יש דברים שאינם ניתנים להבנהמאיר.

עד המהפכה הצרפתית היה ברור המעמד בין נשים לגברים, הגברים קובעים ובעלי זכויות והנשים לא.

מהמפכה הצרפתית החל הזרם הפמיניסטי ליברלי שבסופו של דבר באזור שנות ה40 של המאה ה20 השיג שוויון זכויות בין גברים לנשים- עד כאן אין תלונות, פייר מה שמגיע מגיע

אבל בשנות ה60 התחיל הזרם הפמיניסטי רדיקלי שהן דרשו שוויון זכויות מלא בין גברים לנשים וטענו כי כל ההבדלים הם רק פיזיולוגים וטענו על דכאנות מצד הגברים ועל כפיה ואונס וכו' בסופו של דבר הן קיבלו כמעט את כל מה שרצו

בשנות השמונים החל הזרם הפמיניסטי תרבותי שטען כי לאישה יש צרכים ולא מגיע שוויון מוחלט אלא התאמה לדוגמה להקל בתואר של אישה כי יש לה ילדים לגדל ולהניק וכו'

המטוטלת ברורה נכון? כמובן שאחריהם קם הזרם הפוסט פמיניסטי שעשה משהו חדש

כללו של דבר, אין מה לעשות איתה היא רק רוצה לרקוד, מה שלא תיתן לא יעזור תמיד יהיה בקשה חדשה...

וזה קצת מטריד כי בעצם כל מה שנעשה יבקשו יותר אין גבול אה?

אולי זה כי באמת משהו לא בסדר, ולא מצליחים לתפוס אותוריעות.
והגישה שלך שוביניסטית מהשורש. מה שלא נעשה הם יבקשו יותר? מי אתם, אדוני העולם? אנחנו לא מבקשות מכם, אנחנו מנסות לחולל שינוי
אני לא בטוחמאיר.

את צודקת שהגברים הם לא אדוני העולם, אולם לאורך ההיסטוריה ובטח לאור התרבות הפטריכאלית שהייתה נהוגה בזמנים הקודמים הגברים היו העליונים והם העניקו שוויון הזדמנויות

אבל גם את תודי כי הפמיניזם הרדיקלי היה פסיכי לגמרי ולא רק בגלל הדרישות שלו, אלא גם בגלל הטענות שלו וההתנהגות ודרכי הפעולה

לגבי שוויון תרבותי? אני בעד למה לא? אני מאמין בזה באמת

אבל הפמיניזם הרדיקלי והפוסט פמינסטי דורש שוויון מלא והפמיניזם הרדיקלי לא ינוח ולא ישקוט עד שתפילה לא תתנהל ביחד ויהיה חזנית וקוראת בתורה ובטקס הנישואים יהיה רב ורבה ועד ועדה והאישה תעניק בחופה טבעת ותגיד לו הרי אתה מקודש לי

כאדם דתי אני לא מסוגל לקבל את זה ומה שמפחיד יותר הוא שכ60 אחוז מהפמינסטיות הרדיקליות הן יהודיות ובורבן גם אורתודוכסיות באמת שיש איזשהו פחד על עולם היהדות

הכי קל לברוח ולומר שובניסט אבל זה לא נכון

אוקי, מסכימה עם מה שאמרת עכשיו,ריעות.
אבל זה שפעם הגברים היו עליונים והעניקו שוויון הזדמנויות קצת משפיע על היום. ולחשוב שנשים מבקשות שוויון הזדמנויות מגברים, זה מוטעה. כי אם אישה עושה את זה, היא לחלוטין פספסה את הרעיון של פמיניזם.
ככה נבנה תהליךפסידונית

שינוי זה משהו שלוקח זמן (לפעמים המווון זמן, כן), והוא לובש ופושט צורה עד שמגיע לצורתו הסופית (בתקווה).

אבל האם צורתו הסופית נכונה במקרה הזה?פוסעת
אני כאישה אומרת שוואלה זה מוגזם! יצא מכל פרופורציה הפמיניזם הזה!
כן! מבחינה פיזיקלית— גבר נולד אם יותר מסת שריר. לגבר יש סיבולת גבוהה יותר.
ישנם דברים שגבר יכול לעשות ואשה לא.
זהו.
וגם בדיוק הפוך- אשה היא יותר עדינה, יש בה יופי מיוחד שאין בגבר, אשה יכולה ללדת, להנמק, לגדל וזה פשוט עצום!!! נשים שלא מבינות איזו זכות זו ללדת פשוט מפסידות!

אז נכון- מבחינה תרבותית, צריך שוויון זכויות, שכמו שהגבר יכול לבחור האשה יכולה לבחור, שכמו שהגבר יכול ללמוד גם אשה תוכל ללמוד, שכמו שלגבר מותר אנא עארף מה גם לנשים מותר.

מבחינת עבודה- אם אשה מקנאה בבעלה סבבה, שתלך לעבוד בהתקנת גז, חשמל, נהגת משאית, מזגנים, טכנאית, קבלנית, בנאית... למי אכפת?
אבל היא לא צריכה לעשות על זה רעש!!
חוצמזה- לי אף פעם לא יצא לראות אשה שעובדת בדברים כאלה. למה? כי זה גברי.

מבחינת הדת- סליחה, אבל הנשים האלו פשוט חצופות! קודם כל שילכו צנועות, שילמדו טוב טוב את התורה, שיבינו שיש מצוות מקסימות שמיועדות לגבר ויש מצוות מקסימות שמיועדות לאשה (ואני לא אגיד שאף פעם לא מתחשק לי לשים ציצית, הנחת תפילין, לעלות לתורה- זה ככ יפה בעיניי! אבל יש לי כאשה ככ הרבה זכויות אחרות שזה באמת גורם לי להיות מאושרת והלוואי הלוואי שיום יבוא ואני אצליח לקיים את כולן בשלמות), ואז נראה אם הן יבקשו לעשות כמו גברים, ואם כן- אז אחרי שהן כבר ממש צדיקות יש לזה מקום. הייתה אשה צדיקה צדיקה בגמרא (בנים תעזרו לי מי זו), אשה של רב, שהניחה תפילין! כן! אבל בשונה מהפמיניסטיות היא עשתה את זה בצניעות! ולא מקטרגים עליה.

בקיצור- צר לי, אבל בנים הם לא בנות, ובנות אף פעם לא יהיו בנים, ואם הן רוצות זכויות של בנים שיעמיסו על עצמן גם את כל החובות של הבנים (כן, כן, יש גם כאלה ) ורק אחרי שיסיימו את כל החובות שלהן.

סליחה שיצא כזה ארוך, לא תיכננתי😅
@מאיר מסכים איתי?
וואי כתבת יפה.שִׁירָה

מסכימה כמעט עם הכל..

תודה..פוסעת
עם מה לא?
וכתבתי אישה יכולה ללדת, לנמק, זה היה אמור להיות להניק.. סליחפוסעת
בגדול מסכיםמאיר.
ברי לי שגם בקטע הדתי ניתן לעשות עוד צעדים
ברוריה אשתו של רבי מאיר
אוקי.. ובקטן?פוסעת
מה הכוונה?
ו.. אה! נכון! תודה😁
שמבחינה דתית ניתן לשפר עוד את מקום האישה ביהדותמאיר.
יש יותר מדי טקסים גבריים
אולי. אבל גם זה אחרי שאשה תצליח לעמוד בחובותיה וזכויותיה.פוסעת
מה החובות והזכויות שלה?מאיר.
מה החובות?
מי אמר שזה תלוי?גבר כדי להיות עד החתונה או לברך צריך לר לעשות שני בתי נירין בשבת
שתצליח לעשות קודם את כל המצוות שלה ואז תרצה אקסטרהפוסעת
זה כמו שילד בכיתה א לא יסיים תשיעורים שלו אבל ירצה עוד שיעורים של אחיו בכיתה ג..

או שלפחות אם ככ חשוב לה לעשות מצוות של גברים שתעשה אתזה בצניעות ולשם שמיים ולא בבאלגן כזה לשם הפמיניזם..

כך לי נראה.
מה זה בצניעות ולשם שמיים מי שמך להחליט מה הרצון של האדםמאיר.
וחזרה השאלה למקום האם כבר גם צריך לקיים הכול לפני?
איזה מצוות מוטלות בדווקא על נשים?
אתה מסכים איתי שלצרוח בכותל לא לבושות זה לא בצניעות?פוסעת
אף אחד לא שמי, אבל זו דעתי
זה צריך להיות האם גבר? לא.הבנתי את השרלה בכל מקרה..
לא יודעת בדיוק איזה רק אבל יש לנו גם מצוות שאנו מחוייבות אליהן או שאנחנו זוכות אליהן.
נכוןזקוק לגאולה

איך זה שבמקרה 95% (סתם זרקתי, אך נדמה לי שזה קרוב למציאות) מהנשים האורתודוכסיות הפמיניסטיות לא מתלבשות בצניעות, ועל הדרך רוצות לשנות הלכות בסיסיות ש"לא נראים להן"???

כמעט כל הבנות שאני רואה שלומדות גמרא (ותהיו מופתעים, זה לא מעט) לא לובשות חצאית עד הברכיים, ובטוח לא חולצה צנועה וכו'.

לכן אני כמעט תמיד רואה סתירה פנימית בין "פמיניסטית" ל"אורתודוכסית".

זה מפגר, סליחהפיתה פיתה
האם בגלל שמישהו לא יודע להכין חביתה עכשיו אסור לו לשטוף רצפה?

ומי אתה שתסתכל על אורך החצאית של בת שלומדת גמרא?

רק מוזר שזה מגיע ביחד.LightStarאחרונה

בס"ד

אף אחד לא מסתכל על אורך החצאית, זה תוצר לוואי שעם הזמן שמים לב אליו.

רציתי להוסיף סיפור ברשותכם...זקוק לגאולה

כמה נשים באו לר' יוסף  דוב סולובייצ'יק וביקשו ממנו שיתיר להם ללבוש טלית ותפילין, כי הן ממש רוצות, וזה לא להכעיס.

הרב אמר שלפני שיתיר להם הוא רוצה שהן תקננה טליתות ללא פתילי הציצית ותלבשנה את הבגד כל יום, כאילו זה טלית.

לאחר חודש הן חזרו אל הרב והוא שאל מה הן הרגישו כשלבשו את ה"טליתות".

הן ענו לו שהן הרגישו התעלות רוחנית, וקרבה לה' וכו' וכו'.

הרב אמר להן: "זה מראה שכל מה שאתן רוצות זה שטויות. הבגד שלבשתן אינו שווה יותר מסמרטוט מבחינה הלכתית, אין שום מצווה בלבישתו, וזה מראה שזה לא בא ממקום אמיתי. אני לא מתיר לכן"

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך