המקום היחיד בו יכולתי לפרוק..אנונימי (פותח)
סליחה שזה לא קשור להריון ולידה. אבל אתן נשים. ויותר מנוסות ממני, ואשמח להתייחסות.

הייתי אמורה לטבול היום, ואתמול לפני שקיעה הבדיקה יצאה לא נקיה לגמרי. לא הייתי בבית, בעלי בצבא והייתי צריכה להקריץ רב מאיפושהו. הרב אמר שמטמא. בחיים זה לא קרה לנו. אנחנו זוג צעיר (בשנה הראשונה..). גם ככה קשה העובדה שהוא חוזר מחר וכלום. אני גם מרגישה שהגוף שלי בגד בי. שזה באשמתי. מה הקב'ה רוצה מאיתנו עכשיו? הוא לא רואה שזה גם ככה קשה? מרגישה אפילו חס ושלום קצת כעס כלפיו.
ולא יודעת איך להתמודד עם כל ההרגשות הללו.
בעלי מקסים הוא מחבק ותומך מרחוק, אבל אני יודעת שזה קשה לו ברמות. הוא ככ חיכה. אנחנו ככ חיכינו.
איך מתמודדים עם זה? הבנתי שיש נשים שזה קורה להן, אני פשוט לא נתקלתי בזה אף פעם! זה מעיד על משהו בגוף? אני כבר לא יודעת מה לחשוב. למה שיצא פתאום דם אחרי הפסק ושישה ימים נקיים לגמרי?
וגם תכננתי לעשות היום הפרשת חלה, להכין לו עוגה שהוא אוהב. יצא כל החשק. פשוט כל החשק.
זה כל כך קשה. וואו.

תודה וסליחה על חוסר ההקשר.
איך אני מזדההאנונימי (3)
אצלי הסיפור שונה. אני מקבלת כל פעם קצת לפני הזמן וכתמים ומחזור ואז עד שמצליחה לעשות הפסק.
וכל פעם בוכה וגם מרגישה כעס ותסכול: "הקב"ה מה אתה רוצה???"
אני משתפת את בעלי בכל התיסכולים ורק בעזרת השקט הנפשי שלו, אני מצליחה להתעודד.
לגבי הגוף שלך, זה קורה. הגוף עובר כל מיני שינויים הורמונליים, ויהיו הרבה פעמים שתחשבי שגופך בוגד בך.
אבל יש נסיונות והם קשים, אבל איזה כיף לעמוד בהם בכבוד!! להתגבר!!
אולי זה היה פצע? אולי דם ישן? לא סתם כנראה עושים בדיקה ביום האחרון. אוף!! קשה!!
חיבוק...
חיבוקקטנה67

חיבוק

זה ממש קשה!!

את גיבורה! 

אולי תלכי לבודקת טהרה?אנונימי (4)
לי היה דבר דומה, ובודקת טהרה מצאה שהדם לא מהרחם, אלא משהו בצוואר הרחם, תקין בריאותית, אך יכול לדמם קצת בעקבות שינויים הורמונליים, ניא אמרה שזה דבר שכיח אצל נשים בגיל הפוריות, והרב התיר על סמך זה, ובנוסף אמר לי לעשות פחות בדיקות ב3 חודשים הקרובים ולהתעלם מדימומים בסגנון הזה ב3 חודשים הקרובים, כדאי לך לבדק, יש באתר של מכון פועה רשימה של בודקות טהרה בכל הארץ
תחושות מוכרותאנונימי (5)
במקרים כאלה אני אומרת אחכ לקבה
"סליחה שדיברתי אליך ככה. אבל אני סהכ בן אדם..אתה יודע.."

יש מצב שהיה לך כתם בגלל הביוץ. קורה לפעמים.
ובאמת תדעי שאין מוחלט בגוף שלנו. תמיד יכול להשתנות משהו בהפתעה בלי שנבין כמה ולמה.
עם זאת
ממליצה לך בחום לפנות לרב גדול שמקל בתחום (למשל הרב זכריה בן שלמה)
כדי שינחה אותך איך לבדוק במינימום שאפשר.
ואני לא רוצה לטעת תקוות שווא
אבל אולי אולי אפילו יהיה לו משהו לומר לגבי היום.
אולי!

בשורות טובות
הפותחתאנונימי (פותח)
הבעיה היא שזה ממשיך. יש לי מין דימום חום מהבוקר. לא קרה בחיים בחיים. ממתינה בינתיים. התקשרתי לרופאה שהיתה לי לפני החתונה והיא אמרה משו על הריון אולי.. העניין הוא שכבר פעמיים עשינו בדיקה והתאכזבנו. בתם יכאב לי הלב לבדוק ושוב שלילי..
באמת יש סיכוי שזה הריון? אחרי מחזור שהסתיים לפני שבוע? לא מבינה בזה כלום אז אשמח לתשובות.
לקחת גלולות? או שעברת איזשהו שינוי הורמונלי?אנונימי (6)

ממש כלום. רק כדורי ברזל רגילים כבר המון זמןאנונימי (פותח)

תאמת שזה יכול לקרות, אבל נדיר אם לא עברת איזשהו שינוי הורמונאנונימי (6)

כך שאולי זה באמת יכול לקרות, או שזה באמת הריון.. צבע חום לפעמים מעיד על השתרשות

השתרשות? מה הכוונה? :/אנונימי (פותח)

של הריוןאנונימי (3)
אל תשכחי לעדכן אותנו.
אני אחת האנונימית המזדהה מלמעלה.
אהה אוקיי.. תודה (:בעוז ותעצומות

פשוט מתלבטת אם לעשות בכלל בדיקה או לא.. לא רוצה להתאכזב

----מנסה לעזור

איך הריון אם היה מחזור קודם?

לי קרה פעם שבתחילת הריון היה לי דימום. אבל ידעתי שאני בהיריון והיה דימום וטבלתי שוב ועבר.

אבל איך יכוליות הריון אחרי מחזור?

אא"כ פעם קודמת זה לא היה מחזור???

לפעמים יש דימום וזה בכלל לא מחזוראנונימי (6)
הרב זכריה בן שלמה!!!!!אפרתולה
טלפון באישי.
אלוף במקרים מסובכים בעיקר של זוגות שהבעל בצבא..
^^^חוזרת על ההמלצה,אנונימי (7)

גם אחרי ששאלת רב. כיוון שמדובר בתלמיד חכם עצום שמצוי לפרטי פרטים בעומק הנושא הגניקולוגי וההלכתי.

יתכן שיוכל להתיר היכן שהרב ששאלת לא יכל.

מבחינה הלכתית אין בעיה לשאול פוסק בסדר גודל כמו הרב בן שלמה.

ולא ללכת לבודקת טהרה לפני ששואלים את הרב.אנונימי (7)

ממש לא!אפרתולה
בכללי הרב בן שלמה משאיר בודקת טהרה כאופציה אחרונה ממש
הוא תלמיד חכם עצום עם ידע רחב מאוד בהלכה וברפואה הגניקולוגית.
לפנות למרות שהדימום חום הזה ממשיך?אנונימי (פותח)

כן כן. גם אם לא יתיר, לפחות תדעי איפה את עומדת.אנונימי (7)

ודרך אגב - קחי חומצה פולית.אנונימי (7)

זה יכול להפסיק את הדימום.

חומצה פולית אחראית גם על תהליכים הורמונליים, וגם על התפתחות תקינה של השיליה.

זה יכול להפסיק את הדימום בין אם זה הריון בעז"ה ובין אם לאו.

לא כל הדעות מסכימות איתו!!שימי לב...אנונימי (10)
הרבה מהרבנים לא מסכימים עם הפסיקות שלו!
בעלי נגיד לא היה מוכן בשום אופן שנשאל אותו והוא מכיר אותו אישית.

מסכימה שהוא רב גדול וחשוב,אבל בעיני טהרה הוא פוסק בגישה שלא מתאימה לכל הדעות.
וכל פעמים מפנים עליו נשים בפורום בלי לציין את הבעיתיות שבכך...
היא אמרה שאין לה רב מסוים שהיא מתייעצת איתואפרתולה
לכן הפנתי אותה אליו
דבר שני, המון המון רבנים מפנים אליו כשהם נתקלים בבעיות סבוכות והוא נסמך על פסיקות של גדולי הרבנים בדור ובדורות הקודמים (אני לומדת אצלו, לכן יודעת)
מסכימה שהוא מקל מאוד כי הוא הולך לפי השיטה שבשעת דחק הולכים על השיטה המקלה ביותר
והוא טוען שאנחנו בדור שכולו שעת הדחק.
נכון שלא כולם הולכים לפיו אבל במקרה שלה שאין רב מסוים וכן בעלה בצבא אני ממליצה מאוד.
מה את עושה? מוציאה שם רע?אנונימי (7)

לידיעתך, גם מי שלא פוסק כמוהו מכבד אותו מאוד.

לידיעתך - מכון פוע"ה עצמו מזמינים את הרב בן שלמה להעביר שיעורים לרבנים.

וכשהם עורכים טבלה על שיטות פסיקה הם מתקשרים גם אליו כדי לרשום בטבלה איך הוא פוסק במקרים מסויימים.

אני לא יודעת מה בעלך, אבל תזהרי מאוד מלהוציא שם רע.

ויש עוד נקודה: כשאישה מציינת שמדובר בבעל בצבא, השיקולים ההלכתיים הם שיקולים של שעת הדחק, ולכן במקרה כזה אפשר להתיר לזוג על פי פוסקים מקילים, גם אם בדרך כלל הם לא סומכים על פסיקה לקולא.

למשל במקרה הזה - כתמים חומים יתכן שהרב יוכל להתיר גם לאשכנזים שמחמירים בחום ובצהוב.

אנחנו יודעות ומבינות מעט מאוד בשיטות הפסיקה השונות ובאפשרויות הרבות העומדות בפני הרב הפוסק להקל ולהתיר, אז אנא היו זהירות מלהוציא ש רע על תלמידי חכמים.

מלבד מה שחכמים הזהירו מזה לתועלת האדם עצמו, יש לפעמים מצבים שאין ברירה אלא להפנות זוגות למורה הוראה שמסוגל להתיר מקרים מסובכים, ואם תוציאי שם רע למורה הוראה כזה, את מעכבת זוגות מלמצוא פתרון לבעיה שלהם. זהירות!

אין לי מושג מה נפלת עליואנונימי (11)
היא לא דיברה נגד.
צ'יינה שיש מי שלא הולך לפי פסיקותיו ושתברר עם בעלה לפני ששואלת..
זה גם תלוי מגזר.
באופן אישי אנחנו לא שואלים אותו ולא הולכים לפי הפסיקות שלי בענייני טהרה אפילו שברור לי שהוא רב חשוב.
אבל גם לא נשאל עוד הרבה רבנים נגיד לא נשאלרב ששיך לסוג של חרדים ( גור, בעלז וכו) כי זה לא הרבנים שלנו אפילו שהם בטח ממש צדיקים וידענים...

זהו. שתברר ובהצלחה..
כשכותבים על תלמיד חכםאנונימי (7)

"שימי לב הרבה מהרבנים לא מסכימים עם הפסיקות שלו!" (סימן הקריאה במקור), זה לא נקרא רק לציין.

זה בדיוק להוציא שם רע.

וכשמוסיפים "בעלי נגיד לא היה מוכן בשום אופן שנשאל אותו והוא מכיר אותו אישית" זה נשמע ממש גרוע.

שלא לדבר על זה שעובדתית זה לא נכון.אנונימי (7)

א. הרב לא פוסק מעצמו אלא מסתמך על גדולי ישראל המקילים.

ב. יש רשימה ארוכה של רבנים שפוסקים באותו אופן.

ג.  יש פוסקים חרדים שמקילים עוד יותר ממנו.

זה לא להוציא שם רע כי זה הוצאת שם רע זה שקר שהוא רעלשם שבו ואחלמה

במקרה הזה זה לא שקר (אני מניח) ולא רע.

גם עם הרב שלי הרבה רבנים לא מסכימים עם חלק מהפסיקות שלו

זה לא דבר רע וזה דבר שחשוב לדעת

לא להסכים עם חלק מהפסיקות זה דבר אחר.אנונימי (7)

אתה מדבר על הרב שלך שלא מסכימים איתו, יתכן.

אבל במקרה של הרב זכריה בן שלמה להביא רק את הצד של "הרבה רבנים" שלא מסכימים איתו זה בהחלט להוציא שם רע משום שזה להביא תמונה חלקית ומעוותת.

נכון שהתמונה חלקית, אבל זה לא דבר רע, למה מעוותת?לשם שבו ואחלמה

מה התמונה השלמה?

נדמה לי שאני יודעת מיהו הרב שלך אנונימי (7)

מעריכים אותו מאוד, בעלי היה בין ראשוני האברכים בכולל שלו.

אבל אאל"ט אתה מדבר יותר על פסיקת הלכה שנובעת מתפיסת עולם מסויימת, ולאו דווקא בתחום נידה וטהרה.

מעוותת משום שהרב בן שלמה לא פוסק מעצמו - הוא מסתמך על גדולי הפוסקים המקילים כמו הגרש"ז אוירבאך, הרב עובדיה יוסף, גם החזון איש בחלקים מסויימים ופוסקים נוספים.

מעוותת משום שכמוהו פוסקים רבנים גדולים וחשובים כמו הרב דוד חי הכהן, הרב דב ליאור בחלק מן המקרים (חלקים אחרים אני לא מספיק יודעת), הרב אלישיב קנוהל, הרב זרח ורהפטיג, הרב נחום רבינוביץ' ועוד ועוד. וכמובן רבו המובהק הרב זלמן נחמיה גולדברג, חתנו של הגרש"ז אוירבאך.

מעוותת משום שאצל הרב בן שלמה לא מדובר בפסיקה שבאה "משום מקום" - קדמו לפסיקה שלו שנים ארוכות של שימוש תלמידי חכמים עצומים ועמידה בקשר עם פוסקים כהגרש"ז אוירבאך זצ"ל וחתנו הרב זלמן נחמיה גולדברג שליט"א, הרב עובדיה יוסף והרב מרדכי אליהו זצוק"ל שניהם.

אל הרב מרכי אליהו זצוק"ל היה לרב בן שלמה "קו פתוח" - היה עונה לו לשאלות גם רבע שעה לפני כניסת חג או שבת, ומדובר בשנים ארוכות אחורה.

בקיצור להביא תמונה חלקית, ומעוותת משום שהיא מתעלמת מחשיבות הפוסקים שהרב פוסק על פיהם, ופוסקים אחרים שפוסקים כמוהו, זה דבר רע.

בפרט שלפעמים מדובר בדיני נפשות ממש. 

תודה, עכשיו למדתי על הרב בן שלמה עוד כמה דברים חשוביםלשם שבו ואחלמה

ואני מסכים שאכן האמירה 

"הרבה מהרבנים לא מסכימים עם הפסיקות שלו!"

מעוותת קצת את התמונה לגביו. 

אבל עדיין אני לא חושב שזו הוצאת שם רע ואפילו לא לשון הרע (במידה וזה נכון)

נעשה על זה שאלת רב בלי נדר אנונימי (7)

הוא רק חשוב וגדול ועל כך אין מחלוקתאנונימי (10)
ובכל זאת מעלים את השם שלו בפורום יותר מכל רב אחר....מספיק שמישהי תכתוב שהיא לא מצליחה להיטהר חודש אחרי לידה,וישר הכתבו לה הרב בן שלמה.... אז רק תדעו שאני חודשים וחצי אחרי לידה ולא הצלחתי להיטהר (הייתי עושה הפסק ואחרי כמה ימים שוב דימום) ובעלי שאל את הרב והוא לא התיר,ואז הבאתי לו את הרב שממליצים עליו בפורום,והוא ממש לא הסכים,הסביר לי שהפסיקה שלו לא מקובלת לכל הדעות (בדיוק כמו כשרות אגב,יש מי שסומך על הכשר רבנות ויש מי שיאכל רק מהדרין...)ונכון שהוא רב חשוב וגדול,אבל הוא ממש הופתע שלא מסייגים לברר לפני זה עם הבעל שהפסיקה מקובלת בביתכם...
בואו נסכם בכך כדי שכל אחת תבדוק עם בעלה לפני שהיא פונה עליו...
מעלים את השם שלו כשמישהי במצוקהאנונימי (7)

בגלל שאלה מורכבת, או כשמישהי לא מצליחה להיטהר זמן ממושך, ובמצבים שברור שניתן להקל בהם (כמו אחרי לידה למשל).

מי שהיא או בעלה לא מעוניינים להקל, שלא יפנו אליו.

אז כדי לציין שהוא מאוד מקלאנונימי (10)
כי מה שנשמע מהדברים זה שהוא רב חשוב וגדול ופוסק בעיני טהרה וכדי לשאול אותו...מעולם לא קראתי פה בפורום שהוא מאוד מקל...(ושהוא מאוד מבין בעיני טהרה וכו'...נשמע קצת כמו לשאול את מכון פועה בהסתכלות של מי שלא יודעת....)
וסתם כך חודש אחרי לידה זה לא הרבה זמן,אולי צריך לכתוב שזה הגיוני במקום לשלוח לרבנים?!
קצת לדייקאנונימי (14)
א. אני חושב שזו לא חכמה גדולה להפריח שמות של רבנים גדולים באוויר שפלוני נסמך עליהם. מי שרוצה להביא ראיה, שיביא עדות של אחד מכל אותם גדולים שהוזכרו כאן, שסומך את ידיו כעת, היום, על פסיקותיו של הרב בן שלמה. רק באופן כזה יש כיסוי לאמירה כזו.
ב. רק כדוגמא, הוזכר כאן מכון פועה כ"גב" לפסיקותיו. בשרשור לפני כמה חודשים כאן בפורום באותו נושא, העידה מישהי שהתקשרה למכון - ככה בודקים דברים - ונאמר לה שהם אינם מפנים אל הרב בן שלמה הוא סומכים על פסיקותיו.
ג. אני הקטן יכול להוסיף לזה הסתייגות מוחלטת מפסיקותיו ששמעתי באוזניי לאחר שאלה ישירה בנושא מהרב אליקים לבנון, ומהרב גדעון בנימין (רבה של נוף איילון, איזורו של הרב בן שלמה).
ד. עצם הקונספט של "צריך קולא אז לכו אל רב פלוני" הוא דבר שאכן קיים ביהדות, אלא שלענ"ד מאז ומעולם כשנצרכו להקל בשאלות סבוכות שנוגעות באיסורי כרת, ככל שהקולא שחיפשו היתה קשה יותר כך חיפשו כתפיים רחבות יותר. ספרי השו"ת מלאים בהתבטאויות של גדולי עולם בנוסח שאף אחר שהעלו המסקנה להתיר, כתבו שיראים אלא אם כן יצטרפו אליהם שניים מגדולי הדור.
לעומת זאת, לא מצאנו שכשצריך להקל ילכו אל רב פלוני, שעם כל חשיבותו עדיין קשה לומר שהוא בעל רוחב כתפיים כשל אחד מגדולי הדור, רק משום שהוא מפורסם בשיטתו הייחודית (שלדבריו נסמכת על קודמיו, אך אין זה גורע כהוא זה מהאמור).
ה. ב"ה בדורנו רבנים רבים מבינים היטב בגינקולוגיה, ועדיין הרב בן שלמה יחיד בפסיקותיו (ועל כך הרי פרסומו בפורום זה, עד כדי "אם אף אחד אחר לא הקל לך לכי אליו, הוא יקל"), וכן הדבר גם לנושא נשות חיילים שאכן זוכה וצריך לזכות להתייחסות הלכתית שונה, לא רק אצל הרב בן שלמה, כך שגם במעלות אלו אין כדי למחוק את הנורה הנדלקת לאור דרכו הייחודית.
ו. הערה קטנה לסיום. כל זוג והקשיים שלו, והבחירות שלו. לא מיותר, גם בתוך הקושי, לשאול את עצמך האם את באמת רוצה שהילד שיוולד לך, או אפילו רק החיבור המיוחל עם בעלך, הורתו ולידתו תהיה מסופקת כל כך הלכתית עד שרק רב אחד התיר. שמעתי מגדולים.
ז. הרוצה לקנטר יקנטר, והמחפש אמת יראה שבכל האמור לעיל לא פגעתי חלילה כמלוא נימה בכבוד הרב בן שלמה, אלא כל מחלוקת שהיא לשם שמיים סופה להתקיים, והאמת תורה דרכה.
רק לגבי מכון פוע"ה תשאל אצלם שוב.אנונימי (7)

לא כתבתי שמפנים אליו, הם לא יכולים, הם פוסקים לפי מכנה משותף הלכתי רחב ולא יכולים להקל כמוהו.

כתבתי שמעביר אצלם שיעורים ושואלים לדעתו. ככה מבררים דברים. לא שואלים שאלות נקודתיות באופן מגמתי.

לגבי הרב גדעון בנימין אני לא יודעת. אפשר לשאול.

את הרב אליקים לבנון שאלתי מפורשות בעקבות אותו אותו שירשור שהתייחסת אליו - הוא ענה שאכן לא מפנה אליו. לא השתמש במילים החמורות שלך  "הסתייגות מוחלטת מפסיקותיו"  וגם הסביר שזאת בעקבות טלפונים שקיבל, אבל ציין שמעולם לא בירר את הדברים מול הרב בן שלמה.

אני כן יודעת שהרב שמואל אליהו ענה לזוג שהתקשו מאוד בטהרה שהוא לא יכול להתיר, אבל שיפנו לרב בן שלמה.

שלא לדבר על כך שמורי הוראה ספרדים פוסקים כך הרבה פעמים בלי להתלבט בכלל, באופן טבעי, כי הם פוסקים לפי הרב עובדיה יוסף.

אני האחרונה שאכניס את הראש בין רבנים גדולים. רק לומר שרבנים אזוריים עסוקים עד למעלה מראשם בכלל ענייני ההלכה הנצרכים ואילו הרב בן שלמה מקדיש לנושא הטהרה את כל מאודו, עמד בראש כולל לבחינות הרבנות בישיבת שעלבים ומחזיק היום כולל אברכים שלומדים אצלו. מעביר שיעורים למדריכות כלות בשעלבים ובנוף איילון, ולא שמעתי שרבנים מסתייגים ולא שולחים אליו, וכבר פירטתי די הצורך על כך. ואפשר  אם רוצים להיכנס לכולל, לשוחח עם האברכים ולהתרשם...

לגבי הצורך להקל - אין כאן באמצע - מי שלא פוסק להקל ומחמיר, גם הוא עלול להקל בדברים חמורים כמו שלום בית, ועוון הוצאת שז"ל כשמדובר במקרים מורכבים של קושי להיטהר, ועל זה בדיוק אנחנו מדברים. השיקולים לכאן ולכאן הם כבדי משקל והסיפורים שהרב עד להם מעשה שבכל יום, ומשתף אותנו הנשים השואלות, תיצלנה האוזניים מלשמוע. שלום בית הוא מילה עדינה לנפילות שלפעמים מצבים כאלה של להיות אסורים תקופה ארוכה מביאים. לא סתם הרב מחשיב הרבה מהשאלות שמפנים אליו כשאלות של שעת הדחק, כמי שיושב עם זוגות כמעט 24 שעות ביממה ועונה להם.

לא מזמן ראיתי (אולי בהידברות, אבל אני לא זוכרת, אנסה להביא קישור) את הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א מספר על לימוד עם חברותא ותיק שלו - ר' אורי לופוליאנסקי, אם אני זוכרת נכון, התווכחו בהלכה על פתיחת דלת המקרר בשבת, והרב יוסף פסק שניתן גם בלי ששומעים את המנוע פועל, אבל המחמיר, תבוא עליו הברכה.

שאל ר' אורי לופוליאנסקי - למה שהרב לא יפסוק שאסור, ומי שרוצה להקל יכול? - ענה הראשון לציון - אתה רואה, זה ההבדל ביננו...

ואני מוחה על הסיפא של הדברים - הרב בן שלמה אינו הפוסק היחיד שמתיר וגם זוגות ששאלו אותו ופסק להם להקל, הילד שיוולד להם הורתו ולידתו בטהרה גמורה. 

לא כ"כ הגיוני הריוןאורי8
אם היה מחזור לפני שבוע, ומאז כמובן לא הייתם יחד, איך יהיה הריון?, אולי כתמים של ביוץ, הייתי ממליצה לך לפנות למכון פועה והם יוכלו לכוון אולי
כבר היו מקרים.אנונימי (7)

גם בעלי בצבא..אנונימי (8)

אני לא יודעת לגבי המקרה הספציפי שלך, אבל זה קריטי אם הבהרת לרב שבעלך בצבא ואם הרב מצוי בענייני הצבא,

לנו הבהירו לפני החתונה שזה ממש משנה וחשוב ללכת לרב שמבין, יש כמה וכמה (אני  מכירה ספציפית את של אזור ירושלים). וב"ה הסתדרנו ומצאנו אפילו בשכונה שלנו והיו לנו לא מעט שאלות וכמעט את כולם הרב התיר (דברים שממש לא האמנתי).

כמו שהציעו לך, תפני או לרב יותר גדול (זה מותר הלכתית) או לרב שמבין שבענייני צבא (במידה ולא הבהרת את עצמך כמו שצריך, זה בעצם פרטים חדשים...)

ממש מבינה את התחושות, בהצלחה!

ועוד דבר, חשוב שבאופן כללי תהיי בקיאה בהקלות ובדרכי הפסיקה לבעלים בצבא (בטח אם מדובר בקבע שאז זה מצב קבוע ולא זמני...)

קרה לי גםאנונימי (9)
זה אומנם היה לפני הרבה שנים אבל אני זוכרת שזה קרה לי לפחות פעמים בשמונה חודשים שאחרי החתונה, עד שנכנסתי להריון, ומאז עברו הרבה שנים וזה לא חזר ב"ה. אצלי מה שהבנתי מהרופא זה נבע מפרולקטין גבוהה, שגורם לחוסר איזון הורמונלי ולדימומים....ופרולקטין בד"כ עולה בזמן לחץ...(מאוד רציתי להיות בהריון)
אבל כמובן שיכולים להיות לזה עוד הרבה סיבות. אבל בשנה הראשונה ייתכן מאוד שמשהו באיזון ההורמונלי משתבש, ההתרגשות וההסתגלות למצב החדש, והצפיה להריון תורמים לכך.
תשתדלי להיות רגועה ולקחת דברים טבעיים שמחזקים את הרחם.
דברים טהעיים שמחזקים את הרחם?אנונימי (פותח)
אשמח לפירוט..
תודה!
בעלי בצבא! והרב זכריה אמר לי שיש פסיקות אחרות לנשות חייליםנ ח ל
לדעתי, כדאי מאוד לדבר איתו. עזר לנו הרבה במצבים מבאסים כאלה
כ"כ מבינה אותך!!אנונימי (12)
לי זה קרה פעם ביום השביעי! דם ממש אחרי 6 נקיים לגמרי...
תשאלי רב עם כתפיים רחבות שמאד מבין בזה. תתקשרי למכון פוע"ה אם את לא מוצאת לבד.
אותנו הרב שלח לבודקת טהרה ואחרי בדיקה ארוכה היא הצליחה לראות שזה לא מהרחם והרב התיר. זה היה הזוי לטבול אח"כ אבל הרב אמר שזה דימום מפצע שנהיה מהבדיקות. ( וזה לא קרה לי לפני ואחרי ב"ה)
בהצלחה יקרה וחיבוק גדול!!!
וואי נשמה. איזה כאב לבאנונימי (13)
לנו הייתה תקופה שבעלי סגר המון ויצא רק שאסורים. כמה חודשים קשים..והחיבוק ככ חסר.אבל מוצאים את הביחד בדברים אחרים..
שבת שלום!
בודקת טהרה! בודקת טהרה! בודקת טהרה!יהודיה123

יקרה ! מאוד מבינה ללבך!! התסכול של שניכם, האכזבה והחששות..

אני לא מהמגיבות, קוראת סמויה.. אך כאן אני מרגישה שזה "הצלת נפשות" ממש כך! ונרשמתי במיוחד לאתר כדי להגיב לך.

חשוב לי להבהיר לך ולכך מי שתקרא-

זה ממש לא נדיר.

הגוף שלך לא בגד בך. הגוף שלך ב"ה תקין ואת בסדר גמור!

לפעמים זה יכול להיות מסוג בד שיחסית גס מאחרים, או מעט הפרשות מהמקום עצמו שגורמות לכך שיותר מידי סיבובים ב'עד הבדיקה' מייבשות אותו ואז מספיקה תנועה לא נכונה ואת נפצעת. אם מהבד אם מהציפורן..

קורה לי הרבה שאני פוצעת את עצמי ויודעת מעוד חברות שזה קורה גם להן.

אולי הקב"ה עשה זאת כדי שאת תכירי במושג 'בודקת טהרה' ותעזרי בו, ותשתפי את הידע הזה עם נשים סביבך שיזדקקו לכך וישתפו אותך במצוקתן ותוכלי לסייע להן ולהפנות אותן לבודקת באזור שלך.

בודקת טהרה היא אחות מוסמכת שעברה הדרכה לזיהוי מקור הכתם והיא הוכשרה לעזור לרב לטהר את האישה.

היא יודעת את ההלכות ויודעת מה פוסל את הכתם ומה מתיר (לא הצבעים אלא המיקום)

היא מסתכלת ובודקת שהרחם נקי ומחפשת את מקור הדימום.. לפעמים זה שריטונת קטנטונת בצוואר הרחם שרופא נשים לא היה מיחס לה חשיבות ואילו כאן היא מכרעת לגבי טהרת האישה!

חשוב לציין שהיא אינה פוסקת! היא מציינת לרב מה היא ראתה (רחם נקי או לא, רמת הדימום, מקור הדימום והמלצות שלה) והרב בלבד הוא הפוסק.

לכי לבודקת טהרה.. אם הרב לא הציע לך עד כה הודיעי לו וצייני שהיית רוצה ללכת לבודקת טהרה לבדוק מה מקור הדימום/כתם, לא שמעתי ולו פעם אחת שרב פסל זאת.

יש לך רשימה של בודקות טהרה (לפי אזור מגורים) באתר מקוה נט-

http://mikve.net/supervisiors

וכן באתר מכון פועה-

http://www.puah.org.il/page.aspx?id=57

את מתקשרת, מציינת את הבעיה ומבקשת להיפגש עימה. עלות בדיקה כזו היא סביבות 50-80 ש"ח בערך. לעיתים יש סבסוד ממהקופה אליה את משוייכת (שאלי את הבודקת אם היא עובדת עם אחת הקופות).

לאחר הממצאים שלה, היא או את מתקשרים לרב והוא פוסק לכם עפ"י מה שהיא מצאה.

בהצלחה יקירה! חיבוק מאחות שאיכפת לה

קשה מאוד.דעה
כמה שזה קשה עכשיו תדעי שזאת אחת החוויות שתמיד תזכיר לך כמה אהבתם והתגעגעתם כשהייתם צעירים ושרק ימשיך כך.
אבל כאב לי הכעס על אלוקים. מה עם להגיד תודה על כך שבכלל יש לך בעל שאת מחכה שיבוא ויחבק אותך,
יש כל כך הרבה נשים המשוועות לקשר זוגי.
תוכן ההודעה שלך סותר את הכותרתברכה בעיסהאחרונה
והתוכן היה מיותר. אפשר להגיד דברים בסגנון הזה על כל קושי בחיים וזה ממש ממש לא תורם להתמודדות.
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevoraאחרונה

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסחאחרונה

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnutאחרונה
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
בדיקת הריוןמחכה להריון

אני 3 ימים לפני מחזור עם בחילות כבר 3 ימים ישר שקמה בבוקר

מישהי רואה פס ממש ממש חלש?

אני חושבת שיש משהו 😁אחת כמוני
דיי הלוואימחכה להריון
אני מזה במתח לא יודעת אם לשמוח בנתיים 😄
בטח לשמוחמצברוח

כן! ממש רואים חלש,חלש יש למה לקוות בעזרת ה'!🤣

יאאא תודה רבהמחכה להריון
אני אעשה מחר שוב בדיקה ואעדכן 🙏
תעשי שוב על הבוקר עוד יומיים.. בהצלחה! ❤️ תעדכניהרמה
אני לא רואהפרח חדש
רואה פס ממש חלשעם ישראל חי🇮🇱
בשעה טובה ❤️
לא רואהבת.
אני רואההשאלת היריון
לא יודעת כברמחכה להריון

לא נראה שזה מתחזק

אני לא רואה פספרח חדש

אבל אולי זה משהו שלא רואים בתמונה

הכי טוב זה לעשות בדיקת דם.

חיבוק ובשורות טובות בעז"ה!

כןמחכה להריון

מאוד מאוד חלש לא רואים בצילום

אחכה לראשון לעשות בדיקת דם

אמן תודה רבה ❤️

זה עוד ממש מוקדםאחת כמוניאחרונה

הלוואי וכן

תעדכני

מחפשים בית גדול לשבת משפחתיתאמא טובה---דיה!

ביישוב לא רחוק  מירושלים.

למישהי יש רעיון?

מה הכוונה בית גדול? להשכרה? כמו וילה?רקלתשוהנ
יש במיצד וילהרקלתשוהנ

עם פלטות ומיחמים

יש לך את המספר שלהם?אמא טובה---דיה!
לא שמרתי, אבל זה הםרקלתשוהנ
חן במדבר במצפה יריחו- יש שם מתחם אירוחיעל מהדרום
ירושלים עצמה רלוונטי?עוד מעט פסח
אם כן כתבי לי בפרטי.
יש בהר שמואל כמה לדעתיתהילה 3>
גבעת זאב רלוונטי?יהלומה..
בסוף סגרנו במיצד, תודה רבה לכולן!אמא טובה---דיה!
לא בטוחה שבאותו בית ששלחתאמא טובה---דיה!אחרונה

@רקלתשוהנ

אימא שלי סגרה והיו לה כמה מספרים משם.

אולי יעניין אותך