עריות - מי הן?תקוות עולמים
עבר עריכה על ידי תקוות עולמים בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 13:51

@שפיפול  @ארץ השוקולד  @איגרא  @ויואל משה  @אלעד  @נפתלי הדג  @ענבל

שלום לכולם, יש לי שאלה מאד חשובה שמטרידה אותי ולא נותנת לי מנוח כלל.

אני ילד רך ומסכן, בודד ועני, ואני מאד רוצה לקחת מישהי איתי לאכול גלידה, ולשוחח איתה על ענייני העולם וכו'.

אני לא מבין כלום בהלכה - ובכלל גם כן, לכן הלכתי לי לתומי לשאול רבנים וביניהם גם הרב אבינר וכו', האם מותר הדבר?

הם ענו לי שיש בכך משום איסור עריות, ויש להתרחק מן העריות מאד מאד, ושפנויות [נידה] הן בכלל עריות.

תמוה לי הדבר מאד, שכן אני יודע שאיסורי עריות הן מהתורה והן מדברי חכמינו נוגעות לקרובים ולקרובות בלבד.

מה גם, הכיצד התירו פוסקים גדולים כמו הרב פינשטיין חתונות מעורבות, ולימוד מעורב גם כן הותר, ויש המון פעילויות משותפות בין נשים וגברים ואין כלל בעיה. אז הכיצד זה הגיוני שיש להתרחק מאד מאד, הלא פוסקים התירו מגוון פעילויות מעורבות של נשים וגברים יחד.

מה גם, יש לי מעט ידע היסטורי כללי לגבי החסידות, וידוע לי שחסידים הרבה פעמים נהגו לשוחח ולדבר עם הבנות של הצדיק שאצלו הם למדו. חסידים היו נוהגים לומר: 'בנות הצדיק וכלותיהן דין גברים להם.' אני לא חושב שהצדיק או החסידים היו עוברים על שולחן ערוך מפורש, וגם אם כן, לא היה הדבר מתועד באינספור מקורות. וגם כן ידוע לי מתיעוד שקראתי שמגדולי החסידות היו נוהגים לשמוע שירת נשים וללכת לתיאטרון, ואף דיברו עם נשים וכו'.

משום מה גם נראה לי תמוה הדבר שיש להתרחק, הרי אנחנו חיים בעולם הפתוח והמתקדם, מחילה ממעלת כולם אם טועה אני בהבנתי, אך להתרחק מן העריות [העריות שמגדירים אותה כ:נידה, אשת אישה, גויה] נשמע לי כמו הלכה שמתאימה לאיראן במקרה הטוב.

בצר לי, פניתי למרשתת ובדקתי הדבר, ואכן נראה שאכן איסורי עריות זה אך ורק למשפחה ולקרובים ולקרובות, ואין קשר לשאר הדברים שאנשים אומרים ומוסיפים.

כך ראיתי כאן:

http://www.yhy.co.il/content/view/450/168/lang,he/

http://www.yeshiva.org.il/midrash/1941

וגם פה בספר זה בדין הלכות עריות, אין זכר לנידה ואשת איש וכו', אלא רק לעריות ושניות לעריות:

https://books.google.co.il/books?id=wm9iAAAAcAAJ&pg=PT195&lpg=PT195&dq=%D7%9E%D7%99+%D7%94%D7%9F+%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA&source=bl&ots=ATQuGORp1S&sig=m9h4YCRotYMWKaL21ZnH4KsLfnw&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwigrJD0gdzNAhVHsBQKHaGOBlk4ChDoAQgbMAA#v=onepage&q=%D7%9E%D7%99%20%D7%94%D7%9F%20%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA&f=false

כך שנראה לי שאין שום בעיה לקיים קשרים ידידותיים טהורים, ולא ברור מאין באו כל התוספות הנ"ל שנאמרו לי.

אך גם ראיתי שהמשנה הברורה כותב:

...וזמר אשת איש וכן כל העריות לעולם אסור לשמוע וכן פנויה שהיא נדה מכלל עריות היא ובתולות דידן

כולם בחזקת נדות הן משיגיע להן זמן וסת" (משנה ברורה על שו"ע אורח חיים סימן ע"ה סעיף ג' ס"ק י"ז

מה פירוש, נידה מכלל עריות היא?

כותב הגרא"י וולדינברג זצ"ל:

א. שמדובר בפנויה שאינה נדה שאיננה בכלל עריות ומותר לשמוע קול זמר ממנה וכמדגיש גם המ"ב בסי' עה ס"ק יז וכותב בפנויה שהיא נדה בכלל עריות וכן כי קול זמר של פנויה רק בשעת קריאת שמע אסור אבל שלא בשעת ק"ש שרי, ולכן אסור רק משום כבוד הציבור.

נראה לי כי הכוונה שנידה היא רק בגדר גילוי עריות, ולזו הכוונה, ואין הכוונה להתרחק וכו'.

אשמח להסברים! כפי שאמרתי איני מבין כלל שום דבר בכלל, אך לפי השכל הישר שלי נראה לי כי בוודאי ובוודאי אני יכול ומוטב לי לקיים קשרי ידידות עם בנות בכדי להתפתח ולשמוח, ובודאי שאני יכול לצאת עם ידידתי הנחמדה והמאירה לכל לגלידה. אך מתירא אני שמא אני עובר עבירה חמורה ביותר.

נדמה לי שזו אכן מציאות רצויה ומותרתארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 14:21
של יחסי חברות (נורמליים) בין בנים לבנות, אביא שתי סייעתות לדברי מדברי הגמרא:
1. "תניא: רבי שמעון בן אלעזר אומר: יצר, תינוק, ואשה - תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" (מסכת סוטה דף מז עמוד א), נראה לי שהוא בא לומר שרצוי יותר קשר עם הדברים הללו ולא להרחיקם. (זה ישמע רע, אז נא לא להוציא את דברי מהקשרם) יש כאן גם "יצר" וגם "אשה", אז כנראה שיש לנו התייחסות אל בנות מעבר לצד של "בינו לבינה".
*אמנם רש"י פירש "אשה" מתוך משמעות כנראה של נשואה, אבל לא נראה לי שהבנתו מוכרחת בסוגיה.

2. "ואמר רבי יוחנן נהירנא כד הוו מטיילין טליא וטלייתא בשוקא כבר שית עשרה וכבר שב עשרה ולא הוו חטאן" (בבא בתרא דף צא עמוד ב) רבי יוחנן מבכה אודות דברים טובים שהיו פעם באותה סוגיה, אחד הדברים זה שנער ונערה בני שש עשרה ושבע עשרה היו מסתובבים יחד בשוק (נשמע לי כמו בילוי חברתי) ולא היו חוטאים. יוצא מכאן, שזה דבר רצוי, ניתן לומר שזה הפסיק כי פחדו שיחטאו, אבל יש לנו געגועים למצב כזה. ממילא, למה שלא נחזור לזה?
הערה נוספת, אני לא בקי גדול בהלכות נידה, אבל ממה שזכור לי: יש מחלוקת האם נידה מוגדרת אחת מן העריות...
*לוופל, לא לגלידה עפה ענבל על עצמה.ענבל
בס"ד

אתעמק בזה בע"ה כשאחזור מהעבודה.

(בקשר לכותרת- לא באמת חשבתי שהכוונה אלי, הכתוב נכתב בהומור כמובן.)
בתנאי שיש שוקולד;)ארץ השוקולד
בוופל? תהתה ענבלענבל
או בגלידה שעל הוופל;)ארץ השוקולד
האמת שגם אני חשבתי שהוא שואל ביחס ליציאה איתך לוופל;)
מקורותטהר ליבנו

רמב"ם איסורי ביאה כא ד

בית יוסף יוד קצה

שיעורי רבי דוד יבמות כז

וסקירה הלכתית בקציר האומרארץ השוקולד
בשולחן ערוך ענייני צניעות בעיקר מופיעים בשלושה מקומות שונים:
א. אורח חיים סימן עה, מה אסור בשעת קריאת שמע ותפילה.
ב. יורה דעה סימן קצה, חלק מדיני נידה.
ג. אבן העזר סימן כא, הרחקות מן העריות.

ארחיב מעט:
א. דברים שנאמרו בסימן באורח חיים אסורים בשעת קריאת שמע וייתכן שלא נאסרו בזמנים אחרים. (יעויין בדברי הרב עובדיה האומר כך אודות "קול באשה" בהליכות עולם א, שנה א, פרשת בא, אות ט, עמוד קכג).

ב. דברים שנאמרו בסימן קצה, לכאורה שייכים בין סעל לאשתו ולא בין פנוי לפנויה. כי יש לנו חשש שבגלל שהם רגילים להיות יחד, יש יותר חשש שיבואו לדבר ערוה וממילא צריך להרחיק יותר. ניתן להוכיח זאת, מדברי השולחן ערוך באותו סימן האומר ביחס לשתייה מכוס או אכילה בקערה, שאם יש אחר ששותה או אוכל בין לבין אז מותר.
כיצד מותר לו?
אלא צריך לומר שמדובר ביחסים בין הזוג, דבר המוכח מכל אופי הסימן.

ג. הסימן באבן העזר, בא להרחיק מאיסורי עריות. לשם כך, צריך לדון האם נדה היא ערוה. מעבר לכך, הסימן בא כדי להרחיק מדברים המקרבים לערוה. אם יש קשר נורמלי של חברים בין בנים לבנות, אין בסתם דיבור או יציאה "דבר המרגיל לערוה".
אתה מסתבך סתםשפיפול

מותר לך ללכת לאכול עם מי שאתה רוצה, כולל עריות דאורייתא גמורות (כמו דודה שלך ואמך החורגת) , כולל ממזרות , כולל טובלות לעבדות, כולל גויות.

למה מותר?

כי אתה לא מבצע שום איסור.

הטענה של הרב אבינר ש"להתרחק מנשים מאוד מאוד" מספיק לו כדי לאסור כל קרבה , אינה נכונה, כי ההלכה דורשת הגדרות ברורות ולא רק שהיא דורשת הגדרות ברורות , היא דורשת שלכל הגדרה ברורה כזו יהיה מקור מוסמך ומהימן.

כל נושא הטהרה והטומאה מוגדר בתור "גופי תורה", זאת אומרת נושאים שמפורטים מאוד הן במקרא והן במקורות הקדומים של התורה שבעל פה. אי אפשר להמציא איזה איסור ולתקוע אותו בכוח לתוך התחום הזה של גופי תורה, סתם כי ככה מתחשק

הרבנים האלו שעובדים ב"עולם קטן" וממציאים כל איסורים חדשים בסדגנון "אסור לבנות ללעוס מסטיק" , עושים בסך הכל צחוק מעצמם.

הטענות שלהם אינן הלכה , וגם לא יכולות להחשב הלכה.

אני אתן לך דוגמא ,

אנחנו יודעים על איסור קיום יחסי מין עם אישה נידה.

מה זה נידה אנחנו יודעים, זה מוגדר בשולחן ערוך , גם מה זו ביאה אנחנו יודעים , גם זה מוגדר. אמנם זה לא מוגדר בשולחן אלא רק על ידי הרמ"א , אבל ההגדרה שלו ספציפית מספיק.

כל מה שלא מוגדר בצורה כזו לא יכול להיות אסור , והאמת גם בכלל לא יכול להיות בגדר "הלכה".

הרי אדם, צריך לכוון את החיים שלו לפי ההלכה, הוא אמור להיות מתוכנן בצורה כזו שלא יעבור על הלכות, אוקיי?

אז ברגע שאין כאן הלכה, אין גם מקום לדיון.

לך תאכל גלידה עם רותי או עם נטאשה , שים לב , כמובן , לנושאי כשרות כשזה רלוונטי.

חוזר בי מכל מה שאמרתי.שפיפול

עדכון במקום הרגיל

איזה כיףתקוות עולמים

כבר באים להשביע נפשנו. חברים, אני הולך עכשיו לראות. לצערכם, אתם לא יכולים לבוא איתי. לא כי אתם לא רצויים, פשוט כבר יש מפגר אחד שמציק לו בשאלות, לא שאתם כאלה, אבל תמיד יש קושיות.

>>ויואל משה
עבר עריכה על ידי ויואל משה בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 23:14
כידוע כדי לדעת מה ההלכה צריך כל אחד לשאול את רבו. ואני לא פוסק ולא שום דבר אבל בדרך הלימוד אכתוב כמה דברים.
א. לעניין מה נכלל בגדר העריות.
קודם כל בפרשת עריות בתורה מוזכרות בחדא מחתא כל העריות+נידה+אשת איש+גויה.
בגויה ואשת איש אני לא אדון כי זה פשוט וברור וכל המקורות מצביעים על זה, בפרט באשת איש.
בנידה היה קצת ספק. ביבמות דף נד.-נד: כתוב בפירוש שנידה היא חלק מהעריות והוקשה לכל העריות וע"ש.
וכן הרמב"ם- קודם כל בפירוט כל העריות בתחילת הלכות איסורי ביאה מזכיר בפירוש נידה (וא"א וגויה...) ואח"כ בפרק ד' כותב "הנידה הרי היא כשאר כל העריות" ואח"כ בפרק כ"א ה"ב מזכיר את דיני ההרחקה מנשים שמופיעים באבן העזר כ"א.
וכן מוכח מהשו"ע והרמב"ם שם שכותבים שמותר להסתכל על פנויה שלא דרך זנות רק לצורך נישואין, משמע שלא לצורך נישואין אסור. וכן כתב רבינו יונה המובא בנוש"כ על הטור והשו"ע שם שבאשת איש אסור להסתכל מדאורייתא ובפנויה מדברי קבלה.
והט"ז על השו"ע שם כותב דבר מעניין- "ולרמוז בעיניו וכו'- תמוה לי, דזה ודאי אפילו בפנויה אסור, כיוון שמביא לידי זנות. ונראה דכיוון דפנויה שאינה טובלת הוי עליה איסור נידה, ונידה היא בכלל עריות, וק"ל"
ב. לעניין עצם דיני ההרחקות המובאים בשו"ע אה"ע כ"א.
יש גדרים מאד ברורים, לדוג' בנידון דידן- "אסור לשחוק עימה, להקל ראש כנגדה או להביט ביופיה"
והמקורות הם מכל מיני מקומות בש"ס ומסכתות קטנות וכו' כמוש"כ המגיד משנה על הרמב"ם שם ועוד.
יש דבר מעניין שבטור ובשו"ע מוסיפים על דברי הרמב"ם (שהם בעצם מצטטים אותו) "צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד" וזה באמת לא גדר ברור כל כך כמו שהעירו כאן. וכבר כתבו שם הנוש"כ שזו הוספה מיוחדת לפי שנפשו של אדם מחמדתן. והגדרים ברור מיללו אח"כ כנ"ל.
ג. לכן לפי הנ"ל מותר ללכת לגלידה וכדו' עם בחורה (אם זה לא לצורך נישואין) רק אם לא עושים צחוקים ולא מקילים ראש ולא מביט ביופיה וכו'.
כנ"ל לגבי החסידים וכו' כנראה שעשו זאת במסגרת הנ"ל.
ולעניין מה שהזכירו כאן הגמ' בסוף חזקת הבתים על 'דכירנא כד הוו' וכו' זה גמ' קשה בכ"מ. כי מה זה 'לא היו חוטאים' נגיד נגיעה כידוע לחלק מהשיטות זה דאורייתא, ולחלק דרבנן וזה גם חטא. ואם הכוונה שלא היו חוטאים בביאה ממש מה הרבותא הרי אלו מעשים שבכל יום. אלא שכשיש השראת שכינה אז היחס בין גברים לנשים הרבה יותר מתוקן וטהור וממילא אין כאן קלות ראש וכו' כמו שהוזכר ואין בעיה. וכמו שמצינו ב'תיקון גדול' שעשו בבית שני שבבית ראשון לא היו צריכים כי הייתה השראת שכינה.
חוץ מזה שיש עוד הרבה מקורות בש"ס שמשמע הפוך לגמרי וכמו שהזכרתי לדוג' את המגיד משנה על הרמב"ם שם והגמ' הזאת בסוכה וכו'
ואחתום בדברי רבה של ארץ ישראל רואה הדורות אור האורות מרן הרב קוק זצ"ל :
"הצנוע מכיר כי לא מפני שנאה על המין הוא מתרחק ועושה גדרים כי-אם מפני התכלית הכללי היפה." (וע"ע דבריו המתוקים בעזרת כהן סימן ל')
חודש טוב!
חודש טוב, כמה הארות, הערות ושאלות:ארץ השוקולד
א. אינני בקי, אבל אינני חושב שזה פשוט שנידה היא אחת מן העריות וראיתי שתקוות עולמים ציטט את הציץ אליעזר המביא את הפני יהושע לדוגמא שנידה איננה בכלל העריות.
ב. קלות ראש ודברים המביאים לזנות, מהם ראוי להתרחק. אבל סתם שיחה לכאורה יהיה מותר?
ג. מהיכן מצינו שרבי יוחנן היה בעת בה שרתה שכינה יותר ממה ששרתה היום? (אני חושב שהתבלבלת בין רבי יוחנן לרבן יוחנן בן זכאי)

חודש טוב
לא התבלבלתיויואל משה
אמרתי שהגמ' שם קשה. כלו' טעיתי במיקום- זה בצ"א: ושאר הסיפורים שם גם נשמעים כמו סיפורים של 'לפני החורבן' אבל כמו שאמרת זה ר' יוחנן ולא ריב"ז. וגם אם נגיד שזה ריב"ז לא היה השראת שכינה בבית שני... קיצר לא ברורה לי הגמ' הזאת וככה היה נראה לי בפשטות, אבל אם יש לך הסבר טוב יותר אשמח. חיפשתי קצת במפרשים ולא מצאתי
יש לי הסבר וזה ארוך, אבל בתימצותארץ השוקולד
הייתה תקופה בה אנשים התנהגו בצורה טובה וראויה ולא היה חשש שקשר חברתי בין בנים לבנות יבוא לידי מעשים (אינני חושב שנגיעה בכלל האיסור, כי יתכן שבתולות טבלו אז...).

בהמשך, התחיל מצב שבה המציאות הזו הובילה למעשים אסורים. ממילא, נערים ונערות שהקפידו על ההלכה הפסיקו להסתובב יחד.
על המצב החדש הזה רבי יוחנן מבכה... (לדעתי משני הכיוונים)
יכול להיות. תודהויואל משה
נפלא מאד!תקוות עולמים

חבריי המלומדים, ראויים אתם לאלף שבחים על ראשכם! @ארץ השוקולד , גם יפה וגם אופה, וגם לא נכנע לרוח החשכה המנשבת בעולם האורתודוקסי. הבל יפצה פיהם של אלו שכינו אותך רפורמי וכו'. מה נאמר, ראוי אתה לסמוך לרבנות. אל תתן לשקרנים לעצור אותך. שריבון העולמים יכה על ראשם של כל המפורסמים.

אין שמחה כהתרת ספקות! עכשיו אני יודע בבטחה שאני הולך לעשות את הדבר הנכון. כמה הלקאתי את עצמי על לא כלום ממש! ישנו הפתגם הסיני שאומר:
'לא קשה להתגונן מחרבות

בקרב גלוי

אבל להתגונן מחיצים שנורים בחשאי בחשיכה -

זה עניין שונה לגמרי.'

והנמשל מובן למבינים.

הדרך לגלידה מעולם לא הייתה בטוחה וטעימה יותר. שמעו נא חבריי! השמעתם זאת? אין שום בעיה בעולם כלל!

קיבלתי מסר אישי מ@שפיפול שבו הוא אמר לי שהוא מזמין את כל המזרוחניקים הנחמדים לגלידה, על חשבונו. או וופלי בלגי, גם אופציה. נכון, אולי הדמות האינטרנטית שלו היא ארסית ומרושעת, אך אני מבטיח לכם שהוא ממש נחמד ומתוק.

מי בא?

הי! לי יש זכות קדימה!ענבל
ברצינות?משה

@ענבל

מה ברצינות?ענבל

<נצלש> פרוייקט הגלידהמשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ל' בסיון תשע"ו 00:11

מממ אני תמיד שמחה לשותפים לוופל ירושלמי..ענבל

יש לי חבילת ופלים באוטו. רוצה ?משה

וופל ירושלמי זה מקום, משה ענבל

במרכז העיר?משה

אין שם חניה, אני לא מתקרב.

בשוק..ענבל

וואלה. ואני חשבתי שבשוק יש באסטותמשה

(היום ראיתי באחד מהאתרים שלי פרסומת לחנות דגים במחנה-יהודה שעושה משלוחים באינטרנט)

כנראה לא ביקרת שם הרבה זמן..ענבל

אכן. אני לא מסתובב שם עקב בעיות חנייה.משה

היי אדמיןתקוות עולמים

גם אתה מוזמן לגלידה. נוכל לקשקש ביחד על המציאות הסוציאליסטית שקיימת בארץ, ועל חסמים בירוקרטיים, ועל מיקרו כלכלה, נוכל לדבר על החוק הבסיסי ביותר, שייבוא מוזיל מחירים. וכמובן שנדבר על המגזר הציבורי המנופח, על פנסיות תקציביות, על מכסי ייבוא, , על כל החולאים הכלכליים.

ידעת שכל חברות ההסתדרות וכל קרנות הפנסיה של ההסתדרות קרסו בגלל קומבינות וחוסר יעילות, והצילו אותן רק על ידי הפרטה? כמובן שאתה יודע!

אז אתה בא???

<נצל"ש> אז גם אתה מוזמן להצטרף לתל"חמשה
הצטרפתיתקוות עולמים

אבל אני מרגיש מנוצל. עצוב

used and abused. גם כן, קפיטליסטים קרי לב. רק תועלת ותפוקה יש להם בראש. תזמין אותם לגלידה, הם יזמינו אותך לתנועה הליברלית. בוכה

ברור תועלת ותפוקה. תבלה איתי יום פעם ותבין לבד...משה

נעלבתי... ויואל משה
@תקוות עולמים
כנראה בגלל שאני אורתודוכסי לא לוקחים את דברי ברצינות... סבבה.
רק נשארה הקושיא אם כן למה תייגת אותי?
כנראה כדי להתעלל בי סתם ולהתגרות בי עם הגלידה שלכם.
טוב נו. מיום שחרב בית המקדש ניטל טעם הגלידה וכו'. (סתאאם. זה באמת הגזמה...)

תהנו וכו'
מה פתאוםתקוות עולמים

אנחנו לא עושים פה איפה ואיפה. תייגתי את כל החברים. גם את ההסדרניק וגם את האורתדוכוסי וגם את ההוא שבין הלכה להלכה מערבב במיקסר תערובת לעוגה בחושה. כולנו יחד, כאיש אחד בלב אחד. לפעמים במקווה יש איזה חרדי שתופס טרמפ על המנוי שלי ואני נאלץ להדחס איתו יחד בגלגל. זה לא נעים, זה לא נח, אבל אני תמיד אומר 'כאיש אחד, בלב אחד.'

אם זה היה תלוי בי כל הדוסים היו יושבים כל היום על הדשא ומתחלקים ברכוש אחד של השני שכל שעה עגולה היינו עוצרים לחיבוק קבוצתי והשמש הייתה זורחת תמיד והיינו אוכלים הרבה גלידה וקוראים את כתבי רבי נחמן מברסלב והרב קוק זצ"ל.

אתה בהחלט מוזמן ומתויג.

ויואל משה
הצחקת אותי עם המקווה.
אם אני כ"כ רצוי למה התעלמת מהתגובה הארוכה והרצינית שלי?
זה לא עניין אישיתקוות עולמים

אני תמיד מתעלם מהתגובות הרציניות פה.

סתאם.

כל התגובות פה היו יפות, של שפיפול, ושל שוקולד, וגם שלך. המסקנה היא ברורה, אין לנו מה לירוא כל כך, ובודאי שיש לנו על מי לסמוך. איך אמר החכם באדם? הכסיל חובק את ידיו ואוכל את בשרו. בשר הנפש, בשר קודש, בשר הגוף. רק הכסילים פוגעים ומסגפים את עצמם כל כך. רבי לוי יצחק מברדיטשוב בעצמו אמר שסיגופים, בין גופניים ובין חברתיים, זה יצר הרע גדול מאד.

הסתגרות והתבודדות היא יצר הרע גדול מאד מאד, אצל אנשים כערכנו וערככם. אנחנו צריכים להיות מעורבים עם הבריות, כולל עם המין השני מדי פעם, זה בריא ונכון. איזון, זה כל העניין.

בהצלחהויואל משה
והלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות

ואם זה לשם שמיים אני עפר לרגליך

שא ברכה שא אשה וכו'
ליקוק נעיםהיועץ
רק על תשחק עמה ועל תביט ביופיה👅
יש לי זמן רק בשישי או במוצ"שארץ השוקולד
אני עדיין בישיבה לחודש וחצי הקרובים, אז אין לי זמן עד אז בזמנים חוץ משישי ומוצ"ש.

אבל אם תקבעו בשישי או במוצ"ש אני מגיע

ו@ויואל משה תבוא גם?
אני דוס טרור שסתם יהרוס לכם את האווירה. חבל... ויואל משה
אני גם דוס, אז ילך סבבה;)ארץ השוקולד
ומה אני? ענבל
אבל הוא לא ידבר איתך;)ארץ השוקולד
שלא ידבר, מה אכפת לי?ענבל
במה התכוונת בשאלה "ומה אני"?ארץ השוקולד
חשבתי שהתכוונת לכך שאמרתי על ויואל משה שהוא דוס, לא?

אם טעיתי, תוכלי בבקשה להסביר?
התכוונתי לזה שהזמנת אותו..ענבל
בס"ד

יש מצב ש"מה איתי?" היה עובד טוב יותר.
היה ברור שתגיעיארץ השוקולד
וגם היה ברור ששפיפול ותקוות עולמים מגיעים, הוא פשוט היחיד שהתלבט...
אבל מתאים לך שישי או מוצ"ש?

ברמת העיקרון, הרי עוד לא דיברנו אודות תאריך ספציפי...
אתה חושב ששפיפול ותקוות עולמים רציניים?ענבל
בס"ד

כי אני קיבלתי את הרושם שהם לא

ובכל מקרה שישי מוצש לא מתאים לי בירושלים.
אני רציניתקוות עולמים

שמישהו יקח הנהגה ויקבע תאריך וישריין אותו. אני לא חומר להוביל וליזום דברים. בוכה

ועד יותר מעניין לאן נעלמו כל אותם ביינשים ובוגרות אולפנה שקשקשו במוח לאורך 300 תגובות בלקראת נישואים וזוגיות. לכל הפחות - הייתי מצפה לראות כמה מסתננים פה שהיו מודים בטעותם.

האמת והקולות השפויים לעולם לא מקבלים במה ראויה. נו, מי יבין זאת.

קיצר, שמישהו יארגן את העניין הזה וכל מי שבפנים שיגיד שהוא בפנים, וכולנו נבוא. אחרי זה כל הגברים, אפשר לזרום למאה שערים, לשיעור של הרב מאיר ברנר.

הי! זה מפגש בלי הדרת נשיםענבל
לא אמרתי שאני מגיעשפיפול

אני לא יכול להגיע.

אני לא באמת קיים.

איך אני אגיע?

אז אם לא מוצ"ש / שישי,ארץ השוקולד
נקבע תאריך בבין הזמנים?

את מי להזמין חוץ מהמגיבים פה?
אני בעד להזמין גם את ינון לדוגמא

ולא אכפת לי לארגן
@תקוות עולמים
@ענבל
אז תארגן ותודיע ענבל
סבבה, אבל את מי מזמינים?ארץ השוקולד

את כל השווים והמאגניבים כמובןתקוות עולמים

ילה, שוקולד, תביא איזה עוגה או משו, נראה אם אתה כל כך טוב באפייה כמו שאתה טוב בלעלות סברות וזה.

יפה שלא ביקשת ממני ענבל
אני ג'נטלמןתקוות עולמים

אני לא מטריח עלמות צעירות במטלות קשות שכאלה.

חוץ מזה, עוגה שתבוא מרמת הגולן עד ירושלים בחום של יולי, זה... לא טוב. עצוב

אלא אם כן תכננת להרעיל אותנו מראש. כאילו מוציא לשון

הוו ג'נטלמן זה טוב.ענבל
בס"ד

הי! אני כבר הבאתי עוגות הגולן לגוש עציון, לצור יגאל ולקרית שמונה שזה פחות נורא אבל עדיין

בשביל להרעיל אתכם אני אמצא דרכים חכמות יותר ופחות מטריחות.. |שטן|
תתחיל לפחד, קדימה.
זה אומר שאת מביאה שתייה?ארץ השוקולד
בטח, עם רעל עכברים ענבל
רעל עכברים זה לא נוזל, זה יבש.משה

קטנוני.ענבל
את מתחילה בא אלול?ארץ השוקולד
צריך להתחיל לצמצם תאריכים...

תאריך בבין הזמנים
לא יודעת.ענבל
בס"ד

עוד לא יודעת אם אני מתחילה בכלל, תלוי אם אתחרט.

בכל מקרה בבינהזמנים אני אתפנה בשבילכם בתנאי שתודיעו לי מספיק זמן מראש כדי שאסדר משמרות.
אפתח שרשור לגבי מפגש עוד כשבועיים?ארץ השוקולד
מממ רק תבהיר שזה מעורב ושזה בוופל ירושלמי ענבל
מעורב וופל ירושלמי? זה כשר? אין בעיית בשר וחלב???תקוות עולמים

למי אכפת? גם ככה אנחנו כופרים ענבל
דווקא בפורומים לא קראו לי כופר עדיין;)ארץ השוקולד
אבל נאו רפורמי כן...

את רוצה להיות הראשונה בפורומים שקראה לי כופר?
לך לא, לי כן.ענבל
בס"ד

נאו רפורמי שקול אצליהם לכופר, תהיה בטוח..
רגע, רגעתקוות עולמים

מה אני מביא, מלבד האישיות המקסימה שלי? אישה

מה תרצה להביא?ארץ השוקולד
תרופות כדי להינצל מהרעל שענבל תביא?
חהתקוות עולמים

אני כבר מורעל בין כה וכה. בילויים עם שפיפולים למיניהם עושים את שלהם. אני חסין בפני כל סוגי הרעל והארס.

אני מביא... אני אביא משהו מיוחד, זו תהיה הפתעה. מגניב

נתראה בבין הזמנים. אני בעד שנושאי השיחה יהיו הלכה ומדרשים וכאלה, כדי שענבל לא תבין כלום. חיוך גדול

גיליתי הערב שלא קשה לי להיות לא מובןארץ השוקולד
מסתבר שזה כמעט טבעי, אז הבהרתי את עצמי בשרשור ישן...
אם ענבל לא תבין כלום ענבל תשפוך עליך שוקו רותח.ענבל
בס"ד

ראה הוזהרת!

אתה תביא זרימה וצחוק ותדאג שלא תהיה מבוכה, טוב?
זה בסדר גמורארץ השוקולד
אין לי בעיה צדאוג לזרימה ולצחוק

גם לא אכפת לי להסביר גמרות, הלכות ואגדות.
חח אני חושבת שאתה תהיה משכין השלום.ענבל
בס"ד

@תקוות עולמים ואני נציק אחד לשניה ואתה תשכין שלום
אולי אזכה כך להיות תלמיד חכם ראויארץ השוקולד
"תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם וזה";

אפילו שמקובלני שזה ראיה שהיה לחז"ל חוש הומור;)
(לא אצטט ממי שמעתי, כדי להימנע מאאוטינג)
אולי. מוזמן לנסות..ענבל
אם אתם פנויים גם השבוע אז..ענבל
בס"ד

שלישי ורביעי אני פנויה ואפילו אשמח לחברה

@@תקוות עולמים
@ארץ השוקולד
אני בישיבהארץ השוקולד
מחילה על קוצר הזמן...

שנה הבאה כשאהיה סטודנט, יהיה לי זמן ונוכל להיפגש יותר;)
אשריך!איגרא
מצד שני, לצאת מהישיבה כדי להיפגש עם בחורה? כבר שמעתי על מקרה אחד או שניים כזה...

מחילה על ההתערבות בדיון.

(צ)
"ילמד אדם תורה ואחר כך ישא אשה"ארץ השוקולד
לא באותו זמן...

אבל ברצינות, סתם מדובר במפגש חברתי
חח.. הבנתי..איגרא
חוצמזה זנשמע שאתם הולכים *כן* לעשות את זה באותו זמן..
באיזה זמן?ארץ השוקולד
ועושים מה?
לומדים תורה ופוגשים את ענבלאיגרא
צודקארץ השוקולד
מה איתך, אתה בא?
מי, אני? לא..איגרא
אין לי זמן.. בתוך הזמן בטוח שלא, וגם בבין הזמנים אני די עמוס. אבל אתם מוזמנים למחנה סיירים, יהיה שמח!
מה תעשה במחנה סיירים?ארץ השוקולד
יצא לי להיות שם צב"מ בעבר, מתלבט אם להיות שוב השנה שם או בהרואה...
כרגע מאבטח בלי נשק..איגרא
אם כי לוחצים עלי להיות רכז בהרואה. שווה? כדאי לי? תמהני.
סך הכל הייתי בשתי מחנות בכל חייארץ השוקולד
אז אני לא מכיר, תרצה מספר של מישהו שהיה רכז רובע?
האמת שחצי מהישיבה שלי היתה רכזי רובע..איגרא
סתם אני יותר מתלבט אם מתאים לי. בסדר, בנחת.. תיהנו לכם בוופל שלכם.
אוי לאתקוות עולמים

מזל שלא נעבור שם לראות אותך, כולך מלא אידיאלים ולהט נעורים, רכז רובע. כלומר, זה כמו מישהו שמרחוק יכול להיות כל-כך מושך, מתקרבים, ופוף, הוא נהפך להיות טרול. האמנתי בך איגרא!

אל תסמכו על ביינשים.

לזכותי יאמראיגרא
שאחת הסיבות שלא החכתי היא כדלהלן:
" אנחנו לא רוצים בבני עקיבא אנשים שלא מרגש אותם עד דמעות העובדה שירושחים, המקום שבו וכו', נמצאת בידי ישראל". ואני, ציניקן שכמותי?
אל תדאג תקוות, עני בסדר.
אני חייבת לציין שאני מחבבת אתכם יותר מרגע לרגעענבל
שלושה חייכנים כנגד איגרא, תקוות עולמים ואני;)ארץ השוקולד
למדתי מ @ינון

אתה רואה ינון, יש לך תלמידים טובים;)

אם כבר זימנו אותך, מפגש בוופל ירושלמי בבין הזמנים, אתה בא?
יש לציין, כי מדובר באירוע מעורב
לא נראה לי שאכפת לו ממעורב.ענבל
בס"ד

ושלושה סמיילים היו פעם סימן ההיכר שלי.
תשאל את @עוגי פלצת.
גם לי לא נראה שאכפת לו,ארץ השוקולד
אבל מישהי בעקשה להזהיר בנושא, אז הזהרתי;)
חחח אוקייענבל
הלו הלו, אני קוראת זוכרים? ענבל
בס"ד

ואני לא מוצעת למכירה
כן? בואי נדבר על.. ניתוח לייזר נגיד. איגרא
חוצמזה, כל בייניש יודע שלא חשובה המציאות, העיקר שיהיה תירוץ טוב..
הוא הציע לי עבודה!ענבל
בס"ד

הוא אמר שאני אבוא לעבוד אצלו!

@ammyy admin תאשר!

חח במקרה שלי המציאות קריטית ואני לא מוצעת למכירה בזמן הקרוב.
בתקווה שלעולם לא אבל אולי איאלץ להיכנס לשוק ביום מן הימים
בכלל? אפילו לא איזו ליטרת בשר אחת בודדה?איגרא
אח, שיילוק
נו שוין, אני מבין שלא קראתם שייקספיר.איגרא
אז כנראה שאני לא גושניק כמוך;)ארץ השוקולד
שומדבר, אפילו לא פירור 😌ענבל
אני הדגשתי שאני לא בא לקנות אותך!ארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ד' בתמוז תשע"ו 11:28
א. לא נראה לי שאת מסוגלת לשלם מספיק כדי שארצה לקנות אותך;)

ב. כתבתי שמדובר רק על מפגש חברתי ולא דברים אחרים...
עפת על עצמך 😅ענבל
הרמת להנחתהארץ השוקולד
מקווה שזה לא היה פוגע?
חלילה וחס, קץ וגרג'ובה!ענבל
מצוין, פחדתי שאני מסתבך לפני שתיתקלי בי במציאות...ארץ השוקולד
אתה מסתבך באופן כללי אבל לא בקטע הזה ענבל
עם זה אני יכול להתמודד;)ארץ השוקולד
נחיה ונראה..ענבל
פחחחחתקוות עולמים

למה נראלך בכלל שהיא תצא עם ג1שניק כמ1ך.

היא מחפשת צדיק+חתיך+תורה ועבודה+שם משפחה יפה+הורג ג'וקים ועושה כלים.

אז עם איזה גושניק?ענבל
בס"ד

חתיך הולך,
צדיק גם הולך (תלוי באיזו צורה),
תורה ועבודה רץ,
שם משפחה יפה יתרון,
הורג ג'וקים פחות קריטי לי אבל עכבישים כן.
שוטף כלים לא אכפת לי אבל רצפה עליו

כל השאר סבבה.
יש הצעות?
מתנדבים?
קברי צדיקיםתקוות עולמים

עם המצב כפי שהוא משתקף בפורום הזה, אין לך ברירה אלא לעורר את כוחם של שוכני העפר. את גרה בצפון, אז מה טוב, יש שם מלא קברי צדיקים.

רק לא להכנס לבתי קברות. זה עניין חשוב, שלא הרבה מודעים אליו. לנשים אסור להכנס לבתי קברות. זה מופיע באגרת הגר"א וזה מופיע בעד איזשהו ספר שיש לי. כל מיני הסברים קבליים, שליטה של החיצונים וקליפות ושאר דברים מפחידים מאד.

את באה לקבר של צדיק, מבקשת, בזכותו של הצדיק אלוהים מסובב כל מיני סיבובים, עד שאתם נפגשים באיזה גלידריה או שווארמה ואת מתחילה לספר לו על איך הייתה לך ילדות עשוקה בתור בת בכורה ('הסתכסכתי עם אמא אחרי שלא הביאה לי מאה שקל'), ואיך זרקת על בנות עם חשמל סטטי בשיער מהכיתה שלך ניירות קטנים ('אני תמיד בעד להתנסות', וברור שעל כדורגל את בכלל לא רוצה לדבר ('על כדורגל אני בכלל לא רוצה לדבר') וככה הדברים מתגלגלים הלאה וכו' וכו'.

געוואלד. אני נראית לך ממשתטחי הקברים?!ענבל
בס"ד

אני לא בת בכורה

ואגב, הסרטון של הגוש ממש חמוד אבל האלה של השנה היו טובים יותר

קיצור, הצעותיך לא יעילות.
על השאר נדסקס כשתבוא לוופל.
אני שוב מזכירה שגם בשלישי רביעי הקרובים אני פנויה, מוזמנים בחום!
מה זה עושים רשימת קניות?ארץ השוקולד
אם רוצים לקנות אותי, אמרתי כבר שבפדיון עליתי 35₪, אבל ערך הכסף עלה ועליתי קבוצה, אז המחיר המשוער הוא כמה אלפי ₪;)

בכל מקרה, לי הכי קריטי שתדע/ בעדיפות לדוברת אנגלית;)
בקריטריון הזה אני דווקא עומדת.ענבל
בס"ד

אבל אני לא עומדת לבזבז אלפי שקלים על אדם שאני לא מכירה 😌
הראשון או השני?ארץ השוקולד
קריטריון השפהענבל
ואגב, ההורים שלי לא הכירו אותי כשהם החליטו לפדות אותיארץ השוקולד
ובסוף הם שמחים בקניה, כנראה שאני השקעה משתלמת;)
אתה פשוט בן בכור אז הם התלהבו .ענבל
בס"ד

סתם. אני פשוט לא קונה דברים שיישבו על המדף
אני לא יושב יותר מדי;)ארץ השוקולד
אבל לא יהיה בך שימוש יעיל ענבל
בס"ד

אני אחפש מישהי שתסכים לקנות על אמת, טוב?

אני מוכנה שתבואו לוופל.
רק תבואו כבר.
אמרתי בבין הזמנים;)ארץ השוקולד
אתם לא יעיליםענבל
אם הייתי יעיל, לא הייתי הולך לישיבהארץ השוקולד
סתם...

אני לומד בצורה יעילה לדעתי
אבל זה לא עוזר ליי!ענבלאחרונה
חוץ מזה שיש כמה דברים מועילים ביארץ השוקולד
אני יודע לאפות למשל
סבבה, אני מוכנה לאמץ אותך כגמדון בית.ענבל
בס"ד

בתנאי שלא נקרא לך דובי
אני לא מוכר את עצמי כעתארץ השוקולד
אין לי יכולת לשלם מספיק כדי שיסכימו לקחת אותי;)
הו עכשיו אתה מדבר!ענבל
בס"ד

סתם. ח"ו.
בבוא היום מישהי תיקח אותך.
בע"ה.
אני תוהה אם ההורים שלי מרוצים...משה

(גם אני בכור)

הבן שלי חסך לעצמו את הארוע הזה ולהורים שלו את כאב הראש.

ניתוח קיסרי?ארץ השוקולד
אכן. יוצא דופן...משה

בישיבה זה לא מועיל (מסתבר )ענבל
בס"ד

שנה הבאה נדבר, כרגע מתמקדים בעכשיו.
בלי נדר אביא עוגהארץ השוקולד
האמת שאני חובב אפיה ואופה כמעט בכל הזדמנות של שבת שאני בבית.

בלי נדר, אעדכן בתאריכים אפשריים עד ראשון מוצ"ש.

מסגרת ראשונית, בין הזמנים הקרוב.

תתחילו להגביל...
סגורענבל
ישתקוות עולמים

סומכים עלייך שוקולד.

בינינו, גברים אופים [כשהם אופים] הרבה יותר מנשים.

חח עם זה אני חייבת להסכים..ענבל
בס"ד

אחים שלי אופים יותר ממני

אבל כל עוד זה טעים ואני נהנית אז זה סבבה.
את מי שרוצה.. אני לא בוררת ענבל
את?תקוות עולמים

את מסיפור אחר.

זה לא יפה. אם כי זה סיפור חמוד ממש.ענבל
נו נו, רק עכשיו ראיתי.. תיהנו לכם שם בגלידה!איגרא
הכתוב, שאמר (איוב כח כח): "וסור מרע בינה", שלא אמר "שלא לעשות רע" כי-אם "וסור מרע", והלא ישנם דברים ידועים שהם רע, כל מה שאסרה התורה בכלל ובפרט, ואם כן נייתי ספר ונחזי, כשנלמוד נדע איך שלא לעשות!

אבל ההסרה אינה העדר העשיה לבד, כי אם שיהיה בדרכיו[1] מרוחק מהרע, וזה ייתכן כשיבין לפי שכלו כונת התורה לשמרנו מהרע, ולראות באמת אנה רצונו ית' נוטה לפנות לטוב, אז יסור מהרע בחפץ נפשו והכרתו האמתית. וזה מתחלף הרבה בין איש לאיש, אף על פי שההעדר מעשות הרע כולל את כל הכלל כולו, אבל הדרכים איך לסור ממנו מיוחדים בכל איש לפי טבעו ומצבו ושכלו.

אם כן:

למניעה מעשות רע, אי אפשר לומר שהיא בינה, הבנת דבר מתוך דבר[2], אע"פ שצריך להשתמש בכח הבינה לדעת שהם מכלל הרע, אבל אחרי שייוודעו לאדם באמת, שוב ישוב גם זה לידיעה פשוטה שאינה צריכה כח הבינה, כי אם כח השמירה והזכרון. וכבר כתב החכם המופלא ר' יש"ר מקאנדיה בספרו "אילים"[3] שכח השכל אינו כי אם הדרוש לעיון, אבל הידיעה היא כח אחר.
אבל להסרה מהרע, כל אחד לפי ענינו דורש בזה דרך אחר מיוחד ומצוין, ולזה ודאי דרושה בינה יתירה, שיבין מדברים אחדים, כפי הבנתו בעניני התורה ודרכיה, איך הם פועלים עליו לטובה ולקדושה, ללכת בדרך זה בענינים הפרטיים אשר לו.
ויש לעיין, כמה הדרכים הפרטיים מסורים לכל, ושאינם מסורים כי-אם לתלמידי-חכמים שהם מכירים הדרכים, או גם לכל איש ישר שנתן השם יתברך דעה בלבבו לדעת איך לתמוך בתום ביושר[4], ואם יתן לבבו להתבונן, יוכל כל אחד להשיג מטבע נפשו דרכי יושר רבים. וזהו ענין דברי חז"ל (מועד קטן ה, א): "כל השם ארחותיו בעולם הזה, זוכה ורואה כישועתו של הקב"ה".

מניח את זה כאן. תקוות עולמים, זה עונה על כמה מהשאלות שלך..

(ואיך לכל השדים והרוחות מתייגים?)
@תקוות עולמים
(עושים מה שעשית עם השטרודל ולוחצים על שם הניק)ענבל
נו שוין.. ועם פלאפון?איגרא
אותו דבר אני מפלאפוןענבל
נו, אבל אני טכנופובאיגרא
חה! הצלחתי!איגרא
כל הכבוד! האנושות גאה בך.ענבל
הרב שלנו!ויואל משה
שכוייח
אוי ווי, באמת שכחתי לתת מקור.. מוסר אביך א' ג'איגרא
כןתקוות עולמים

באמת רבי נחמן אמר שהמשפט תלוי בלב. בינה היא בסוד לב. ספירת הבינה גם קשורה לתשובה כידוע, תשובה עילאה, בחינת שבת, בחינת עלמא דאתי.

מי שיש לו עומק בינה הוא יכול לקלוט את הרמזים שהבורא עולם שולח לו ויכול להשכיל מזה דברים לעבודותו וכו'. זו הייתה מידתו של הבעל שם טוב, שהיה לומד מכל דבר ועניין.

20160707131407.pdf

מצורף מאמר קצר על תשובה ובינה, חן חן.

תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך