אשמח ממשדרשתי קרבתךך
סיימתי ממש עכשיו.נדנדה כתומה.
לא לגמרי הבנתי איזה סוג של טיפים את מחפשת, ונראלי זה גם משתנה מבת לבת וממדרשה למדרשה.
שנת מדרשה זה נכס אדיר. וזה הרבה מעבר ללימוד תורה עצמו שהוא עצום, זה פשוט ללמוד מלאמלא על עצמך.
אבל בשביל זה צריך מוכנות לקלף קליפות ולצלול פנימה, לכאוב ולהתרגש ולצמוח.
טיפים טכנים-לסכם המון, אבל לא להילחם בעצמך על זה. להשתדל להיות כמה שיותר במסגרת. להינות ולהיות עם החברות. לעבוד רק בהפסקות ולא ע"ח שיעורים!
ממ אם תשאלי שאלות אולי אני אוכל לעזור קצת יותר..
מסכימה עם נדנדה כתומה~מישי~
מסיימת שנה (:בעוז ותעצומות
לא לפחד לפגוש ולבחון דברים.
לא להלחץ אם לא מרגישים שמשהו משתנה.
לקצות להפגש עם התורה וגם דרך האמת.
לשמוח ולחייך תמיד.
לשקוע בעמל התורה אבל לא לשכוח לעשות דברים דאת אוהבת ושמשמחים אותך.
לזכור גם לחזור הביתה (:
לרצות בתהליך.. לא הכל ישר בהתחלה!.
לא לפחד אם משתנה משהו אחרי זמן אלול.. הוא אינטנסיבי במיוחד וזמן חורף הוא זמן של נחת והכלה..
מלא הצלחות! היתה לי השנה את אחת מהמשמעותיות ביותר כל חיי. אשרייך שבחרת לצעוד בדרך התורה.
רוב נחת ושמחה (:
וואו איזה כיף לך!!!מדרשיסטית!!
סיימתי שנה מלאה ממש עכשיו, אחת התובנות העיקריות שהיו לי זה שהשנה הזו היא שלך. את תחליטי איך לעשות אותה הכי טוב שלך, ומה שמתאים לך. בעיניי ההבחנה הזו היא חשובה שזה שלך. קודם כל- האחריות בידיים שלך, מה שאת תעשי יקרה, כמה שתשקיעי- זה מה שיהיה, וגם- את יודעת הכי טוב מה טוב ונכון לך, חשוב ללכת עם עצמך. זה אחד הדברים שהכי שמחתי בהם בסוף. עשיתי מה שהתאים לי ומה שהיה לי נכון, כמובן שצריך וכדאי לגדול ולהתאמץ ולעשות מעבר, אבל תחשבי מה טוב לך. לי נגיד היה קשה מאוד עם חברותות, משתי סיבות עיקריות, אז בחרתי לוותר על זה. מתוך מחשבה שזה מה שנכון לי, וב"ה הייתה שנה מעולה, וב"ה זה משהו שהמדרשה בנתה בי, ועכשיו אחרי המדרשה יש לי חברותות, זה תהליך. צריך להיות קשוב לעצמך ממש. ממ נראלי כדאי לא להיות באטרף, בנחת, זו שנה של הרבה לימוד עצמי, הסתכלות פנימה, היכרות שלי עם עצמי מתוך תורה, זה מדהים וצריך לעשות את זה בנחת, המון סבלנות, תהליכיות. לנצל מה שיש להמדרשה להציע- בקטע החיובי. וגם לדעת שזו אמנם שנה אחת אבל המדרשה פה תמיד וישמחו לשמור איתך על קשר, וזה נשאר בית לתמיד, הדלת פתוחה ממש. לשמוח בחיים הגשמיים גם, כי זה החיבור הכי גדול ופשוט לומר תודה לה' למדרשה. וואו זכות.
אני אומנם עשתי מדרשה חלקתי (חצי יום + שרות לאומי ).אבני חן
מזדה מאוד אם מה שכל האחרות כתבו לך . כך גם אני הרגשתי וחושבת כמהן.
זאת שנה מאוד משמעותית לחיים. לקחת הכול בנחת , לזרום (לא תמיד הכול חלק ...).
ולהחליט מה הכי טוב בשבילך. מומלץ מאוד לסכם ולכתוב.
ואם באה לך (מטעים לך ) גם להשאיר מקום לחבות ולעשות כייף, בקיצור להנות .
נ.ב
אפשר ורצוי גם ללמוד אם חברה או 2 , חברותות.
כמה תובנות שלי...הגברת מהירחאחרונה
אני למדתי שלוש שנים במדרשה (שנתיים מלאות ושנה בשילוב לימודים). אחד הדברים שהיו לי קשים מאוד זה שבתחילת השנה הראשונה הרגשתי אבודה בלימודים. לא הבנתי איך הספר הזה בנוי, מה התפקיד שלו, למה אף אחד לא מסביר שום דבר, למה אני לא מצליחה למצוא חברותא בשום דבר (אני לא מדברת על לימוד אישי שאני בוחרת לעשות. אני מתכוונת שבסדרים הרגילים של המערכת היו חסרות לי חברותות בכמה מהשיעורים המרכזיים!).
הדבר שהיה לי הכי קשה הוא: למה זה נראה שאני היחידה שמסתבכת ואבודה???? למה כולן מצליחות חוץ ממני???
וכשדיברתי על זה, גם הרבנים וגם ההורים שלי אמרו לי: את לא היחידה. כולן חושבות שן היחידות שזה קורה להן. אבל בטוח יש עוד כמוך (הרב גם יכול להגיד את זה בוודאות, כי הוא יודע שבנות באו אליו). לקח לי הרבה זמן להשתכנע בזה. בערך שנתיים....
העצה שלי: אם קשה לך, לא מבינה משהו, משהו במערכת נראהלך לא מתאים - תדברי על זה עם מישהו מהאחראים. לפעמים הם יכולים לעזור לך, ולפעמים באמת מבינים שיש בעיה במערכת ומשפרים לכולן. אני אתן דוגמה (בבקשה בבקשה לא להיסנס לפולמוס בנושא. זה לא העניין פה!): במדרשה שלמדתי בה לומדים הלכה. שתי בנות באו לרב ואמרו שהן לא מבינות את המבנה של שלחן ערוך ואף פעם לא הסבירו להן את זה, אז הוא לימד את זה בשיעור לכולן, כי מן הסתם יש עוד בנות במצב הזה שלא אומרות.
אל תישארי לבד, כי סתם תהיי מתוסכלת!!
בהצלחה, ברכת ה'.
תרבות המדרשות ב2025Sarah1920
קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"
העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת
עזרה?
כן, היא פעילהנקדימון
מלגות במדרשהאנונימי (פותח)
היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.
אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,
אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי
תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה
עזרה בבקשההה!!!!!!!פלוניתאלמונית70
שלום לכולן!
אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,
מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו...
אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי..
תודה רבההה
היי, מישהי יכולה להמליץ לי על מדרשה?עפה
אם מישהי יודעת על משהו שיוכל להתאים לי אני ממש ממש אשמח לפרטים

אה ואני לפני שירות
מישהי?😟עפה
אולי מתת בכרמיאל יכול להתאים לךירושלמית:)
יש לך מספר או משהו?עפה
יש באתר שלהם מספר ליצירת קשרירושלמית:)
ממליצה למלא את השאלון הזהירושלמית:)
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://shvushon.github.io/midrashon/&ved=2ahUKEwiurKyTzfD6AhUO2aQKHTsTDWIQFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw0_MclmezkbBg5KF1QggiNS
תודה אנסה!עפה
וואלה המליץ לי על מתתעפה
מגניב😂ירושלמית:)
שובה? בעפרהתפוחית 1
תבדקי לגבי תכלת בצפתפלוניתאלמונית70אחרונה
לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת 
מדרשת טהר- ביד בנימיןעשב לימוןאחרונה
מדרשת תכלת בצפת