נכון אגדות וסיפורי ילדים- למה הם מתאימים לילדים, כי לכולם יש אותו מאפיין בולט, שחור או לבן, רעים או טובים, נסיכה או מכשפה. בעולם האמיתי העסק לא עובד ככה- יש מורכבות, אין אדם שהוא רק טוב או רק רע, כולנו מורכבים מהרבה דברים, כל אדם מתעניין במספר תחומים ועוד יותר מזה, לא יעלה על הדעת שלכולם תתאים אותה הדרך, אותה הדרך חשיבה, אותה האמונה, אותו האורח חיים, אנו בני אדם השונים זה מזה.
בקשר לביחד, אני חושבת שלכל הדתיים יש יותר מין המשותף למרות שיש הבדלים. האמונה הבסיסית מאחדת אותנו (מה גם שאחדות אין משמעה אחידות...!) האמונה היסודית כן משותפת לכולנן, האמונה בקיום אלוק, האמונה שבאלוק יחיד, האמונה בתורה ובקבלת משמים, וכו' וכו'.
הקטע שאנחנו אחים וזה ממש הצחיק אותי, זה שאנחנו אחים לא אומר שאנחנו חושבים אותו הדבר, מאמינים באותו הדבר...וסתם בתור אחת שיש לה שישה אחים וחלקם משתייכים לזרמים אחרים והקשרים מצוינים ביננו זה לא נראה לי בעיה. וכאן אני מגיעה לעוד דבר, לא רק שזה לא בעיה, להפך, זה יתרון, זה אומר שכל אדם יהודי יכול להתחבר ליהדות, בדרך שלו, בחשיבה היחודית שלו, ויחד כול עם ישראל משלימים להרמוניה נפלאה (אוי, זה נורא קיטשי : )
שבת שלום
בציפיה לבינין אריאל