שלום לכולםן!!
בשבוע האחרון קיבלתי הצעה מכל מיני חברים להשתתף בסטרטאפ מטורף בשם סמארטווי smartway שעומד לכבוש את העולם.
אז אלו מסקנותיי משתי פגישות עם נציגי החברה.
הסטארטאפ הוא בעצם אפליקציה שבאמצעותה משלמים ונותנים משובים לבעלי עסקים. העסק מוכן לתת הנחה ללקוחות שנותנים משוב על השירות ובכך מסייעים לבעל העסק ללמוד במה צריך לשפר.
הסטרטאפ גוזר אחוזים מכל הנחה שכזו ומגלגל אותה לכיסו.
0.5 אחוז מסך ההנחה מגיע לכיסו של הזכיין שגייס את העסק (העסק לא משלם דבר על ההצטרפות לסמארטווי). כמו כן, הזכיין שגייס את העסק מקבל 0.5 אחוז מכל לקוח שנרשם לאפליקציה דרך העסק. לכאורה יוצא שכולם מרוויחים. והדבר נראה לי, בתור סטודנטית מרוששת כהזדמנות מדהימה לעשות המון כסף.
בפגישה השנייה כבר התחילו להסביר לי שאני צריכה בתור זכיינית לשלם 9000 ש"ח בשביל הזכות להפיץ את האפליקציה.
פה העניינים קצת מתחילים להסתבך, כדי להמחיש, בואו נעשה חישוב קצר.
אני שילמתי 9000 ש"ח והולכת לגייס בתי עסק, נגיד, שבמקרה הטוב, הצלחתי לגייס בית עסק שמכניס בחודש חצי מיליון ש"ח. בואו נגיד גם ש10% מהקונים של אותו עסק שילמו באמצעות האפליקציה - הגענו לסכום של 50,000 ש"ח, חצי אחוז מסכום זה הוא 250 ש"ח, אתם מבינים, גם אם הצלחתם להשיג עסק שנחשב לעסק מכניס אתם מקבלים ממנו בסוף החודש רק 250 ש"ח! אני אצטרך כמה עסקים/חודשים טובים כדי לכסות על ההשקעה הראשונית שלי.
הדבר נראה לי קצת תמוה שכן כולם בחברה נראים מאושרים, משיחות עם אנשים פה ושם גיליתי שכל זכיין שמביא זכיין נוסף מקבל עבורו 1350 ש"ח!! ואז נוצר מצב שבו כל זכיין מנסה להביא אנשים נוספים. ובפועל אלה שהגיע קודם לחברה עושים קופה על חשבון האנשים החדשים והחדשים מנסים לכסות על ההשקעה שלהם בהבאת אנשים נוספים וכו'..
הבנתי שהם פתחו עכשיו סניפים בירושלים...מומלץ להיזהר.
אגב, יש להם כושר שכנוע מטורף! עד שלא התייעצתי על זה עם אבא שלי הייתי בטוחה שאני הולכת להיות מליונרית ואז הוא הראה לי את החישוב....
.