אויי!!! אויי!!! הלל! הללוש! חברה יקרה! ילדה יפה, הלל יפה למה הלכת? אני כל כך בודדה חלשה ושברירית כרגע בלעדייך! הלל מתוקה אני כל כך מתגעגעת אלייך!!! חברה טובה ונאמנה היית לי. לעולם לא אשכח אותך. אוי הללי, כמה כואב לי בלעדייך ילדה מדהימה. זכיתי להכיר אותך ולהיות איתך בשיכבה. זכיתי. הללוש, זוכרת איך הינו נשארות אחרי הלימודים ומדברות על כל נושא שבעולם ומפטפטות יחד, צוחקות ומשחקות. תמיד ויתרת לכולם. במשחקים, בתחרויות, בטרמפים, בראיונות. בהפסקת אוכל היית מחלקת לנו מלפפונים. אף פעם לא ראיתי אותך כועסת. אף פעם לא ראיתי אותך מתחצפת. היית כל כך רגועה ונינוחה. תמיד אמרת לנו שהכל מאת ה' והכל לטובה. היית מסתפקת במועט היית חרוצה וחכמה. היה לך חיוך מדהים, שובה לב. את החיוך שלך אני לא אשכח לעולם. זה היה אחד הדברים הבולטים בך. היית אישיות מדהימה, כזאת שאי אפשר להעלות על הכתב. היית ילדה מיוחדת כזאת שלא פוגשים כל יום. אצילית ותמירה. הייתה לך אמונה תמימה בבורא יתברך היה בך תוםן שלמות ומתיקות. היה לך ניצוץ מיוחד בעיניים, היו לך עיניים טובות חמות ומבינות. היית רגישה לזולת. רצית תמיד להיטיב עם הבריות. היית מושיטה עזרה לעל אחד תמיד אפילו אם זה היה על חשבון הזמן הפרטי שלך.
ועכשיו, עכשיו מה נשאר ממך? חלקת אדמה ואבנים.
הלל. אתמול הינו בהלוויה שלך. כל החברות באו להיפרד ממך. בסוף, התאספנו כל החברות והמורות סביב חלקת האדמה שבו נקברת. עמדנו סביב ובכינו. אמרנו לך תודה על כל השנים היפות שהי לנו איתך. ביקשנו ממך סליחה אם פגענו. כולן בכו בכי תמרורים מביטות חרש על תלולית העפר שבו את טמונה. היה מפחיד לחשוב שאת שוכבת שם מתחת לעפר ללא רוח חיים. הרגשתי כמו בתוך סרט אימה. קיוויתי שהכל חלום רע ןעוד מעט אני יקום ממנו ואת תבואי אלי עם השורש והסוודר ותחייכי את חיוכך הניצחי. אבל לצערי זהו לא חלום, המציאות הנוראה טופחת על פני. עמדו סביב קיברך ושרנו. שרנו "התנערי מעפר קומי", "אנא בכח", "חמול", "ואפילו בהסתרה". לא רצינו להתנתק ממך. לא רצינו לעזוב את הקבר. לא הפסקנו לבכות לרגע. בנות כמה אנחנו בעצם? בנות 13/14! וקוברות את חברה שלהן! מזעזע. בכינו כל הדרך עד לאוטובוס ועד שחזרנו לאולפנא, לשיחה. המשכנו לבכות בלילה וביום שלמחרת. הלל!!! אנחנו נבקר אותך מספר פעמים בשנה, אני מבטיחה. אבל הלל! אני רוצה לראות אותך כל יום! למה דווקא את מכל האנשים שבעולם? איך תיראה השנה שלי בלעדייך? הלללל!!! הלללל!!! חברה אהובה שלי! ילדה יקרה! אני מרגישה כאילו אחות מתה לי. הלב שלי פצוע ומדמם. כל כך הייתי קשורה אלייך. הדעת לא תופסת שאת לא כאן. שאת--- מתה.
היית כישרונית. ציירת בצורה יוצאת דופן ציורים מרהיבים. כתבת סיפורים וקטעים מעניינים. פעם רשמת קטע מאוד יפה על אמונה. עכשיו אני קוראת אותו ובוכה.
רקדת. הלל, יש לי סרטון שלך רוקדת בערב כשרונות צעירים שהיה באולפנא. עכשיו אני צופה בו ובוכה. היית עדינה וצנועה. לא רצית להיות במרכז, ועכשיו- את במרכז בעל כורחך. אני מביטה בתמונתך ודומעת. איזה ילדה יפה. נסיכה אמיתית.
כל הכותרות זועקות: "רצח בחדר השינה", "נרצחה במיטתה". ואני מסרבת להאמין שזאת את. שאת הלל, חברתי המתוקה נרצחת במיטתך בעודך ישנה, כמו מלאך. אולי ישנת עם חיוך שלוו על פנייך ועכשיו חיוכך טמון באדמה.
במופע האחרון צפיתי בך רוקדת. כמו מלאך היית נראת. כל כך טהורה ושלווה. רציתי להגיד לך שרקדת יפה אבל לא הספקתי. את, כבר הלכת לעולם שכולו טוב. אתמול, מול קברך אמרתי לך כמה רקדת יפה. תמשיכי לרקוד שפ בשמיים ליד כיסא הכבוד את ריקוד חייך. רקדנית מלאכית.
הגעגוע שורף לי את הלב. הדמעות זולגות חרש על הלחי. את כל כך חסרה פה. אני כל כך אוהבת אותך הלל! תודה על כל השעות היפות שלנו יחד. הללוש מתוקה תשלח לנו כוחות. למשפחתך, לחברותייך ולכלל עמ"י. תשלחי לנו חיבוק חזק חזק ותבקשי מהקב"ה שישלח לנו כבר משיח כי אנחנו לא מסוגלים יותר.
"אסור לקטוף את פרחי הגן"- אבל אותך הללוש קטפו. היו לך רצונות, שאיפות, חלומות... וכל זה נגדע ביום חמישי כשחיית אדם שחטה אותך.
"שם בעפר ותכלת
חלקת שלום ישנה.
נומי פרח נומי
נומי ילדה קטנה"
נומי פרח שלי
נומי הלל, חברה יקרה
נומי יפה, הלל יפה.
"את חיוכך תינוקת
קברו באדמה"
תמשיכי לחייך שם בשמיים, ליד כל האבות והאמהות, ליד הקב"ה.
"רציתי שניה אחת לומר לך שלום"
שלום ילדה אהובה, חברה נאמנה. ה' נתן וה' לקח יהי שם ה' המבורך. ברוך דיין האמת.
"את החיים לקחו לך
נומי ילדה קטנה"
"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד!!!"
הלללללללל!!!!!!! הלללללללל!!!!!!!
נוחי על משכבך בשלום מהממת.
יהי זכרך ברוך. חברה מקסימה.
-------------------------------------------------------
אני נותנת את רשותי להפיץ את זה אם אתם רוצים
ותודה שקראתם

(אוף, החיוך הדבילי הזה)
- לקראת נישואין וזוגיות