מקום שהייתם בו? מכירים?
תודה

מספר חדרים מבוקש? מקלחת/אמבטיה/ג'קוזי? יחידת אירוח או צימר? עיר/ישוב? וכו' וכו'...
האמת שלא כזה משנה, רק שלא יהיה בצפון הרחוק מידי... נניח צפת..
אם זה צימר- מה טוב, עם בריכה? עוד יותר טוב.. רק שיתאים לדוסים..
אפשר גם יחידה, העיקר שיהיה עם מזגן.. ואפשר גם יותר בזול כמובן..
חדרים- לפחות שלושה (יש 2 זוגות.. ההורים ואחותי הנשואה, כל השאר יכולים להסתדר ביחד..)
פשוט שוטטתי באינספור אתרים ולא מצאתי משהו פנוי ומחיר נורמלי..
אז עם יש לכם רעיון למשהו טוב אז אשמח! ואבדוק את האופציה של חיספין- תודה!
(כלומר, שאמרת "נניח צפת.." התכוונת שצפת היא צפון רחוק, או שהיא מה"לא בצפון הרחוק.."?)
ובריכה...אני בספק אם תצליחו למצוא צימר עם בריכה ל9 אנשים במחיר של עד 1200 ללילה. אולי אם תשכירו לשבוע שלם (תיאורטית. ומספיק זמן מראש) היו עושים לכם דיל כזה. תיחזוק של בריכה כזאת הוא מאוד יקר וצריך להצדיק את עצמו ולכן מגולם במחיר ההשכרה.
ולא מצאת משהו פנוי - ובכן, מה שכתבתי למטה..התעוררתם מאוחר מידי. מניסיון אני אומר...
בסוף כל שנה אנחנו מוצאים![]()
ובעז"ה גם השנה..
אולי לא עם בריכה, אבל נמצא משהו בעז"ה..
והתכוונתי שצפת זה רחוק מידי וגם היינו שם שנה שעברה.. רוצים יותר באיזור הכינרת/גולן..
ענבלאתם יורדים דרך הבקעה, לצורך העניין? כי חלק מהשומרוניים שאני מכיר (סליחה על האסוציאציה) כדי לנסוע לצפון הרבה יותר מהיר להם לעשות את זה דרך כביש 6 וזה - ואז אין שום יתרון לגולן על צפת...
דרך הבקעה אכן הגולן יהיה קרוב יותר.
חחחח. כיסינו את כל אפשרויות הגישה. מערב, מזרח ומרכז.
גם כי יותר קרוב וגם כי אפשר לנסוע שם מהר מהר
בלי שיתפוס אותך שוטר..![]()
"ונשמרתם לנפשותיכם..." - בבקשה בבקשה סעו בזהירות.. ממש קשה לשמוע על כל התאונות- הפצועים וההרוגים לא עלינו... 
ממש קשה לי לנסוע בכבישי השומרון ולראות יהודים נוסעים בצורה פראית ומסוכנת- במיוחד בכל הסיבובים והדרכים הצרות... לצערי אני מכירה אנשים מדהימים מהיישוב שלי שנהרגו בדרך לעבודה/ בילוי וכו'... באשמתם ושלא באשמתם...
על בסיס קבוע ביולי-אוגוסט - כבר תפוסים כעת לא רק לשבוע של תשעה באב, אלא כנראה עד לסוף החופש הגדול.
ואני אומר לך את זה מניסיון כי גם לנו (אני גר בצפון) יש בגדול יחידת אירוח שביולי אוגוסט אנחנו משכירים למטיילים, וכל שנה הרשמה נפתחת פחות או יותר באיזור שבועות, ובשלב הזה, בתחילת שלושת השבועות, כבר ממש אין תאריכים פנויים או בודדים ממש.
וסליחה אם אני קצת מוריד את הרוח... עדיין אפשרי אולי כן למצוא אבל לא בהכרח מה שחלמתם, אולי גם לא במחיר שרציתם (כי ה"דילים" הזולים והנחמדים כבר יתפסו מוקדם יותר..) וכו' וכו'...
(לגבי מה שאנחנו משכירים, אמרתי "בגדול" כי השנה אנחנו לא משכירים, באופן ספציפי. למרות שאם היינו משכירים אז עקרונית זה היה יכול תיאורטית לתאום מאוד למשהו שיתאים לכם - אנחנו גובים מחיר של כ650-700 שקלים ללילה למשפחה לא משנה עקרונית גודל המשפחה, אם כי כמובן שפיזית יש קצת מגבלת מקום - אבל משפחות שמוכנות קצת להצטופף, והן מרובות ילדים - יכולות בכיף משפחות של 9 נפשות לישון ביחידה שלנו - ובעבר עשו זאת אף משפחות גדולות יותר, של 12-14 נפשות (אפשר לישון גם במרפסת הפרטית של היחידה, עם מזרונים והכל - בלילות האוויר די נוח אצלנו). אבל כאמור, השנה ההורים שלי החליטו לא להיכנס לזה. אז זה גם לא רלוונטי (ואם היו משכירים, מאמין שכבר לא היה רלוונטי התאריכים.
מה שכן אתם יכולים להסתכן ללכת על "דילים של הרגע האחרון" שנוצרים למארחים על בסיס מבטלים של הרגע האחרון - ואז הם דווקא יכולים להוזיל מחיר כי מצד אחד הם מקבלים דמי ביטול מסוימים מהמבטלים, ומצד שני קשה להם למצוא משכירים חדשים בהתראה קצרה.
אבל זה סיכון.
סתםם.. האמת שאנחנו ממש משפחה של הרגע האחרון.. עד שנסגרנו על תאריכים שמאימים לכולם..
אבל בכל זאת מקווים למצוא משהו..
ועוד שאלה- איפה אתם מפרסמים בד"כ את היחידה? סתם שנהיה חכמים..
רק דרך וואצאפים ומיילים ב"קהילות" ו"גרעינים תורניים" בעזרת המשפחה המורחבת שלנו.. ככה מגיעים רק דתיים (יש גם מטבחון ביחידה ואנחנו מעדיפים שהכלים לא יוטרפו. זה סתם מעצבן להכשיר הכל מחדש כל פעם..) וגם בעיקר אנשים שאנחנו יכולים פחות או יותר לסמוך עליהם כי מישהו מהמשפחה שלנו מכיר.
וככה גם חוסכים על הפרסום 
בכל מקרה ביחידה הספציפית שלנו אין 3 חדרים אלא 2, אלא אם מחשיבים גם את המטבחון (ויש גם מרפסת. גדולה מאוד).
ובנוגע לשנה הבאה - מי יודע אולי גם אז ההורים יחליטו שמעדיפים שקט ולא להשכיר
. אומנם זאת בהחלט הכנסה נאה אבל זה המון עבודה מסביב וזה מלחיץ וגם מוריד אפשרויות לנפוש בעצמנו וזה...
שדוסים לא נוטים כ"כ לפרסם במקומות מקובלים.. שמי שלא מכיר אישית יכול לאתר אותם..
באסה.. לכן חשבתי שאולי מישהו מפה ידע לעזור לי..![]()
בונים על ארוחה מהמקום או משהו כזה...
אבל יכול להבין אותך. הפתרון הוא להכיר (דרך חוק דתיים שלובים) כמה חבר'ה מהאיזורים האלו ולשאול אותם טרום הקיץ שיביאו לכם מידעים בנושא הזה...
לב טהור:)
. זה משעשע אבל השנה ההורים שלי עצמם הולכים לנפושותן טלבצפון...
. רק במקום אחר..
זה שונה כשאתה לא בבית...
לב טהור:)צפוניים שבורחים מהבית בקייץ, כי נמאס להם שהדרך מצמח לקורסי לוקחת שעתיים בגלל הפקקים.. או שנגמר להם החלב במכולת ביישוב לפני שהם מתעוררים (טוב אולי הגזמתי)
או שהם פשוט גם רוצים קצת שקט ולא עם כל עם ישראל..![]()
ענבל
אני צריכה קורס בהכרת הצפון..

ותן טלתמורת תשלום סמלי ולינה לכל המשפחה!!![]()
תכלס נשמח לשמוע על מקומות טיול סודיים שרק צפונים מכירים.. ואל תהיו צפונים ותגלו לנו..![]()
ותן טל
ענבל
ענבלכתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!
מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???
ואני עוד במסלול הכי חסום!!!
כי זה לא חודש מצחיק
משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון
הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"
בשמן שומשומין ראשי
זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.
עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢
שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.
ומה יעזור לך להתלונן כאן?
אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,
ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים
(ואני מכיר כמה סיפורים..),
מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם 
תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.
מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?
ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,
מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.
הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום
אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.
ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.
בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
תחפש בגוגל אטמים נגד רעש
אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר
לק"י
ראיתי פעם בדן דיל.
בטוח גוגל יידע לכוון אותך.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.