לא כתבתי שמפנים אליו, הם לא יכולים, הם פוסקים לפי מכנה משותף הלכתי רחב ולא יכולים להקל כמוהו.
כתבתי שמעביר אצלם שיעורים ושואלים לדעתו. ככה מבררים דברים. לא שואלים שאלות נקודתיות באופן מגמתי.
לגבי הרב גדעון בנימין אני לא יודעת. אפשר לשאול.
את הרב אליקים לבנון שאלתי מפורשות בעקבות אותו אותו שירשור שהתייחסת אליו - הוא ענה שאכן לא מפנה אליו. לא השתמש במילים החמורות שלך "הסתייגות מוחלטת מפסיקותיו" וגם הסביר שזאת בעקבות טלפונים שקיבל, אבל ציין שמעולם לא בירר את הדברים מול הרב בן שלמה.
אני כן יודעת שהרב שמואל אליהו ענה לזוג שהתקשו מאוד בטהרה שהוא לא יכול להתיר, אבל שיפנו לרב בן שלמה.
שלא לדבר על כך שמורי הוראה ספרדים פוסקים כך הרבה פעמים בלי להתלבט בכלל, באופן טבעי, כי הם פוסקים לפי הרב עובדיה יוסף.
אני האחרונה שאכניס את הראש בין רבנים גדולים. רק לומר שרבנים אזוריים עסוקים עד למעלה מראשם בכלל ענייני ההלכה הנצרכים ואילו הרב בן שלמה מקדיש לנושא הטהרה את כל מאודו, עמד בראש כולל לבחינות הרבנות בישיבת שעלבים ומחזיק היום כולל אברכים שלומדים אצלו. מעביר שיעורים למדריכות כלות בשעלבים ובנוף איילון, ולא שמעתי שרבנים מסתייגים ולא שולחים אליו, וכבר פירטתי די הצורך על כך. ואפשר אם רוצים להיכנס לכולל, לשוחח עם האברכים ולהתרשם...
לגבי הצורך להקל - אין כאן באמצע - מי שלא פוסק להקל ומחמיר, גם הוא עלול להקל בדברים חמורים כמו שלום בית, ועוון הוצאת שז"ל כשמדובר במקרים מורכבים של קושי להיטהר, ועל זה בדיוק אנחנו מדברים. השיקולים לכאן ולכאן הם כבדי משקל והסיפורים שהרב עד להם מעשה שבכל יום, ומשתף אותנו הנשים השואלות, תיצלנה האוזניים מלשמוע. שלום בית הוא מילה עדינה לנפילות שלפעמים מצבים כאלה של להיות אסורים תקופה ארוכה מביאים. לא סתם הרב מחשיב הרבה מהשאלות שמפנים אליו כשאלות של שעת הדחק, כמי שיושב עם זוגות כמעט 24 שעות ביממה ועונה להם.
לא מזמן ראיתי (אולי בהידברות, אבל אני לא זוכרת, אנסה להביא קישור) את הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א מספר על לימוד עם חברותא ותיק שלו - ר' אורי לופוליאנסקי, אם אני זוכרת נכון, התווכחו בהלכה על פתיחת דלת המקרר בשבת, והרב יוסף פסק שניתן גם בלי ששומעים את המנוע פועל, אבל המחמיר, תבוא עליו הברכה.
שאל ר' אורי לופוליאנסקי - למה שהרב לא יפסוק שאסור, ומי שרוצה להקל יכול? - ענה הראשון לציון - אתה רואה, זה ההבדל ביננו...
ואני מוחה על הסיפא של הדברים - הרב בן שלמה אינו הפוסק היחיד שמתיר וגם זוגות ששאלו אותו ופסק להם להקל, הילד שיוולד להם הורתו ולידתו בטהרה גמורה.