הודעה ראשונהmiri

שלי מאז שהתחלתי ללמוד. אחחח. כל כך שמחתי לחזור לכאן ולראות פורום חי ונושם-חי ומתקדם, למעלה ברמה, למעלה בתכנים. (לא שהספקתי לקרוא הכול אבל זה בתכנון שלי..בלי נדר).

אני חייבת לזעוק על משהו. לא יודעת אם שייכת לכאן זעקה אבל שיהיה. כל הזמן הזה שלי באולפנה יצא לי לדבר על הפורום ו -הדעות ששמעתי פשוט----אין לי מילים. מי שלא בתנועה לא מבינה מה הבעיה שלנו בכלל, מי שבתנועה או שאין לה אינטרנט או ופה העינין שיש לה והיא מתנגדת לו נחרצות. ושום היגיון שלי, ושום ניסיון ברור שלי לא הועיל להבין מה הבעיה? שאלתי על בעיה של הלכה, שאלתי על בעיה של רמה, אבל כלום. רק קיבלתי שזה לא לעיניין.

לאחר היכרות של 15 בנות בערך שנחרדות מהפורום הגעתי למסקנה מסוימת, אנשים (זה קטע של זרם בציבור שלנו) שכמה שיותר מחמירים, כמה שיותר מוסיפים איסורים, ככה -רק ככה- יותר טוב. יותר דוסים. יותר טובים. יותר שווים (במלעיל). 

באתי מעל הבמה הזאת דווקא, במה שכשרה, במה איכותית זאת ומצד שני מתקדמת, לזעוק אל אותם אנשים שאינם מבינים לעומק מהי תורת חיים בעוז.

אני מבקשת מאותם אנשים (שנימצאים כאן -אני יודעת את זה) שיגיבו, שידברו, שלא ילכו וירכלו (זה אסור גם בלי קשר-זו באמת הלכה!) על אנשים מהפורום, שלא ילכו ויסבירו לאנשים שלא יודעים בכלל מה זה פורום שזה רע, שלא ילכו ויכתבו לעלון טל שמים על הפורום ונגדו....שיבואו לכאן!!! שידברו כאן. כי אם זו באמת תורת חיים בעוז, זו באמת הלכה-שילמדו את כולנו! שלא יתחבאו פתאום.

בציפיה לבינין אריאל

אמאלהיוכי

זה כ"כ נכון, במיוחד הקטע של להמציא הלכות.... כאילו, כמה שיותר יותר טוב.... גם אותי ממש מעצבן הקטע הזה!!!!

ובאמת אם יש אנשים (בעצם אני יודעת שיש אבלא נורא...) שיוצאים נגד הפורום הזה אבל בכ"ז נמצאים פה וקוראים אז או שתזדהו וזהו או שפשוט לא תהיו פה... כי יאללה אין קטע...

מה אכפת ליmiri

מי הם. (אולי בגלל שאני כבר יודעת- לא חשוב, לא זה הקטע) אני רוצה שמטפורית, יעמדו כאן, פנים מול פנים, וידברו, שיגיו, שיסבירו, שיתקנו, שאולי יחזירו בתשובה את כולנו.

אם יש הסבר רציני ולא "זה לא לעינין" אין להם (לפחות ככה נראה לי הגיונית) סיבה להסתיר אותו.....רק שנראה שאין כזה, והקטע הוא להראות מגניבה ושווה וכד'-ואצלנו מי הכי מגניב והכי שווה מי שממציא יותר הלכות...

בציפיה לבינין אריאל!!!

בסוף נקים תנועה חדשהyehciel666
שתצא מאריאל. ‎‎ למה אתם מתרגשים מכל אותם אנשים שלא רוצים להיות פה? שפשוט לא יהיו,וזהו. מרכלים? זו בעיה שלהם, לא שלנו. אנחנו ממשיכים פה בכייף ובלי מריבות עם אף אחד. נדאג לעצמנו, נעזור פה אחד לשני, ונמשיך להיות מאושרים. חבל לבזבז אנרגיות על אנשים שסתם עושים רעש בלי לדעת למה. מי שרוצה לדון על זה בכבוד, מוזמן. מי שרוצה רק להשמיע בלי לשמוע שיעשה את עם במקום אחר.
אגב, מישהו כתב תגובה לטל שמיים? 123, יש לך מושג מה קורה עם זה?
טל שמיםיוכי
אבל קודם צריך לראות מה כתבו לפני שכותבים תגובה....
זו הדרך???אנונימי (פותח)
נקים תנועה חדשה?! אם אתה לא מסכים עם האידאולוגיות של התנועה אז אתה לא צריך להיות שותף בה! אם אתה חושב שהתנועה סגורה מידי והפורום בסדר גמור וראשי התנועה אינם מסכימים כך ובדרך הזו שלהם הם מובילים את התנועה אז אתה באמת לא צריך להיות חלק מהתנועה! יש מספיק תנועות אחרות! אבל אם לבך חפץ להקים תנועה חדשה שתגרום עוד לפילוג העם (ובמיוחד פילוג הציבור הדתי-לאומי!) אתה מוזמן!!! (הרי כל תנועה שמתווספת גורמת לעוד ויכוחים\מריבות ופילוגים)
אנונימי חמוד,yehciel666
לא ראית את הסמיילי? זה היה בצחוק, אתה יכול להרגע...
טל שמים.123

עדיין לא יצא "טל שמים" של חודש אלול, אך כן יש תכנון רציני שהוא יצא.

בינתיים אין על מה לכתוב "תגובה", כי אף-אחד עדיין לא יצא נגד הפורום ב"טל שמים".

וכנראה שהפורום כבר לא זקוק כ"כ לפירסום, כבר אנשים שמעו עליו טוב מאוד...

בצ"ל אריאל!

טוב...יוכי
אני יודעת שמישהי כתבה לטל שמים משהו על הפורום ואני יכולה להשיג אותו... ככה שבאותו עלון יהיה גם נגד וגם בעד...
אבלרותם

אבל אז זה יהיה קצת מטומטם, שמישהו כאילו כתב תגובה למשהו שעוד לא התפרסם..

מותר לי להתערב?משה
יש לי סטט' של הפורומים פה. מעבר לעובדה שאריאל זה הפורום הכי פעיל במערכת, יש לו מספר צפיות לא רע בכלל וגבוה בהרבה ממה שאני או א' (123) חלמנו עליו לחודשים הראשונים.
מזכיר כ"כ את פרשת התיבות הפרטיות בעזראמשה
במסגרתה הצביעה ועידה שלא ידעה ברובה מה זה אינטרנט, ובטח שלא ידעה מה זה פורום נגד כלי שברור שהיא לא ידעה ברובה מה הוא - תיבות פרטיות.
למה הם עשו את זה? שטיפת מוח מאורגנת היטב.
תגובה לטל שמיםmiri

אני קצת מופתעת. אני מזועזעת מעצם הכתיבה בטל שמים על הפורום, אני האחרונה שאסתום פיות, אבל אני מנסה בדרכים שהכי נראות לי למנוע כתיבה שם על הפורום -שזה כאן, ומרומם של דברים כאלה להיכתב כאן.

אבל דבר אחד הבנתי בזכות האנשחם כאן, שיכולים להגיד מה שרוצים, איפה ומתי, על מי שרוצים, העובדו מדברות בעד עצמן, וסתם בשביל עוד קצת נחת לעוסקים במלאכה (באמת יישרכוחם לכם!) שגם אותם אנשים שמתנגדים ניכנסים לפורום כדי להתעדכן....!

בצ"ל אריאל

החלטנו כך,שחר

כדי שהדיעות יוצגו לכל התנועה בצורה ברורה ומסודרת ולא משמועות.

אי"ה בטל שמים הקרוב יתפרסם מאמר יפה מאד על הפורום.

בעלונים שאחריו העורכים מקוים שיגיעו תגובות למאמר.

לאחר שיוצגו הדיעות בצורה מסודרת, ישנה מגמה להעלות את הפורום להחלטת מליאה.

לי אישית נראה שהויכוח הוא הרבה יותר עמוק מהפורום עצמו:

הויכןח הוא עד כמה תנועתינו תרחיק לכת בהפרדה, ומה המושג תורת חיים בעז כולל.

אני לא נוקט שום צד בויכוח על הפורום, אבל אני אומר משהו אחד:

בין הפרדת התנועה לאריאל ואריאלה ובין ערבוב התנועה כמו הצופים יש הרבה דרכי אמצע.

עכשיו אפשר להתוכח באיזה מהדרכים נבחר..

אבליוכי
מי החליט שאנחנו רוצים להעלות אתזה למליאה???
וואלה ועוד משו...יוכי
מי זה החלטנו??? מי החליט??
יוכי צודקת..miri

מי זה החלטנו?

מאמר יפה? לדעת מי? לדעתך? לדעתינו? לדעת מי שכתב אותו?

ובקשר לשאר, מסכימה ממש. אהבתי את ההגדרה ואני לעומתך כן אנקוט עמדה, שמי שמעוניין באריאל ובאריאלה כבר שכח מהי תורת חיים והעוז לא בא לידי ביטוי בסגירות!

בצל"א

קודם כל,שחר

החלטנו זה מנהלי הפורום ועוד כמה אנשים.

המאמר יפה - אני אומר את זה. נכון, הוא לא תומך בפורום אבל הוא כתוב בצורה יפה וערוך היטב.

נראה אם התגובות בעד הפורום יהיו יפות גם הן.

בצ"ל אריאל!

הרשה לי להביע גיחוך מריר...miri

אני מכריזה בזאת על תחרות מיוחדת ובלעדית לפורום "תורת חיים בעוז":

תחרות התגובות הכי יפות.

התחרות תיערך בין שולחי תגובות לעלון טל שמים בנושא הפורום, התגובות צריכות להיות כתובות יפה וערוכות היטב, בין הזוכים יוגרל....

הרעיון אני מקווה הובן. אם לא אני מוכנה להבהיר אותו נחרצות (אולי אפילו דרך טל שמים כדי שכולם יבינו <צ>)

לכתוב מאמר יחיד בעל דעה אחת ולחכות לתגובות..זו לא חופש ביטוי. זה לא הוגן. אבל עיזבו, מי שממציא גינוני קדושה סופו שיוותר על דברים מהותיים שכאלה...

בצל"א

אל דאגה!!123

האמת שאחד מההנא"ר ביקש ממני לרשום מאמר שהינו בעד הפורום, אך אמרתי לו שכנראה אני לא ארשום בגלל חוסר זמן. וביקשתי ממנו, שגם אם לא יהיה מישהו שיכתוב בעד הפורום, שבכל זאת יפורסם אותו מאמר המתנגד לפורום(זה בסה"כ יגרום לפרסום רציני לפורום. אנשים יכנסו לפורום לאחר שהם קראו את אותו מאמר ב"טל שמים", בשביל לבדוק איזה פושעים יש בין חברי התנועה שמעיזים להיכנס לפורום כזה מסוכן...).

בצ"ל אריאל! 

חיחי...יוכי
פרסום טוב.... די אני כבר מתה לקרוא מהכתבו עלינו במאמר הזה... מעניין מה אמרו...
123miri

אני מבינה שאין לך זמן. אבל יש כאן הזדמנות לבמה אז קח אותה- אפילו היית מבקש ממישהו אחר שיכתוב, לבקש ממישהו לוקח פחות זמן מלכתוב.  לא הבנתי את ההגיון שלך שתהיה דיעה אחת נגדית בעלון, איזה מין דבר זה, וכנראה שכחת במה מדובר, אריאל אומר לך משהו, אנשים ישמעו שזה מסוכן, רע, של גויים...לא יודעת מה כבר המציאו, הם לא יכנסו לבדוק. הם ישתכנעו. הם יאמינו. מה גם שאחוז האנשים שיכולים לבדוק קטן, ואנשים שאינם יודעים בפועל במה מדובר רבים ודעתם תוכרע מידית.

לא הבנתי. למה לפספס הזדמנות לפרסם את הפורום באמת. בצורה הנכונה.

בצל"א 

שכנוע.123

טוב, אחשוב על זה שוב...

בצ"ל אריאל!

מנהלי הפורום.123

אז אני מבין שב"טל שמים" הקרוב יש מאמר שהינו רק נגד הפורום?

אני לא נחשב לאחד שיש לו מילה לגבי הפורום, כי מי שמחליט מבחינה טכנית על העניינים פה זה אדמיני.
אבל בלתי אפשרי לעלות את הפורום הזה להחלטת מליאה כל עוד הוא משמש כפורום לא רשמי של התנועה וכאשר הוא לא משתמש בשם של התנועה(כך נובע מהדיבורים שלי עם עינת - רכזת הדרכה בתנועה).

אם חברי הפורום לא ירצו להפוך את הפורום הזה לרשמי(בהנחה שאדמיני יסכים לתת לחברי הפורום להחליט), אז לתנועה לא יהיה שום כוח להחליט לגבי הפורום הזה(וזה רק בגלל העקשנות של התנועה לאבד כל קשר לפורום הזה, כל עוד הוא לא מתפקד כראות עיניהם...).

שכוייח על הכל!! אוהבים אותך!!

בצ"ל אריאל!

החלטת מליאהיוכי
אני אישית לא חושבת בכלל שצריך להעלות את הפורום להחלטת המליאה כי בסופו של דבר מי שיוצא נפסד זה רק מי שבו, כי אם יחליטו לסגור תפורום אז אין לנו פורום אבל אם יחליטו שהוא נשאר אז כל אלו שמתנגדים אליו ימשיכו להתנגד בכל מקרה... הם לא יחליטו פתאום להיכנס... אז זה לא ישנה כלום גם ככה (ואל תגידו שזה לא יקרה כי שאלתי אנשים שמתנגדים לפורום והם אמרו לי שגם אם המליאה תחליט שמשאירים תפורום הם לא יכנסו...)
לא מדוייק בעליל.משה
כידוע, אני מעורב  בלא מעט פוליטיקה פנימית בעזרא...

אין לי כח לפוליטיקה הפנימית של אריאל ואין לי גם כוונה להתערב. את הבלגן הזה אני משאיר לכם ובעיקר לא..
לפי דעתי 123 צודקדורותי

זה רק יהיה לנו טוב אם יפרסמו את הפורום בעלון כי ככה כל מי שעדין לא יודע עלינו ידע בטוח

למשל לי מישהי במחנה (מחנון) סיפרה על הפורום ואפילו לא רצתה להגיד לי מה הכתובת כי ההנהלה נגד זה.....

כמובן שבאותו לילה כבר עשיתי חיפוש בוואלה....והנה טני פה כבר הרבה זמן....

הנקודה היא שכל האנשים שיכנסו לכאן אני מאמינה שהם יבינו שאין כאן שום בעיה באמת ואז הם אפילו ישארו וכל אלה

שלא יסכימו זה כאלה שאין להם בכלל אינטרנט והם אנשים סגורים ויודעים מה? לא אכפת לי בכלל מה הם חושבים על

הפורום!

מליאה.yehciel666
נראה לכם שיש סיכוי שיחליטו לאשר את הפורום במליאה? לדעתי אין כ"כ. אלא א"כ 123 יכתוב לטל שמיים, ואנחנו ממשיך בפנים אל פנים. ‎‏ ‎ אז 123, אולי בכ"ז תפנה לך זמן לכתוב? זה חשוב..
יוכי צודקת!hadar

האנשים שהיו נגד הפורום בלאו הכי לא יכנסו גם אם הפורום יאושר במליאה (מה שלא כל כך נראה...)

לי ממש לא נראה שיש סיכוי...יוכי

למה צריך להעלות אתזה למליאה?? אני עדיין לא מבינה... זה לא הפורום הרשמי של התנועה. אז אין להם זכות לסגור אותו! כמו שאנחנו לא יכולים לכפות על אפחד להיכנס אליו, בעצם גם אם הפורום יאושר וגם אם לא המצב ישאר כמו שהוא....

מליאה.123

יותר קל לי לגרום שעניין זה לא יעלה כלל במליאה, מאשר להתחיל להשפיע על דעת חברי התנועה.

בצ"ל אריאל!

לא מסכיםדרדקי

ישנם מקרים שבאמת צריך לנהוג בצורה של "החדש אסור מן התורה", לא הייתי אומר לחניך שלי להיכנס לפורם, כי באמת על האינטרנט אולי יש מקום לומר "שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא" ואני לא עומד להכניס חניך שלי לאינטרנט גם אם יש בו דברים חיוביים. מי שכבר נמצא אז שיעשה דברים מועילים בו(דוגמת מי שחייב בגלל משרד החינוך להיכנס או בגלל העבודה(אי-מייל) מה אומר) 
הרב שלי פסק לי שמותר להיות בפורם מעורב אם אני לא נפגש עם בנות, איני חושב שזו בעיה הלכתית, אני חושב שההנהלה מפחדת שזה יהפוך לכדור שלג, מפחדים שחניכים יכנסו למקומות אחרים באינטרנט וזה (חניכים) יכול להיות בעיה מאוד גדול(גם אצל המדריכים אשר יכולים להיכשל, ולבזבז זמן על שטויות "ואל תאמין בעצמך עד יום מותך(אבות))

יוכי, בעיני הסיבה להכניס למליאה(אם בכלל) לא יביא לידי שינוי מהותי בפורם, אלא שנגד לא יכנסו בכל אופן, אלא שלא נכנסים לאינטרנט ישארו בחוץ, אלא שבמלא ימשיכו להיכנס, כמו כן הפםורם לא יסגר, אין לההנהלה ארצית יכולת לעשות זאת, לא חוקית לא מעשית וכן, גם לא רצונית, הפ לא מחפשים מלחמות!
מה כן יתן אישור, הפורם יהיה טוב יותר, יהיה לו מקורות מההנלה, הודעות רשמיות. ההנהלה תסתכל על מה שכתוב בפורם ותתחשב גם בזה(123, כשאמת לי שלא כדאי שניכנס לעלות של המסע סליחות, אמרתי בהנהלה מה שהצאתי בפורם ואמרו חבל שלא עשינו כך(היה מאוחר מדי לשנות)), כמו כן לא ישמע כאילו חניכי אריאל "מורדים" בפורם, אבל זה פרט שולי. העיקר הוא כמו שאמרתי ייעול הפורם בהכרה של ההנלה ארצית, אבל נשאלת השאלה האם זה שווה הצבעה במליאה

בקשר לפורם, אני תאורטית יכול ללכת להנהלה ולדבר שם, מי אחראי על הוצאת טל שמים?(למרות שארני כנראה לא אראה את התגובה)
שבת שלום בצלב"א

"חדש אסור מן התורה".123

זה לא עניין של "חדש", אלא יותר עניין של "אל תביאני לידי נסיון ולא לידי ביזיון"(שהרי כולם עושים שימוש רציני ב:מיקרוגל, תנור, מזגן וכו' וכו', אז זה לא בקטע של "חדש").

אם באמת החשש של ההנא"ר היה משום שזה יגרום שחניכים יסתובבו בכל מיני מקומות באינטרנט, אז אין להם לעשות אתר לתנועה. אך התנועה כן בעד שיהיה לה אתר, אז זה אומר שזו לא הסיבה.

ההנא"ר יודעת את המחיר שהצעת(איני רוצה לפרט יותר מדי על המחיר שנקבע, אך זה בסה"כ לדעתי המחיר שצריך להיות).

כמו שכבר הוזכר פה מספר פעמים: אם יש חבר'ה מסויימים בהנא"ר ששיטתם היא שהפורום הינו פסול, אז הרמת אצבעות במליאה לא תגרום שפתאום הדבר יהיה מותר("שוויה נפשיה חתיכה דאיסורא").

בצ"ל אריאל!

כשאמרתי החדש אסור מן התורה זה היה כי היה רב שאמרדרדקיאחרונה

את זה במובן שאני השתמשתי בו עכשיו...(למרות שכולנו יודעים שמדובר על הלכות של קורבן מהיבול)

בכל אופן היום דווקא דיברתי על זה עם חבר בדרך להנהלה ארצית, והוא כשלא הייתי בחדר התחיל לדבר עם המזכ"ל על הנושא, ומשמע באמת מה שאתה אמרת שהסיבה זה בנים-בנות, אבל שכחתי לעשות כמה דברים בההנלה ואחד מהם זה לומר שזה הבעיה הקטנה,

ההנהלה גם בעד אתר אבל כדברי המזכ"ל ישנם דברים חשובים יותר(ראיתי מישהו עובד על הדפסת המידע על סמינריון הדרכה, ומפי השמועה שבוע שעבר נשלח העלונים על מסע סוכות)

בצלב"א

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך