מקום שהייתם בו? מכירים?
תודה

מספר חדרים מבוקש? מקלחת/אמבטיה/ג'קוזי? יחידת אירוח או צימר? עיר/ישוב? וכו' וכו'...
האמת שלא כזה משנה, רק שלא יהיה בצפון הרחוק מידי... נניח צפת..
אם זה צימר- מה טוב, עם בריכה? עוד יותר טוב.. רק שיתאים לדוסים..
אפשר גם יחידה, העיקר שיהיה עם מזגן.. ואפשר גם יותר בזול כמובן..
חדרים- לפחות שלושה (יש 2 זוגות.. ההורים ואחותי הנשואה, כל השאר יכולים להסתדר ביחד..)
פשוט שוטטתי באינספור אתרים ולא מצאתי משהו פנוי ומחיר נורמלי..
אז עם יש לכם רעיון למשהו טוב אז אשמח! ואבדוק את האופציה של חיספין- תודה!
(כלומר, שאמרת "נניח צפת.." התכוונת שצפת היא צפון רחוק, או שהיא מה"לא בצפון הרחוק.."?)
ובריכה...אני בספק אם תצליחו למצוא צימר עם בריכה ל9 אנשים במחיר של עד 1200 ללילה. אולי אם תשכירו לשבוע שלם (תיאורטית. ומספיק זמן מראש) היו עושים לכם דיל כזה. תיחזוק של בריכה כזאת הוא מאוד יקר וצריך להצדיק את עצמו ולכן מגולם במחיר ההשכרה.
ולא מצאת משהו פנוי - ובכן, מה שכתבתי למטה..התעוררתם מאוחר מידי. מניסיון אני אומר...
בסוף כל שנה אנחנו מוצאים![]()
ובעז"ה גם השנה..
אולי לא עם בריכה, אבל נמצא משהו בעז"ה..
והתכוונתי שצפת זה רחוק מידי וגם היינו שם שנה שעברה.. רוצים יותר באיזור הכינרת/גולן..
ענבלאתם יורדים דרך הבקעה, לצורך העניין? כי חלק מהשומרוניים שאני מכיר (סליחה על האסוציאציה) כדי לנסוע לצפון הרבה יותר מהיר להם לעשות את זה דרך כביש 6 וזה - ואז אין שום יתרון לגולן על צפת...
דרך הבקעה אכן הגולן יהיה קרוב יותר.
חחחח. כיסינו את כל אפשרויות הגישה. מערב, מזרח ומרכז.
גם כי יותר קרוב וגם כי אפשר לנסוע שם מהר מהר
בלי שיתפוס אותך שוטר..![]()
"ונשמרתם לנפשותיכם..." - בבקשה בבקשה סעו בזהירות.. ממש קשה לשמוע על כל התאונות- הפצועים וההרוגים לא עלינו... 
ממש קשה לי לנסוע בכבישי השומרון ולראות יהודים נוסעים בצורה פראית ומסוכנת- במיוחד בכל הסיבובים והדרכים הצרות... לצערי אני מכירה אנשים מדהימים מהיישוב שלי שנהרגו בדרך לעבודה/ בילוי וכו'... באשמתם ושלא באשמתם...
על בסיס קבוע ביולי-אוגוסט - כבר תפוסים כעת לא רק לשבוע של תשעה באב, אלא כנראה עד לסוף החופש הגדול.
ואני אומר לך את זה מניסיון כי גם לנו (אני גר בצפון) יש בגדול יחידת אירוח שביולי אוגוסט אנחנו משכירים למטיילים, וכל שנה הרשמה נפתחת פחות או יותר באיזור שבועות, ובשלב הזה, בתחילת שלושת השבועות, כבר ממש אין תאריכים פנויים או בודדים ממש.
וסליחה אם אני קצת מוריד את הרוח... עדיין אפשרי אולי כן למצוא אבל לא בהכרח מה שחלמתם, אולי גם לא במחיר שרציתם (כי ה"דילים" הזולים והנחמדים כבר יתפסו מוקדם יותר..) וכו' וכו'...
(לגבי מה שאנחנו משכירים, אמרתי "בגדול" כי השנה אנחנו לא משכירים, באופן ספציפי. למרות שאם היינו משכירים אז עקרונית זה היה יכול תיאורטית לתאום מאוד למשהו שיתאים לכם - אנחנו גובים מחיר של כ650-700 שקלים ללילה למשפחה לא משנה עקרונית גודל המשפחה, אם כי כמובן שפיזית יש קצת מגבלת מקום - אבל משפחות שמוכנות קצת להצטופף, והן מרובות ילדים - יכולות בכיף משפחות של 9 נפשות לישון ביחידה שלנו - ובעבר עשו זאת אף משפחות גדולות יותר, של 12-14 נפשות (אפשר לישון גם במרפסת הפרטית של היחידה, עם מזרונים והכל - בלילות האוויר די נוח אצלנו). אבל כאמור, השנה ההורים שלי החליטו לא להיכנס לזה. אז זה גם לא רלוונטי (ואם היו משכירים, מאמין שכבר לא היה רלוונטי התאריכים.
מה שכן אתם יכולים להסתכן ללכת על "דילים של הרגע האחרון" שנוצרים למארחים על בסיס מבטלים של הרגע האחרון - ואז הם דווקא יכולים להוזיל מחיר כי מצד אחד הם מקבלים דמי ביטול מסוימים מהמבטלים, ומצד שני קשה להם למצוא משכירים חדשים בהתראה קצרה.
אבל זה סיכון.
סתםם.. האמת שאנחנו ממש משפחה של הרגע האחרון.. עד שנסגרנו על תאריכים שמאימים לכולם..
אבל בכל זאת מקווים למצוא משהו..
ועוד שאלה- איפה אתם מפרסמים בד"כ את היחידה? סתם שנהיה חכמים..
רק דרך וואצאפים ומיילים ב"קהילות" ו"גרעינים תורניים" בעזרת המשפחה המורחבת שלנו.. ככה מגיעים רק דתיים (יש גם מטבחון ביחידה ואנחנו מעדיפים שהכלים לא יוטרפו. זה סתם מעצבן להכשיר הכל מחדש כל פעם..) וגם בעיקר אנשים שאנחנו יכולים פחות או יותר לסמוך עליהם כי מישהו מהמשפחה שלנו מכיר.
וככה גם חוסכים על הפרסום 
בכל מקרה ביחידה הספציפית שלנו אין 3 חדרים אלא 2, אלא אם מחשיבים גם את המטבחון (ויש גם מרפסת. גדולה מאוד).
ובנוגע לשנה הבאה - מי יודע אולי גם אז ההורים יחליטו שמעדיפים שקט ולא להשכיר
. אומנם זאת בהחלט הכנסה נאה אבל זה המון עבודה מסביב וזה מלחיץ וגם מוריד אפשרויות לנפוש בעצמנו וזה...
שדוסים לא נוטים כ"כ לפרסם במקומות מקובלים.. שמי שלא מכיר אישית יכול לאתר אותם..
באסה.. לכן חשבתי שאולי מישהו מפה ידע לעזור לי..![]()
בונים על ארוחה מהמקום או משהו כזה...
אבל יכול להבין אותך. הפתרון הוא להכיר (דרך חוק דתיים שלובים) כמה חבר'ה מהאיזורים האלו ולשאול אותם טרום הקיץ שיביאו לכם מידעים בנושא הזה...
לב טהור:)
. זה משעשע אבל השנה ההורים שלי עצמם הולכים לנפושותן טלבצפון...
. רק במקום אחר..
זה שונה כשאתה לא בבית...
לב טהור:)צפוניים שבורחים מהבית בקייץ, כי נמאס להם שהדרך מצמח לקורסי לוקחת שעתיים בגלל הפקקים.. או שנגמר להם החלב במכולת ביישוב לפני שהם מתעוררים (טוב אולי הגזמתי)
או שהם פשוט גם רוצים קצת שקט ולא עם כל עם ישראל..![]()
ענבל
אני צריכה קורס בהכרת הצפון..

ותן טלתמורת תשלום סמלי ולינה לכל המשפחה!!![]()
תכלס נשמח לשמוע על מקומות טיול סודיים שרק צפונים מכירים.. ואל תהיו צפונים ותגלו לנו..![]()
ותן טל
ענבל
ענבלשיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?