אהלן.
אני מתחיל בעז"ה שיעור א' בא' באלול הקרוב, בישיבת הסדר רצינית.
הבעיה- אני לא מרגיש שום חשק ללמוד גמרא, פשוט לא אוהב את זה. מה שנקרא- לא מתחבר. מבחינתי אני ניגש לגמרא כאילו שאני ניגש (להבדיל, אבל לצערי ככה זה) לטקסט במבחן בהבעה. יש קטע, יש בו חלקים יותר ופחות מובנים, קושיות על הניסוח או על פרטים בטקסט. הבנתי? אחלה, ממשיכים לדף הבא. לא מרגיש לי משהו מיוחד.
ב"ה אין לי שום בעיה טכנית ושכלית להבין גמרא, וכבר סיימתי בעבר כמה מסכתות ופרקים, גם במסכתות שנחשבות קשות, ככה שהבעיה לא נובעת מעניין טכני.
בנוסף (ואולי זה בעצם הגרעין של הבעיה), אני לא מבין מה כלכך חשוב בגמרא דווקא, שעליו בנוי המון מעולם התורה, ובעצם זה הדגש העיקרי בישיבות. הרי אם הולכים על התורה הפשוטה, המקורית- הרי שהתורה שבכתב, חמשת חומשי תורה, יותר בסיסית מהגמרא. ואם הולכים על הצד של תורה שבע"פ- למה לא לשים דגש דווקא אולי על ראשונים ואחרונים או על המשנה, למה לעצור בפיתוח התורה שבע"פ דווקא בגמרא ולא להמשיך שלב קדימה או לחזור שלב אחורה?. ועוד, מה מייחד את לימוד הגמרא יותר מאשר לימוד אמונה או הלכה? הרי לכאורה חיי כיהודי מאמין דווקא מושתתים על אמונה והלכה (בין השאר) ולא על סוגיות שכבר לא רלוונטיות לימינו, או על אגדתות מימי חז"ל, וגם אם תטענו שהסוגיות הופכות לרלוונטיות בעניינים אחרים עכשוויים, או שצריך ללמוד מוסר מדרכי חז"ל- זה כבר הופך להיות על צד של לימוד הלכה, ובשביל לימוד הלכה יש את שולחן ערוך, לא את מסכת בבא בתרא, או מבחינת מוסר- מסילת ישרים וכו' יותר אפיקטיביים ומעשיים (לפחות בשבילי) מאשר סיפורים מהגמרא.
אשמח לתשובות...
תודה