אני צריך להתארגן ולצאת אם אני לא רוצה להיתקע פה שבתיוני
זה מקום מגעיל להיות בו שבת

ואני רוצה להיות בבית.

אבל אין לי כוח להתארגן ולצאת...
יאללה יוני!פוסעת
תהיה חזק!
יאללה קום, תתארגן וסעעעע
זה כיף להות בשבת במקום כיפי ולא במקום מסריח
באמת זה יהיה שווה אתזה
לא אין לי כוח וזאת נסיעה ארוכה אז צריך לצאת עכשיויוני
אני צריך לחפש מקום יותר קרוב..
תמצא לעצמך בית קרוב יותר..שטות
לא, זה בעצם לא מסתדר הגיונית..
עזוב
עזבתי יוני
אבלאבלפוסעת
חבל להישאר שמה
מקווה שלא להישאריוני
אז יאללהפוסעת
אבל כנראה שאני נשאריוני
לאלאלאלאלאלאלאלאפוסעת
אופ זה לא כיף לעשות שבת במקום רע
זה לא מקום רעיוני
רק מגעיל לעשות כאן שבת
עדיין זה לא כיףפוסעת
אני רוצה שתסע למקום שיהיה לך כיף בו בשבת
לא יהיה כיף גם ככהיוני
המצב על הפנים.

הסטנדרטים שלי כרגע זה מגעיל או לא מגעיל.

קורה...
אופ..פוסעת
יש לך דבר תורה?
אתה בייניש?
מכיר ביינישים?
יש לי רעיון קצר ששולחים לי בווצאפיוני
*יש לנו מפתח!*
_פרשת פנחס ותחילת "שלושת השבועות"_

הוא הגיע לעיירה רכוב על חמור, וחיפש לשווא מקום בו הוא יוכל לקשור את בעל החיים ששימש לו ככלי תחבורה. בצר לו, שאל האיש את אחד התושבים היכן ניתן לקשור את החמור. התושב הצביע על בית צנוע בקצה הרחוב.

"אהה", ניסה האיש להבין. "בבית הזה אתם קושרים את בהמות המשא?"...

"לא ולא", ענה התושב. "זהו ביתו של רב המקום". הוא תמיד מוצא דרך לקשר כל אירוע לפרשת השבוע - הוא בוודאי יוכל למצוא גם דרך לקשור את החמור שלך"...

• • •

השנה נקראת פרשת פנחס ביום י"ז בתמוז. תאריך זה נקבע ליום צום (השנה הוא נדחה), משום שבו הובקעה החומה כאשר צרו האויבים על ירושלים. ביום זה מתחילים "שלושת השבועות" - זמן ​של אבלות וצער עד לצום תשעה באב בו מציינים את חורבן בית המקדש.

פנחס נלחם בתוקף נגד אלו שהביאו את המגפה על עם ישראל. היתה זו פעולה מדממת, שנראית שלילית במבט ראשון. אך דווקא בזכותה נעצרה המגפה, ופנחס זכה להבטחה שיקבל את "ברית השלום" של הבורא, דבר המוכיח על מעלת פעולותיו.

כך גם הגלות, ששלושת השבועות מסמלים אותה יותר מכל, היא אמנם זמן קשה וכאוב אך בפנימיותה יש את הגאולה. כמו תיבת יהלומים ומרגליות שעומדת נעולה, כל שצריך לעשות הוא לשחרר ולפתוח אותה.

לכן נקראו ימי האבל על הגלות בשם "שלושת השבועות", ולא "21 ימים". המספר שלוש מזכיר את המקדש השלישי שייבנה בגאולה הקרובה, ונותן לנו את הכוח להשתמש במפתח שבידינו ולפתוח את הקופסה הסגורה.
קצר?פוסעת
אבל תודהפוסעת
זה מסםיק קצר?שטות
קיבלתי בוואצפבפרשת פנחס מסופר על בנות צלופחד, אביהן מת במדבר, והם ביקשו לקבל נחלה בישראל במקום אביהם. סיפור זה מדגיש כי לנשים ישנן תכונות מרשימות העדיפות על הגברים. ותכונות אלו נדרשות כעת במיוחד בסוף זמן הגלות. לדוגמא לאשה יש את הכוח לדאוג שהמטבח יהיה כשר, וכן מצוות טהרת המשפחה, 2 מצוות אלו עשויות להיות המכריעות ואלו שיביאו את הגאולה תכף ומיד. *שבת שלום*
*הדלקת נרות 19:15*
*צאת השבת 20:25*
זה קצר!יוני
זה יפה, תודהשטות
נכון. זה חמוד.פוסעת
משו קצרצרהנסיך הקטן.
פרשת פנחס!
מהו הפסוק הכולל את כל התורה? שמע ישראל? ואהבת לרעך כמוך? "מצינו פסוק כולל יותר - את הכבש אחד תעשה בבוקר, ואת הכבש השני תעשה בין הערביים" (מדרש).
מה משמעות הדבר? כדי להיות עובד ה', צריך לפתח התמדה, יציבות, עקביות, ויכולת לנהל חיי שיגרה ולמצוא בהם טעם כל יום מחדש.
הבסיס לבין אדם למקום ובין אדם לחברו, הוא בין אדם לעצמו!
שנזכה לפתח בנו את המידות האלה לשם שמיים. שבת שלום
יש את זהבריואחרונה
בפרשתנו בנות צלופחד מבקשות ממשה לרשת את נחלת אביהן,ובתוך דבריהן אומרות:"אבינו מת במדבר.."במדבר לשון דיבור.ה' המית את אביהן בשביל שדיבר לשון הרע על משה.חטא אחד היה לו ולא יותר ועל כך נענש(אור החיים הק'). שבת שלום! לישועת עמ"י ולרפואת יהודה יצחק בן איריס דינה בת חיה גד בן ציפורה פניה יוליה בת איטה ואביחי חביב בן שושן
בהצלחהשטות
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך