א. יש כל מיני דרכים להכין מחמצת
זו אחת הדרכים
לאחר 5 ימים המחמצת מוכנה לשימוש - מפרישים את המחמצת לטובת המתכון ומאכילים באותו יחס
שומרים במקרר בכלי סגור ונקיייי (אחרת המחמצת תמות לך)
ועוד דבר- המחמצת צריכה להיות יחסית בטמפ' הגבוהה של המקרר
תרחיקי את המחמצת מהמאחורה של המקרר או הלמעלה או בכל מקום במקרר שלך שקר יותר
אחרת המחמצת תקפא ותאלצי להשליך אותה לפח.
אני מכינה את המחמצת אחרת, פחות מתחברת לשיטה הזו
אבל למתחילים היא מעולה..
ב. בהכנת הלחם עצמו - אין צורך בשמרים, סוכרים, שומנים
קמח, מחמצת, מים ומלח.
לגבי תפיחה- התפיחה יכולה להיות 2/4/6/40 שעות תלוי במתכון
תלוי אם הכנת בצק מקדים עם מחמצת אם או שהכנסת כמות גדולה יותר של מחמצת
תלוי בטמפ' שאת מתפיחה , תלוי באחוזי המים
אפיה- כמו אפיה של לחם רגיל
תלוי במעלות, בגודל, בתנור, בלחות
בד"כ לחם נאפה באזור ה 50 דקות
זה לא קל להתעסק עם בצקי מחמצת,
אבל למי שאוהב את הטעם והבריאות
זה משתלם..
בהצלחה ובתאבון!
@מקום בעולם