רעיונות לגמילה ממוצץ..אנונימי (פותח)

פיצקה בת העוד מעט חמש שלי ,

ילדה מקסימה ומאוד מאוד חכמה, עם קשיים רגשיים מטופלים ומאובחנים 

נרדמת רק עם מוצץ ושמיכי קטנה ומאוד קשורה אליהם .

מגיל שלוש היא לא יוצאת עם זה מהבית, לא מסתובבת בבית איתם ויכולה לקבל אותם רק אם היא שוכבת לישון 

או רוצה לישון ברכב בנסיעות ארוכות . 

היא וורבלית מאוד, ומדברת מעולה ובשפה גבוהה ונכונה ככה שזו לא הבעיה .

אני כבר חודשיים מכינה אותה שכל החברים שלה מהגן כבר מזמן לא ישנים עם מוצץ 

ושבגיל חמש היא נפרדת מהמוצץ והשמיכי, כל פעם שהיא מקבלת אותם לפני השינה אנחנו מדברות על זה .

קניתי לה ספר על גמילה ממוצץ והיא מבינה שזה לא לנצח.

לפעמים היא אומרת לי בצחוק  ( יש לה הומור מעולה לגילה ) שהיא תהיה "סבתא גדולה זקנה עם מוצץ ואני אחלוק אותו ביחד עם הנינים שלי" (סבתא רבה שלה בת ה80+ קוראת לעצמה סבתא גדולה ומזכירה את זה שפיצקה הנינה שלה ) או ש"אני אבוא עם המוצץ כשאני אהיה גדולה ל"אונפנה" (אולפנה)  ללמוד תורה" לפעמים היא רצינית ואומרת שהיא תבכה המון ויהיה לה קשה אז אני מרגיעה אותה שיהיה קשה אבל שנעזור לה להתגבר. 

אני צריכה רעיונות לאיך גומלים בצורה כי פחות מסוייטת..

שמעתי על טבלה ופרסים .. יש עוד דברים בסיגנון ?

אני יודעת שזה יהיה טרור והקירות כאן יתמוטטו מהצרחות...

כמה רעיונות..אנונימי (3)
- לברר איפה יש עץ מוצצים באיזור שלכם וללכת איתה לתלות שם את כל המוצצים. ככה היא תראה שהרבה ילדים נפרדו מהמוצץ שלהם.
- ללכת איתה לחנות ושתבחר מתנה ותשלם למוכר עם המוצצים שלה (כמובן שאתם תעבירו לו כסף בלי שהיא תשים לב)
- לקנות כמה בלוני הליום, לקשור לכל אחד מוצץ אחד ולצאת להפריח אותם.
- לקחת אותה ליום כיף בים ולזרוק איתה את כל המוצצים למים.
אני חושבת שממוצץ פחות כדאי לגמול בהדרגה עם טבלאות.
פשוט להכין אותה (ואתכם) שביום כך וכך הולכים ועושים x עם המוצץ ויותר אין מוצץ.
מהיום היא יכולה לישון עם בובה או כל צעצוע אחר שיעזור לה .
בהתחלה זה יהיה ממש לא פשוט אבל אם החלטתם, אסור לכם לוותר לה.
רק שימו לב שלקיחת המוצץ לא יושב אצלה על משהו רגשי ואז היא יכולה לפתח רגרסיות בלעדיו..

בהצלחה!
תודה עך העצותאנונימי (פותח)
איך שזה מזכיר את הבן שליאנונימי (4)

מדהים!!! כאילו אני כתבתי.

אשמח גם לשמוע עצות.

נראה לי שהנקודה זה ללמוד איך להירדם באופן חדשצביה22
לבת שלי מעולם לא היה מוצץ, אבל הסיפור שלך הזכיר לי אותה כי היא ידעה להירדם רק בהנקה, ועברנו הרבה כדי ללמד אותה שאפשר להירדם אחרת. בגיל שנתיים גמלנו אותה מהנקה בלילה, אצלך זה גיל יותר גדול והיא נשמעת ממש מבינה, אז נראה לי שצריך לדבר על זה באופן יותר מפורש- לא רק שלא יהיה מוצץ, אלא שהיא תצטרך ללמוד שאפשר ללכת לישון גם בדרך אחרת.
אפשר לתאר לה איך את נרדמת (שוכבת במיטה, נותנת לגוף לנוח, עוצמת את העיניים וכו'). אפשר לחשוב איתה מה עוד יכול לעזור- מוזיקה נעימה, שאת תשבי לידה, סיפור, שיר (רק מה שרלוונטי מבחינתך לאפשר), ולהגיד לה שבהתחלה זה יהיה קצת קשה כי זה משהו חדש ללמוד, אבל את בטוחה שהיא תצליח ותלמד להירדם גם בלי המוצץ.
הרבה הצלחה!
צריך להביןאישה ואמא

שהשמיכה והמוצץ זה סוג של הגנה. מקום בטוח ששייך רק לה.

היא שמה מוצץ בפה, מחזיקה את השמיכה קרוב אליה ומרגישה הכי מוגנת בעולם. זה המקום שלה שאף אחד לא יכול לחדור אליו.

כשאת לוקחת לה את זה את לוקחת לה הרבה יותר מזה, ולכן צריך לחשוב מה היא מקבלת בתמורה

הפותחתאנונימי (פותח)
אויש... מסכנה ..
מצד שני , אני ממש לא רוצה שהיא תהיה לי עם מוצץ עד כיתה ב שאר הסיפורי זוועה שיש...
התייעצנו על זה גם עם הפסיכולוגית שמלווה אותה הרבה זמן והיא אמרה שזה הגיל להפסיק.
מה אפשר לתת בתמורה?
דבר ראשוןאישה ואמא

לכי לאט לאט. לא להפריד גם מהמוצץ וגם מהשמיכה. תני לה לבחור. ככה מצד אחד לימדת אותה להפרד, מצד שני משהו נשאר לה.

בשלב שני היא תצטרך להפרד גם מהדבר השני (אחרי שהיא כבר תרגלה את זה, היא תדע לקראת מה היא הולכת ויכול להיות שזה יהיה קל יותר. מנגד, יכול להיות שיהיה יותר קשה)

קחי בחשבון קשיי הרדמות, בכיינות ועוד כיד הדמיון הטובה ותני לה לפצות את עצמה עם משהו אחר. איזושהי מתנה באמת שווה. וכל הזמן לפרגן לה, לשבח ולהאדיר אותה על ההתגברות שלה.

פחות לדבר על זה שהיא גדולה, כי אז היא תרצה להיות קטנה... ותתחיל לדבר לך כמו תינוקת, לבקש על הידיים וכו' 

וכמובן- המון המון תמיכה ממך ומבעלך, הרבה חיבוקים ואהבה, כדי שתרגיש שעדיין יש לה הגנה ומקום בטוח. רק שזה יהיה אצך ולא אצך השמיכה והמוצץ.

זה בא ביחד "קומפלט"אנונימי (פותח)

אין טעם באחד בלי השני .. 

היא כבר אמרה לי פעם "זה בא בזוג! זוגות זוגות! "

היא מקבלת המון חיבוקים ואהבה.. ילדה ממש אהובה..

אני אלך איתה לבחור לה סט מצעים חדש אני חושבת.

רעיונות לתת בתמורה-אנונימי (3)
בובה שאיתה תוכל לישון במקום, סט מצעים חדש עם דמות שהיא אוהבת ויהיה רק שלה, משחק שווה שהיא רוצה כבר המון זמן או כל דבר אחר שהיא תבחר ותאהב.. רק שימי לב שזאת לא תהיה אהבה רגעית אלא משהו שילווה אותה תקופה עד שתתרגל..
ללכת לעץ מוצציםכבשה מתולתלת
למה לגמול אותה ממוצץ?רבה אמונתך!
מדברייך נראה שהיא בוגרת ומבינה ואפשר לדבר איתה. האם היא הביעה רצון להיות גמולה?
לדעתי, ואני מודעת לכך שרבים לא יסכימו איתי, לא כדאי לגמול ילד לפני שהוא רוצה בכך.
תני לה את הזמן, בשלב כלשהו הרצון להיגמל יגיע ממנה, סביר להניח שגם כשזה יקרה תצטרכי לעודד ולתמוך בה הרבה. אבל אז זו תהיה בחירה שלה! זה משהו אחר לגמרי מגמילה בכפיה, עדינה ומתחשבת ככל שתהיה.
לדעתי- לא לגמולאם-אם

כשהיא תרצה היא תגמל מעצמה.

יש לי חברה שגמלה והילדה עברה לאצבע, היום היא בת 10 עם אצבע!

חברה נוספת עם בן כנ"ל.

והבן שלי שגמל את עצמו, קיבל פרס ענק---

ועבר לאכול שמיכות וצווארונים איכסס.

אפשר לנצל"ש?אור היום

(אם לא, אפתח שירשור חדש)

מה עושים כשהמוצץ נקרע תוך זמן קצר? לבת הארבע שלי יש מוצץ אורתודנטי, והוא בקושי מחזיק מעמד (מתהווים בו חורים תוך יומיים-שלושה). לעבור לסוג אחר של מוצץ? יש חברות מוצצים עם מוצצים יותר עמידים?

אשמח לעצה.

תודה רבה.

בגיל הזה, היא כנראה יוצרת את החורים בעצמה (במודע)רבה אמונתך!

אם זה המצב, לא יעזור להחליף חברה, היא תצליח בכל מקרה...

אולי יעזור- לדבר איתה. להסביר לה למה מוצץ עם חורים זה לא טוב. להגדיר שאפשר לקנות מוצץ חדש רק בזמן מסויים ואם המוצץ הישן יהרס לפני כן, היא תצטרך להיות בלי מוצץ.

אם החורים נוצרים באופן לא מודע- יכול להיות שהיא חורקת שיניים בלילה?

אני משתדלת לתחום את המוצץחילזון 123

רק ללילה\מיטה.

אם היא תופסת אותו באמצע היום אני מזכירה לה להחזיר למיטה מתחת לכרית. ומזכירה לה שככה כבר באמת נאבד לנו כמה פעמים...

וזה נהיה מחורר כי היא משתמשת בזה כמו במסטיק...

כשנירדמת משתדלת להוציא לה מהפה.

ולא ממהרת לקנות חדש גם אם מתחורר. זה מרגיע אותה שיש לה את המוצץ ואם היא בוכה או משהו אז יש לה את זה. ואז גם אם יש חורים זה מספיק לכמה דקות של ההרגעות. וכשהולכים לישון לפעמים היא סתם מחזיקה אותו ביד או משהו.

מספרת על עצמיאנונימי (5)אחרונה
אני נשואה עכשיו
ישנתי עם בובה עד כתה ח (מכתה ב או ג הייתי מחביאה אותה כדי שאמא שלי לא תקח לי)
אחכ נקשרתי מאוד לכרית והשמיכה- שנשחקו כשהייתי בת 18 וחצי ואמא שלי זרקה לי אותם לפח
ואז מצאתי משהו נוסף להיצמד אליו...
דיברתי עם הפסיכולוגית שלי על זה והיא חושבת שהייתי צריכה עוד קצת זמן עם הבובות בלי שיעשו מזה עניין כדי להשתחרר באמת... אז כדאי לשים לב גם לזה...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך