה המקרה שלך נשמע יותר מסובך, אבל אולי זה גם יעזור.

בהצלחה!
קודם כל אשריך שהוא כ"כ מעריך אותך. זה לא סתםשם ה' מבטחו

בס"ד

לגבי הבעיה - תחשוב על זה שאם הוא מאוד תלוי בך כנראה שמאוד עזרת לו, וכנראה שהוא צריך את העזרה הזאת.

אני חושב שכדאי שתנסה לחשוב עם עצמך איך ובאיזה אופן יצא שכ"כ עזרת לו. לאחר שתבין איך ובמה כ"כ עזרת לו תנסה לחשוב איך אתה יכול לעזור לו למצוא דרך שתהיה לו בה יותר עצמאות ובה יזכה גם לאותה מידה ואופן של עזרה. לדוגמא : אם עזרת לו באיזשהי הסתכלות נכונה על התורה ,  תנסה למצוא לו רב מהישיבה שיוכל לתת לו את המענה לקושי הזה, שיקבע איתו חברותא לדוגמא. או שתמצא משהו אחר שמתאים מהישיבה שמוכן לעשות איתו חברותא על הנושא ושידיד שלך מתחבר גם אליו.

אני חושב שכדאי שתדבר איתו על זה בעדינות גדולה מאוד מאוד ותנסה לחשוב יחד איתו על פתרון ואיזשהי דרך שבאמצעותה הוא יוכל לקבל את העזרה/התמיכה הזאת. זה יכול להיות גם מטפל ירא שמיים לדוגמא.

ושוב יש לך זכות עצומה, אם אתה יכול לעזור חבל שלא תעזור.

אין לי עצהיטבתה
רק שתהיה עדין איתו, הוא תלוי בך רגשית בשל קושי שחווה ותגובה פוגענית עלולה להחמיר את המצב.

אבל לפי מה שכתבת נראה שאתה רגיש ותדע מה לעשות
בהצלחה
כיוון מחשבה אחר:חלושששש
אני לא בטוחה שהסמפטומים שתיארת מתאימים רק לתלות נפשית...
התרגשויות...
הנטיות של הבחור בטוח תקינות?
זה מה שחשבתי..השאלה.
גם אם הנטיות תקינות, יכול להיות שבאופן זמני נדלק עליך...
אין מצב חלושאש לבנה

תודה למי שענהאש לבנה

התיאור של שם בה' מבטחו קרוב מאוד למציאות (באמת יש לו דמות ש'לקחה' הרבה מהתפקיד שלי איתו בעבר)

אני לא הולך לפגוע בו. הוא יקח את זה קשה. הוא בחור חזק פיזית, אבל הוא עדין.

אני לא יודע אם שייך לדבר איתו ישירות, לא בטוח שהבעיה הזו במודעות שלו.. כלומר אני אצטרך להסביר לו מה זו תלות רגשית בכלל. נשמע מוזר לדבר ככה.

תודה על החיזוקים להמשיך להאיר לו פנים, את זה אני עושה, אבל זה המקסימום שלי. כל דבר אחר מצריך ממני יותר מאמץ, כגון להתעניין בו, או אפילו לבקש ממנו משהו.

עצם זה שאני מרגיש שקצת אין לי שליטה על הרגשות שלי, גורם לי לנורת אזהרה שאני לא פועל כראוי.

למה אנשים כאן חזרו ואמרו שעדיף להתעלם? זה הכי קל, נשמע קל מדי 

אני חושבת שכדאי להתייעץ עם איש חינוך שמבין בתחוםשוקולד לבן

מצד אד תלות רגשית מזיקה למי שתלוי ולכן צריך להפסיק אותה,

ומצד שני שבירה בצורה קשה עלולה לפגום באמון כלפי כל העולם ולהזיק בהמשך

לא חושבת שכדאי לך לקחת אחריות על הנושא לבד, לכן מומלץ ממש להתייעץ איך לנתק בצורה הטובה ביותר שהכי פחות תפגע בו

זווית שונה לענייןמתושאל
תכלס מדובר בבלבול בזהות המינית בתקופת ההתבגרות זה קורא הרבה בפנימיות ובטח כשאין בנות בסביבה. קורא שבנים קצת נמשכים לבנים האחרים ואם אתה רוצה להתעמק יותר יש ספר לחנוך דאום בנושא.
אין לי עצה איך לנהוג תכלס אבל זה מצוי מאוד ואני זוכר מהישיבה שלי הרבה דברים כאלה ודברים שהגיעו למקומות אסורים אפילו
אתה מקציןאש לבנה

וכנראה אתה לא באמת מכיר מה זה תלות רגשית.

אני מכיר סיפור אישי של חבר מהעבר, וזה ממש ממש לא קשור למשיכה מינית.

מה נסגר

הכל מנסיוני האישימתושאל
נפןץ בעיקר בישיבות אולטרא חרדלניקיות כשפשוט לא רואים בנות אחרות. אבל ברור שזה זה
פשש איזו אבחנהשוברת גלים

רוח הקודש של ממש

עפר אנחנו לרגלך

הוא אמר שזה מניסיונו האישיהשאלה.
איפה נכנס פה רוח הקודש?
"אבל ברור שזה זה"שוברת גלים

כמובן שצחקתי על האבחנה החותכת דרך מליצה וזה

מצטער יש דברים מהנסיוןמתושאל
ולא מרוח הקודש. למרות שיש לי קצת
איך יש לך מושג בנושא? זה לא כמו אצל בנות שיש כזה דבר תלות רגשית. אצל בנים בישיבות זה בהחלט דבר שקורה וסליחה שאני חושף פה אנשים תמימים לכאלה דברים זה המחיר של הפרדה בין מינית
חחחחחחחחח שוברת גלים

תמימה אני לא.

זה קורה גם אצל בנים וגם אצל בנות.

ולא בגלל ההפרדה. (שומע קטע? זה קורה בכמויות מטורפות גם במגזר החילוני בלי הפרדה בכלל! וואו!)

אבל מכאן ועד לאבחן שזו הנקודה?

אין לך שום רשות וזכות לעשות זאת.

נשמע שיש לך עניין גדול לצאת נגד הפרדות, שיבושם לך. מי שעושה רצון השם באמת - לא נפגע מזה, תהיה בטוח.

כל טוב

עוד משהומתושאל
אני לא אמרתי שאני נגד הפרדה. אני רק אומר שהנושא הזה הוא אחד הלבטים הגדולים של הרבנים והפסיכולוגים בנושא ההפרדה. ולידיעתך זו הסיבה שהרבה רבנים גדולים אמרו שישיבה צריכה להיות בלי פנימייה. ויש מגמה כזו במיוחד אצל חרדים לבטל את הפנימייות.
ועוד לידיעה כללית בחסידות גור למשל יש כל מיני איסורים על בחורים בישיבה למשל שאסור לבחור לשבת על מיטה של בחור אחר ואסור לשני בחורים להתייחד.
אז לבא ולבטל את התופעה ולהגיד שזה בוודאות לא המקרה שכאן זה קצת מגוחך וניסיון וחפות ולהסתיר משהו שמפחדים להתעסק בו. אולי בצדק
בכל מקרה אני רק כתבתי את זה כדי לפקוח עיניים ולהזהיר שהדבר הזה יכול להגיע לשם
חסידות גור מטומטמים.פסידונית

הם לא ראייה לשומדבר.

בראש עדת המטומטמים הזאתצריך עיון
עומד ת"ח עצום שקובע את הכללים, כדאי לכבד גם אם את לא מסכימה עם הדרך שלו
יכול להיות שהתבטאתי בצורה חריפה מידיפסידונית

מצחיק, רק השבת הטפתי מוסר לאח שלי שזילזל בכמה אדמור"ים.

(אבל אני נשארת איתנה בדעתי שהדרך שלהם עקומה לחלוטין.)

אם מה שפורסם על גור נכוןמשה

אז אני מבין לגמרי למה צריך להרחיק בין שני גברים...

ההרחקות האלו הן שיוצרות את הצורך מלכתחילהפסידונית

זה מעגל קסמים.

יש חוק יחיד בפורום - לא מבקרים ת''ח לטוב ולרע ט'אחרונה
הודעות מהסוג הזה ימחקו בלי אזהרה או התנצלות.

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,