השתלמויותאנונימי (פותח)

מורה חדשה ולא מבינה כלום בתחום...

חוץ מזה שהשתלמויות הם קורסים שלומדים אין לי מושג מה זה..

אז אשמח לדעת מה זה נותן לי? זה נקרא גמול? איך מחשבים את זה? ולאן צריך להכניס את זה בסימולטור שכר (בגמולים? כמה שעות נחשב לגמול?)

שאלה נוספת- כשעשיתי את התואר שלי עשיתי לא מעט קורסים בנוסף לתואר. כולם שם היו מורים בפועל שעשו את הקורסים לצורך גמולים. אני עשיתי לצורך ההעשרה של המקצוע שלמדתי.  האם הקורסים האלו יוכלו להיחשב לי? או אם עשיתי אותם לפני שסיימתי את התואר הם לא נחשבים?

הרבה תודה לעוזרים!

לברר במכללה שלמדת ובמקום העבודה. לא כולם עובדים עם זהרק אמונה

את באופק חדש?ציליגילימימי
בכל שנה כל מורה באופק עושה 60 שעות השתלמות (בדר"כ 30 דרך ביה"ס ו30 חיצוני), אחרי 3 שנים (ו180 שעות) עולים דרגה. תוספת דרגה זה תוספת של 7.5% במשכורת...
לא מדויקa-a-a

בין דרגות 1-3 עולים אחרי שנתיים (ליתר דיוק 25 חודשים) ו120 שעות השתלמות, והעלייה מקנה 7.5%

מדרגה 4 ומעלה עולים אחרי 3 שנים (ליתר דיוק 37 חודשים) ו180 שנות השתלמות, והעלייה מקנה 7.5% אחוז לדרגות 4-6 ו8.5% לדרגות 7-9.

לפותחת: לגבי הקורסים הנוספים -את זכאית שהם יוכרו לך. פני למשרד החינוך עם רשימה של קורסים עודפים לתואר. (אם עדיין לא התחלת לעבוד, עשי זאת לפני תחילת השנה, זה משמעותי מאד)

אם את לא באופק חדש, הכל נראה אחרת, כתבי פה ואסביר.

בין דרגה 1 ל2ציליגילימימי
עולים אחרי שנתיים כי מחשיבים גם את שנת הסטאז' שזה ואת הסדנה שזה 60 שעות. מה שבדיוק יוצא כמו שאר הדרגות ..
ובין 1 ל2 זה תוספת של 10%.
ההסבר לגבי שנת הסטאז' לא סביר,a-a-a

כי גם בין דרגה  2 ל3 לוקח שנתיים (25 חודשים), למרות שאין שום שנת סטאז' לפניה.

ואת טועה, גם בין דרגה 1 לדרגה 2 התוספת היא 7.5%.

ותיקון קטן, כדי לעלות לדרגה 7-9 צריך להשתלם 210 שעות (ולא 180), מתוכן 150 שעות במוסד אקדמי.

זה מה שאני יודעת.ציליגילימימי
אני לא חושבת שבין 2 ל3 זה שנתיים אני יודעת שזה3 שנים.
ולגבי דרגות 7 עד 9 נכון מה שכתבת. אבל בעיני לא מאוד רלוונטי כי היא שואלת בתור מורה חדשה ועד שתגיע לשם...
קורסים שנלמדו לפני שהיתה תעודת הוראה- לא נחשבים+mp8

אם נדייק,a-a-a

הקורסים נחשבים אם הם נלמדו אחרי שהייתה זכאות לתעודת הוראה/ אחרי שיש ותק בהוראה.

מכיוון שכך, אם לימדת/עשית שירות לאומי בתחום החינוך לפני שעשית את התואר הקורסים יחשבו, ואם לא הם לא יחשבו.

תודה על התיקון.

רק עכשיו שמתילב להערה שלך mpאנונימי (פותח)

וa-a-a עשיתי את התעודת הוראה אחרי הקורסים. עשיתי שירותלאומי בגן חינוך מיוחד זה נחשב?

נחשב.a-a-a

תודה לכם. שאלות בפניםאנונימי (פותח)

אז ממש תודה על העזרה.

דבר ראשון, כנראה שזה יהיה בעוז לתמורה (אולי חלק אופק). האם יש הבדל?

לגבי הדרגות- יש לי המון שעות עודפות מהתואר (למדתי בערך 6 שעות ביום במשך שנתיים ככה שיוצא יותר ממאה עשרים). כל הקורסים שעשיתי אני יודעת שהם מוכרים לאופק ובעוז לתמורה. 

עשיתי שנה שעברה שנת סטאז ובשנה הזאת שנגמרה עבדתי דרך רשת כלשהי ולא דרך משרד החינוך. את התואר קיבלתי רק לפני כמה חודשים בגלל מרצה שהתעכבה כמעט שנה עם הציון.

האם זה שקיבלתי  רק לא מזמן את התוא מבטל את השנה הזאת? ואם לא בעצם עוד כמה חודשים (שאסים שנתתים בע"ה) אני יהיה זכאית לעלות בדרגה? והאם גם החודשיים של החופש נחשבים(מניחה שכן)?

ואגב לכמה זמן כל קורס שעשיתי תקף? (נניח זה יחושב לי גם לדרגות הבאות אחרי שיחושב הזמן שצריך לעבור).

ממש תודה לכן! עשיתם לי סדר...

ואם לא הסברתי נכוןאנונימי (פותח)

השנה כנראה אכנס בע"ה לתוכניות החדשות (עוז לתמורה/אופק). עד עכשיו לא...

ודבר נוסף- לאן אני מגיעה עם הקורסים? 

אסביר דבר דברa-a-a

א- הקורסים העודפים יחשבו לך לצורך השכר. את צריכה להוציא מהמכללה/אוניברסיטה ריכוז קורסים עודפים וללכת איתם למשרד החינוך לאחראית על כח האדם במחוז שלך.

ב- יש הבדל משמעותי בין אופק לעוז. לגבי אופק נכון מה שכתבתי מקודם. לגבי עוז לתמורה כל 120(112 ליתר דיוק)  שעות השתלמות נחשבות גמול, כאשר כל גמול מוסיף 1.2% לשכר. בכל שנה ניתן לעשות עד גמול אחד.

חשוב להדגיש- כל עוד לא נכנסת לרפורמות את יכולה לעשות כמה גמולים שתרצי, כלומר הקורסים שכבר עשית יחשבו לך מיד ולא תצטרכי להמתין.

אם תיכנסי לאופק חדש, בתחילת שנה יחשבו לך לפי הנתונים שלך (השתלמויות, ותק וכו') באיזו דרגה את נחשבת, ומהדרגה הזו תתחילי את העליה בדרגות ורק מאז שתיכנסי ההגבלה על ההשתלמויות תחול.

(ייתכן שיכניסו אותך בדרגה וחצי, אחת וחצי או 2 וחצי. במקרה כזה ידרשו לך שנה ו60 שעות השתלמות על מנת לעלות לדרגה הבאה.)

תודה על התשובה המפורטתאנונימי (פותח)

נשמע שאופק הרבה יותר שווה לא?

ואם הבנתי נכון אין מושג של דרגות בעוז? ובעצם ישר כשאני נכנסת מחושבים י כל ההשתלמויות שעשיתי? מצד זה דווקא עוז יותר שווה..

שוב תודה!

בסיכומו של דבר שתי הרפורמות דומות בתנאים שלהןa-a-a

לדעתי עוז מעט יותר טובה למורים חדשים. (יש לקחת בחשבון שהותק מוסיף הרבה יותר לשכר בעוז, וההשתלמויות מוסיפות הרבה יותר לשכר באופק, בסוף זה מתקזז)

נכון, אין דרגות בעוז, מחשבים לפי הגמולים. עם זאת, ניתן לצבור עד גמול אחד בשנה מרגע הכניסה לעוז.

מעניין לעניין באותו עניין...ayefa

ראיתי שיש כאן קול מבין במיוחד בכספי וגמולי אופק חדש.. (a a a)

אז אוסיף שאלה..

אולי יש לך מושג...

חופשת הלידה שלי מסתיימת בעוד שבוע - באמצע החופש הגדול.

וברצוני להאריך חופשת לידה עד לאחר החגים..

יש לך מושג האם בכך שאאריך חופשת לידה אאבד את משכורת החופש הגדול?

או שבכל זאת אקבל את משכורת החופש הגדול?

אני יודעת שזו שאלה שצריך להפנות לגזברות וכד'..נסיתי בכל דרך ולא הגעתי לתשובה...

למה שלא תקבלי?ציליגילימימי

המשכורת על החופש הגדול זה על מה שעבדת במשך השנה. 

אכן תקבלי משכורת בחופש הגדול.a-a-a

יש לקחת בחשבון שבמקרה כזה תאבדי את החלק היחסי של החודשים שלא תעבדי במשכורת של החופש הגדול הבא.

לוודא שהבנתי-ayefa

לשאלה למה שלא אקבל?

כי צריך רצף כדי להאריך חופשת לידה, אין דבר כזה במהלך שנה - לחזור מחופשת לידה לחודש, לקבל עליו משכורת ואחר כך להחליט בעצם להאריך חופשת לידה. לכן שאלתי על משכורת החופש.

ורק לוודא שהבנתי נכון- בחופש הגדול הזה אקבל משכורת ובחופש הגדול הבא זה יקוזז?

יוצא שאני לא מקבלת משכורת על תקופה זו...

הבנתי נכון?

לאa-a-a
עבר עריכה על ידי a-a-a בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ו 10:00

בחופש הגדול הזה תקבלי כרגיל.

בחופש הגדול הבא תקבלי את מספר החודשים שעבדת לחלק ל10, כלומר לא תקבלי את החלק היחסי של הארכת חופשת הלידה (מספטמבר עד אחרי החגים), בדיוק כמו שלא תקבלי משכורת על החודשים שהארכת את החופשת לידה.

הבנתי.ayefaאחרונה

מודה לך!

תודה רבה!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך