עלי זה פשוט היה אחד לאחד.המצב חסה
20 דברים שכדאי לזכור כשאוהבים אדם המתמודד עם הפרעת קשב ADHD

לא קל להיות במערכת יחסים עם אדם המתמודד עם הפרעת קשב. זה מרגיש לפעמים כמו הליכה בשדה מוקשים, להיזהר שלא להפעיל איזו עוצמת רגשות מתפרצת. אדם המתמודד עם הפרעת קשב הוא אדם שלעיתים קרובות מתמודד עם קושי, סבל ותסכול. הכל מועצם והמוח המבריק הזה לא מפסיק לרגע מליצור, לעצב ולחשוב. חשבו עד כמה זה מתיש לחיות עם מוח שלא מפסיק לרגע בהתרוצצות הפנימית הזו. התפרצויות רגשיות והתנהגות קיצונית של אדם עם הפרעת קשב יכולה להיות די הרסנית למערכת יחסים בין בני זוג. כדי להתמודד עם רכבת ההרים הרגשית היומיומית הזו כדאי ללמוד ולדעת יותר על ADHD.
הנה כמה עובדות שכדאי לדעת לגבי המתמודדים עם ADHD:

1. יש להם מוח פעיל ביותר

המוח של אדם המתמודד עם ADHD לא עוצר לרגע. אין כפתור השהיה, יום ולילה, ללא מעצורים. לא קל לחיות כך.

2. הם מקשיבים אבל לא תמיד מסוגלים לקלוט את מה שנאמר

אדם עם ADHD יסתכל עליך כשאתה מדבר, יראה קשוב, ישמע אותך ויראה את השפתיים שלך זזות, אבל אחרי כמה מילים המוח שלו כבר מפליג למסע משל עצמו למחוזות משל עצמו. הוא עדיין ישמע אותך מדבר אבל יחשוב על איך השיער שלך מסודר או מה זו הנקודה הזו בעין שלך וכו…

3. קשה להם להישאר במסלול

במקום להישאר ממוקדים במה שמתרחש לפניהם הם נסחפים בכל פעם לדבר אחר. זה כמו ללכת במבוך, בכל פעם משתנה הכיוון בחיפוש אחרי נקודת היציאה.

4. הם נכנסים למצבי חרדה די בקלות

הם אנשים רגישים, מעמיקים, החושבים לעומק על כל נושא ורגישים לכל דבר המתרחש בסביבה. כתבה מדכדכת בחדשות יכולה להכניס אותם לתחושה של סוף העולם.

5. הם לא מסוגלים להתרכז כשהם נסערים

אם יש משהו שמטריד אותם הם יחשבו רק עליו ולא יוכלו להתרכז בשום דבר אחר. מה שהופך את הריכוז בעבודה או בשיחה משמעותית או בכלל במעורבות חברתית למאתגרים ביותר.

6. כשהם כבר כן מרוכזים זה בריכוז יתר

לאדם עם ADHD קשה מאוד להתרכז כשהוא נסער רגשית או כשהוא מוסח על ידי משהו אחר. אבל כשמשהו באמת מעניין אותו הוא יכול לצלול לתוכו כל כך באינטנסיביות ולהיות בהיפרפוקוס כל כך חזק עליו שלא ניתן למשוך את תשומת לבו למשהו אחר.

7. קשה עד בלתי אפשרי עבורם להפסיק את המשימה באמצע כשהם בהיפרפוקוס

להתחיל פרוייקט זה אתגר אבל לעצור אותו זה אפילו אתגר גדול יותר. כשדלתות התודעה של אדם עם ADHD נפתחות, הוא צולל פנימה כמו צוללן במים העמוקים ביותר. הוא עמוק בפנים ושום דבר לא ישלוף אותו לרגע. כשהם צוללים עמוק כל כך, הם לא יעלו מעלה גם כשהחמצן כבר כמעט נגמר, הם עדיין נהנים מהיופי שבמעמקים.

8. הם מתקשים ביותר לווסת רגשות

אצל אדם עם ADHD הרגשות מתעופפים בחופשיות, נטולי רסן ושליטה ובעוצמות חזקות. המוחות המבריקים האלה מתקשים לעבד מחשבות ורגשות וזקוקים לזמן עיכול ארוך יותר מאחרים.

9. יש להם לפעמים התפרצויות מילוליות

לאדם עם הפרעת קשב יש מחסום רופף ביותר השומר על פיו. הוא פחות או יותר אומר מה שהוא חושב באותו רגע ללא סינון מיוחד. פעמים רבות הוא יתחרט על דבריו מאוחר יותר אבל לא יהיה מסוגל לשלוט במילותיו גם בפעם הבאה.

10. יש להם לפעמים חרדה חברתית

אנשים עם הפרעת קשב מרגישים את השונות שלהם בחברה ומודעים אליה, מה שגורם לאי נוחות כללית בסיטואציות חברתיות. ישנו חשש מתמיד להתנהגות בלתי הולמת או שחלילה יאמר משהו טיפשי שאינו במקום. לכן הימנעות מרגישה בטוחה יותר.

11. הם מאוד אינטואיטיביים

לאנשים עם ADHD פני השטח אינם קיימים כמעט, הם תמיד רואים לעומק את כל הרבדים שנסתרים מעיני מרבית האנשים. זה אחד האספקטים היותר מגניבים של ה ADHD, זה הדבר שיוצר גאונים יצירתיים, ממציאים, אומנים, מוזיקאים וסופרים.

12. הם תמיד חושבים מחוץ לקופסא

תמיד. הקופסא לא קיימת בכלל. זה עוד אספקט נחמד, בגלל אופי החשיבה היצירתי שלהם הם רואים פתרונות לבעיות שאחרים לרוב אינם רואים.

13. הם חסרי סבלנות וחסרי מנוחה

רוצים הכל כאן ועכשיו, חסרי סבלנות, וכל הזמן מתעסקים בנייד שלהם, או בשיער, או בעט, או בכל חפץ אחר שבסביבה, כל הזמן מקפיצים רגליים. אנשים עם ADHD זקוקים לתנועתיות הזו, היא מרגיעה אותם.

14. הם רגישים תחושתית

הם מודעים למרקם של הבד על העור, לכובד של העיפרון שביד, לגבשושיות של המזרון, למרקם של האוכל בפה, כמו הנסיכה והעדשה באגדה, הם יכולים לחוש באפון שמתחת לעשרים המזרנים.

15. הם לא מסודרים

ערימות זו שיטת הארגון החביבה עליהם. הכל נערם בערימות, עד שהערימה לפתע נראית גבוהה מדי ואז הם נלחצים ונאלצים לטפל בה.

16. הם צריכים מרחב תנועה

כשהם מדברים בטלפון או חושבים באופן כללי הם זזים ללא הרף, הם פשוט מתפקדים טוב יותר תוך כדי תנועה. התנועה מרגיעה ומביאה בהירות מחשבתית.

17. הם ינסו להימנע מקבלת החלטה

להגיע להחלטות זה אתגר לא פשוט. הם לא עצלנים וזה לא שהם חסרי אחראיות, זה פשוט שהמוח שלהם מלא באפשרויות מגוונות ולבחור אחת זה קשה למדי. דווקא בגלל עומק המחשבה שלהם, הם ינסו להימנע מלקבל החלטה. הם טובעים במעמקי המחשבות שלהם.

18. הם לא מצליחים לזכור משימות פשוטות

זאת אחת ההתמודדויות המאתגרות בלחיות עם ADHD. הם לא זוכרים להביא חלב גם אם זה הדבר היחיד ברשימת הקניות. מצד שני באופן פרדוקסלי לחלוטין הם זוכרים כל ציטוט, מספר טלפון, מילים של שיר או הערה שמישהו זרק להם.

19. יש להם הרבה משימות בביצוע בו זמנית

בגלל הצורך המתמיד בתנועה הם יזרמו במהירות ממשימה אחת לשניה בלי לגמרי לסגור קצוות… מולטי טסקינג עם בעיית פיניש קלה…

20. הם עושים הכל בתשוקה

הרגשות, המחשבות, המילים והמגע של אדם עם ADHD הם עוצמתיים, הכל מועצם. תכונה זו יכולה להיות נפלאה אם היא מתועלת למקומות הנכונים. אדם עם הפרעת קשב יעשה את מה שהם עושה עם כל לבו ונשמתו. יתן את כל כולו. הוא יהיה הכי מעמיק ויסודי. וזו גם התכונה שהופכת את אנשי הADHD לכה אהובים ונחשקים.

לסיכום אפשר לומר שאנשי הקשב והריכוז מתקשים לשלוט בדחפים שלהם אבל יש להם תכונות נדירות ומדהימות. אם אתם אוהבים אדם המתמודד עם הפרעת קשב אתם צריכים להיות אמפתיים, סבלניים ושתהיה לכם חמלה כלפיו, ההתמודדות שלו אינה קלה והוא לא בוחר להיות כזה. חשוב להיות מודעים לכך, לטפל בעצמכם, לדעת לקחת זמן לעצמכם כשצריך, לעשות מה שאתם אוהבים ולנשום…

חלק לא מבוטל מגדולי האומנים, המוסיקאים, הסופרים והממציאים התמודדו עם הפרעת קשב. והם הצליחו כי היה מישהו שאהב אותם , בדיוק כמוכם, ותמך בהם במאבק היומיומי שלהם.

אז בפעם הבאה שאתם כועסים או חושבים שהם חסרי אחראיות או עצלנים, נסו להבין כמה הם נאבקים כדי להשלים משימות פשוטות שלכל אחד אחר באות בקלות.

ומשפט אחרון וחשוב ביותר:
לא תמצאו בעולם כולו מישהו שיאהב אתכם בעוצמה ובתשוקה כמו אנשי ה ADHD. מה שהופך את כל האתגר למשתלם במיוחד
ממפוסעת
אולי יש לי ADHD?
ממש הזדהיתי עם הרוב..
|חושב|
סביר. קבלי את זה בהבנה.המצב חסה
אני חושב שהדבר הכי חשוב בזה, זה להבין את השוני.

אבל אין לי אבחון..פוסעת
לא שאכפת לי להיות עם קשב וריכוז
אבל סתם זה מוזר...

ולמה.לא כתוב שם שקשה לשבת בשיעור בלי לזוז?
תסתכלי ב13הדסי שושה
כתוב שם שהם חסרי מנוחה וכו...
זה לא מה שמאפיין אנשים עם הפרעות קשבהמצב חסה
יותר קשה להתרכז בשיעור מאשר לשבת
כמו שכתבה זאת שהתגובה מעליהמצב חסה
כן... נכון..פוסעת
העיסוק במשו עוזר להתרכז..
לי לפחות לפעמים..
וואוו מאיפה הבאת אתזה???הדסי שושה
יש פה המון דברים שהם באמת נכונים...
ממש נכון מה שהצלחתי לקרא ממש נכוןיצור הודי

אבל לא הצלחתי לקרא הכל זה ארוך בכל זאת ADHD...

איפה מצאת את זה?

ברור..פוסעת
קוראים מילה כן מילה לא
סתם תלוי איזה חלק..
תסוף לא קראתי בכללללל
אני קראתי הכל...זה ממש מעניין...תקראיהדסי שושה
זה קשה לקרוא הכל...פוסעת
חחחח ממש מילה כן מילה לא.. קראתי שורה אחרונהיצור הודי

את יודעת לצאת ידי חובהחיוך גדול

נכון(מרחף)פוסעת
מאיפה העתקת את זה?פוסעת
לא מצליחה לעשות העתק הדבק לחברה שלי
לשלוח לך בשיחה אישית?המצב חסה
אני אשמח..פוסעת
שלחתיהמצב חסה
ראיתי, תודהפוסעת

(אנשים שיש להם את זה בד"כ הרבה יותר חיים מאחרים*בננית*

כל עוד לא כיבו אותם.

זה אתגר ששואב הרבה אנרגיות ויוצר הרבה תסכולים, אבל בעיניי יש בו כ"כ הרבה יופי.)

נכון..פוסעת
ילדים היפראקטיביים הם הכי חמודים
אין אפשרות לכבות יש אפשרות לדכא, וזה רק מסמים.המצב חסה
דבר שעובר
צודק.. וגם זה למשך זמן ספציפי..פוסעת

מה עובר? ילדים חמודים?

חחח אני אוהבת ילדים

אני בעיקר מדברת על כאלה שרמסו להם את הביטחון העצמי*בננית*
בזה ששידרו להם שהם לא מספיק טובים
ב"ה כיום יש יותר מודעות לנושא
לא חושב שזה נכון..המצב חסה
לדעתי הכל תלוי בבן אדם.
תכל'ס הכל פה עליקפיץ

אבל 18...

וואו... XP

(אחלה דרך לשגע אנשים)

רק שימו לב שמי שמזדהה עם חלק מהדברים לא בהכרח ADHD.ענבל
בס"ד

גם אנשים בלי שומדבר יכולים להיות עם חלק מהדברים.
הזדהיתי עם חלק ואני מאוד חרוקה מADHD.

ולגופו של עניין-
בני זוג עם ADHD הם מדהימים.
מניסיון.
נכון שצריך לגייס הרבה אורך רוח והבנה אבל זה כ"כ משתלם.
אני לרגע לא הייתי מרגישה מסכנה ולרגע לא הרגשתי מסכנה על שהיה לי בנזוג כזה.
זה יוצר דבר מדהים.

זהו.
אני מאובחן ADHD מגיל קטן.המצב חסה
והגיוני שזה משתנה מאדם לאדם
עליך אני יודעת, אבל לא כל אחד פה צריך לחשוב שהוא כזה.ענבל
בס"ד

גם שים לב שמדובר בADHD שזה גם היפריות וגם הפרעות קשב. חלק מהמאפיינים מתאימים גם לאנשים בעלי הפרעת קשב בלבד וזה יש להרבה אנשים.
לדעתי יש פה לא מעט ADHD (לאו דווקא ADD)המצב חסה
מסכימה לגמרי... הדסי שושה
עלי הכל היה נכון, ואני ADD..נדנדה כתומה.
הגיוני..המצב חסה
אולי. אבל לא ככה מאבחנים.ענבל
אמרתי את זה בלי קשר..המצב חסה
אז בלי קשר אני מסכימה איתך ענבל
לי המליצו ללכת לאבחוןפוסעת
אני חושבת שלפחות פעם פעמיים
אבל לא הלכתי..
נמנדנדה כתומה.
א מהכירות איתך יש בסיס סביר שיש לך באמת
ב אני ממליצה לך לפנות לאבחון. זה ממש יעיל לדעת פשוט-גם אם לא מאזנים את זה עם תרופות(שאגב יכולות לעזור מאוד לפעמים!מניסיון עם ובלי) יש המון דרכים לדעת להתמודד ויותר פשוט להתמודד עם משהו שיודעים מה הוא.
ג לא לשלול רטלין!!בגיל בוגר ובמקרה הצורך. לי הוא הציל את התעודת בגרות.ממש.
נדנדדדדדדד(מאוהב)פוסעת

יואוווו תדעו לכם שאין על נדנד בעולםםםםנשיקה

ובכלל אני מגועגעת, שלחי סמספטיש

1. חחח ישמצב אבל לא כזה אכפת לי בגדול... סתם לפעמים אנשים לא אוהבים תמרץ שלי, אבל למי אכפת הם מפסידיםננה-בננה

2. לא יודעת... לא כזה אכפת לי...

3. אני שוללת דברים כאלה בגדול..מת

משתמשת ברסקיו למבחנים וסבבה...

אם הרסקיו עוזר לך אז מצוין!!נדנדה כתומה.
אני לקחתי רק מהבגרויות של י"א. ויש הבדל ענקק בין הבגרויות של י אצלי לבגרויות של י"א.

הוא עוזר לי כי אצלי כל מבחן זה סטרססספוסעת
אז ב"ה שמצאת משהו שיעזור לך. באמת.נדנדה כתומה.
אני הלכתי בכיתה ד ושנאתי אותו עד שהראו לי את התוצאות..המצב חסה
את מי שנאת?פוסעת

תמורה? תקשב וריכוז? תמאבחן?

את המאבחן..המצב חסה
עלי רק חלק נכון...מיתרי זהב

ואני מאובחנת כADHDמיתרי זהב

טוב. די קראתי אותי.נדנדה כתומה.
תודה
נראה לי שיש לי את זהזריחה

דבר ראשון-אי אפשר לדעת רק על סמך הכתבה הזו.נדנדה כתומה.
דבר שני, גם אם כן, זה לא נורא בכלל.

ואפילו להפך-יש להפרעות קשב וריכוז מלא יתרונות שלא הייתי מוותרת עליהם בעד כלום!!!
יש לי מתנה מיוחדת שקוראים לה ADD , והיא המון ממה שאני ומאיך שגדלתי והתפתחתי, והיא מי שאני-ויש בי מלא טוב שבפירוש מושפע מזה.
נראלי יש לי את זה...!יהודיה בנשמה

אני לא הייתי ממהר להגיד את זה..המצב חסה
אם ממש ממש קשה לך לשבת בכיתה וללמוד, ואת כל הזמן על קוצים, ואין לזה שום סיבה הגיונית- תנסי ללכת לאבחון (יקר רצח)
אם לא זה סתם אשליה
לא ממש ממש קשה לי...יהודיה בנשמה

אבל יש שם המון דברים נכונים לי...

אז בסך הכל את במצב טוב..המצב חסה
(אני יכול להגיד לך שאין אדם שלא חושב שאני שונה מהחברה. גם נפשית.)
adhd הוא לא דבר שגורר גאונות או יצירתיותאלגאוי

ואני אומר את זה בתור בן אדם שגדל עם שניים, נשוי לאחת וקורא המון על הנושא. adhd גורר אך ורק adhd. ולמרות שיש המון טענות שלכל מיני גאונים ואומנים מפורסמים היה את זה אלה דברים שאף פעם לא הוכחו והרבה פעמים אפילו הופרכו. (חוץ מזה שיש בעיה נורא נורא גדולה עם האבחון בימנו שנוטה להגדיר בערך את כולם כאנשים עם תסמונת כלשהי).

אז לא, אנשים עם adhd אומנם זזים יותר ועם פחות פילטרים אבל רמת המשכל, יצירתיות ודרכי החשיבה שלהם היא בדיוק כמו כל בן אדם אחר.

סליחה שהרסתי לך את ההשווצה.

טרולהמצב חסה
כשתרצה לדבר בצורה יפה, עם טיעונים משכנעים, דבר.
בנתיים עדיף שתסתום ויחשבו שאתה טיפש מאשר שתדבר ותוכיח את זה
הוא דווקא לא טיפש וזה הגיוני מה שהוא אומר.ענבל
בס"ד

לא כל ההיפרים יצירתיים, הוא צודק.

בכל מקרה, אתה לא מכיר אותו, אל תכריז עליי כטרול סתם..
בשבילי הוא טרול.המצב חסה
שילמד לדבר כמו בן אדם בכבוד
אני לא טרול. מקסימום בן אדם לא נחמד.אלגאוי

בכל מקרה - אין לי כל כך מושג מה בתגובה שלי פגע בך אבל סליחה על זה בכל מקרה. לא התכוונתי לפגוע בך בשום צורה ואופן.

עדיף שאני אשתוק וזהו.המצב חסה
אם היית מכיר את זה קצת יותר ממקום מקצועי ולא מלקרוא מחקרים בלי בסיס, אולי היה על מה לדבר.
אבל כנראה שלא
מוזר, הייתי בטוח שמחקרים זה "מקום מקצועי"אלגאוי

אז אני אשמח אם תוכל לתקן אותי - איזה בסיס עלי להשלים ומה עלי לעשות כדי להגיע ל"מקום המקצועי" המהולל?

ואני לא חושב שעדיף שתשתוק. עדיף שתדבר ותיתן את כל הטיעונים שלך במקום להמשיך לפקפק במנת משכל שלי ולתת לי הערות על כבוד לצד השני בדיון כשאתה בברור לא מקיים את זה כלפי.

אז אני אשב לי ואחכה לתגובה רצינית. תרגיש חופשי לתת אותה בכל זמן שבא לך. בהצלחה!

תגובההמצב חסה
כל מחקר יש דרכים לקרוא.
אם אני לך שמחקר הוכיח שכל חולי הסוכר עישנו אתה יכול להבין שכל מי שמעשן מקבל סכרת, אתה יכול להבין שכל מי שעם סכרת עישן, ואתה יכול להבין שאנשים שמעשנים מפתחים נטייה לאכילה מוגברת של סוכר וחוסר פעילות גופנית דבר שמגביר את הסיכון לסוכרת.

מקום מקצועי הכוונה ללימוד אקדמאי בנושא כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, חינוך מיוחד ועוד.
המממממ.... לא.אלגאוי

א. אם אתה מביא מחקר שאומר שכל חולי הסכרת עישנו אני יכול להבין מזה רק שכל חולי הסכרת עישנו. כל הבנה מעבר לזה היא הבנה לא נכונה (אני לחלוטין לא יכול להבין שכל מי שמעשן מקבל סכרת ואלא אם כן המחקר גם חקר והוכיח שהסיבה לסכרת היא הפיתוח של הנטייה המוגברת וכו אני לא יכול להבין שזו הסיבה לתוצאה).

ב. בנוגע למקום המקצועי - למה אני צריך תואר בסוציולוגיה בשביל לקרוא מחקרים? אנשים ישבו וחקרו ועשו עבודה - למה שאני אצטרך לעשות אותה מחדש? אני לא צריך תואר בשביל להגיד משהו אם מישהו שיש לו את התואר הזה ישב וחקר ואמר את המשהו הזה. אני יכול פשוט לקחת את הדברים שלו - יהיה להם בדיוק את אותו התוקף בין אם יש לי תואר בנושא ובין אם לא.

ג. לך יש תואר בנושא? לפי הפרופיל שלך אתה כנראה יותר קטן ממני (23). נניח שאתה בגילי -  תכניס צבא ו\או ישיבה באמצע ויוצא שאין לך תואר בכלל. (אולי במדעי המחשב או במתמטיקה אם היית אחד מהמזוכיסטים שעושים תואר בתיכון). אם כך, לפי מה שאמרת, גם דבריך לא מגיעים מ"מקום מקצועי" ועל כן אינם שווים הרבה (שוב, רק לפי דבריך, אני חושב שתואר וחוכמה\ידע לא בהכרח קשורים). אז למה אתה מצפה ממני לבוא מ"מקום מקצועי" כשאתה לא עושה את זה?

תורך.

תגובההמצב חסה
א. זה בדיוק מראה למה אדם כמוך לא יודע איך לגשת לתוצאות של מחקרים.
אם היית יודע, היית מבין שלכל מחקר '''ברור כשמש'' יש את המחקר שמפריך אותו.
זה שראית תוצאת מחקר אחת, זה ממש לא מחייב שהוא צודק ולא סלקטיב.

ב. מהסיבה של א.

ג. 1. לא באתי להציג עובדות.
2. ראיתי מחקרים לכאן ולכאן, ולכן מה שכתבת פשוט נוזל חצאי דברים וכאילו עובדות.
3. בתור אחד שעבר אבחון דידקטי לא פעם אחת ואובחן בדיוק להיפך ממה שכתבת, מוקף במשפחה גדולה כזאת, וישבתי ללמוד את הנושא כי זה חלק ממני, אני יכול להגיד לך בוודאות על סמך דבריך שאם אתה לא מחרטט אתה פשוט כותב דברים מחוסר מידע.
אוקיי.אלגאוי

א. הידעת שיש מחקר שמוכיח שכל מחקר שנעשה אי פעם הוא לא מדויק? מחקר לא יכול להביא אותך אף פעם לוודאות של 100 אחוז ולכן מסתפקים בהכי קרוב לזה. ולא ראיתי תוצאת מחקר אחת. ראיתי תוצאות. ברבים. והעובדות הן שיש אנשים (ודי הרבה) עם adhd שלא מוגדרים כגאונים על פי ההגדרות הרשמיות. זה משהו שאי אפשר לסתור.

ב. וממה אתה חושב מורכבים הלימודים לתואר בנושא? אתה בסך הכל תקרא את אותם מחקרים (או גרסה מעובדת שלהם) פשוט גם תצטרך לסכם אותם ולהגיש להם עבודות. אני קראתי את המחקרים האלה ללא התואר. זה לא שינה אותם בגרוש.

ג.1. אלא?

2. אף פעם לא נתקלתי במחקרים שמראים שadhd גורר גאונות. נתקלתי בכמה שטוענים שזה גורר יצירתיות ובכאלה שטוענים שהאחוזים של גאונים בקרב אנשים עם adhd יותר גבוה מאנשים בלי (ויש גם כאלה שטוענים שהאבחונים מפגרים ונורא קל להיות מאובחן כמישהו עם adhd ושאם רק האבחונים היו זולים יותר היינו מגיעים ל50 אחוז) אבל אף פעם לא נתקלתי במחקר שמכריז "אם יש לי adhd אז אני גאון". פשוט אין.

3.אז בתור אחד שגדל עם שניים כאלה, נשוי לאחת וקרא המון על הנושא כי זה עניין אותו - אני יכול להגיד לך שאם *אתה* לא מחרטט *אתה* פשוט כותב דברים מחוסר מידע. 

שוב אתה מוכיח את הטעות בצורה בה בחרת להתנסחהמצב חסה
אני לא יודע איזה מחקרים בדקת, שוב, כמענה גם לתגובה ב. באקדמיה מלמדים אותך איך ולאיזה מחקרים להתייחס.
העובדה שאין מחקר אבסולוטי רק מוכיח שאתה לכל היותר יכול לטעון בנושא על סמך תוצאות חתך אוכלוסייה עליה נערך המחקר.
ג 1. בשונה ממך, לא באתי להצהיר על שום מצב אבסולוטי אלא רק להביע הזדהות עם מה שכתוב תוך ציון שאני מאובחן כ ADHD, והעובדה היא שאני לא היחיד פה שמזדהה עם מה שכתוב. (שים לב שברוב קנאתך נתפסת על סעיף אחד כאילו זה הדבר היחיד שכתוב שם).
2. שוב, יש מאות מחקרים לכאן ולכאן.
3. גדלת עם? נשוי ל-? לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת, בגלל שגדלת איתם ואתה מקנא בהם או מה?
המממאלגאוי

א+ב - כל מה שאתה אומר נכון אם אני הייתי מנסה להוכיח משהו. אבל אני לא מנסה להוכיח שום דבר אלא להפריך את הטענה שלך ש"adhd גורר גאונות". בשביל זה מספיק פשוט להביא דוגמאות שלא עומדות עם הטענה ולא חסר כאלה.

ג1. נתפסתי רק על סעיף אחד כי זה הסעיף היחיד שמפריע לי. אין לי בעיה עם רוב מה שכתבת כי הוא נכון. יש לי בעיה עם משהו ספציפי ממה שכתבת שהוא לא נכון ועליו אני מתווכח. וזה לא מגיע מקנאה, אין לי שום רצון להיות עם adhd.

2. ואף אחד מהם לא טוען שאם יש לך adhd אז אתה בהכרח גאון.

3. אין בי שום רצון להיות עם adhd. אני נורמלי וטוב לי ככה. אני ישבתי וקראתי על כל הדברים האלה כי אני בן אדם סקרן שרצה לדעת מה עובר לאחים שלו (ואחרי זה גם אשתו) בראש. זה מעניין.

נו באמת..המצב חסה
אתה בדיוק מנסה להוכיח שadhd לא מעיד על גאונות למרות שאני לא חיפשתי להוכיח, אלא רק הבאתי מאמר.
1. אני לא יודע ולא מעניין אותי מה הרצונות שלך, העובדה היא שאתה מנסה באובססיביות להוכיח דבר שבלתי ניתן להוכיח, לפחות לא כיום.
2. דווקא כן.
3. שוב, יש מאות ואלפי מחקרים לכאן ולכאן. אתה לא יכול להוכיח כלום הזה שאתה מביא מחקר אחד כטענה.
אוקיי. אז בוא נעשה את זה ככה.אלגאוי

תן לי קישור\ הפניה למאמר שטוען ככה, אני אקרא אותו ואחזור אליך.

סבבה?

(חוץ מזה, תגובות מהירות - אני לא מנסה להוכיח אלא לשלול על ידי הבאת דוגמא נגדית ולא חסרות כאלה ולכן זה אפשרי להפרכה, רק ניסיתי להבהיר שזו לא "קנאה" כמו שכתבת מקודם, אני פשוט אוהב להתווכח על נושאים שמעניינים אותי, ושוב, זה לא מחקר אחד.)

הבנתי..אתה מנסה בכח להתווכחהמצב חסה
הפוסט עצמו הוא תוצאה של מספר מחקרים.
אני לא בא להגיד שלכולם יש נטייה כזאת או אחרת, אלא זה בהחלט יכול להעיד נטייה כזאת.

אם אתה סתם נהנה להתווכח למה לא כתבת את זה מההתחלה?
מראש לא הייתי עונה
לא הייתי מתווכח אם לא הייתה סיבהאלגאוי

ההנאה היא רק בונוס.

אני עדיין אשמח אם תביא לי קישור\הפניה למאמר רציני שטוען את מה שאמרת בהנחה שבכלל קיים דבר כזה. אני בספק. (והדגשתי את הרציני כי המאמר למעלה לא נחשב למקור מדעי \אמין בכלל. הוא נראה כמו מאמר ynet סוג ב' ואני לא אתפלא אם הוא באמת נלקח ממקום כזה).

במידה ואתה הולך להימלט מהויכוח, זה בסדר, אני מבין אותך, אף אחד לא אוהב להפסיד בויכוחים. אני לא כועס עליך. שיהיה לך חיים נעימים ו"גאונות" נחמדה.

ביוש!

אני לא חושבת שהוויכוח שלו נובע מקנאהמישהי=)אחרונה

מאחר ואתה גם ככה חושב שאני טיפשאלגאוי

מה האינטרס שלי להפסיק לדבר?

כמו כן, אלא אם כן יש לך פיצוי אישיות או שקיבלת אישור מעוד אנשים לדבר בשמם הייתי ממליץ שתכתוב בלשון יחיד כי אחרת אתה עלול להטעות.חיוך גדול

דווקא יש המון מחקרים.נדנדה כתומה.
על מחוננים לקוי למידה.
נחשפתי אליהם בשירות הלאומי, דרך מישהי שעושה על זה דוקטורט(וממש לא מוטה!)

וזה אולי לא כולם, אבל זה אחוז נרחב מאוד וזה מראה על משהו. וזה גם קשור להפרשת הדופמין אני רק לא בטוחה איך.

@המצב חסה
אולי כדאי לשים קישור לפה בפורום לקויות למידה..
מה המספר שלו בפורומים?המצב חסה
לא יודעת.נדנדה כתומה.
אני מהפלאפון אז אין לי אפשרות לבדוק
זה נכוןפוסעת
הרבה פעמים זה בא ביחד
יש מחוננים לקויי למידה, לא אמרתי שלאאלגאוי

אבל:

א. רוב המחוננים בעלי לקות למידה אינם אנים עם adhd או היפריות אלא בדרך כלל עם קושי תקשורתי אחר (יותר בכיוון של אספרגר).

ב. ישנם גם המון לקויי למידה שלא מחוננים - לקות למידה לא בהכרח גוררת מחוננות (בניגוד למה שהמצב חסה רמז) ומחוננות בוודאי שלא גוררת לקות למידה.

מחוננות הרבה פעמים גוררת לקות למידהפוסעת
מאחר והיום בין 5 ל10 אחוז מארצות הברית מאובחנים עם לקות כזאתאלגאוי

את יכולה להגיד על כל דבר שהוא גורר לקות למידה.

בפועל, כנראה יש לך יותר סיכוי להיות בעל לקות אם יש לך שיער שחור מאשר אם אתה מחונן. הייתי ממליץ להתחתן עם ג'ינג'ים כדי להימנע מזה.

אני חושבת שיש משהו שאתה לא מבין.נדנדה כתומה.
זה לא שאוטומטית-יש הפרעות קשב=אני מחונן.

וזה גם לא מה שנכתב שם במאמר!!!
בגדול מה שכתוב שם זה שלאידידי ואידיהיצ'די יש צורת חשיבה שונה, שהמון פעמים גורמת להם(לנו?) להבין דברים מהר יותר ובקלות יותר או לעקוף בעיות שאחרים נתקלים בהם והם לא.

וזה, תרצה או לא-לחלוטין מעוגן במחקרים. ומדויק.

ואולי לא כל האוכלוסייה שמאובחנת עם הפרעות קשב היא באמת כזו, אבל היום יש התפתחות של התופעה הזו, בעיקר בעקבות הגירויים החיצונים הרבים..
ולכן זה לא מופרך של10% מהאוכלוסייה יש הפרעות קשב.

ומה שכן מדויק במחקרים הוא הפוך-שלאחוז גבוה מהמחוננים יש לקות למידה כלשהי.
(לא לקות תקשורת!לקות למידה. זה ממש הבדל שמיים וארץ. ואני לומדת על שניהם עכשיו..)
טובאלגאוי

אז זהו, שלא. אומנם יש מחקרים שטוענים בדיוק את מה שאת אומרת אבל גם יש מחקרים שאומרים שלא. זה נתון לויכוח. 

בנוגע לגדילה בהפרעות קשב - יש מחקרים שטוענים שהדבר היחיד שגדל שבשנים האחרונות זו הקלות בלהיות מאובחן ככזה ושאם זה רק היה זול יותר האחוזים היו מזנקים.

האם לאחוז גבוהה מהמחקרים ישנה לקות למידה כלשהי? ובכן - גם כאן יש דעות לכאן ולכאן. יש סוג של הסכמה שאחוז גבוה מהמחוננים נוטה להראות סימנים שמשויכים לadhd ודומיו אבל יש מחלוקת על מה הגורם לזה. יש המוןמחקרים שטוענים שהסיבה שתלמידים מחוננים כל הזמן מתעסקים עם דברים בשיעור ולא יושבים לרגע בשקט היא כי פשוט משעמם להם ולא כי יש לקות כלשהי. אז גם זה לא החלטי.

ובכל מקרה - אלה לא באמת הדברים שבאתי להתווכח עליהם כי אלה לא דברים חד משמעיים. אני באתי להתווכח עם האמירה ש"adhd גורר גאונות" שסוג של נאמרת (לדעתי) כמה פעמים בטקסט המקורי. שזה פשוט לא נכון. ואם אכן הבנתי את הטקסט לא נכון, אזזזזזז, וול. לפחות הרווחתי אחלה ויכוח!

המחקרים שאני דיברתי עליהם הם ספציפית על לקויות למידה.נדנדה כתומה.
אספרגר זאת לא לקות למידה. זה סוג של אוטיזם.

כן.יש המון קשר בין לקויות למידה לבין מחוננים. בדגש במיוחד על הפרעות קשב, אבל גם דברים כמו דיסלקציה דיסגרפיה ודיסקלקוליה.
סליחה שלא עניתי עד עכשיואלגאוי

לא שמתי לב ואני לא כל כך בטוח שהבנתי איך המנגנון התראות פה עובד.

בכל מקרה - אני חושב שהתגובה שעניתי לך למעלה עונה גם לתגובה הזאת.

שכחת.לצייןרב מג של מילים
שהחיים שלהם
זה חרא אחד
גדול.
זה לא נכון. אני מכירה הרבה שמקבלים את זה באהבה.ענבל
בס"ד

אפילו מפיקים מזה את הדברים הטובים.
בהחלט יורקים הרבה דם עד גיל הנעורים.המצב חסה
לא מדויק. אבל כן. זה אתגר רציני.נדנדה כתומה.
שכמו הרבה אתגרים, צריך ללמוד איך להתמודד איתו.
גם זה משתנה מאדם לאדם ולא נגרר מעצם הלקות.אלגאוי

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך